Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Nie będzie wyrównania dopłat.

A ja tak wierzyłem PiSowi że wywalczy wyrównanie. Już miałem zaplanowane co z tymi pieniędzmi zrobię. A tu znowu nic,

4 minuty temu, jahooo napisał(a):

Znajdź mi kogoś, kto lubi ciężką pracę, obowiązki, brak snu i pieniędzy ?

Ten okres życia mam już za sobą.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przeciez 500+ miało to naprawić ... A tak na prawdę poprawiło trochę sytuację na 2 lata i potem dalej w dół ...

Ile wszystkie socjale miały poprawić,?. I wszystko przyniosło klapę tylko jedno przyniosło większy dług państwa. 

Zamiast dawać myśląc to dawali gdzie popadnie aby pokazać jacy oni są ważni i dbają o obywateli. 

Teraz coraz więcej socjali będzie i tylko patrzeć jak będziemy tańczyć ostatni taniec 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

Dziś, że tak powiem, ktoś, kto posiada dzieci, a już napewno więcej niż dwoje - jest obiektem drwin i niewyszukanych tekstów.

Aaaaaa z tym się jeszcze nie spotkałem. Ale chętnie przeprowadzę terapię i wskażę błąd w podejściu do życia.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Roman176 napisał(a):

co się nie wypowiadasz do Orlenu 

Powiedz nam lepiej jak tam paliwo w Czechach :)

I kiedy znowu górnicy będą strajkować ?? xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

co dziennie strajkują z rolnikami zablokowali dzisiaj przejście na Ukrainie twoja propaganda siedzi cicho , nawet w komisji sejmowej rolnictwa jest awantura jest dobrze  

Euroterminal Sławków, mówiąc „STOP”

Może być zdjęciem przedstawiającym 3 osoby i tekst

• Haha 1
Opublikowano

gdybym był premierem to bym nakazał skierowanie  armatki wodnej  na tych chłopów , odłogowanie zle jak sie urodziło to jeszcze gorzej ciekawe który baran tym razem prowadzi to stado 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

ale k**wy kłamią

nie było żadnego takiego podatku, nawet nie było projektu ustawy

eu, w kamieniach milowych, chciała zmusić polskę do wprowadzenia podatku od aut spalinowych, szantażując blokadą pieniędzy z kpo

morawiecki zgodził się na kamienie milowe, ale ich przyjęcie było tak samo realne jak przyjęcie euro (kiedyś musimy przyjąć :D ), co doskonale potwierdza fakt, że już tego kamienia nie musimy przyjmować

Kluczowe głosowanie w sprawie podatku od samochodów spalinowych w Radzie UE miało miejsce 28 marca 2023 r. – zatwierdzono porozumienie z Parlamentem Europejskim. 23 państwa członkowskie głosowało za (w tym Niemcy, Francja, Hiszpania, Holandia, Szwecja i inne). Przeciwko była tylko Polska. Wstrzymały się Włochy, Bułgaria i Rumunia.

kamieni było chyba 283! np. czyste strefy w miastach (z których już wycofują się na zachodzie :D ), stabilizacyjna reguła wydatkowa (coś dla rządu tuska jak znalazł :D ),  250 tys. miejsc w żłobkach (przy urodzeniach 250tys. rocznie i mniej), budowa w samorządach infrastruktury, która umożliwi funkcjonowanie bezzałogowych pojazdów, najpierw ma się to odbywać w trzech miastach, a docelowo — w 2026 r. — w aż 10 miejscowościach w całym kraju, w 2025 r. Polska ma wyprodukować, zmontować oraz wprowadzić na orbitę okołoziemską pierwszego satelitę, rok później mają do niego dołączyć kolejne trzy - niezły kabaret

za to musimy płacić za przegląd o 50% więcej - tym powinien pochwalić się tusk

Opublikowano
12 minut temu, nie napisał(a):

za to musimy płacić za przegląd o 50% więcej - tym powinien pochwalić się tusk

Nie musisz płacić, możesz jeździć na rowerze albo komunikacją publiczną, PiS poprawił komunikację na wsi to będziesz miał akurat czym jezdzic xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

u mnie w powiecie poprawił ale czy warto było , pewnie te busy to kilka mln. kosztują w powiecie , na plus żę ludzie mogą dojechać za darmo bo są bez biletów , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie musisz płacić, możesz jeździć na rowerze albo komunikacją publiczną, PiS poprawił komunikację na wsi to będziesz miał akurat czym jezdzic xD

zauważ, że tych powiatów, dla których starczyło pieniędzy na poprawę komunikacji, było tylko kilkanaście w kraju, reszta albo nie startowała z żadnymi projektami, bo musiałaby do nich dokłądać z własnej kieszeni, albo nie dostała żadnych pieniędzy

u mnie w powiecie nie było żadnych zmian, w powiecie sąsiednim natomiast MZK powoli przejmuje linie podmiejskie nawet do innych powiatów, i powiem szczerze - życzę im powodzenia, bo to oznacza realną konkurencję dla busiarzy, którzy w mojej okolicy jeżdżą jak chcą, bo starostwa mają w d.... plany kursów, na podstawie których dostali zezwolenia, nikt tego nie kontroluje

mam wrażenie, że wogóle państwo polskie nie panuje w żaden sposób nad komunikacją publiczną, a sprawna komunikacja publiczna wyeliminowałaby z połowę samochodów w naszym kraju

co niektórzy z zacietrzewieniem chcą odbierac kierowcom 60+, a niektórzy nawet 55+ prawa jazdy, bo ich zdaniem stwarzają niebezpieczeństwo na drodze, nie przyjmując do wiadomości, że 99,99% kierowców w tym wieku jeździ statystycznie zgodnie z przepisami i nie szarżuje po 200km/h , nawet na autostradach

wyeliminowanie ludzi w tym wieku poprzez zabranie im praw jazdy plus istniejąca zapaść komunikacyjna to prosty przepis na zamieszki w kraju, niestety, niektórzy nawiedzeni politycy mają w d....interes kraju, aby tylk się dobrze sprzedawać w mediach, w UE temat upadł, bo ktoś policzył, że wobec presji na coraz wyższy wiek emerytalny, jest to strzał w kolano

