Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Podatki większe nakładane na obywatela wszelkiego typu opłaty,  obywatel zarobić więcej o dane podatki plus 10 % zwyżki  na dogodniejsze    życie  czemu obywatel ma być biedny

O właśnie. Niech se Obywatel założy działalność gospodarczą i zarabia ile chce.😂 Przecież nikt mu nie broni zarabiać a piniądzorów będzie miał po kokardę.🤣

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, mirro napisał(a):

O właśnie. Niech se Obywatel założy działalność gospodarczą i zarabia ile chce.😂 Przecież nikt mu nie broni zarabiać a piniądzorów będzie miał po kokardę.🤣

Dokładnie...

Tylko wymagać od innych...

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał(a):

Zaś tobie o inflację powinni pomniejszać emeryturę po co płacić więcej .

Co oni tworzą i dla kogo @mirro co ty na to ?.

Ukłon w stronę małych gospodarstw. Ważne zmiany wejdą w życie już niebawem .

https://wiescirolnicze.pl/pomoc-unijna/uklon-w-strone-malych-gospodarstw-wazne-zmiany-wejda-w-zycie-juz-niebawem,22713/

Zaś większym coś utrudniają .' 31 lipca to termin nieprzekraczalny. 

Tylko do 31 lipca rolnicy mają czas, aby uzupełnić dokumenty związane z dopłatami dobrostanowymi, ekologicznymi i rolno-środowiskowymi. Pozostały 3 dni, potem można stracić dopłaty.

Dobrostan zwierząt – co rolnik musi złożyć?

Do 31 lipca rolnicy muszą:

zgłosić do bazy danych typ użytkowy bydła i przeznaczenia do opasu,

przygotować plan poprawy dobrostanu zwierząt (we współpracy z doradcą rolniczym) lub złożyć oświadczenie o braku zmian,

złożyć geotagowane zdjęcia potwierdzające utrzymanie zwierząt na ściółce (opcjonalnie rolnik może złożyć w terminie 15-21 marca 2026 r. oświadczenie o zapewnieniu zwierzętom utrzymywania na ściółce – w przypadku realizacji praktyki polegającej na utrzymywaniu zwierząt na ściółce w ramach wariantów: Dobrostan loch, Dobrostan tuczników, Dobrostan krów mlecznych, Dobrostan krów mamek utrzymywanych w pomieszczeniach lub w budynkach lub Dobrostan opasów),

dysponować certyfikatem QAFP lub QMP – choć tu planowane jest przesunięcie terminu do 30 września.

Sami pchają się w tą ekologię i kwiczą .

Rolnictwo ekologiczne – różne informacje w zależności od roku rozpoczęcia

Dla gospodarstw podejmujących zobowiązania ekologiczne w 2025 roku konieczne będzie:

przygotowanie planu działalności ekologicznej (z doradcą),

złożenie wybranych kopii stron tego planu,

przekazanie oświadczeń dotyczących upraw (gatunek, podkładka, data nasadzenia).

Rolnicy, którzy rozpoczęli działania ekologiczne w poprzednich latach (2023 lub 2024), również mają obowiązek złożyć dokumentację, zwłaszcza jeśli modyfikują dotychczasowe uprawy lub rozszerzają zakres zobowiązań.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/doplaty-bezposrednie/arimr-nie-poczeka-rolnicy-maja-3-dni-potem-straca-doplaty-2535934

Opublikowano (edytowane)

po-paprańcy, jaka to jest żałosna banda nieudaczników

-------------------------------------------

kontek, idol po-łgłowków, na którego to analizach oparto szurskie wywody o sfałszowanych wyborach, na które również powoływał się minister bodnar, ogłosił właśnie, że lądowanie usa na księżycu to była mistyfikacja :D 

👏 po-łgłówki, gratuluję idola

Edytowane przez nie
Opublikowano

Premier rozwiązał komisję ds zbadania rosyjskich wpływów, którą dowodził Pan Gen. Stróżyk. 

