Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

no to przepraszam, zle wklejenie, bo artykol wczesniej czytalem, pisali ze niemcy w cepiku nie sa. teraz to juz sam nie wiem. no dobra, to czy traktor mozna sprawdzic legalnie, ile ma najechane?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, hubertuss napisał(a):

A gdzie on się tam nadawał do USA do pracy żeby nie polityka to by biedę klepał tak większość ich się do czegoś nadaje.

cała i powtórzę - cała budżetówka to ludzie gorszej kategorii i dajmy im to odczuć bo przez takich upadają państwa i są powodem wszelkich kryzysów gdy zbytnio zdominują gospodarkę  bo polityczne zamordyzmy to osobna kwestia i tych autorami są tylko i wyłącznie politycy i tutaj już tak jednoznacznie ocenić się nie da bo bywają i dobrzy politycy co wprawdzie pasożyty są wszyscy ale niektórzy nieszkodliwi a trafi się perełka symbionta który - co prawda - żyje jak oni wszyscy na koszt reszty ale naprawdę służy tyle że tych ze świecą szukać we większości krajów.

Oczywiście i prywatny biznes ma swoje kanalie ale tu już ocena wszyst... całej sfery prywatnej nie jest tak jednoznaczna i Tych trzeba jednostkowo oceniać czyli nie tutaj; w jednym poscie

Oczywiście sama ocena to za mało i destruentów trzeba eliminować z przestrzeni decyzyjnej a roboty niech sobie szukają na służbie i pod rozkazem wartościowszych od nich co w dobie neta nie jest takie utopijne tyle że jeśli będzie wolność słowa w necie ograniczana to wskaźnik że jednak kanalii wśród decydentów coraz więcej a właśnie wolność słowa  necie JEST OGRANICZANA zwłaszcza w zamordyzmach politycznych typu Chiny ale i xujnia pozytywną perełką też nie jest, na razie kacapy xujnię w na tym polu wyprzedzają, na razie

Trump jaki jest to jest ...
a kto powiedział że "idiot's" nie mogą zrobić i czegoś pożytecznego? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał(a):

po tym co piszesz, to wnioskuję, że twój rozum już dawno na emigracji :D 

Po tym co napisałeś to widać napisałeś o sobie. Gdybyś znał co nie co historię to byś przynajmniej przemilczał. ale postanowiłeś się jak to ty ośmieszyć brakiem tego rozumu. Od czasów rozbiorów Polacy emigrowali nawet rząd na uchodźctwie mieliśmy ale co taki ktoś jak ty może o tym wiedzieć Skoro jak twierdzisz rozum ci wyemigrował. Ja bym zapytał czy on kiedy kolwiek był w twojej pustej głowie?

@nie ty jesteś tak pustym człowiekiem, że szok. Twoja wiedza o świecie życiu historii ogranicza się do pisowskiej propagandy którą ci w ten pusty łep pakują. Pierwsi Polacy trafili do późniejszego USA w 1608 roku i uwaga już wtedy byli to rzemieślnicy do roboty wzięci przez Anglików. Podczas rozbiorów ruszyła kolejna większa fala. Polacy są na całym Świecie emigrowali od pokoleń w Brazylii i Argentynie jest duża polonia Kanada Australia. Nie wspominam o Anglii czy Niemczech. Nie wstyd ci być takim pustakiem?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

vo wy tak od rana sie spinacie -ja do pracy a wy ?? 

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Żadnej huty tu nie było.

Ciągle coś sobie zmyślasz 

Szkołę rolniczą skonczylem

a w lubartowie ?? 

kurna sam pisales ze szkonczyles technikum z jakas obrobka szkla czy cos .

zapomniales juz- gdy pytalem od lat kto jest rolnikiem z wyksztalcenia to nie byles wyrywny i nieiwelu takich bylo.

