Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to cię śmieszy?

Ludzie k**wa zrzutki robią na ciężko chorujących dzieciaków, zbieramy na wozy strażackie, ludzie po powodziach muszą się prosić o jakieś pieniądze na przetrwanie, a oni k**wa dają hajs na nowe jachty, kluby dla swingersów czy solarium do pizzerii, która nie ma solarium. 
Ja myślałem, że Orwell to fantastyka, ale już go dawno przebiliśmy. Rządzi nami banda skończonych idiotów, nam nic nie trzeba robić, my się sami wykończymy.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jarecki napisał(a):

wystarczy w miastach wojewodzkich żeby sie zatrzymywał taki pociąg 

I będzie się zatrzymywał Warszawa Łudź z Łodzi albo Wrocek albo Poznań. Pis się uparł by dodać tam Kalisz a za Kaliszem pewnie inne ala Włoszczowa. 

5 godzin temu, nie napisał(a):

Na co idą pieniądze z KPO? 

Chwila klikania po mapce i półtora tuzina wniosków wprost o łodzie!

Organizujesz wycieczki?
> dywersyfikuj się w jachty

Grasz na weselach?

Masz klub tenisowy?

Złodziejstwo, łapówkarstwo, oszustwo. 
To jest platforma obywatelska.

Polskie biznesmeny upasione na państwowym 🤮 Ci co najgłośniej krzyczą o patologii 500+ 🤮

Socjal dla bogatych,   jachty +

Pół miliona złotych publicznych pieniędzy na ulepszenie usługi... prywatnej kawiarni, której właścicielką jest żona byłego marszałka województwa dolnośląskiego z PO.

----------------------------------------

Strona KPO pokazująca jakie skandaliczne dofinansowania zapewniło państwo zwykłym krętaczom została wyłączona.

Pomimo, że tak zmarnowane pieniądze wydane na głupoty to 0,5 % całego budżetu KPO sprawa powinna być wyjaśniona i wyciągnięte konsekwencje. Co i tak jest warte uwagi to oni sami to upublicznili gdzie za pisu byłaby to tajemnica a premier natychmiast zażądał wyjaśnień.

I żeby nie było jak będą kradli jak pis to pójdą won. I ja nie jestem takim zaprzańcem jak ty nie będę bronił złodziei jak ty bronisz złodziei z pisu.

4 godziny temu, nie napisał(a):

---------------------------------------------------------------------------------

lotnisko to megalomania :D i kto tu jest ciemnotą? 

widzieliście kiedyś samolot? niemożliwe żeby latał, przecież jest taki ciężki, to muszą być czary :D 

najwięksi wyznawcy peowskiej sekty to największe głupki

A gdzie ja napisałem, ze lotnisko to megalomania. Megalomania to był projekt pisu. Ten projekt jest dostoswany do potrzeb i możliwości. Choć ja osobiście uważam, że w kraju są ważniejsze rzeczy na chwilę obecną niż cpk. 

9 minut temu, nie napisał(a):

Ludzie k**wa zrzutki robią na ciężko chorujących dzieciaków, zbieramy na wozy strażackie, ludzie po powodziach muszą się prosić o jakieś pieniądze na przetrwanie, a oni k**wa dają hajs na nowe jachty, kluby dla swingersów czy solarium do pizzerii, która nie ma solarium. 
Ja myślałem, że Orwell to fantastyka, ale już go dawno przebiliśmy. Rządzi nami banda skończonych idiotów, nam nic nie trzeba robić, my się sami wykończymy.

Masz na myśli Mejze z pisu?

Kluby dla swingersów to jednak powinni dotować. Skoro socjal nie wypalił w walce o dzietność to może to.

1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Tak się spytam: czy wy przypuszczacie, przeciwnicy wiatraków, że energia z węgla w nowych mocach jest najtańsza? Ktoś Wam obiecał iz atomowa taka będzie? Hubert - ta obniżka to będzie coś dobrego?

