Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
nie napisał:

Gość na luzaku wrzuca ogłoszenie z zamiarem zakupu spółki pod kasę z KPO i odpowiada mu jakaś firma, oferując firmy HoReCa od koloru do wyboru, jak z katalogu. I to jeszcze z fikcyjnym adresem. My żyjemy w fikcyjnym państwie.

Mój znajomy na tym zarabia, będzie z piętnaście lat. Po świecie całym jeździ. Przejmuje, klasyfikuje a następnie wyprzedaje co jest do wyprzedania, a czystą spóleczkę z historią albo czasem z wartością dodaną opyla dalej. Teraz po prostu wartością dodaną było pkd. Tak na marginesie - niemieckich spółek już dawno na stanie niema zostało mu jeszcze sporo wyposażenia ...

hubertuss napisał:

A tym czasem Nawrockiemu naliczyli już6 nie spełnionych obietnic.

Dej spokój. Takie wyliczanki to specjalność zarezerwowana.

mirro napisał:

6 minut temu, nie napisał(a):

Gość na luzaku wrzuca ogłoszenie z zamiarem zakupu spółki pod kasę z KPO i odpowiada mu jakaś firma, oferując firmy HoReCa od koloru do wyboru, jak z katalogu. I to jeszcze z fikcyjnym adresem.

My żyjemy w fikcyjnym państwie.

W którym miejscu zostało złamane prawo? Wskaż mi na tym etapie handlu spółkami gdzie jest przestępstwo i jak można mu zapobiec.

To trzeba najpierw wiedzieć co to są spółki i jak to działa.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Panowania? To twój pan? Pisałem, ze wy macie mentalność chłopa pańszczyźnianego. Dla mnie to co najwyżej on urzęduje 6 dni nie panuje. A ustawy obiecywał wysłać do sejmu 1 dnia i nie wysłał czyli po 6 dniach już 6 obietnic nie dotrzymał. Dla wielu było wiadomo wcześniej wielu zobaczy dopiero teraz, że Nawrocki będzie bił dużo piany pod publikę 

Kto rozmawia o czym? Ty się naprawdę dajesz na to nabrać? I o czym tak ten Nawrocki dyskutuje z tymi zwykłymi ludźmi przez minutę czy dwie? To są gesty pr owe jak i cała prezydentura pr u. Tak jak obietnice tych ustaw co ich już 6 nie dotrzymał. A jeździ po Polsce i podpisuje jakieś gówno które nic nie znaczy.

Myślałem że się doczepisz czegoś innego 🤣. Się pomyliłem 🤫.

Co do PRu to mistrzem jest Tusku. Nawrocki się może dużo od niego nauczyć pod tym względem.

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I już przekręcanie na swoją stronę ... Gdzieś napisałem że mi przeszkadza że z ludźmi rozmawia ??

A niech rozmawia ile chce, byle by wyglądał jak prezydent i dobierał słowa jak na prezydenta przystało ...

Bo już przestał być gangusem, opiekunem pań, latającym po ustawkach ...

Zapomniałeś o mieszkaniu :ph34r:. Z drugiej strony gdyby taki Jurek trafił na takiego księdza to jak by skończył ?

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Twardy elektrorat KO, który ru.... wszystko i wszytskich, potrzebuje klubów na spotkania

To mówisz że to jest pomysł na przyrost naturalny PO 🤔 ?

• Haha 1
Opublikowano

nie napisał:

Wiecie co w tej całej patologii jest najgorsze? Że tych wniosków nie oceniali nawet urzędnicy. Państwo rozdysponowanie tej kasy kompletnie sprywatyzowało... Operatorami były prywatne firmy - przede wszystkim fundusze pożyczkowe. Ugruntowane w lokalnych układach biznesowych i urzędniczych. Od lat organizujące "szkolenia" z pozyskiwania publicznej kasy na prywatną działalność gospodarczą.

Doprawdy? I to było najgorsze? A nie pisanie za udział wniosków dla rolników i organizowanie im dokumentów aby w cenie dajmy na to hali magazynowej mógł se jeszcze do mieszkania na mieście dołożyć?

mirro napisał:

6 minut temu, nie napisał(a):

Wiecie co w tej całej patologii jest najgorsze? Że tych wniosków nie oceniali nawet urzędnicy. Państwo rozdysponowanie tej kasy kompletnie sprywatyzowało...

Operatorami były prywatne firmy - przede wszystkim fundusze pożyczkowe. Ugruntowane w lokalnych układach biznesowych i urzędniczych. Od lat organizujące "szkolenia" z pozyskiwania publicznej kasy na prywatną działalność gospodarczą.

