Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Tylko powiedz jak pogodzić że ktoś ma jakieś zasady moralne, pomijając już fakt wiary, a głosuje na ludzi z pewnymi odchyleniami, przecież to jasne że taki po wyborze będzie promował dalej swoje poglądy, ja to pogodzić z własnym sumieniem mądralo, bo ja tego nie rozumiem.

Ludzie nie mają zasad oni idą gdzie uważają że będzie lepiej. Słuchają się innych niż słuchać się samego siebie.

Kiedyś ktoś mnie zapytał czy jak dwóch ludzi przejdziesz przez jezdnię ruszysz za nimi na czerwonym świetle czy poczekasz jak będzie zielone. Odpowiedziałam że poczekam aż będzie zielone. Wtedy także dowiedziałam się o tzw. mechanizmie tłumu. Ludzie podąrzają za tłumem. 

Nikomu nie zabronisz mówić co chce kiedy chce i jak chcesz. Ludzie zawsze będą inni niezależnie od tego co będzie się działo w państwie, na świecie. 

Mnie wczepuli rodzice, dziadkowie że każdego należy traktować równo niezależnie od tego kim jest. 

No może oprócz policji się to inna historia na inny czas. 

Trzeba po prostu przy swoim trwać tak jak trwasz ale to nie znaczy że ktoś z tobą będzie się zgadzał. Musisz wiedzieć ile ludzi tyle stwierdzeń. 

13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

O masz....tak mi się wydawało że był już ktoś taki jak Desperado...

Ci którzy mu nie odpowiadali ideologicznie....kilim...

Też głosił tezę o podludziach...

Tylko że Hitler miał swoich przymierzeńców. Jakicy byli to byli ale byli. Pomijamy to co każdy wie że oni robili to co do nich należy ale i tak robili tak aby im było dobrze. Lizaki mu 4 litery bo wiedzieli co i h w razie czego czeka się za plecami robili co im się podobało.  Desperado jest sam i z tym jest różnica. 

6 minut temu, Roman176 napisał(a):

lalallalala serio ? 

to teraz as z rękawa w konstytucji składa się przysięga na boga  

Przysięga może być złożona z dodaniem zdania "Tak mi dopomóż Bóg

W tym że porównałam Biblię do Konstytucji. Bardziej chodziło mi o nierówności seksualnej. 

Biblia mówi jasno jest tylko kobieta i mężczyzna i tego powinniśmy się trzymać jako chrześcijanie. W niej nie ma innych związków. 

Konstytucja nic takiego nie mówi człowiek jest człowiekiem nie należy go piętnować że względu na przynależność religijna, obywatelstwo, czy orientację seksualną. 

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ludzie nie mają zasad oni idą gdzie uważają że będzie lepiej. Słuchają się innych niż słuchać się samego siebie.

Kiedyś ktoś mnie zapytał czy jak dwóch ludzi przejdziesz przez jezdnię ruszysz za nimi na czerwonym świetle czy poczekasz jak będzie zielone. Odpowiedziałam że poczekam aż będzie zielone. Wtedy także dowiedziałam się o tzw. mechanizmie tłumu. Ludzie podąrzają za tłumem. 

Jedynie tacy którzy w dzieciństwie nie nabyli zdolności myślenia przyczynowo-skutkowego i nie posiadają umiejętności analizowania skutków swoich działań. Znajdzie się kilku głupków na czele i pociągną im podobnych .

Opublikowano
24 minuty temu, Desperado napisał(a):

No chyba dla takiej ateistki jak ty, co też się obraziłaś na Pana Boga że chłopa nie znalazłaś?

Co ma wspólnego jedno z drugim. Ateizm nie ma nic wspólnego z przekonaniami. Opanuj się że ktoś innaczej myśli niż Biblia w różnych przypadkach nie znaczy że nie wierzy. I co ma wspólnego ateizm z tym że ktoś jest sam bo tego już w ogóle nie rozumiem. 

Opublikowano
16 minut temu, Bezduszna napisał(a):

W tym że porównałam Biblię do Konstytucji. Bardziej chodziło mi o nierówności seksualnej. 

Biblia mówi jasno jest tylko kobieta i mężczyzna i tego powinniśmy się trzymać jako chrześcijanie. W niej nie ma innych związków. 

Konstytucja nic takiego nie mówi człowiek jest człowiekiem nie należy go piętnować że względu na przynależność religijna, obywatelstwo, czy orientację seksualną. 

No i co dla ciebie w końcu ważniejsze, Biblia czy konstytucja? bo wiercisz się jakby ci się kłos w gaciach zaplątał.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nikomu nie zabronisz mówić co chce kiedy chce i jak chcesz. Ludzie zawsze będą inni niezależnie od tego co będzie się działo w państwie, na świecie. 

Patrz a nauczyciela w Anglii zwolnili na " zbity pysk' bo uczennicy nie nazwał chłopcem, "jej" a może "jego"  dziwaczne myślenie było ważniejsze bo może bardziej poprawne politycznie niż normalne i tradycyjne  postrzeganie świata przez nauczyciela.

