Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

153 zł. Za pisu składka zus wzrosła z nie całych 800 do 1600 czy 1700.

Jak tu nikt nie ma nic do gadania. jest ustawa z 1999 roku i ZUS rośnie odpowiednio do średniej wypłaty. a ty serio emocjonujesz się o to?

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

wojt nie moze tego zablokowac ...warunki zabudowy musi wydac jesli jest wszystko ok 

ale w tym miejscu takie coś w samym srodku wsi dookoła domy chore to jest

Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

Jak tu nikt nie ma nic do gadania. jest ustawa z 1999 roku i ZUS rośnie odpowiednio do średniej wypłaty. a ty serio emocjonujesz się o to?

Tak właśnie oszukiwali ciemny pisowski lud jak nazwał was Kurski. Ustawami a nie w oparciu o wolny rynek podnosili minimalną przez to rosła średnia krajowa i rosła składka zus. Do tego zostawili śmieciówki. I cacy a ciemny lud myśli jak ty.

14 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Były rekompensaty i wychodziło normalnie

Ochłapy nie rekompensaty

13 minut temu, witejus napisał(a):

Teraz cię nie obchodzi?😂

Wierzył, jakby nie wierzył to Nawrocki by nie wygrał, ty wierzyłeś tuskowi w jego 100 konkretów to wprawdzie PO przegrała, ale udało mu się sklecić większość.

Dokładnie miał zrobić w 100 dni od zasiednięcia na stołku premiera, nie rżnij głupa.

Tusek mu to uniemożliwił, kto tuskowi uniemożliwił wprowadzenie wolnej kwoty w 100 dni?

Akurat wprowadzi, będzie was mamił jak psa kiełbasą😆

Tusek cię dyma na każdym kroku, a ty mu łazisz do d*py, że ledwie obcasy wystają🤣

Mnie i wtedy to nei obchodziło bo ja wiedziałem, ze Nawrocki nie może z przyczyn formalnych tej obietnicy zrealizować. Śmiałem się z ludzi którzy w to wierzyli. teraz zwalacie na Czarzastego. To, że Nawrocki wygrał to świadczy tylko o naiwności tych którzy w takie rzeczy uwierzyli. prezydent w Polsce nie wiele może powtórzę jeszcze raz. Musi współpracować z rządem a Nawrocki ewidentnie tego nie chce 

Czy Tusk spełni obietnicę kwoty wolnej od podatku czas pokaże. Ja czekam na spokojnie a ty widzę bardzo agresywny jesteś Bo wiesz, ze prawdę piszę  A podejrzewam że tobie po tej kwocie i tak nic nie przyjdzie. 

10 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

A ile wzrosła wypłata

Pewno wg ciebie spadła z 30 na 5 zł za godz

Wypłata wzrosła ale składka to obciążenie przedsiębiorcy tego co te wypłaty i zusy płaci. Ale ty nie masz o tym pojęcia. 

Opublikowano
24 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Dodaj do tego nawozy po 5 tys radyklany wzrost cen środków ochrony części materiałów eksploatacyjnych cen usług napraw itd. Wyjdzie, że to ty masz te 30 % mózgu a za pisu rentowność w rolnictwie spadłą jak nigdy wcześniej.

Spokojnie rudy tak samo zachowałby sie w czasie wysokich cen nawozów, paliwa jak pis w czasie pandemii i początku wojny na ukrainie .

Byłaby taka różnica, że rudy do niczego by nie dopłacił nawet jakby te nawozy były po 10 tys

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

To, że Nawrocki wygrał to świadczy tylko o naiwności tych którzy w takie rzeczy uwierzyli.

A co świadczyło o wyborcach rudego że uwierzyli w te jego brednie o 100 konkretach?

• Like 2
Opublikowano

Może ty uwierzyłeś ja wiedziałem, że 100 nie zrealizuje bo po 1989 roku nikt wszystkiego nie zrealizował i nikt nie zrealizuje.

37 minut temu, witejus napisał(a):

Akurat wprowadzi, będzie was mamił jak psa kiełbasą😆

To pokazuje jak bardzo nie rozumiesz polityki.