Wreszcie ktoś napisał to, co najważniejsze w tym bajzlu. Parę dużych inwestycji i to takich z zakresu przetwórstw rolno -spożywczego było zastopowanych, bo nikt nie chciał zatwierdzić wniosków, gdzie przedmiotem były magazyny, mroźnie czy linie produkcyjne. Dopiero niedawno ruszyło się coś i to zdaje sie po wywaleniu tej Pani.

A ten termin "od lat" to ile obejmuje?

nie napisał:

3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Rozumiem że uważasz pisowski socjal za złe posunięcie? 

za dużo tego było

Nie mogło być mniej bo to klasyczna piramida finansowa...

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał(a):

No właśnie. Na to nie zwróciłem uwagi.  Ale jak od wielu lat, to i za PiSu też .

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Co do PRu to mistrzem jest Tusku. Nawrocki się może dużo od niego nauczyć pod tym względem.

No tak od niego każdy może się nauczyć obietnic dla obywateli a później kłamstw, zakłamania prawdy którą tak świetnie sprzedawał że aż wyszło szydło z worka że z tego wszystkiego zrobiła się sieczka. 

Gratulacje to nie dla niego tylko dla jego współpracowników którzy robiąc PR tylko dla użytku publicznego aby zatrzymać swoje posady a premiera tylko ośmieszyć przed obywatelami. 

Opublikowano
nie napisał:

13 minut temu, mirro napisał(a):

Se PiS rozbujał konsumpcję , to po ciula produkować?

gdy nie będzie produkcji to co będzie konsumowane? 

21 minut temu, Ulman napisał(a):

Wszelki socjal to patologia. Ciekawe czy z 800+ na przechlanie idzie 0,6% czy więcej. 

głupki z po krzyczeli, że 500+ to patologia a teraz sami dają 800+ :D jak ich nie nazwać idiotami?

następny rząd powinien to ograniczyć

Produkcja będzie tylko mniejsza aby się tabelki w odpowiednich miejscach zgodziły a jednocześnie towar podrożeje na tyle aby na podstawie inflacji rząd mógł ogłosić sukces.

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

No tak od niego każdy może się nauczyć obietnic dla obywateli a później kłamstw, zakłamania prawdy którą tak świetnie sprzedawał że aż wyszło szydło z worka że z tego wszystkiego zrobiła się sieczka. 

Dobrze mówisz, wyszło Szydło z worka, i to dosłownie, bo w 4 województwach za KPO w sektorze HoReCa był odpowiedzialny mąż byłej premier, tej od broszek xD

Opublikowano
hubertuss napisał:

kasa powinna wrócić jeśli były wałki

Ze spółki? Wróci co najwyżej jacht i to niewiadomo czy sobie go nie będzie musiało państwo z dna podnieść bo spółka zdążyła za niego wziąć odszkodowanie.

dsbh napisał:

Patrząc na obecnego prezydenta? Nie e.

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

No tak od niego każdy może się nauczyć obietnic dla obywateli a później kłamstw,

Odpowiedział tylko na żywotne potrzeby Obywateli.  Obywatele oczekują obietnic i uwielbiają być oszukiwani.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Odpowiedział tylko na żywotne potrzeby Obywateli.  Obywatele oczekują obietnic i uwielbiają być oszukiwani.

Tylko każdy zapomniał o jednym kłamstwo ma krótkie nogi. 

Odwrócenie się od swoich wyborców PO zawsze dobrze wychodziło tu nie ma nawet jak ich bronić. 

Trzeba zdawać sobie sprawę że nie  każdy z wyborców będzie wiedział że z tego chleba nie będzie.

Dzięki temu można robić z części ludzi debili chociaż nie każdy z nich jest nim ale większość z nich chciało po prostu odsunąć PIS od władzy a reszta to tych co na d...

Opublikowano
mirro napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał(a):

No właśnie. Na to nie zwróciłem uwagi.  Ale jak od wielu lat, to i za PiSu też .

Nie chodzi o to. O to, że Ci są jedwabiści bo jej już niema też nie. Chodzi o to, że jednym przeszkadza UE, drugim Niemcy, trzecim Niemiecka UE a czwartym wszystko powyższe podczas gdy że tak to ujmę - odbudowa Ukrainy rozpoczęła się już w marcu 2022...

