Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jestesmy rolnikami wiec mieszkamy na wsi gdzie wymiana powietrza jest dobra , obecnie nawet jak się idzie chodnikiem w miescie a na ulicy jest korek to można przejść 

Ale nadal mamy stare samochody na drogach, w większości spełniające normy Euro 3, Euro 4 i Euro 5 w dodatku z racji wieku nie w pełni sprawne, i to już wystarcza...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Tylko do tego wystarcza Euro 4, nie potrzeba jakiś hiper ultra filtrów i kastrowania silnika na siłę aby spełniał normy ... W silniku benzynowym starczy sprawny katalizator, nie musi mieć filtra podobnego do DPF jak w najnowszych konstrukcjach ...

Kombinują z zbyt ubogimi mieszankami, żeby spełniać normy a potem wypalone gniazda zaworowe, wysoka temperatura spalania, i silnik wytrzymuje dużo krócej ... Taka to pseudoekologia.

Stare motocykle robią po 150-200tys km zanim trzeba ruszać głowicę, te nowe już po 70tys wypalone gniazda zaworowe, ale są ekologiczne ...

• Like 1
Opublikowano

Izrael robi więcej, by minimalizować straty wśród cywilów, niż jakakolwiek armia w historii - zapewnił premier Netanjahu, odnosząc się do "fałszywego zarzutu o ludobójstwo".

Zarzuty o to, że Izrael dopuszcza się ludobójstwa, przedstawił jako powtarzające się w historii i stale powracające antysemickie oszczerstwa.

to kłamliwy pies 🤮

image.png.0f51e0f2e85a6f62b38bcadd1604ec1a.png

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

.

Tak samo jak jestem za okresem próbnym do 25 roku życia. Jak uzbierasz w tym wieku ponad 20pkt to masz 2 lata spokoju od kierownicy ...

Nieźle cię coś rypie. Skąd tak głupie pomysły przychodzą?

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

Nieźle cię coś rypie. Skąd tak głupie pomysły przychodzą?

Ale jak ktoś jeździ bezpiecznie i zgodnie z przepisami to nie ma się czego bać ...

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

https://www.tygodnikpowszechny.pl/napisalam-do-proboszcza-zeby-przestal-siac-nienawisc-191804

Musi nuda....

...państwo policyjne...niezbyt trafny pomysł...moim zdaniem...

Jak ktoś jeździ zgodnie z przepisami to nie ma się czego bać ... 20pkt nie zbiera się za pierdoły ...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jak ktoś jeździ bezpiecznie i zgodnie z przepisami to nie ma się czego bać ...

Oj czasami to....pier**lisz jak potłuczony...

Armie urzędników i lekarzy postawisz nad tymi którym pozwolone jeździć będzie?

Jesteś pewien że taki fachura jesteś za kierownicą?

Ludzie błędy popełniają nie tylko za kierownicą...każdego badal będziesz?

1 minutę temu, jarecki napisał(a):

,,Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem "😉

Tiaaa ..żebym rykoszetem...

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ludzie błędy popełniają nie tylko za kierownicą...każdego badal będziesz?

Błędy może każdy popełnić, tylko nie zawsze skutkują życiem lub zdrowiem innego niewinnego człowieka ...

3 minuty temu, jarecki napisał(a):

,,Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem "😉ale zdecydowanie za dużo jest wypadków 

Jak do tej pory w całej "karierze" za kółkiem 3 pkt karne i brak kolizji/wypadków.

Opublikowano

Przestań pieprzyć głupoty. W faszyźmie byś się odnalazł.

Dziwić się że w unii jacyś popaprańcy oderwani od rzeczywistości tworzą durne prawa, jak sam byś zrobił wszystko by ludziom dokopać.

Wiele razy udowadnisłeś jak po swojemu prawo drogowe interpretujesz a mienisz się za super drivera który zgodnie z przepisami jeździ.

Gdyby ktoś poparł twój debilny pomysł to po paczki z aliexpres  jechał byś 50km/h  do składu celnego. 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak do tej pory w całej "karierze" za kółkiem 3 pkt karne i brak kolizji/wypadków.

...może lepiej nie skomentuje...

Albo trochę....bo żeś kuźwa jakaś d*pa...

...musiałem..

Opublikowano

Mieszkam przy dk 50 więc się wypowiem że trochę racji Tomek ma z tym że badanie po 65 roku życia raczej nic nie da , w ubiegłym tygodniu obok mnie w wypadku zginęły dwie osoby po 70 lat , wymuszenie pierwszeństwa , no i egzekucja obecnego prawa drogowego jest nie wystarczająca prócz tego że taka średnia to 5 ofiar dziennie to dziesiątki które do końca życia pozostają niepełnosprawni 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...może lepiej nie skomentuje...

Albo trochę....bo żeś kuźwa jakaś d*pa...

...musiałem..

A może po prostu jeżdżę bezpiecznie ?? Nie szaleje w zabudowanym gdzie najczęściej stoją ??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie szaleje w zabudowanym gdzie najczęściej stoją ??

Dobra bo...

...na bocznych nie stoja...

...u mnie....starego, który wedle Ciebie powinien przejść szereg badań....więcej fantazji...

Może i masz rację, jednak nie potrafię zrozumieć twego spojrzenia... wszystkich byś badal...karal...no trochę fantazji byś mógł mieć ...w swoim wieku...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał(a):

Mieszkam przy dk 50 więc się wypowiem 

DK50 to jest dramat ...

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dobra bo...

...na bocznych nie stoja...

...u mnie....starego, który wedle Ciebie powinien przejść szereg badań....więcej fantazji...

Może i masz rację, jednak nie potrafię zrozumieć twego spojrzenia... wszystkich byś nadal...karal...no trochę fantazji byś mógł mieć ...w swoim wieku...

Ale ja nie chcę karać na siłę, jak ktoś się umie dostosować do zasad to nawet nie zauważy zmian taryfikatora .... 

Jak gdzieś w lesie Yamahę przegonisz i przyjebiesz w drzewo to Twój problem, a nie dziecka którego nie zauważyłeś na pasach ...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Agrest co tak Cię to boli, lubisz sobie pozapierdalać ??

Prawo jazdy nie jest obowiązkowe, jak ktoś nie umie korzystać to niech odda ...

To że wiesz kiedy zwolnić i gdzie stoją nie oznacza że umiesz korzystać z prawa jazdy. Jesteś po prostu w tym momencie fałszywy.