Powstała w blasku fleszy, zginęła w ciszy, a Jej efektem przepalenie milionów. Miał być „druzgocący raport”, jest kompromitacja władzy.

tak się po-łgłówki napinały..... i się zesrały :D 

koniec kolejnej afery zmyślonej przez tuska i jego gebelsów z tvnu i onetu

Opublikowano
18 minut temu, nie napisał(a):

Powstała w blasku fleszy, zginęła w ciszy, a Jej efektem przepalenie milionów. Miał być „druzgocący raport”, jest kompromitacja władzy.

Zupełnie jak komisja Antka od zamachów 

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał(a):

A kto był ją stworzył? Przypomnij mi albowiem nie pamiętam .🤣

twój idol

Premier Donald Tusk wydał zarządzenie, które powołuje komisję do spraw badania wpływów rosyjskich i białoruskich w latach 2004-2024. Na jej czele stanie szef SKW gen. Jarosław Stróżyk.

Premier Donald Tusk podpisał zarządzenie w sprawie powołania komisji do spraw badania wpływów rosyjskich i białoruskich. Eksperci - członkowie komisji - będą sprawdzać wschodnie wpływy na bezpieczeństwo wewnętrzne i interesy Polski. Czas jakim zajmie się komisja to lata 2004-2024. Na wniosek Ministra Sprawiedliwości, Premier powołał na przewodniczącego tej komisji, szefa Służby Kontrwywiadu Wojskowego gen. Jarosława Stróżyka.

- To był w swojej bogatej karierze dyplomata, dowódca wojskowy, wiceszef wywiadu NATO, a także naukowiec, doktor od spraw nauki o bezpieczeństwie, człowiek bardzo kompetentny. Jego zadaniem będzie koordynacja komisji, która będzie składała się, o czym rozstrzygniemy ostatecznie w przyszłym tygodniu, z 9 do 13 uczestników – mówił podczas konferencji prasowej Donald Tusk.

Efektem pracy komisji będą najprawdopodobniej wnioski do prokuratury i opinie na temat tego, dlaczego zaniechano badania spraw wpływu służb rosyjskich i białoruskich w poprzednich latach.

przypominasz sobie?

Opublikowano

Żeby trawienie się poprawiło nie którym co uwierzyli w rudego jak to krzyczał . ZIELONY ŁAD DO KOSZA I NIE BĘDZIE UMOWY Z Msercosur.

Stefan Krajewski: Wyrzucenie Zielonego ładu do kosza nie jest możliwe .

Wyrzucenie Zielonego ładu do kosza nie jest możliwe - powiedział w TOK FM Stefan Krajewski minister .

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/39661-stefan-krajewski-wyrzucenie-zielonego-ladu-do-kosza-nie-jest-mozliwe

Umowa z Mercosur. Minister rolnictwa: Nie mamy mniejszości blokującej . Nowy minister rolnictwa przyznał, że w tej chwili Polska nie ma możliwości zablokowania umowy z Msercosur.

https://dorzeczy.pl/opinie/760236/umowa-z-mercosur-krajewski-nie-mamy-mniejszosci-blokujacej.html

Umowa handlowa z Korporacjami na Ukrainie co uprawiają i przetwarzają wszystko wjedzie na rynek Europejski . Cukrownie będą się za myk w Polsce burak wypad z Polski .

Nowe kamienie milowe do spełnienia na dopłaty bardzo dobre wieści i radosne URSZULA ZAPEWNIŁA .

13 minut temu, jahooo napisał(a):

https://www.facebook.com/reel/2154369251731172

Po to było "schładzanie gospodarki" przez Balcerowicza

To samo obecnie trwa .

Opublikowano

Mój sąsiad w tym roku nasadził buraków. W ubiegłym roku mu odradzałem, żeby się w to nie pchał, bo ukraińcy zainwestowali w buraki i będą sprzedawac cukier za bezcen. Teraz mówi się o tym, że na jesieni nie będzie opłacalności, a część cukrowni może nie uruchomić kampanii.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Mój sąsiad w tym roku nasadził buraków. W ubiegłym roku mu odradzałem, żeby się w to nie pchał, bo ukraińcy zainwestowali w buraki i będą sprzedawac cukier za bezcen. Teraz mówi się o tym, że na jesieni nie będzie opłacalności, a część cukrowni może nie uruchomić kampanii.

Cukrownie już sprzedają wyprzedają cukier poniżej kosztów  przed nową kampanią .

