Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, nie napisał(a):

lepiej żeby zamiast amerykanów były u nas wojska niemieckie i ruskie, wtedy byłby sukces

Tylko z tym debilem w Białym Domu nie wiadomo czy w razie W nie ewakuują się w ciągu kilku dni i zostawią nas ... Już mieliśmy sojusze, mieli nam pomagać, kilka dni temu świętowaliśmy rocznicę tej pomocy ... A wcześniej było Monachium, teraz Alaska ...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko z tym debilem w Białym Domu nie wiadomo czy w razie W nie ewakuują się w ciągu kilku dni i zostawią nas ... Już mieliśmy sojusze, mieli nam pomagać, kilka dni temu świętowaliśmy rocznicę tej pomocy ... A wcześniej było Monachium, teraz Alaska ...

co tu się dziwić obcym wojskom, jak ty prędzej od nich chcesz spi*rdolić w razie W, więc się na ten temat lepiej nie wypowiadaj "bohaterze" narodowy. 

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Komorowski w Białym Domu z tłumaczem, kiedyś to były rozmowy .

https://www.facebook.com/watch?v=1106657711576280

ETS-2 – unijny podatek, który RADYKALNIE podniesie koszty życia w Polsce. Eurokraci uzależnią od niego fundusze europejskie.

Będzie taniej w Polsce . Gospodarka rolna będzie taniej produkować :D

: Jeśli Polska nie zgodzi się na dyktat klimatystów z Brukseli, będzie mogła stracić fundusze unijne. To założenia nowego unijnego budżetu na lata 2028-2034. To kolejny cios w polskie rodziny oraz naszą suwerenność

Wchodzący w 2027 roku ETS-2 to nowy system opłat za emisje gazów cieplarnianych, który zapłaci dosłownie każdy obywatel. Bezpośrednio obejmie on paliwa kopalne, ogrzewanie budynków i transport. W praktyce oznacza to wyższe rachunki za ogrzewanie, przygotowywanie posiłków, tankowanie auta, podróże zagraniczne, bilety autobusowe czy usługi kurierskie. Wszystkie te usługi związane są w końcu z paliwami kopalnymi.

Nowy budżet UE na lata 2028–2034 to 2 biliony euro. Pieniądze te mają wspierać m in „zielone technologie” oraz „dekarbonizację”. Ale dla Polskich rodzin nowy budżet UE to także kosztowny obowiązek: gdyż aby korzystać z funduszy, musimy wdrożyć wspomniany wcześniej ETS-2 i spełniać tzw. standardy praworządności (uzależnione od politycznych preferencji eurokratów).

Według raportu „Analiza wpływu ETS2 na koszty życia Polaków” przeciętna polska rodzina zapłaci dodatkowo:

• 6 338 zł w latach 2027–2030 przy ogrzewaniu gazem (do 24 018 zł do 2035 r.)

• 10 311 zł w latach 2027–2030 przy ogrzewaniu węglem (do 39 074 zł do 2035 r.)

Według portalu ”Wysokie Napięcie”, który powoływał się na dane GUS, w 2021 roku w Polsce 4 mln rodzin korzystało z ogrzewania gazowego, a kolejne 3,4 mln z ogrzewania węglowego.

Polska jest w szczególnej sytuacji: chłodny klimat wymaga dużego zużycia energii, a węgiel wciąż dominuje w ogrzewaniu ze względu na jego niską cenę i łatwą dostępność przez całe dekady, kiedy polski węgiel budował polski dobrobyt. Komisja Europejska ignoruje realia polskich domów i możliwości finansowe obywateli. ETS-2 to nie ekologia – to ekonomiczny szantaż i odbieranie pieniędzy Polakom w imię powstrzymania zmian klimatu, które i tak są nieuchronne w skali globalnej.

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „ETS2 UNIJNY PODATEK RADYKALNIE PODNIESIE KOSZTY ŻYCIA w POLSCE!”

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Desperado napisał(a):

co tu się dziwić obcym wojskom, jak ty prędzej od nich chcesz spi*rdolić w razie W, więc się na ten temat lepiej nie wypowiadaj "bohaterze" narodowy. 

Z tym kto chce sp***dolić a kto nie to ja bym się wstrzymał bo jak by co może się będzie można srogo zdziwić Wcale ci co najgłośniej o patriotyzmie krzyczą nie musza rwać się pierwsi do walki w myśl przysłowia o tej krowie co dużo ryczy. 

