Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał(a):

da sie spokojnie zjesc gdy nie idziesz wgodzinach szczytu w srodku sezonu..popatrz na daty negatywnych komentarzy.

w gotowaniu presja czasu i klientow jest bardzo  wazna.

Zależy kto co i jaki ma smak , większość restauracji ponizej 4 gwiaazdek co rok zmienia własciciela . 

Opublikowano (edytowane)

@galan99 o której godzinie spodziewać się zakończenia wojny w UA przez twojego idola wysmarowanego samoopalaczem ??

No i kiedy w końcu będzie ta nowa Jerozolima w Banderlandzie ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał(a):

mnie zablokowala wojtowa z pis-u .za zadawanie trudnych pytan..oczywiscie nie bylem jedynym.

przespalem zakonczenie wojny ?? 

Opublikowano

"krowa co duzo ryczy,malo mleka daje", tramp najpierw krzyczy, zrealizuje jedna obietnice, a w dluzszej oerspektywie bedzie dalej wykonywal zalozenia bialego domu. moze bardziej pazerny na kase, wydymania kogos na kontrakcie, zmuszenie do przeplacenia w zamian ....za nic, za puste slowa! jestem zwolennikiem wolnego rynku, wolnosci handlu, ale z usa nie ma uczciwej gry. moglibysmy wykorzystac walke usa z dominacja niemiec na swoja korzysc, ale obecni stana po zlej stronie, a poprzedni moze i staneli po dobrej, ale gdy tramp zauwazyl ,ze w zamian nic nie chcemy , to wydymal nas na drogich kontraktach zbrojeniowych. potem morawiecki z korea zaczal romansowac, co prawda drogie sa ich maszyny, ale to bylo z zakupem technologii, wiec wychodzilo tanio. rudy, to slaby polityk, umoczony, po stronie niemiec. moglibysmy skorzystac teraz na teampie, ale on jest trzymany za genitalia przez sasiadow. zobaczymy jak sie to rozwinie, jedyne co dobre , ze nie uniewaznia wyborow jesli wygra bokser albo mentzen 😃

Opublikowano
3 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

potem morawiecki z korea zaczal romansowac, co prawda drogie sa ich maszyny, ale to bylo z zakupem technologii, wiec wychodzilo tanio

Tiiaaaa zakup technologii. Tylko sie okazało że technologia w samolotach i tak amerykańska a na dodatek wykastrowana.😂

Opublikowano (edytowane)

Wyjscie z WTO USA to już poważna sprawa , może sobie nakładać cła bez ograniczeń   i na co zechce . Co ,, rudego '' to wybory w Niemczech sporo pokażą , choć wydaje mi sie że relacje Tuska z niemcami nie napawają optymizmem  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Tak na marginesie Trump jest jednym z niewielu polityków którego nazwisko przechodzi w edycji z małej litery , trump 

notak WTO , TO ta od zdrowia , choć i z niej mają się wycofać lub mieli 

Opublikowano
13 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

moglibysmy wykorzystac walke usa z dominacja niemiec na swoja korzysc,

A jaka to miałaby być korzyść? Myślisz że nagle jakiś nowy Plan Marschala miałby się objawić dla Polski?

Opublikowano

o tej amerykanskiej technologii w koreanskim sprzecie nie wiedzialem. to takie obejscie systemu 😃usa nie chca sprzedac, to Koreańczycy sprzedadza. mi najbardziej podobaja sie leopardy, moze chellengery sa tez fajne, a do tego powinnismy miec zapas swoich tanich, ale swoich maszyn. szkoda mi pt, bo poszly na zlom. tylko ze ich modernizacja to wszystko, juz dalej ulepszac sie ich nie dalo. glupi ten nasz kraj. 120 lat rozbiorów,2 wojny, 50 lat komunizmu, niczego sie nie nauczyliśmy ☹️

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jarecki napisał(a):

Tak na marginesie Trump jest jednym z niewielu polityków którego nazwisko przechodzi w edycji z małej litery , trump 

notak WTO , TO ta od zdrowia , choć i z niej mają się wycofać lub mieli 

Takie decyzje podjął w pierwszych godzinach urzędowania .

Zdecydował o wycofaniu USA ze Światowej Organizacji Zdrowia WHO.

Trump zdecydował również, że Stany Zjednoczone wycofują się z porozumienia paryskiego dotyczącego walki ze zmianami klimatu. 

Niemcy dbają o swą gospodarkę .

Jacek Strzelecki, prezes związku Polskie Mięso, podkreśla w rozmowie z "Rzeczpospolitą", że sytuacja może wywołać presję cenową, zmuszając polskie zakłady mięsne do dostosowania się do nowych warunków rynkowych. "O ile jest to dobre dla konsumentów, to producentom grozi utratą opłacalności produkcji

Czytałeś Niemcy zadbają dostarczą taniego mięsa  do swych sklepów w Polsce a małe masarnie w Polsce muszą przetrwać jakoś . Nie ma przypadków są tylko interesy i biznes za słabo pada Polskie  rolnictwo trzeba przyśpieszyć innymi sposobami wywołać choroby .

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/alarm-w-polskim-rolnictwie-moze-nas-zalac-tanie-mieso-z-niemiec/pqxx7ge

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Z Europy nic nie pojedzie do Ameryki .

Europa ma kupować energię od Ameryki i produkty jak nie będzie chciała obłoży Ameryka cłami .

To jest to stara Europa umiera , zaczyna się nowy światowy porządek   .

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galan99 napisał(a):

Z Europy nic nie pojedzie do Ameryki .

Europa ma kupować energię od Ameryki i produkty jak nie będzie chciała obłoży Ameryka cłami .

To jest to stara Europa umiera , zaczyna się nowy światowy porządek   .

Będzie taki nowy porządek jak pokój w UA w 24 godziny xD Albo te nowe Jerusalem w Banderlandzie xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zostało jeszcze kilka godzin do zakończenia wojny w UA xD szybko idzie mu nie spełnianie obietnic xD

ty lepiej pilnuj swojego tuska i jego 100 konkretów w 100 dni :D 

obietnice trumpa zostaw amerykanom

• Haha 1