Ta obniżka to kolejny socjal wiem o tym. Ale raz, ze chciałem pokazać obłudę wyborcy pisu. Który jak rząd się zastanawiał czy wprowadzić kolejną obniżkę jakiś czas temu wieszał psy na Tusku bo pis wprowadzał. A jak teraz chcą przedłużyć to już znowu źle że chcą przedłużyć  A dwa dzisiaj mama stała w aptece a przed nią jakaś kobieta jakieś leki witaminy od okulistki itd. No i pytania a ile to kosztuje a ja jeszcze dobrze widzę a w ogóle na jesieni mam operacje zaćmy to dziękuje. Czy to coś dobrego zależy dla kogo dla tej kobiety pewnie tak.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Bartosz Lewandowski

‼️”Prokuratorski strzał w stopę”, czyli jak Prokuratura Krajowa
 spowodowała, że wniosek o wyrażenie zgody na pociągnięcie do odpowiedzialności karnej I Prezes Sądu Najwyższego, nie może być faktycznie rozpoznany przez Trybunał Stanu.

Wczoraj do Trybunału trafił mój wniosek o stwierdzenie na podstawie art. 40 par. 1 pkt 4 KPK w zw. z art. w zw. z art. 18 ust. 2 ustawy z dnia 26 marca 1982 r. o Trybunale Stanu, że 8 członków Trybunału jest z mocy prawa wyłączonych od rozpoznania wniosku prokuratora Prokuratury Krajowej o wyrażenie zgody na pociągnięcie I Prezes Sądu Najwyższego p. prof. Małgorzaty Manowskiej do odpowiedzialności karnej.

Chodzi o oczywisty brak możliwości orzekania w przedmiocie wniosku dotyczącego mojej Mocodawczyni przez członków TS, tj. p. Jacka Dubois, Kamilę Ferenc, Adama Koczyka, Marka Małeckiego, Marka Mikołajczyka, dr Marcina Radwan-Röhrenschef, Przemysława Rosatiego, dr hab. Piotra Benedykta Zientarskiego.

➡️Przyczyną tego stanu jest fakt… 
przesłuchania przez prokuratora ww. członków jako świadków, o czym informowali już niektórzy członkowie Trybunału.

Zgodnie z art. 40 par. 1 pkt 4 KPK sędzia (w tym wypadku członek TS) jest wyłączony z mocy prawa od udziału w rozpoznaniu sprawy m. in. gdy „był świadkiem czynu, o który sprawa się toczy, albo w tej samej sprawie był przesłuchany w charakterze świadka lub występował jako biegły’.

➡️Termin posiedzenia w celu rozpoznania wniosku o wyrażenie zgody na pociągnięcie do odpowiedzialności karnej p. I Prezes SN Małgorzaty Manowskiej wyznaczono na 3 września br.

Sęk w tym, że zgodnie z art. 15a ust. 1 ustawy z dnia 26 marca 1982 r. o Trybunale Stanu „Zgodę na pociągnięcie członka Trybunału Stanu do odpowiedzialności karnej (…) wyraża, w drodze uchwały, Trybunał Stanu, z wyłączeniem członka Trybunału, którego wniosek dotyczy. Uchwała zapada bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej 2/3 członków Trybunału Stanu”.

TS składa się z przewodniczącego, 2 zastępców przewodniczącego i 16 członków.

Pani Sędzia Małgorzata Manowska jest wyłączona od rozpoznania wniosku z mocy prawa. Podobnie jak 8 innych członków TS.

️Wniosek Prokuratury w tej sprawie nie może zatem zostać skutecznie rozpoznany, bowiem prawie połowa członków składu podlega wyłączeniu z mocy prawa.‼️

to się w głowie nie mieści jacy debile nami rządzą

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, nie napisał(a):

to cię śmieszy?

Ale po co się plujesz. To nic nowego w tym kraju, to samo było w latach 2015-2023. Ludzie w szpitalach w kolejkach umierali a oni finansowali egzorcyzmy salcesonowe i wille ... Muzeum ojca Rydzyka i radio MaRyja ... Strategiczne inwestycje ...

Tak było, jest i będzie, dopóki to państwo zarządza pieniądzem ... Im więcej publicznych pieniędzy tym więcej przekrętów ... Ludzie o wspólne nie dbają ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
nie napisał:

to cię śmieszy?

Ty. Krajowy Plan Odbudowy miał wspierać szpitale którym covid dołożył oprócz roboty to kasy? KPO to chyba od czego innego jest. Jest tam zdrowie ale w sentencji z edukacją. Coś popierniczyly Ci się pojęcia. Kuźwa. jeśli ten jacht jest na wynajem to można to podciągnąć pod temat. Jak pozabierasz te łódki to pozabierasz też tym co w dobrym pomyśle kupili. To, że można bylo sobie postawić na podwórku wiatrak do lokalnego schładzania atmosfery a który zimą produkuje prąd to temat w pierwszej kolejnosci kreatywności a nie sprzeniewierzenia. Naprawdę szkoda, że PiS nie dostał tych środków bo znam przypadki planów na ich ówczesne wykorzystanie w przypadku gdyby były.