Po pierwsze może wprowadzić bo zyska na tym u swego elektoratu

Po drugie jak będzie widział, ze nie uzyska większości to tym bardziej może wprowadzić bo nie on to będzie realizował a przy tym postawi pis i Nawrockiego w trudnej sytuacji bo wiedząc ,że ewentualnie bedą rządzić będą musieli sobie przegłosować i podpisać duże obciążenie dla budżetu. Ciężko będzie prawicy i Nawrockiemu nie zgodzić się na to i wytłumaczyć to swoim wyborcom w roku wyborczym.

O Tusku każdy może mieć swoje zdanie ale na ten czas to jeden z wytrawniejszych graczy w polityce i mało w tej chwili w tej dziedzinie ma sobie równych. Przekonasz się otym.

Opublikowano
56 minut temu, hubertuss napisał(a):

@witejus

Tusk na swoje obietnice ma jeszcze dwa lata nie powiedział kiedy te 60 tys wolnej kwoty zrobi dokładnie. Nawrocki podał termin w 100 dni załatwi prąd o 1/3 tańszy. Jeszcze się nie zdziwię jak Tusk wprowadzi te 60 tys w roku wyborczym 

📢📢📢📢📢📢📢📢

Przeproś

Jesteś kłamca jak tusk

A w ramach pokuty

Wymień wszystkie 100 konkretów tuska na 100 dni

https://youtube.com/watch?v=RyxwpxGDl88&is=begaLNdGcm_wFr03

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jeśli warunki spełnił a myślę, że ci co mu zgody dawali sprawdzali czy spełnił to nie wiele mu zrobisz. Pociągacie się i tyle. Uroki życia n a wsi. Będziecie prund mieli jak by was odcięli od energetyki.

Do powiatu z tym idź. Nawiasem mówiąc nie wiem w czym problem. W Siemiatyczach kiedyś składowali odpady z oczyszczalni luzem czasami pół miasta śmierdziało jak zajechało. Jak zrobili biogazownię to zero smrodu nawet w bliskim sąsiedztwie. Wszystko pod dachem mają 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Wyspowiadał eś się z kłamstwa? 

Jak tam, byłeś na święta w kościele ?? Czy jedynie nażarłeś się pod korek bigosu od teściowej i teraz gazy z tej kapuchy mózg zaatakowały ??

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Z pisanego

A Karol "Batyr" Nawrocki kiedy przeprosi za swoje kłamstwa o tańszym prądzie w 100 dni ?? Taki sam kłamca jak Tusk ...

@nie jak tam wywiad z Jaszczurem i Ludwiczkiem w dziennikarskim zerze ??? Pięknie pokazali swój obiektywizm i wolność słowa xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Z pisanego

Screenshot_20251229_123240.jpg

NO bo ma 2 lata. Nie wprowadził w 100 dni jak obiecał ale może jeszcze wprowadzić I będzie zrealizowane czego ty się na święta opiłeś że jeszcze tak trzyma. Faktycznie ten bigos ci tak fementuje?

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jeśli warunki spełnił a myślę, że ci co mu zgody dawali sprawdzali czy spełnił to nie wiele mu zrobisz. Pociągacie się i tyle. Uroki życia n a wsi. Będziecie prund mieli jak by was odcięli od energetyki.

Do powiatu z tym idź

warunki spełnił nie wiem gdzie a w jego wykonaniu juz widze jak to bedzie działać brud smród 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

NO bo ma 2 lata. Nie wprowadził w 100 dni jak obiecał ale może jeszcze wprowadzić I będzie zrealizowane czego ty się na święta opiłeś że jeszcze tak trzyma. Faktycznie ten bigos ci tak fementuje?

Abłebłe

Nie odwracaj

Pisałeś nie powiedział a powiedział

To ty skłamałeś

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Dziwne że tak wielu ludzi było naiwnych i zagłosowali na kłamców działających na nie korzyść Polski.

Noo, całe 50,89% głosujących na Batyra xD Z Alfonsa przemienił się w amerykańską dziwkę ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v