Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ty przypadkiem nie przypieprzyłeś dziś do mnie ...i to bez powodu?

W dodatku najpierw obrażając..

21 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kto się dzisiaj do kogo przypieprzył ?? 

Nie róbcie z siebie ofiar 

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Takie samo dziadostwo jak każda inna marketówka. Fajny wybór jak ktoś ma dzieci czy zwierzęta w domu, i tak się zniszczy a mniejsza szkoda wyrzucić ;) Albo do mieszkań pod wynajem, mało który lokator o to zadba, więc mniej się martwisz jak zniszczą ...

daj spokój , kup pod wynajem dziadostwo to szybko zniszczą mam  pod wynajmem ikea i jest bardzo dobre , kilka lat temu oglądałem meble wokolicznych sklepach to jak z bibuły wiotkie żę nawet dzwiczki przy otwieraniu sie wichrowały jakby 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

oglądałem meble wokolicznych sklepach to jak z bibuły wiotkie żę nawet dzwiczki przy otwieraniu sie wichrowały jakby 

A Ikea to niby inna jest ?? Dokładnie to samo ... Skręcałem Ikea, skręcałem inne te masówkowe firmy, nie widzę różnicy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jasne...

Zwłaszcza że nigdy nie siałem.

Pod dopłaty się będzie aby siało...

Jaki sens siać i nic z tego nie mieć?

To co z ciebie za rolnik ?

Mniej czy więcej ale ludzie sieją chociażby dla zmiany .

A ile masz tej dopłaty do 1ha ? 800zł ?

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Co na to wszystko obecny rząd ? Po drugie. Czemu firmy nie instalują fotowoltaiki aby obniżyć koszty energii i być eko ?

Instalują, instalują. Tylko k**wa w tym roku ni ciula się nie wyrobimy. Żeby kużwa nie można było w tym kraju kupić transformatora? Nawet zrobić czegoś takiego nie ma komu od paru miesięcy.

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

To co z ciebie za rolnik ?

Mniej czy więcej ale ludzie sieją chociażby dla zmiany .

U mnie w okolicy pszenicy bardzo mało, gleby niezbyt pod pszenicę, króluje pszenżyto i kukurydza z upraw zbożowych.

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

gdzie te pieniądze bo jakoś ich nie widzę a zawsze trochę pszenicy mam 

800 + ONW + USU + poplon ozimy + straczki =800+ 300 + 250+ 450 + 880 =2680 ewentualnie + ip 900 zł = 3500 zł  , o kurwunia aż tyle ?

Opublikowano (edytowane)

coś cie chyba poniosło. nigdy takich pieniędzy z 1 ha dopłat na oczy nie widziałem nawet długo przed ekoschematami 

Edytowane przez racyl
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał(a):

800 + ONW + USU + poplon ozimy + straczki =800+ 300 + 250+ 450 + 880 =2680 ewentualnie + ip 900 zł = 3500 zł  , o kurwunia aż tyle ?

Usu i poplon ozimy się na wzajem wykluczają. Nie pisz bajek Jaro

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał(a):

poplon ozimy 

Poplon ozimy to uprawa wiosną, orka wiosenna zamiast zimowej to 1t/ha mniej przy obecnych suszach wiosennych. To co dostajesz za ekoschemat tracisz w plonie uprawy głównej ...

A i zapomniałeś, od 2025 tylko 2 ekoschematy na daną działkę ...

Opublikowano
Teraz, bezbarwny napisał(a):

Usu i poplon ozimy się na wzajem wykluczają. Nie pisz bajek Jaro

bo na konto wpływają 🤣 , i nic mnie nie poniosło  Bezbarwny ZSU miało być 

3 minuty temu, racyl napisał(a):

coś cie chyba poniosło. nigdy takich pieniędzy z dopłat na oczy nie widziałem nawet długo przed ekoschematami 

2 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

Nie pisz bajek Jaro

gdzie popelniłem błąd prócz pomyłki nie uproszczone systemy a zróznicowana struktura ? 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

bo na konto wpływają 🤣 , i nic mnie nie poniosło  Bezbarwny ZSU miało być 

gdzie popelniłem błąd prócz pomyłki nie uproszczone systemy a zróznicowana struktura ? 

Zróżnicowana struktura, poplon i integrowana to w sumie 3 ekoschematy, a masz limit 2 ...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Poplon ozimy to uprawa wiosną, orka wiosenna zamiast zimowej to 1t/ha mniej przy obecnych suszach wiosennych. To co dostajesz za ekoschemat tracisz w plonie uprawy głównej ...

albo sie uprawia dopłaty , albo produkcja rolna , ja mam dopłaty w uprawie . Ale te 2,5 tys realne 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

O jejku, jejku..

https://wiadomosci.wp.pl/mejza-komentuje-zatrzymanie-zle-sie-zachowalem-7210749340396512a

"Łukasz Mejza został zatrzymany przez policję na drodze ekspresowej S3, gdzie jechał ponad 200 km/h. "Źle się zachowałem" - komentuje we wtorek sam poseł PiS dla Radia ZET. "Przepraszam. Taka sytuacja nie powtórzy się więcej" - oznajmił Mejza. W swoim oświadczeniu nawiązał też do Donalda Tuska i zwrócił się pod adresem polityków z jego partii w obraźliwy sposób."

Zemsta Tuska jak nic. Czyli słusznie zwraca się obraźliwie.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał(a):

Zemsta Tuska jak nic. Czyli słusznie zwraca się obraźliwie.🤣

Oj Tusk się mści na nich, najpierw neosędzia od Ziobry wjeżdża po pijaku w drzewo, teraz specjalnie nasłał patrol policji na Mejzę, oj biedne PiSiorki xD 

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

nie mam ale w niektórych uprawach jak gryka lub groch może być , chodziło mi ile można max wyciągnąć z ha . 

A ja Ci pokazałem że to niewykonalne bo w tym roku nie połączysz 3 ekoschematów ...

ONW 300zł ?? Od kiedy ...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja Ci pokazałem że to niewykonalne bo w tym roku nie połączysz 3 ekoschematów ...

dlatego IP napisał jako alternatwe dodatkową , 2,5 tys jest realne , bo IP to już i materiał siewny trzeba zakupić i kilka dodatkowych kosztów więc IP to ,, poważna produkcja '' 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

bo IP to już i materiał siewny trzeba zakupić i kilka dodatkowych kosztów więc IP to ,, poważna produkcja '' 

Iiiii Trza se instrukcję Produkcji integrowanej wydrukować a to nie są tanie sprawy.😂

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

dlatego IP napisał jako alternatwe dodatkową , 2,5 tys jest realne , bo IP to już i materiał siewny trzeba zakupić i kilka dodatkowych kosztów więc IP to ,, poważna produkcja '' 

ONW dlaczego doliczasz ?? Z automatu ... Te twoje wyliczenia to jedynie dobrze na papierze wyglądają ...