Opublikowano

urban-gdy te jachty zaczna plywac po przekopie mierzei wislanej to beda prawilne ??

6 godzin temu, nie napisał(a):

Na co idą pieniądze z KPO? 

Chwila klikania po mapce i półtora tuzina wniosków wprost o łodzie!

Organizujesz wycieczki?

Grasz na weselach?

Masz klub tenisowy?

Złodziejstwo, łapówkarstwo, oszustwo. 
To jest platforma obywatelska.

Polskie biznesmeny upasione na państwowym 🤮 Ci co najgłośniej krzyczą o patologii 500+ 🤮

Socjal dla bogatych,   jachty +

Image

Pół miliona złotych publicznych pieniędzy na ulepszenie usługi... prywatnej kawiarni, której właścicielką jest żona byłego marszałka województwa dolnośląskiego z PO.

----------------------------------------

Strona KPO pokazująca jakie skandaliczne dofinansowania zapewniło państwo zwykłym krętaczom została wyłączona.

5 godzin temu, nie napisał(a):

---------------------------------------------------------------------------------

lotnisko to megalomania :D i kto tu jest ciemnotą? 

widzieliście kiedyś samolot? niemożliwe żeby latał, przecież jest taki ciężki, to muszą być czary :D 

najwięksi wyznawcy peowskiej sekty to największe głupki

a ja myslalem ze po niebie lataja plemniki ktore kazdej nocy uwalniaja  pis-owcy do atmosfery i se tak leca do nieba..

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

I kto się będzie w nim przesiadał ?? Niemcy jak mają swoje lotniska ?? A może Francuzi ?? ....

oczywisice ze rosjanie-sam prpezes i jego onuce o to zadbaja , 

4 godziny temu, Takeda napisał(a):

No nie nic nie przebije megalomanii Sikorki, jak to szło "Pan Bóg chyba kocha nasz rząd".

BTW @jacus byłem ostatnio w lesie zrobić rekonesans grzybowy,  same kozaki co jeden lepszy, ale ciebie tam nie było 🤣

a trzeba bylo szuka ckrakowiakow.zamast ty ich nozem to one cie maczeta 🤣

4 godziny temu, mirro napisał(a):

Ooooooo taka inwestycje to ja rozumiem. 🤣Może się jeszcze z tego co i urodzi.😂

i nie wazne kto bedzie ojcem .

dac ci namiary na taki klub ?? 

niedaleko mnie. jutro impreza

https://clubinfinity.pl/

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale po co się plujesz. To nic nowego w tym kraju, to samo było w latach 2015-2023. Ludzie w szpitalach w kolejkach umierali a oni finansowali egzorcyzmy salcesonowe i wille ... Muzeum ojca Rydzyka i radio MaRyja ... Strategiczne inwestycje ...

Tak było, jest i będzie, dopóki to państwo zarządza pieniądzem ... Im więcej publicznych pieniędzy tym więcej przekrętów ... Ludzie o wspólne nie dbają ...

obłudniku, jak pis dawał pieniądze na wozy strażackie, koła gospodyń wiejskich, ośrodki pomocy poszkodowanym, to sraliście się, że to złodziejstwo, największe w historii polski, romanowski, ks olszewski, urzędnicy byli aresztowani i torturowani za to

a jak peowcy rozdają swoim kolesiom, milionerom na jachty i gruszki na wierzbie, to nic się nie stało, to tylko kilka przypadków

🤮🤮

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

obłudniku, jak pis dawał pieniądze na wozy strażackie, koła gospodyń wiejskich, ośrodki pomocy poszkodowanym, to sraliście się, że to złodziejstwo, największe w historii polski, romanowski, ks olszewski, urzędnicy byli aresztowani i torturowani za to

a jak peowcy rozdają swoim kolesiom, milionerom na jachty i gruszki na wierzbie, to nic się nie stało, to tylko kilka przypadków