8 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Powiem ci tak z ciebie to niepełnosprawny który w tej chwili tylko może pracować tam gdzie mu pozwolą a nie tam gdzie by chciał podjąć pracę. W tym i ciebie jest problem robisz to czego nie chcesz a tutaj tylko pokazujesz czym naprawdę jesteś. To nic dziwnego tylko ty się sam obrażasz i nikogo innego. Każdy z obecnych wie doskonale oczym ja mówię. 

Zastanów się lepiej czy dalej chcesz pisać i obrażać ludzi. Pamiętaj że kij ma dwa końce ostatnio też to pisałam. Tylko z tą różnicą że ty czym prędzej czy później się doczekasz obrażając ludzi. 

dziecko sztucznej ynteligencji- ze zdolnoscia do pracy moge pracowac gdzie chce .

niech cie przeprogramuja bo slabo rozumiesz kontekst .

ty nie jestes czlowiekiem tylko botem..

8 godzin temu, mirro napisał(a):

To na młodzieńców nie ma co liczyć.🤣

Jam niegodzien takiej łaski albowiem nie podążam ścieżką dobrego muzułmanina,

przestan pic i do raju sie bez problemow dostaniesz 😂

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak zwykle...

Nazmyslac, poobrazac innych...i ucieczka pod pierzynę....😆

na mnie ktos tam czeka .. tak trudno ci sobie przypomniec jak to sie jest ??

od ilu lat spisz sam ?

7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

a 2w1 jak ty to w czym mam wybierać ? 

jak cie twoja kopnie w dupe to uderzaj do bezmozgiej ..🤣

ona podobno ma 40 lat ,mieszka w warszawie ,cos idealnego dla ciebie na emeryture.

Opublikowano (edytowane)

Jacek jakiej pracy wakacje są 😄 A durni prostować trzeba ciągle z rana wieczorem w południe może się gamoń czegoś w końcu nauczy. Tarczyński był na emigracji miejscowym pracę odbierał Mentzen pewnie jeszcze inni by się znaleźli a teraz będą emigrantów z Polski gonić W tym tych których pis ściągał.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, jacus napisał(a):

kurna sam pisales ze szkonczyles technikum z jakas obrobka szkla czy cos .

Coś gdzieś ci umkło....jak zwykle...to se wymyślasz.

W Lubartowie też huty nigdy nie było.

Robiłem jak zdobnik szkła kryształowego...tam wyuczonego zawodu nie było potrzeba ..

Miał 17 lat jak się zatrudniałem.

Coś ci się ciągle miesza ostatnio😆🤭

od ilu lat spisz sam ?

Zawsze....mi kobieta do snu nie potrzebna....są fajniejsze zajęcia z kobietami...😆

Widać że mocno ci niemoc doskwiera, bo w koło o tym piszesz....jak tu jeden o kobietach....których nie ma...i mieć nawet nie chce....

ja do pracy a wy ?

Szumna nazwa....tego zajęcia ..😆

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

przestan pic i do raju sie bez problemow dostaniesz 😂

Jak to jest warunkiem niezbędnym, ttoooo nie ma szans.🤣

• Haha 2
Opublikowano
15 godzin temu, mirro napisał(a):

Kiedy go nogi zabolą.😂

Jarosław nie zmartwychwstanie, bo jak dostanie w raju 40 dziewic, to nadrabiał będzie to co olał podczas ziemskiego żywota. Normalnie zarobiony będzie i na  zmartwychwstanie se pozwolić zwyczajnie nie może.🤣

Dziewic rodzaju żeńskiego czy męskiego? Jak dostanie dziewczynki to obstawiam jednak zmartwychwstanie. 

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ja bym zapytał czy on kiedy kolwiek był w twojej pustej głowie?

w pustej, to raczej nie było nic :D 

widzę, że znowu

postanowiłeś się jak to ty ośmieszyć brakiem tego rozumu

⬇️  ⬇️  ⬇️

kiedy kolwiek

łep

pomijając interpunkcję i składnię

Nie wstyd ci być takim pustakiem?