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

co niektórzy z zacietrzewieniem chcą odbierac kierowcom 60+, a niektórzy nawet 55+ prawa jazdy, bo ich zdaniem stwarzają niebezpieczeństwo na drodze, nie przyjmując do wiadomości, że 99,99% kierowców w tym wieku jeździ statystycznie zgodnie z przepisami i nie szarżuje po 200km/h , nawet na autostradach

Za zabieraniem prawa jazdy z byle powodu nie jestem, ale za badaniami jak najbardziej, jak taki dziadek ślepy to wbić mu okulary w prawo jazdy, albo jak już na te 70 lat to zabrać kategorię C jak posiada, bo niestety, ale w tym wieku nie nadaje się na ciężarówkę.

Tak samo jak jestem za okresem próbnym do 25 roku życia. Jak uzbierasz w tym wieku ponad 20pkt to masz 2 lata spokoju od kierownicy ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Za zabieraniem prawa jazdy z byle powodu nie jestem, ale za badaniami jak najbardziej, jak taki dziadek ślepy to wbić mu okulary w prawo jazdy, albo jak już na te 70 lat to zabrać kategorię C jak posiada, bo niestety, ale w tym wieku nie nadaje się na ciężarówkę.

no i to jest myślenie życzeniowe - może jak ma 70 lat, ma dobre zdrowie ? zna takich, co nie powinni jeździć wogóle, nawet w wieku 20 lat

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

no i to jest myślenie życzeniowe - może jak ma 70 lat, ma dobre zdrowie ? 

To jak ma dobre zdrowie to przejdzie badania i po problemie ...

Tak samo zresztą powinny być obowiązkowe testy z zasad ruchu drogowego raz na 10 lat, ustawić kilka stanowisk w starostwie i co te 10 lat masz obowiązek zdać test z zasad ruchu drogowego. Przepisy się zmieniają ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

jest prosty sposób lekarz rodzinny wie jakie schorzenie ma pacjent i mógły kierować pismo o pozbawienie danej osoby uprawnień lub na badania dodatkowe 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

jest prosty sposób lekarz rodzinny wie jakie schorzenie ma pacjent

To też, przy niektórych schorzeniach lekarz powinien mieć obowiązek to zaznaczyć w systemie.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

To też, przy niektórych schorzeniach lekarz powinien mieć obowiązek to zaznaczyć w systemie.

i ma - tylko tego nie robi, żebyć nie zmienił lekarza

na przykład jeśli masz omdlenie - powinien to zgłosić, wówczas zawieszają ci prawo jazdy do czasu wykonania kompletu badań

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

, jeszcze kilka lat temu to z nauki jazdy załatwiał lekarza w okolicy 

I nadal tak jest. Kuzynka w tym roku robiła na motocykl to jak zrobisz u danego lekarza to masz za 50% ceny xD

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

i ma - tylko tego nie robi, żebyć nie zmienił lekarza

Powinna być za to kara dla lekarza np 50.000 PLN za takie ukrywanie to by tego nie było ...

Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

albo komunikacją publiczną, PiS poprawił komunikację na wsi to będziesz miał akurat czym jezdzic xD

komunikacja miejska też musi płacić więcej za przegląd, więc bilet jest droższy

a na rowerze zimą to trochę zimno

i jak to mówią przedsiębiorcy, rząd podniósł opłatę to oni też muszą podnieść ceny

jak tu żyć? :D 

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I nadal tak jest. Kuzynka w tym roku robiła na motocykl to jak zrobisz u danego lekarza to masz za 50% ceny xD

Powinna być za to kara dla lekarza np 50.000 PLN za takie ukrywanie to by tego nie było ...

mafia lekarska ma się dobrze, tak samo jak sędziowska itp, niestety, tam gdzie tak zwany "samorząd" - kolesiostwo jest w najlepsze

szwagierka miała problemy neurologiczne - to ze wszpitala w stolicy od razu jej wstrzymali prawo jazdy na czas leczenia

ale już w szpitalu powiatowym tego nie zrobili, jak znajomy przeszedł operację krwiaka na mózgu, chociaż są do tego zobligowani przepisami

Teraz, nie napisał(a):

komunikacja miejska też musi płacić więcej za przegląd, więc bilet jest droższy

a na rowerze zimą to trochę zimno

i jak to mówią przedsiębiorcy, rząd podniósł opłatę to oni też muszą podnieść ceny

jak tu żyć? :D 

wystarczy, że w ramach pazerności wprowadzili obowiązkowy przegląd na pieropędy, czyli motorowery i skutery, co roku

zamiast iść w stronę likwidacji przeglądów technicznych i pozostawienia ich tylko dla pojazdów służących do transportu zarobkowego, to jest grabiez kasy w biały dzień za wszystko

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

wystarczy, że w ramach pazerności wprowadzili obowiązkowy przegląd na pieropędy, czyli motorowery i skutery, co roku

zamiast iść w stronę likwidacji przeglądów technicznych i pozostawienia ich tylko dla pojazdów służących do transportu zarobkowego, to jest grabiez kasy w biały dzień za wszystko

niechby podnieśli ale przegląd zrobili co dwa lata