Opublikowano
17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Gratulacje to nie dla niego tylko dla jego współpracowników którzy robiąc PR tylko dla użytku publicznego aby zatrzymać swoje posady a premiera tylko ośmieszyć przed obywatelami. 

Trochę inaczej według mnie. Aby odwrócić uwagę społeczeństwa od rzeczy ważnej wymyśla się problem, który wałkuje się przez następne dni a następnie znajduje cudowne rozwiązanie na niego. To tak w skrócie. Premier jest wtedy chwalony za sprawne działania :P.

13 minut temu, DTaras napisał(a):

Patrząc na obecnego prezydenta? Nie e.

To mówisz, że Nawrocki byłby niepojętnym uczniem ? Nie przerósł by mistrza Tuska :ph34r: ?

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał(a):

- odbudowa Ukrainy rozpoczęła się już w marcu 2022...

Odbudowa Ukrainy trwa od chwili kiedy okazało się że ruscy nie będą tak szybko w Kijowie. Sa polskie firmy, które tylko na chwilę przerwały tam pracę a budują nowe rzeczy od dawna. Iiiiiiii sa to firmy z sektora przetwórstwa rolnego. Ci co mają tam coś do zarobienia cały czas to robią. 

Opublikowano

Ile by nie poszło na jachty czy ekspresy i inne duperele. Miało być przejrzyście i uczciwie a robi się większy bałagan niż za poprzedniej władzy.

Opublikowano

Właśnie ważne bo się może okazać że nie jachty a żeglowka i to ubrana w jakiś program który ma ręce i nogi. Na razie to hasło "jacht" funkcjonuje w głowie gawiedzi tak samo jak osmiorniczki.

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał(a):

Wreszcie ktoś napisał to, co najważniejsze w tym bajzlu. Parę dużych inwestycji i to takich z zakresu przetwórstw rolno -spożywczego było zastopowanych, bo nikt nie chciał zatwierdzić wniosków, gdzie przedmiotem były magazyny, mroźnie czy linie produkcyjne. Dopiero niedawno ruszyło się coś i to zdaje sie po wywaleniu tej Pani.

Z rok temu albo i więcej tu napisałem że po dojściu tej koalicji do władzy można robić wały na wszystkim ( wtedy chyba chodziło o to że znów VAT ucieka) bo tu nie ma ludzi kompetentnych. Tak było za poprzednich rządów Tuska( lewej przetargi) i tak jest teraz. 

Po prostu kto więcej ukręci tyle jego. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, saszeta napisał(a):

Z rok temu albo i więcej tu napisałem że po dojściu tej koalicji do władzy można robić wały na wszystkim ( wtedy chyba chodziło o to że znów VAT ucieka) bo tu nie ma ludzi kompetentnych. Tak było za poprzednich rządów Tuska( lewej przetargi) i tak jest teraz. 

Po prostu kto więcej ukręci tyle jego. 

Z tarczy COVIDowej pewien znajomy przedsiębiorca kupił sobie 3 nowe osobówki o wartości około 1mln PLN, wtedy nie było przekrętów xD przekręty były, są i będą póki urzedase mają za dużo pieniędzy do zarządzania ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Co do tych sławetnych jachtów: w katalogu możliwych działań w ramach wspartych środkami z kpo na dywersyfikację dochodów branży horeca był "wynajem sprzętu pływającego". Dziękuję, pozdrawiam pieniaczy.

Opublikowano

Pisowcy usprawiedliwiają złodziei z pisu, platfusy złodziei z platformy. 

I kręci się dalej.

Temat nr 1 to design Pierwszej Damy i rozmowy Prezydenta z ludem🤣 czyli jak zrobić aferę, coś z niczego i przykryć sprawy ważniejsze

Opublikowano

Mówią o tym co się sprzeda a nie to co aferę może rozkręcić która później będzie trzeba jak najszybciej pod dywan zamiatać. 

Robi się tak aby wszystko grało i było nastrojone na leprze czasy 

Opublikowano
19 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wczoraj wywiozłem coś 17 kilometrów...

Dziś stoi u mnie...szuka dobrej ceny...owies.

..a ogólnie to skupy zasypane.

Wczoraj po 500 owies..., bo żeby przyczepa na dziś pusta...

Lipa cena...

Jeszcze za kombajn gość sporo zapłacił...

...ile Was wychodzi hektar ?

Od 400 do 500zł za ha. 

Jak 17km w jedną stronę wozisz to ja taniej jak za 400 nie jechał bym swoim sprzętem, chyba że  znajomemu. 

• Thanks 1