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

Z tym kto chce sp***dolić a kto nie to ja bym się wstrzymał bo jak by co może się będzie można srogo zdziwić

I tu się zgodzę, bo ci co chcą wiać, to nikt ich nie wypuści.   xD

Opublikowano
26 minut temu, Desperado napisał(a):

Każdy w zagrożeniu robi co dla niego jest bezpieczne. Tym bardziej kiedy dany człowiek ma rodzinę. Wtedy nie liczy się on sam tylko inne czynniki. Przede wszystkim to bezpieczeństwo jego rodzinny. 

Druga sprawa nie którzy wolą być z rodzinna razem w nie rozdzieleni na chwilę lub do końca życia. 

Mówię tak ponieważ nie wiadomo co się stanie z człowiekiem podczas wojny może szczęście mu dopisać i wróci cały lub uszkodzony, w najgorszym wypadku wróci w worku. 

Każdy podejmuje decyzję za siebie na do tego prawo a tobie nic do tego. 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

ty pusta głowo, wiesz co to jest mobilizacja? myślisz że ktoś się będzie ciebie czy innego pajaca pytał o decyzję?  xD

No to się szykuj dziadek, bo możesz pierwszy na front pojechać xD

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał(a):

ty pusta głowo, wiesz co to jest mobilizacja? myślisz że ktoś się będzie ciebie czy innego pajaca pytał o decyzję?  xD

A ty wiesz co można zrobić aby nie iść na wojnę. Najpierw zobacz co zrobili sąsiedzi aby nie iść na front a później się wypowiadaj w temacie.

Człowiek nie jest głupi. 

Tym bardziej my też podczas I czy II wojny światowej to samo robiliśmy więc mi tu nie pitol że każdego w koszary wezmą. Tak nie będzie.

Tak jak ty myślisz to tylko świadczy jakim jesteś człowiekiem🤣🤣🤣🫢

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ja to się sam mogę już jedynie zgłosić, ale żeby na tyłach polować na takich dezerterów jak ty.  :P

A to na Renie będziesz polował ?? xD

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Tak jak ty myślisz to tylko świadczy jakim jesteś człowiekiem. 

To zwykły prawicowy idiota .. myśli że będzie na 2 linii a pewnie zostanie wysłany jako pierwsze mięso armatnie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
38 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

tylko, że usa co najwyżej nam nie pomogą a niemcy czy ruskie nas mogą zaatakować, co wielokrotnie już robili

chcesz powiedzieć, że niemcy i ruskie nam pomogli? wypełnili sojusze, zwłaszcza pakt R-M :D 

po-paprańcy mając za sąsiadów dwóch odwiecznych wrogów, zamiast szukać dobrych stosunków z najsilniejszym państwem na świecie, to wyzywają jego prezydenta od debili, to jest właściwa postawa, godna mężów stanu dbających o swoje państwo, gratulacje dla ciebie 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

po-paprańcy mając za sąsiadów dwóch odwiecznych wrogów, zamiast szukać dobrych stosunków z najsilniejszym państwem na świecie, to wyzywają jego prezydenta od debili, to jest właściwa postawa, godna mężów stanu dbających o swoje państwo, gratulacje dla ciebie 

Widzisz, wy prawaki wielbicie historię ale nic się z niej nie uczycie ... Znowu sojusz gdzieś hen daleko i kłótnia z wszystkimi sąsiadami ... Normalnie aż się przypominają lata 1935-1939 ...

1 minutę temu, Desperado napisał(a):

A to pajace  xD myślą że w razie wojny będzie obowiązywała jakaś demokracja albo prawa i wolności. Należysz pod wojsko to będzie jedynie rozkaz i tyle.

Dziadek, ja nawet przydziału mobilizacyjnego nie mam ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dziadek, ja nawet przydziału mobilizacyjnego nie mam ...

No i w czym problem? większość nie ma, ale dostaniesz gdzie masz się zgłosić w ciągu kilku powiedzmy godzin i się dowiesz gdzie pójdziesz

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

No i w czym problem? większość nie ma, ale dostaniesz gdzie masz się zgłosić w ciągu kilku powiedzmy godzin i się dowiesz gdzie pójdziesz

W ciągu kilku godzin to ja za Odrą albo Sudetami będę ...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v