:D :D :D 

Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał(a):

cała i powtórzę - cała budżetówka to ludzie gorszej kategorii i dajmy im to odczuć

oj grubo waść lecisz, jak nie przymierzając wszelkiej maści zwolennicy akwarelisty i inszych brunatnych ideologii

A zatem żołnierze, policjanci, strażacy, nauczyciele, pielęgniarki, lekarze, wszelkiej maści urzędnicy, pracownicy dps-ów, kostnic. W sumie można doliczyć księży, pewnie coś pominąłem.

Nieźle nawet tobie zaczyna śmigło urywać, udziela się widzę ten poziom AF

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Jacek jakiej pracy wakacje są 😄 A durni prostować trzeba ciągle z rana wieczorem w południe może się gamoń czegoś w końcu nauczy. Tarczyński był na emigracji miejscowym pracę odbierał Mentzen pewnie jeszcze inni by się znaleźli a teraz będą emigrantów z Polski gonić W tym tych których pis ściągał.

Wakacje? Ja mam co najwyżej urlop.

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Coś gdzieś ci umkło....jak zwykle...to se wymyślasz.

W Lubartowie też huty nigdy nie było.

Robiłem jak zdobnik szkła kryształowego...tam wyuczonego zawodu nie było potrzeba ..

Miał 17 lat jak się zatrudniałem.

Coś ci się ciągle miesza ostatnio😆🤭

Zawsze....mi kobieta do snu nie potrzebna....są fajniejsze zajęcia z kobietami...😆

Widać że mocno ci niemoc doskwiera, bo w koło o tym piszesz....jak tu jeden o kobietach....których nie ma...i mieć nawet nie chce....

Szumna nazwa....tego zajęcia ..😆

Hute szkła zamknęli w2006, teraz komin został i hipermarket.

Chyba że jest inny Lubartów

Nie Tam wazony kryształowe zrobiłeś?? 

Godzinę temu, Takeda napisał(a):

oj grubo waść lecisz, jak nie przymierzając wszelkiej maści zwolennicy akwarelisty i inszych brunatnych ideologii

A zatem żołnierze, policjanci, strażacy, nauczyciele, pielęgniarki, lekarze, wszelkiej maści urzędnicy, pracownicy dps-ów, kostnic. W sumie można doliczyć księży, pewnie coś pominąłem.

Ja na państwowym robię więc mogę potwierdzić że ma sporo racji .dzisiaj z kolegami nawet połowy dniówki nie przepracowaliśmy. Robić nie ma co a etat trzeba odsiedzieć.

Edytowane przez jacus
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacus napisał(a):

Nie Tam wazony kryształowe zrobiłeś

Nie tam...

W Kocku była szlifiernia.

Całość jakoś było jako Huta...coś tam.

Lubelskie huty szkła....musi...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Mam parę kryształowych wazonów i innych naczyn po mamie, żal wyrzucić a moda minęła.

Jakie mieliście słynne wzory?

Mają jakieś sygnatury ?

W sumie to nigdy ich dokładnie nie oglądałem.stoja w szafie i się kurza

Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał(a):

Ja na państwowym robię więc mogę potwierdzić że ma sporo racji .dzisiaj z kolegami nawet połowy dniówki nie przepracowaliśmy. Robić nie ma co a etat trzeba odsiedzieć.

Widzisz a ja całe życie w sektorze prywatnym i jakoś nigdy sobie rękawów nie wyrywałem i jeszcze lepiej ja nie muszę siedzieć pełnych godzin, gdy wiem, że już zewnętrzni kontrahenci na dany dzień odhaczeni.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Takeda napisał(a):

edukacja, służba zdrowia z dps-ami włącznie jest najwyższego poziomu jeśli jest prywatna a bywa przecież takową i utożsamianie tych profesji z budżetówką li tylko jest ... jak to nazwać? zhomosovieceniem (od homo sovieticus) wynikłym z danego miejsca w Historii i geografii tak że nie wiem kto tu ma trzeźwiejsze spojrzenie na rzeczywistość ale tę prawdziwą a nie przysłoniętą przesocjalizowaną mentalnością obecnego pokolenia, no ale wszystkie pokolenia przedwojenne tak mają i po to by podleczyć populację z utopijnych urojeń i wzorców a i po przez to dochodzi do wojen