@jahooo słyszał coś na temat że cukrownia Krasnystaw do zamknięcia jest szykowana ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał(a):

Cukrownie już sprzedają wyprzedają cukier poniżej kosztów  przed nową kampanią .

@jahooo słyszał coś na temat że cukrownia Krasnystaw do zamknięcia jest szykowana ?.

nie, jeszcze nie, ale w KSC wszystko jest możliwe, blisko, są tory - ukraińcy chętnie przejmą, tu rosja nie będzie bombardowac im produkcji

Opublikowano

Koniec przerwy ale podkurwię i podniosę Ciśnienie .

Z Ukrainy nie będzie już jechało zboże , rzepak bo nie opłaca się w Polsce przetwarzać za drogo jest .

Przyjadą gotowe produkty prosto na sklepowe pułki od oleju , mąki , cukru , kaszy mleka w proszku i wiele innych .

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał(a):

Koniec przerwy ale podkurwię i podniosę Ciśnienie .

Z Ukrainy nie będzie już jechało zboże , rzepak bo nie opłaca się w Polsce przetwarzać za drogo jest .

Przyjadą gotowe produkty prosto na sklepowe pułki od oleju , mąki , cukru , kaszy mleka w proszku i wiele innych .

przetwórstwo na ukrainie rozwija się szybciej niż w polsce, zachodnie firmy zamiast sprzedawać zboża, to przerabiają przy wykorzystaniu tańszej pracy i produkcji i z większą marżą sprzedają na zachód

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał(a):

przypominasz sobie?

Przecież wiesz że ja se przypominam tylko to, co mi pasuje.🤣

2 godziny temu, Ulman napisał(a):

Zupełnie jak komisja Antka od zamachów 

Aleeeeee jak dotychczas , to jedyna komisja której udało się zepsuć całkiem dobry samolot używając jedynie szlifierek kątowych.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Żeby trawienie się poprawiło nie którym co uwierzyli w rudego jak to krzyczał . ZIELONY ŁAD DO KOSZA I NIE BĘDZIE UMOWY Z Msercosur.

Stefan Krajewski: Wyrzucenie Zielonego ładu do kosza nie jest możliwe .

Wyrzucenie Zielonego ładu do kosza nie jest możliwe - powiedział w TOK FM Stefan Krajewski minister .

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/39661-stefan-krajewski-wyrzucenie-zielonego-ladu-do-kosza-nie-jest-mozliwe

Umowa z Mercosur. Minister rolnictwa: Nie mamy mniejszości blokującej . Nowy minister rolnictwa przyznał, że w tej chwili Polska nie ma możliwości zablokowania umowy z Msercosur.

https://dorzeczy.pl/opinie/760236/umowa-z-mercosur-krajewski-nie-mamy-mniejszosci-blokujacej.html

Krajewski: Umowa z Mercosur może mocno wyhamować polskie rolnictwo. Na dzisiaj nie mamy mniejszości blokującej.

"Mnie nikt w Europie nie ogra"

Patryk Słowik

Przegapiłem moment, w którym z wersji, że zbudujemy mniejszość blokującą, bo jesteśmy ważnym graczem w Europie, przeszliśmy do „nie mamy mniejszości blokującej”.

:D banda skrajnych nieudaczników

Opublikowano
32 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Cd. Żurek w natarciu 🤣

A co? Tylko PiSowcy mogli zawieszać Żurka? To teraz se Żurek pozawiesza PiSowców.🤣. Pani Święczkowska będzie miała 4 miesiące luzu. Trza docenić gest Żurka i wykorzystać ten czas  jak najlepiej.😂

Opublikowano (edytowane)

Jest sędziom tylko po to abym się mścił czy  jestem sędziom po to abym sprawował ład i porządek w państwie. 

Co innego twierdził wcześniej co innego twierdził teraz 

Chory człowiek jak nic powinien zacząć się leczyć na głowę i wtedy może coś do niego dotrzeć że to nie czasy PiSu tylko czasy PO 

Chociaż teraz to już wszystko jest wymieszane czy popatrzymy w prawo czy w lewo na to samo wyjdzie 

Edytowane przez Bezduszna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v