Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Niech dokończą M2 do Karolina, to nie będę wjeżdżał autem do centrum, lepiej zostawić auto na parkingu i dalej metrem jechać ...

Tak będzie 🙃

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Tak będzie 🙃

Jak się uczyłem w Warszawie to nie jeździłem tam autem ... Stało pod blokiem, a ja metrem jeździłem ... 20 min i z Ursynowa byłem na Polibudzie .... Nie mówiąc o tym, że bilet miesięczny był tańszy niż benzyna do auta na ten miesiąc ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Godzinę temu, racyl napisał(a):

PO nic nie buduje. dług większy jak za pis a ty chcesz żeby zbudowali kolej wysokich prędkości 🤣

Niech  przystosują torowiska do tych  200-250  i jeźdżą na miedzy miastami to już będzie sukces 

Może i 2 lata ale PIS miał 8 lat i ile torów przystosowali pod Pendolino?

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Lepiej robić od razu infrastrukturę z myślą o 350km/h żeby potem nie było za kilka lat jak z A2 między Łodzią a Warszawą że po kilku latach trzeba modernizować ...

a4 miedzy krakowem akatowicami jes remontowana pernamentnie-dzien bez remontow jest szeroko opiywany wlokalnych mediach ,raz na pare lat sie zdarza..

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Aaaaa na ciul one? Przecież i tak niedługo Polska będzie miała 1/3 mieszkańców mniej.

ale allah -niech mu ziemia lekka bedzie -postaa sie o miliony nowych..

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wolniejsze pociągi przecież nadal mogą po takich torach jeździć

zero pojęcia a najmądrzejszy na świecie

to jest właśnie "peowska mądrość"

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Słabe porównanie...

kolejna podpowiedź 

parametry techniczne

18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

czemu tak przeciwni niektórzy tym kolejom...

bo myślą racjonalnie

z waw do poz będzie to (przy jednym przystanku) 15 minut różnicy, a przy 2, 3 przystankach jeszcze mniej

a koszty budowy, eksploatacji, serwisu, zakupu taboru, to dodatkowe miliardy złotych, a to wszystko = większe ceny biletów za kilka minut różnicy - czy to jest racjonalne?

Opublikowano
13 minut temu, nie napisał(a):

kolejna podpowiedź 

parametry techniczne

bo myślą racjonalnie

z waw do poz będzie to (przy jednym przystanku) 15 minut różnicy, a przy 2, 3 przystankach jeszcze mniej

a koszty budowy, eksploatacji, serwisu, zakupu taboru, to dodatkowe miliardy złotych, a to wszystko = większe ceny biletów za kilka minut różnicy - czy to jest racjonalne?

A to nie lepiej zostawić tak jak jest i nic nie robić? Niech jedzie te 100 - 120 . To w końcu kilka minut różnicy a nie trzeba będzie nic kupować ani inwestować miliardów.

• Haha 1
Opublikowano

i to jest glos rozsadku..

wam to wsio rawno czy nie bedziecie podrozowac 2 czy 20 godzin i tak na wsi siedzicie..

urban co za roznica ze nie pojedziesz do warszawy w 2 czy 4 godziny ???

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

A PiS co zbudował, oprócz rowu im Lecha Kaczyńskiego i elektrowni w Ostrołęce która potem zburzyli ?? xD

więcej niż twoja łysa pała jest w stanie ogarnąć 

2 godziny temu, Ulman napisał(a):

Może i 2 lata ale PIS miał 8 lat i ile torów przystosowali pod Pendolino?

minie 4 a może i 8 a z takim podejściem rządu to więcej będzie tego typu udogodnień jak osoba prowadząca samochód zamiast kierowca itp .

Dlaczego teraz nie krzyczysz,  że PO i tusk zadłuża Polskę ? 🤣

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

A to nie lepiej zostawić tak jak jest i nic nie robić? Niech jedzie te 100 - 120 . To w końcu kilka minut różnicy a nie trzeba będzie nic kupować ani inwestować miliardów.

nie lepiej

trzeba jak najszybciej zrobić cpk i najpierw (z inwestycji kolejowych) zrobić kdp 250 waw-poz i waw wrc, a nie pieprzyć głupoty o kdp 350

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, racyl napisał(a):

więcej niż twoja łysa pała jest w stanie ogarnąć 

Odpowiedz godna racylka xD na prawdę nie ma się czym chwalić ?? Rozumiem xD Elektrownia atomowa to las, Izera wycięty las, CPK pole z budynkami xD Budowlane osiągnięcia PiSdy xD

1 godzinę temu, nie napisał(a):

zero pojęcia a najmądrzejszy na świecie

to jest właśnie "peowska mądrość"

To ty masz zero pojęcia. Aby plujesz PiSowskim jadem ... Taniej sumarycznie wyjdzie od razu zbudować tory pod 350, niż budować pod 250 a potem kolejne pod 350 ... Na razie kupić pociągi od polskich firm, te 250km/h, jak nasi zbudują takie co jeżdżą 350km/h to się je da na te tory, a te co były wcześniej używane są się na inne linie, gdzie limitu są 250 czy 200km/h ... Ale to trzeba mieć coś więcej w czaszce niż PiSdowatą propagandę że strach jeździć tymi szybkimi pociągami xD

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Bobek

Widzisz jak Tusk zniszczył twych idoli

Przez twojego idola Lepper został zniszczony, musisz być dumny ... Już nie pamiętasz jak Kamiński i Wąsik zniszczyli Leppera na zlecenie katakana z Żoliborza ?? A jak zostali ukarani za ten wspaniały czyn, to nich Duda ułaskawił ...

A Kukiz gdzie teraz jest ?? Dywany na Nowogrodzkiej odkurza czy łupież z marynarki prezesa ???

A Gowina jak Kaczor zniszczył ?? Tego też nie pamiętasz ??