służby siłowe państwa są koniecznością tylko do pewnego poziomu i akurat z tymi w Polsce współczesnej problemu nadmiaru nie ma a za to jest nadmiar urzędników co jeśli by tychże zmilitaryzować to mamy armię że kacapy i turkowie wymiękają, jankesy pewnie też tak że tylko może chinolom nie powinniśmy podskakiwaćxD

co do klechów to ktoś kto zalicza ich do budżetówki ten promuje państwo wyznaniowe choć w Twoim @Takeda przypadku interpretuję to bardziej jako diagnozę a nie lobbing

jeśli nie zrozumiałeś że uznaję przerost zbytni organizacji i struktur państwowych jako pierwotną przyczynę wszystkich państw upadku to nic nie zrozumiałeś z mojego tamtego wpisu bo ma na celu obrzydzić owe - jak piszesz - "brunatne ideologie" wszak co jest ich definicją? nie "silne państwo, naród" i metody jakimi do tego dążą?

trudno
może innym razem

Godzinę temu, jacus napisał(a):

o widzisz @Takeda? @jacus lepiej mnie zrozumiał że nawet rozważam czy Mu jakiego lajka nie dać
trochę ryzyko bo gotów odebrać że to za te przebimbane pół dniówki ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
27 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie ma sygnatur.

Wtedy robiono na podobną modlę...

Różne naczynia. Same wzory na nich podobne.

Ty lepiej poświęć trochę czasu by temat wybadać.  Ludzie mają po szafach rzeczy o których zupełnie nie mają pojęcia.

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał(a):

Ty lepiej poświęć trochę czasu by temat wybadać.  Ludzie mają po szafach rzeczy o których zupełnie nie mają pojęcia.

Nie dla mnie takie poszukiwania.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

edukacja, służba zdrowia z dps-ami włącznie jest najwyższego poziomu jeśli jest prywatna a bywa przecież takową i utożsamianie tych profesji z budżetówką li tylko jest ... jak to nazwać? zhomosovieceniem (od homo sovieticus) wynikłym z danego miejsca w Historii i geografii tak że nie wiem kto tu ma trzeźwiejsze spojrzenie na rzeczywistość ale tę prawdziwą a nie przysłoniętą przesocjalizowaną mentalnością obecnego pokolenia, no ale wszystkie pokolenia przedwojenne tak mają i po to by podleczyć populację z utopijnych urojeń i wzorców a i po przez to dochodzi do wojen

służby siłowe państwa są koniecznością tylko do pewnego poziomu i akurat z tymi w Polsce współczesnej problemu nadmiaru nie ma a za to jest nadmiar urzędników co jeśli by tychże zmilitaryzować to mamy armię że kacapy i turkowie wymiękają, jankesy pewnie też tak że tylko może chinolom nie powinniśmy podskakiwaćxD

co do klechów to ktoś kto zalicza ich do budżetówki ten promuje państwo wyznaniowe choć w Twoim @Takeda przypadku interpretuję to bardziej jako diagnozę a nie lobbing

jeśli nie zrozumiałeś że uznaję przerost zbytni organizacji i struktur państwowych jako pierwotną przyczynę wszystkich państw upadku to nic nie zrozumiałeś z mojego tamtego wpisu bo ma na celu obrzydzić owe - jak piszesz - "brunatne ideologie" wszak co jest ich definicją? nie "silne państwo, naród" i metody jakimi do tego dążą?