Edytowane przez andrzej78
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Co ma wspólnego jedno z drugim. Ateizm nie ma nic wspólnego z przekonaniami. Opanuj się że ktoś innaczej myśli niż Biblia w różnych przypadkach nie znaczy że nie wierzy. I co ma wspólnego ateizm z tym że ktoś jest sam bo tego już w ogóle nie rozumiem. 

Nie można wierzyć tylko w określonych wypadkach, nie wmawiaj mi dziecko swoich jakiś herezji, powiedz kiedy ta wajcha ci przeskoczyła co? no bo chyba kiedyś chodziłaś do kościoła?

Opublikowano
4 minuty temu, andrzej78 napisał(a):

Patrz a nauczyciela w Anglii zwolnili na " zbity pysk' bo uczennicy nie nazwał chłopcem, "jej" a może "jego"  dziwaczne myślenie było ważniejsze bo może bardziej poprawne politycznie niż normalne i tradycyjne  postrzeganie świata przez nauczyciela.

W tym przypadku można tylko mówić o głupocie ludzkiej. Na nią nie poradzimy. Jeśli ktoś zwraca na takie a nie inny zaimki to według mnie jest to po prostu głupcem. Każdy może się pomylić bardziej czy mniej. To jednak nie daje prawa aby zwalniać ludzi za to. Widocznie w tym przypadku ktoś chciał się wykazać. Pomyślał sobie ,, zwolnię go dla zasady aby bali mnie się i wiedzieli że że mną nie ma przelewek" ludzie chcą się dowartościować na to już nikt nie poradzi. 

Opublikowano
34 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nooooo jak nie ma? Aaaa niepokalane poczęcie?

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Pomyślał sobie ,, zwolnię go dla zasady aby bali mnie się i wiedzieli że że mną nie ma przelewek" ludzie chcą się dowartościować na to już nikt nie poradzi. 

co ty pindolisz, albo gówno wiesz, albo sprytnie odwracasz kota ogonem, tam chodziło o wprowadzanie zasad że nie ma  dwóch płci, tylko jak kto chce czym być, to jest wprowadzanie durnoty takiej samej jak małżeństwa jednopłciowe i inne bzdury, najlepiej zapisane w konstytucji przez jakiś durni którą ty stawiasz ponad Biblię.

Opublikowano

@DesperadoTylko poza religia liczy się wychowanie. 

Zawsze mi mówiono myśl po swojemu nie tak jak inni to cię do niczego nie doprowadzi. Mieć swoje zdanie jest najważniejsze.

Religia to jest tylko religia wartości z którymi nie zawsze warto się zgadzać. Nie możemy wszystkiego stawiać na jedną kartę. 

Nigdy mnie nic nie przeskoczyło. Chodzenie do kościoła nie zmieni mojego traktowania mniejszości narodowej tak już mam i Desperado za żadne skarby nie przekonasz mnie do twojej racji. Mogę w różnych kwestiach się z tobą zgodzić ale jeśli chodzi o religie czy traktowanie ludzi z innymi upodobaniami to już się nie zgodzę koniec i kropka. 

Opublikowano
18 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Patrz a nauczyciela w Anglii zwolnili na " zbity pysk' bo uczennicy nie nazwał chłopcem

A miało być tak fajnie jak wyjdą z Unii. Widać źle zidentyfikowali przeciwnika.

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

@DesperadoTylko poza religia liczy się wychowanie. 

Zawsze mi mówiono myśl po swojemu nie tak jak inni to cię do niczego nie doprowadzi. Mieć swoje zdanie jest najważniejsze.

Religia to jest tylko religia wartości z którymi nie zawsze warto się zgadzać. 

No ja mam niezmienne zdanie w pewnych kwestiach, tylko że ta religia ma wartości z którymi się zgadzam, to na jakie wartości mam zamienić? pedalskie, tęczowe, lewackie, bo nie wiem co proponujesz w zamian?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

A miało być tak fajnie jak wyjdą z Unii. Widać źle zidentyfikowali przeciwnika.

Jedyna różnica w tym , że te same " oszołomy" działają nie w obszarze wspólnotowym na "podwórku" królestwa.

Opublikowano

co ty pindolisz, albo gówno wiesz, albo sprytnie odwracasz kota ogonem, tam chodziło o wprowadzanie zasad że nie ma  dwóch płci, tylko jak kto chce czym być, to jest wprowadzanie durnoty takiej samej jak małżeństwa jednopłciowe i inne bzdury, najlepiej zapisane w konstytucji przez jakiś durni którą ty stawiasz ponad Biblię.

Widzisz tu stawiasz Biblię na pierwszym miejscu. Ja z tych nie jestem Konstytucja pokazuje nam że wszyscy są równi i koniec. Ja ci tylko pokazuje że są ludzie którzy nie wierzą ślepo tylko Biblii. 

Czy jest naprawdę ważne kto jest kim. Czy czuje się bardziej mężczyzna czy kobieta czy nie przynależy do żadnej z płci. Zastanówmy się bardziej nad tym czy warto w to wchodzić bardziej niż powinniśmy. Dla mnie ważniejsze jest  jaki jest człowiek niż kim jest. Jeszcze raz powiem tak zostałam wychowana i tego nikt nie zmieni o to co to nie nawet ty 

No ja mam niezmienne zdanie w pewnych kwestiach, tylko że ta religia ma wartości z którymi się zgadzam, to na jakie wartości mam zamienić? pedalskie, tęczowe, lewackie, bo nie wiem co proponujesz w zamian?