🤮🤮

No widzisz, jak twoi kradli to było dobrze xD 

A ksiądz Salceson był zatrzymany za niewinność xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

jak peowcy rozdają swoim kolesiom, milionerom na jachty i gruszki na wierzbie, to nic się nie stało, to tylko kilka przypadków

Tak z ciekawości...w pisie tak nie zdarzało się?🤔

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No widzisz, jak twoi kradli to było dobrze xD 

Dla mnie złodziejem jest każdy, kto kradnie, niezależnie, czy zielony, czy czerwony czy też czarny. A ten, kto kradnie pod płaszczykiem "partii rządzącej" powinien mieć z defnicji czapę za takie coś. Dla mnie osobiście za defraudację publicznych pieniędzy powinna być kara śmierci. Może wtedy by się niektórzy opamiętali. 

• Like 1
Opublikowano

526 tysięcy złotych na naukę radzenia sobie ze stresem drogą online...
Hejter Radosław Kobiałko atakujący 
@NawrockiKn
 otrzymał ponad pół miliona złotych.
428 tysięcy na rozszerzenie działalności restauracyjnej o catering, dla syna właściciela firmy Sindbad, wspierającego kampanię PO.
539 tysięcy na rozwinięcie SPA dla żony senatora z PO.

Image

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Dla mnie osobiście za defraudację publicznych pieniędzy powinna być kara śmierci. Może wtedy by się niektórzy opamiętali. 

I skąd wziąć nowych politykierów, o wójtach, burmistrzach, wszelkich radnych i mafii urzędniczej nawet nie wspomnę ?? xD Trzeba by jakiś specjalistów z Rosji sprowadzić, bo w naszych realiach to wielu by szybciej umarło śmiercią naturalną zanim by się doczekali swojej kolejki xD 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

aleś ty głupi, typowy peowski sekciarz 

zatrzymuje się podejrzanych a o winie decyduje sędzia

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I skąd wziąć nowych politykierów, o wójtach, burmistrzach, wszelkich radnych i mafii urzędniczej nawet nie wspomnę ?? xD Trzeba by jakiś specjalistów z Rosji sprowadzić, bo w naszych realiach to wielu by szybciej umarło śmiercią naturalną zanim by się doczekali swojej kolejki xD 

Nie bój się, widmo stryczka wielu by doprowadziło do porządku. Sędziowie też by się opamiętali. 

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

aleś ty głupi, typowy peowski sekciarz 

zatrzymuje się podejrzanych a o winie decyduje sędzia

No widzisz, i doszliśmy w końcu do tego po co Zerro zniszczył sądownictwo zamiast je usprawnić, żeby takie szuje nigdy nie doczekały się wyroku ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No widzisz, i doszliśmy w końcu do tego po co Zerro zniszczył sądownictwo zamiast je usprawnić, żeby takie szuje nigdy nie doczekały się wyroku ...

Ja nie pamiętam, w okresie po 1989 roku, aby sądownictwo w Polsce działało dobrze, sprawnie i bezstronnie. Dla mnie Zerro nie miał co zepsuć, bo w sądownictwie nic nie działało tak, jak powinno.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A jaki Ziobro miał wpływ na sądy ? On nawet na prokurature nie miał takiego wpływu jak się wydaje co nie którym , taki plus uwczesnego min. sprawiedliwosci była jego medialność , często robił konferencje w sytuacjach skąplikowanych społecznie , nieraz powoływał recznie prokuratorów do danej sprawy ale to akurat było dobre 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

romanowski, ks olszewski, urzędnicy byli aresztowani i torturowani za to

Ojejku jejku, To nieludzkie przecież. Pod warunkiem że tak właśnie robiono.🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

a ja myslalem ze po niebie lataja plemniki ktore kazdej nocy uwalniaja  pis-owcy do atmosfery i se tak leca do nieba..

Łoooooooo to musi być piękny widok.😂 A u nas dzisiaj latają balony i pewnie łapią te plemniki do koszyczków.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Trochę przesada, ale...

Kary dla urzędników powinny być drakońskie, z konfiskatą całego majątku i karą śmierci włącznie. Obecnie jest to nienaruszalna kasta, tak samo jak cąły wymiar sprawiedliwości. I ten czyrak na d*pie społeczeństwa ciągle się rozrasta, sam dla siebie produkuje coraz nowe przepisy i wycąga rękę po coraz to nowe daniny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v