trudno
może innym razem

o widzisz @Takeda? @jacus lepiej mnie zrozumiał że nawet rozważam czy Mu jakiego lajka nie dać
trochę ryzyko bo gotów odebrać że to za te przebimbane pół dniówki ;)

ale widzisz to twoja wina bo podkreśliłeś stanowczo, że cała budżetówka to gorszy sort (no sorki wieje populizmem) z czym nie mogę się zgodzić, jednocześnie podkreśliłeś, że są januszeksy i kanalie w sektorze prywatnym i tego nie można do jednego wora wrzucać. Arbitralnie stwierdziłeś, że jednym ludziom należy się indywidualne podejście, a drugim z racji tego, że są w budżetówce odmawiasz wszystkiego  w myśl zasady jak tu pracujesz to jesteś zły i tyle. Toż to proste polowanie na czarownice. I segregowanie ludzi w oderwaniu od rzeczywistych czynów, a to demagogia brunatna, albo ostatnio lewacka

Nie wierzę w państwo i państwu bo ludzie są jacy są, jednakże jak uczy życie gdy nie ma żadnych regulacji rządzi większa pała i bogatsza sakiewka bez ograniczeń. Prywatne nigdy nie będzie dostępne dla wszystkich (chociażby casus chłopstwa w 2RP gdzie mieli gorzej niż za czasów zaboru pruskiego np) Dlatego masz państwowe umieralnie, bo na spokojną bogatą starość z dobrą opieką nie każdego stać i praca jaką w życiu się przerobiło nie ma z tym nic wspólnego. Analfabetyzm też zlikwidowano państwowo nie prywatnie.

Przerost struktur państwowych i nadmierne regulacje to tylko wtórna przyczyna upadku państw jako takich, brak jakichkolwiek regulacji i kontroli też jest przyczyną upadku (chociażby nasza RP) ale także jest wtórna. Pierwotną jest sam człowiek i czy sektor państwowy czy prywatny równo się dokładają. Sektor prywatny stara się skorumpować państwowy i wsadzać swoich do budżetówki zwłaszcza tej tej decyzyjnej, a państwowy w zamian za robienie ch*jowego i z lukami prawa dostaje apanaże w prywatnym. Czym schodzisz niżej tym mniejsze zyski i przekręty

Edit Bo bym zapomniał, radni samorządowi to sektor prywatny, który chce iść w politykę nawet tylko lokalną by dorobic albo coś znaczyc bo coś tam więcej zarobili itd a jakie cyrki odpierdalają w powiatach? Wszelkie rady nadzorcze w takich spółkach jak jeszcze były do niedawna np OSM toć tam sami rolasy dymali innych niebędących w takowych itd

Patrz masz przykład Zurka, robi dokładnie to samo co Ziobro 10 lat temu i gdyby zwykli ludzie mieli jakieś zasady , przyzwoitość czy to zwykłe przereklamowane sumienie to dziś powinni popaprańcy krzyczeć, że zamach stanu, konstytucja itp, a pisdzielce powinni siedzieć cicho, a jest na odwrót.

Więc tak przerost prowadzi do upadku ale to nie znaczy, że tylko gorszy sort ciągnie w ten przerost. Co jak co ale, że ty tak 0-1 będziesz łączył te sprawy to się nie spodziewałem.

A co do księży no nie mogłem inaczej bo to tak jakbym powiedział, że urzędnik albo lekarz co przyjmuje łapówki działa w sektorze prywatnym

Edytowane przez Takeda
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Takeda napisał(a):

Więc tak przerost prowadzi do upadku ale to nie znaczy, że tylko gorszy sort ciągnie w ten przerost. Co jak co ale, że ty tak 0-1 będziesz łączył te sprawy to się nie spodziewałem.

nie da się inaczej by nie zwrócić uwagi a w czasach gdy państwowe jest prawnie chronione bardziej niż cała reszta, urzędasy i siepacze państwowi sobie dali więcej praw niż reszcie wszak większa kara za choćby wyzwisko budżetowca względem każdego innego i dużo by jeszcze; system sam polaryzuje ku owej zerojedynkowości to ja mam być ustępliwszy wobec tego tępego automatyzmu systemu gdy widzę wszelkie znamiona degeneracji społeczeństwa gdzie to obywatel staje się własnością państwa a ono celem same sobie i otępienie całości się tylko pogłębia i nikt nie ma narzędzi a zwłaszcza woli by to odwrócić, powstrzymać? ?  Tak naprawdę potrzebujemy tyle państwa na ile ono nam służy ku naszym czysto prywatnym celom i aspiracjom; gdy przestaje to żadne ideologie i patriotyzmy tego państwa nie obronią i gdy widzę że choćby i dochody, prawa pracownicze owo państwo broni przede wszystkim pracowników budżetówki czyli de facto sektora państwwego - socjalistycznego gdy każdy na własnym rozrachunku systemowi coraz bardziej zwisa to ukierunkowuję swój szacunek na tych co są dyskryminowani a mimo to jednak jeszcze są

