Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

o nie jest takie proste. Wojna wcześniej czy później sie skończy, niemcy i reszta europy od razu będzie z ruskimi handlować i odbudowywać ukraine równocześnie, a my co będziemy? Ukraińcy, ruscy będą mieli nas w d*pie i będziemy tak jak mowił Tusk samotną wyspą w europie?

Noooo możemy wrócić do tego co robiliśmy przed wojną. Tj próbować dotykać sie penisami ze Słowacją Czechami i Węgrami. Oczywiście należy pamiętać o tym że Słowacy mają nas w d*pie, Czesi mają nas za nic a Węgrzy i tak nas zaraz sprzedadzą. Poza tym wszystko Ok i sen o potędze, Międzymorzu itp możemy śnić dalej. Trza sie brać za urealnienie naszej pozycji,przynajmniej żebyśmy sami siebie nie oszukiwali.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Oszukiwać się będzie wielu z nas bo wielu z nas uważa Polaków za naród wybrany tylko nie umieją uzasadnić dlaczego i co za tym stoi. Wojnę handlową z Czechami o żarcie mieliśmy. Ruscy co chwila szantażowali nas handlem w zamian za politykę bo po prostu uważają nas za swoją strefę wpływów. W latach 80 tych gdy sojuz militarnie podupadł i przegrał wyścig zbrojeń z USA i zachodem jacyś ruscy politycy wymyślili doktrynę ropa zamiast czołgów. I uczynili ogólnie handel narzędziem robienia polityki. Mieszkam na ścianie wschodniej i pamiętam już nie raz jakieś wojny handlowe wojny wizowe itd.

A odbudowywać UA będzie ten kto da na to kasę  Niech się nawet nam nie wydaje, że np kraje zachodu dadzą kasę a nasze firmy będą ja brać za budowę. Frajerów nie ma. Amerykanie pokazali to firmie Jedynka w Iraku.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Śmierdzące onuce nie rozumieją że jedna granicą z Rosją to i jedną za duzo..a 2 to nie przeżyjemy.

3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Animex, Sokołów, Superdrob, Roldrob, Indykpol, OSI, co one mają wspólnego z Polskim kapitałem?

Przetwórstwo mięsa jest w większości własnoscią obcego kapitału.

Ostatnio padła ostatnia polska przetwórnia rybna.

Jedyne co jest w większości polskie to mleczarnie.

Nie wiem jak warzywa owoce itp ale wszelkie lidle wolą brać od siebie z zagranicy.

Makarony, ketchupy itp też zagraniczne.

Makarony??

O dawtonie słyszałeś,roleski?

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

A odbudowywać UA będzie ten kto da na to kasę  Niech się nawet nam nie wydaje, że np kraje zachodu dadzą kasę a nasze firmy będą ja brać za budowę. Frajerów nie ma. Amerykanie pokazali to firmie Jedynka w Iraku.

a tak w ogóle co to znaczy odbudowa Ukrainy , czy na tyle została zniszczona infrastruktura że trzeba odbudować będzie ? 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Nawrockiemu nie idzie. Podpisał ustawę podnoszącą podatki a Mentzenowi obiecywał i podpisywał oraz mówił w kampanii, że nie podpisze żadnej ustawy podnoszącej podatki. O tym tanim prądzie co to miał go po 100 dniach ludziom dać to już nawet wolą nie mówić. 

A tu dlaczego konfa ma szklany sufit na poziomie nastu procent kolejny przykład. Kradzież patelni z Ikei to była rozgrzewka.

A Twój idol ryży ile zrealizował ze stu konkretów 🤔

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Pisowska ciemnota nie rozumie, że upadek UA to kolejne prawie 500 km dymu na granicy jaki mamy teraz na granicy z BY. 

To kiedy jedziesz zaciągnąć się na ochotnika i walczyć za banderowców ?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

a tak w ogóle co to znaczy odbudowa Ukrainy , czy na tyle została zniszczona infrastruktura że trzeba odbudować będzie ? 

W jakichś jej rejonach pewnie jest zniszczona. Zwłaszcza na wschodzie. I będą odbudowywać ci co dadzą na to szmal. 

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A Twój idol ryży ile zrealizował ze stu konkretów 🤔

Tykle co twój idol alfons.😄

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To kiedy jedziesz zaciągnąć się na ochotnika i walczyć za banderowców ?

Ja nie mam zamiaru zaciągać się na ochotnika i walczyć za banderowców. Wolę by oni walczyli z ruskiem za mnie. Ale ty jesteś głupi i chcesz za nich walczyć. Waszą wolą jest by UA padła i byśmy to my musieli walczyć z ruskiem. Bo jak pisałem przybędzie nam 500 km granicy gdzie rusek będzie robił to co robi na granicy z BY i to jest najłagodniejszy scenariusz. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

W jakichś jej rejonach pewnie jest zniszczona. Zwłaszcza na wschodzie. I będą odbudowywać ci co dadzą na to szmal. 

Hmm , niewiem czy ta odbudowa nie jest przereklamowana tak jak w iraku czy afganistanie , A na bogactwie złóż ukrainskich to już łapę położyła USA chyba maja jakąś umowę więc teraz nie ma sensu sie tam pchać 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał(a):

czy na tyle została zniszczona infrastruktura że trzeba odbudować będzie ? 

Infrastruktura jest niszczona na bieżąco i na bieżąco łatana. Wiadomo że zniszczenie podstacji zasilającej, jej pożar itp to nie prosta sprawa. Łataja czym się da i jak się da. 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Tykle co twój idol alfons.😄

Ja nie mam zamiaru zaciągać się na ochotnika i walczyć za banderowców. Wolę by oni walczyli z ruskiem za mnie. Ale ty jesteś głupi i chcesz za nich walczyć. Waszą wolą jest by UA padła i byśmy to my musieli walczyć z ruskiem. Bo jak pisałem przybędzie nam 500 km granicy gdzie rusek będzie robił to co robi na granicy z BY i to jest najłagodniejszy scenariusz. 