Każdy człowiek powinien myśleć samodzielnie a nie to co mu każą wierzyć. Desperado ktoś musiał ci w młodym wieku zaszczepić to że Biblia jest wartością. Nie oszukujemy się się że sam do tego doszedłeś bo tak nie jest i nie było. 

Nic bez niczego się nie bierze. 

Nikt ci nie każe niczego zmieniać. Czy ktoś z nas coś ci insynuuje NIE spieramy się z tobą czy trochę sobie na Twój temat żartujemy ale każdy z nas szanuje cię jako człowieka którym jesteś. 

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

i do pyska lub nosa 

głodnych bezrobotnymi  nakarmić 

Miałem kiedyś dwa pocztowe samce luźne całą wiosnę, bez samic aż w końcu razem się sparowały i zaczęły robić gniazdo , po jakimś czasie jednemu łeb urwałem drugi dostał samice i głupota raz dwa mu minęła 😉😅 czyli to zwykła głupota albo choroba 

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

po jakimś czasie jednemu łeb urwałem drugi dostał samice i głupota raz dwa mu minęła 😉

Tyyyyyy przeciez to genialnie proste. Że też nasi jeszcze na to nie wpadli.

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał(a):

Nooooo jak nie ma? Aaaa niepokalane poczęcie?

Wes już nie wygłupiaj się. To są tylko słowa które kiedyś zostały wypowiedziane jak było każdy dobrze wie. Biblia to jest spis historii a połowa z nich nie wiadomo czy jest prawda czy kłamstwem. Tak powiedzieli tak ma być to jest powiedziane w Biblii. Trzeba mieć też własny rozum. 

Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Miałem kiedyś dwa pocztowe samce luźne całą wiosnę, bez samic aż w końcu razem się sparowały i zaczęły robić gniazdo , po jakimś czasie jednemu łeb urwałem drugi dostał samice i głupota raz dwa mu minęła 😉😅 czyli to zwykła głupota albo choroba 

Tak tylko zapytam dlaczego jednemu ukręciłeś łeb a drugiego zostawiłeś. Nie można było dwóch zostawić i dwum dać samice. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Tyyyyyy przeciez to genialnie proste. Że też nasi jeszcze na to nie wpadli.

Urwał byś łeb np bieedroniowi?🤣

Matko, co to by się działo...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Urwał byś łeb np bieedroniowi?🤣

Nie mógłbym. Mam zakaz. Bo jego chłopak to rodzina z żoną mojego byłego podwładnego. Kiedyś przy wódce to się wyjaśniło i od tamtej pory mam zakaz.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Widzisz tu stawiasz Biblię na pierwszym miejscu. Ja z tych nie jestem Konstytucja pokazuje nam że wszyscy są równi i koniec. Ja ci tylko pokazuje że są ludzie którzy nie wierzą ślepo tylko Biblii. 

Czy jest naprawdę ważne kto jest kim. Czy czuje się bardziej mężczyzna czy kobieta czy nie przynależy do żadnej z płci. Zastanówmy się bardziej nad tym czy warto w to wchodzić bardziej niż powinniśmy. Dla mnie ważniejsze jest  jaki jest człowiek niż kim jest. Jeszcze raz powiem tak zostałam wychowana i tego nikt nie zmieni o to co to nie nawet ty 

Każdy człowiek powinien myśleć samodzielnie a nie to co mu każą wierzyć. Desperado ktoś musiał ci w młodym wieku zaszczepić to że Biblia jest wartością. Nie oszukujemy się się że sam do tego doszedłeś bo tak nie jest i nie było. 

Nic bez niczego się nie bierze. 

Nikt ci nie każe niczego zmieniać. Czy ktoś z nas coś ci insynuuje NIE spieramy się z tobą czy trochę sobie na Twój temat żartujemy ale każdy z nas szanuje cię jako człowieka którym jesteś. 

Tolerowanie durnoty doprowadza zazwyczaj do tego że durnota przejmuje pałeczkę i zacznie zwalczać zdrowe zasady.

Ja nikomu nic nie narzucam, do wiary nikogo nie można i nie wolno zmuszać, ale uważanie pedalstwa za zdrową zasadę czy małżeństwa jednopłuciowe, czy jakieś inne niezdrowe durnoty, no to przepraszam, ale trzeba być nieźle porąbanym żeby dawać ciche przyzwolenie, bo to jest po prostu chore. 

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Drzewiej to było🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ 

https://vm.tiktok.com/ZNdqtc1DK/

No a weź teraz, pedał by Polski nie bronił bo on lala i dupsko ma rozwiercone i zwieracze nie trzymają, drugi powiedziałby że on jednak jest kobietą i też nie pójdzie bronić, jeszcze inny że ma męża i spodziewają się dziecka :P i jakie to zdrowe społeczeństwo, jak taki naród może przetrwać.