tak - każdy któremu wypłata jest przelewana z budżetu państwa nawet jeśli nieświadomy i prywatnie uczciwy winien odczuć że współtworzy samodestrukcyjną machinę bo nieświadomość z niczego nie usprawiedliwia.

a że przejaskrawiam?
zawsze się się znajdzie jakiś "Takeda" co stonuje ;)
choć pierwszego spodziewałem się "opierdlu " od @jarecki-ego ale pewnie nie miał czasu i przegapił
punkt wyjścia do tematu nie musi być krystalicznie słuszny; przede wszystkim musi być zwracający uwagę i wręcz powinien wzbudzać kontrowersje bo przescrollują i tyle :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał(a):

w pustej, to raczej nie było nic :D 

widzę, że znowu

⬇️  ⬇️  ⬇️

pomijając interpunkcję i składnię

:D :D :D 

No i widzisz jak pięknie potwierdziłeś swoją ociężałość umysłową i brak wiedzy. Wydusiłeś z siebie jakieś pierdoły. Bo tylko albo propaganda pisu albo takie dyrdymały jak wyżej zero wiedzy w dowolnym temacie. 

Wytykanie błędów w pisowni to twój upadek w tej dyskusji. Po prostu chcesz powiedzieć, ze nie masz argumentów i w akcie desperacji zaczynasz pierdoły wyciągać 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

propaganda pisu

Ty oprócz pisu masz coś jeszcze w głowie?

Ci świadkowie co to po wyborach mieli tłumnie zeznawać jakie to bezeceństwa wyprawiał prezydent Karol Nawrocki to gdzie się podziewają?🤣

Opublikowano
28 minut temu, dysydent napisał(a):

choć pierwszego spodziewałem się "opierdlu " od @jarecki-ego ale pewnie nie miał czasu i przegapił

nie przegapilem , ogólnie z postem się zgadzam ale trzeba się dostosować do czasu i miejsca w jakim żyjemy obecnie , pewnie z gdybysmy mieszkali w USA z niższymi podatkami bez vat itd inne były by nasze spostrzeżenia ale puki co system europejski mamy pokolenie które go zapoczątkowało powoli bedzie odchodzić a młodych raczej czeka inne wyzwanie 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, witejus napisał(a):

Ty oprócz pisu masz coś jeszcze w głowie?

Ci świadkowie co to po wyborach mieli tłumnie zeznawać jakie to bezeceństwa wyprawiał prezydent Karol Nawrocki to gdzie się podziewają?🤣

@nie tylko to co propaganda pisu mu powie to wie. To jest stwierdzenie faktu. Nie zna historii polskiej emigracji nic nie zna i tyle w temacie. 

Co do Nawrockiego komu jacyś świadkowie potrzebni? On sam dał świadectwo swoim bezeceństwom. Wielki BU mu pomógł. Do opieki nad Jerzym sam się przyznał a potem powiedział, że 8 miesięcy go nie widział. Fajna opieka, jakich świadków potrzebujesz? CO do sutenerstwa też nie zaprzeczył powiedział, że wykonywał swoje obowiązki. Ja czekam kiedy ruszy sprawa w sądzie z jego powództwa przeciwko tym dziennikarzom i świadkom. O ile ruszy w co wątpię  Ale zdaje się to Nawrocki zapowiedział pozew przeciwko dziennikarzom i świadkom więc jego pytaj.