Głuptasku nie będę walczył, wyjadę do Australii 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

Hmm , niewiem czy ta odbudowa nie jest przereklamowana tak jak w iraku czy afganistanie

Aaaa co tam było do odbudowy, kiedy tam nic nie było?

Opublikowano

Ale debata na temat dolarów z odbudowy tych krajów w Polsce sie toczyła , ile to można zarobić za uczestnictwo w siłach porządkowych 

2 minuty temu, mirro napisał(a):

Aaaa co tam było do odbudowy, kiedy tam nic nie było?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał(a):

Hmm , niewiem czy ta odbudowa nie jest przereklamowana tak jak w iraku czy afganistanie , A na bogactwie złóż ukrainskich to już łapę położyła USA chyba maja jakąś umowę więc teraz nie ma sensu sie tam pchać 

No więc właśnie odbudowa Iraku też miała być wielkim biznesem dla nas a potem nasz sojusznik nas pięknie wydymał. Bo skoro oni dali kasę to ich firmy ja wzięły a nie polskie.

6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Głuptasku nie będę walczył, wyjadę do Australii 

Ot widać prawdziwy polski patriota. Brawo ty większość was tych od Boga Honoru Ojczyzny tak by zrobiła. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

Ale debata na temat dolarów z odbudowy tych krajów w Polsce sie toczyła ,

Booooo miała sie toczyć. Ludzie nie wyobrażali sobie że trza brać karabin w łapę i jechać tam gdzie można zarobić kulkę. To był przełom dla Polskiej Armii. Ładnie wyglądalo też nazwanie tego Misją Stabilizacyjną. Społeczeństwo zostało uspokojone a co się tam działo to wiedzą tylko ci, co tam byli. Potem wyzywano nas od najemników itp. 

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

No więc właśnie odbudowa Iraku też miała być wielkim biznesem dla nas a potem nasz sojusznik nas pięknie wydymał.

Nikt nas nie wydymał, bo to były tylko nasze nadzieje.

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie gadaj tak, jak ja pisałem że wyjadę to Zdesperowny mnie 4 razy opluł xD 

Za Polskę będę walczył ,ale nie za ukrów

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..i kto wtedy krowy wydoi?🤭

sprzeda się 

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

No więc właśnie odbudowa Iraku też miała być wielkim biznesem dla nas a potem nasz sojusznik nas pięknie wydymał. Bo skoro oni dali kasę to ich firmy ja wzięły a nie polskie.

Ot widać prawdziwy polski patriota. Brawo ty większość was tych od Boga Honoru Ojczyzny tak by zrobiła. 

Ale mówiłeś o Ukrainie 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Z Australii będziesz walczył ?? xD 

Z Polski 

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał(a):

Booooo miała sie toczyć. Ludzie nie wyobrażali sobie że trza brać karabin w łapę i jechać tam gdzie można zarobić kulkę. To był przełom dla Polskiej Armii. Ładnie wyglądalo też nazwanie tego Misją Stabilizacyjną. Społeczeństwo zostało uspokojone a co się tam działo to wiedzą tylko ci, co tam byli. Potem wyzywano nas od najemników itp. 

Nikt nas nie wydymał, bo to były tylko nasze nadzieje.

NO chyba jednak wydymali trochę. Amerykańskie służby zmontowały jakąś aferę korupcyjną z firmą Jedynka. Dokładnie już nie pamiętam. Polskie społeczeństwo dowiedziało się wtedy co to bakszysz. A co do tego, ze to były nadzieje i wiele sobie obiecywaliśmy to i zgoda to tak jak z odbudową UA.

Co do tego co się działo w Iraku kiedyś kiedyś zaraz po misjach krążyły w necie filmiki. Jak się nasi ostrzeliwali atakowani przez wroga w jakimś domu. To amerykański film akcji przy tym co tam było pokazane to betka.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Rosja jest za dużym mocarstwem żęby płacić , gdyby rosje podliczyć to dlaczego USA nie liczyć za Irak ? 

To posłuchaj niektórych p ołsów PO albo lewicy. Jakby żyli na innej planecie. A taki Kowal to walczył by za Ukraine do ostatniej kropli krwi- oczywiście nie swojej. Jak ruscy zabiorą banderowcom ziemie to zapewnie zaproponuje Polskie obszary  w ramach rekompensaty.

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

Teraz, galan99 napisał(a):

Polski Rząd nie kupi .

Teraz jak upadnie, to rząd nie dołoży. A jak kupi i upadnie, to dołożymy wszyscy.

Weź i mu powiedz, jako właściciel hali, ze to przy ustawianiu robi więcej kurzu niż przy demontażu...

Opublikowano
30 minut temu, jarecki napisał(a):

Ale infrastrukture "wywozową-wwozową" będzie ktoś budował- autostrady, europejskie linie kolejowe żeby wywozić produkty spożywcze a przywozić marketowe. Np taka austriacko-rosyjska firma jak Strabag czy inne.

Myslisz że ukraińskie elektrownie jądrowe są UE na ręke? Załatwią ich jak Litwinów - bez mydła. Każą montować na stepach wiatraki Siemensa. Powoli, powoli zrobią ich bez mydła.

Ukrainą rządzą żydzi i oni wiedzą, że dla Banderlandu najlepsza forma to bliska współpraca z UE bez członkostwa. Cos jak teraz - mogą wywozić wszystko bez cła lub z małymi, dostaja kase na drogi i na korupcje tzn na walke z korupcją🤣.