Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

U mnie jeden baran kupił pompe ciepła do nieocieplonego piętrowego domu około 300m2. Naciągacze mu wcisneli, stoi taka qr** wielkości szafy trzydrzwiowej w szczycie domu, tyle że stoi bo pobór prądu  jest tak wielki, że zabezpieczenia padają, a w domu zimno jak w kostnicy. W tamtym roku nie było zimy i przyszło mu 6tys zł za prąd za grudzień🤣🤣. Z jednej strony szkoda chłopa, z drugiej jak można tak dać się wydymać.

Można to mu pomóc zmodyfikować. Pierwszy krok - odłączyć grzałki. Drugi ocieplić chatę. Trzeci wyregulowac dziadostwo i zamiast grzałek przywrócić gaz albo stałopalniaka. Jakis pelleciak z automatycznym odpalaniem sterować z sygnału grzałek. Stawiam, że najszybciej by wyszło w odwrotnej kolejności.

Opublikowano

A to wystarczy że jakąś termopościel czy turbo garnek kupisz za naście tysięcy w ratach.  Bo chyba na tym te spotkania polegają

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał(a):

A to wystarczy że jakąś termopościel czy turbo garnek kupisz za naście tysięcy w ratach. 

Łeeee a ja o studiowaniu myślałem.

Opublikowano

No bo to są studia z psychologii a w wielu przypadkach i z psychiatrii🤭

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

No bo to są studia

Eeeee tam z takimi studiami. A gdzie życie studencie. Proces studiowania rządzi się swoimi prawami.

Opublikowano

Na alkohol zawsze znajdzie się miejsce. Ot choćby przy zakupie nowego shakera🤣

U nas to ksiądz Na parafialnych ogłasza spotkania uniwersytetu trzeciego wieku. I jak kojarzę to tematy typu zdrowa dieta itp. Więc pewno po wykładzie można zakupić akurat ten najlepszy garnek do gotowania na parze czy inne śmiecie za 1,5 emerytury

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał(a):

Image

straszenie ludzi i wywoływanie chaosu, który peowski idiota to wymyślił i jeszcze zamieścili na stronie premiera

No tak, lepiej jak Błaszczak nie znać sygnałów alarmowych xD facet był MON i nie zna podstaw ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

facet był MON i nie zna podstaw ...

Zdaje się że reszta jego pojmowania spraw którymi się zajmował na podobnym poziomie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Zdaje się że reszta jego pojmowania spraw którymi się zajmował na podobnym poziomie.

Wiesz, jak ktoś dodawać nie umie, to mnożenia czy potęgowania nie ogarnie xD tak samo jak pan Błaszczak, jak takich podstawowych rzeczy nie wie, to wiadomo że z innymi lepiej nie było ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

debile zamknęli granicę z białorusią i uwięzili ponad 1000 ciężarówek i autobusów 👏

Teraz media białoruskie pełne są propagandowych doniesień, jak to Polacy "stali się zakładnikami działań własnego rządu". Jednocześnie urzędnicy białoruscy przedstawiają się jako strona gotowa ratować polskie firmy. Rusłan Warankow, rzecznik tamtejszego MSZ, ogłosił, iż Białoruś rezygnuje z korzyści i "powstrzymuje się od realizacji scenariusza surowego egzekwowania przepisów celnych i wywołania strat u polskich przewoźników".

Opublikowano
5 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z tymi pompami to tak się ludzie powpierdalali że głowa mała.

Z tym programem co dawali kase na wymiane piecy  tak samo.

Dokładnie w czystym powietrzu od tamtego roku to praktycznie nie wypłacają mam znajomych co czekają na kasę 1,5 roku a kasy nie ma...

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie jeden baran kupił pompe ciepła do nieocieplonego piętrowego domu około 300m2. Naciągacze mu wcisneli, stoi taka qr** wielkości szafy trzydrzwiowej w szczycie domu, tyle że stoi bo pobór prądu  jest tak wielki, że zabezpieczenia padają, a w domu zimno jak w kostnicy. W tamtym roku nie było zimy i przyszło mu 6tys zł za prąd za grudzień🤣🤣. Z jednej strony szkoda chłopa, z drugiej jak można tak dać się wydymać.

Jak zabezpieczenia padają i w domu zimno to jak tego prądu naciągnął na 6 tys w miesiąc? Coś ci się rozjechało w tej bajce.

1 godzinę temu, witejus napisał(a):

A Siemoniak, Kosiniak z KAMYKIEM NA CZYM SIĘ ZNAJĄ?

Lepiej niż Błaszczak i Macierewicz. 

1 godzinę temu, nie napisał(a):

debile zamknęli granicę z białorusią i uwięzili ponad 1000 ciężarówek i autobusów 👏

Teraz media białoruskie pełne są propagandowych doniesień, jak to Polacy "stali się zakładnikami działań własnego rządu". Jednocześnie urzędnicy białoruscy przedstawiają się jako strona gotowa ratować polskie firmy. Rusłan Warankow, rzecznik tamtejszego MSZ, ogłosił, iż Białoruś rezygnuje z korzyści i "powstrzymuje się od realizacji scenariusza surowego egzekwowania przepisów celnych i wywołania strat u polskich przewoźników".

Że zamkną granicę kiedy było wiadomo z tydzień dwa wcześniej. Po ciul było tam się pchać Polscy przewoźnicy tracą ale bardziej boli to Białoruś. A ty znowu jesteś onucą czyli rzecznikiem białoruskiego interesu.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Temat przemilczany i ze strefy medialnej wyrugowany

Screenshot_20250923_102420_Facebook.jpg

dzieje sie w temacie , kilka krajów dość ważnych uznało Palestynę za państwo , nie zapominajmy co zrobił hamas 

jesli chodzi o ten hotel to jako Polska bazę hotelową mamy super a w nich super ceny dla włascicieli 

4 minuty temu, nie napisał(a):

a co tak boli tych hitlerowskich pomiotów? :D 

w zasadzie idzie o konkurencje 

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Że zamkną granicę kiedy było wiadomo z tydzień wcześniej. Po ciul było tam się pchać Polscy przewoźnicy tracą ale bardziej boli to Białoruś. A ty znowu jesteś onucą czyli rzecznikiem białoruskiego interesu.

o, kłamca i człowiek całkowicie pozbawiony honoru, znowu pokazuje jaką jest mendą

wyzywa od onuc przedsiębiorców (których rząd porzucił na niełaskę białorusi) żeby tylko wybielić swojego guru tuska 🤮🤮

Opublikowano
13 minut temu, nie napisał(a):

wyzywa od onuc przedsiębiorców (których rząd porzucił na niełaskę białorusi) żeby tylko wybielić swojego guru tuska 🤮🤮

Aaaa jak to z tym kupionym, zapłaconym węglem było co go rząd PiS porzucił na łaskę i niełaskę? Ano faktycznie zaraz rząd obiecał że z podatków obywateli im zrekompensuje. Czyli sprawy nie było?