Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Yyyy no to będzie zimno i ciemno. Bo jak zima, to musi być zimno a i ciemno też bo dzień krótki.🤣

Ale ich to grzmoci. Bo ci co uzyskają autonomiczność i tak na nich nie zagłosują.🤣

a jak to będzie większość ?

Opublikowano

jest strona gdzie mozna  sprawdzic na biezaco ile jest produkowanej energii i jakiej .

jasiu-odciales juz druty od domu ?? duchy dziadkow cie nie straszyly ??

3 godziny temu, DTaras napisał(a):

Za mojej podstawówki biologia zaczynała się w czwartej klasie i dzieci były tak nią zafascynowane że nik nie pamięta co wtedy uczono. Biologia operuje językiem specjalistycznym. Zaś nazw geograficznych nie musi uczyć geograf. Z tych powodów fizyka siedzi w opisowej przyrodzie. Tu widzę argument ale nie jestem pewien czy do obcięcia godzin. Może matmy będzie więcej?

o seksie uczyli a o czym ?? do dzisiaj mi zainteresowanie zostalo.

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

No ja bym chętnie kiełbaskę opiekł nad lawą .

gdzies jest restauracja gdzie na kamieniach wulkanicznych pieka.

Opublikowano

polaczenie biologii i geografii w jeden przedmiot przyroda, nie spowoduje ze biologia bedzie latwiejsza. profesorowie wypowiedzieli sie, ze polaczenie dwoch przedmiotow w jeden sprawi jeszcze wiekszy problem w rozumieniu poszczegolnych. nazwanie czegos przyroda nie sprawi, ze nie trzeba sie bedzie uczyc fizjologii zwierzat badz roslin, lub nie trzeba bedzie znac co to szerokosc geograficzne. oczywiscie liczaba godzin ulegnie redukcji, do 2 tyg. co pociagnie za soba redukcjie materiarialu, do poziomu szympansowego. tak wlasnie oglupia sie narod. oczywiscie, nie kazdy ogarnia nauki przyrodnicze, matematyke czy jezyk polski. nie oznacza to bysmy je likwidowali. mozemy profilowac klasy, przyrodnicze, matematyczne, humanistyczne. przyzwolenie na ubranie materialu z biologii, pociagnie za soba okrojenie matematyki, czy polskiego. przypomina mi sie film "idiokracja"!.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Oj G.. ma rozum i umie z niego korzystać aż dziw mnie... że potrafi przelać to wszystko na papier. Dawno się tak nie ubawilam że z osiłka zrobił się wielmożny pan zacny z hektarami tylko zapomniał jak wół cielęciem był. 

jak się krową urodzisz to jałówką nie padniesz

Edytowane przez GABBER85
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

image.png

A jeśli chodzi o matury to też 1 miejsce małopolskie 2 mazowieckie a 3 świętokrzyskie także kolejny mit ,,elyty,,pada

https://dorzeczy.pl/opinie/752292/niemieccy-migranci-w-polsce-duszczyk-z-mswia-to-celowe.html.  ,,Zmiany w polityce migracyjnej Niemiec są celowe. Miały wywołać realny wpływ na sytuację na zachodniej granicy Polski,twierdzi wiceszef MSWiA Maciej Duszczyk.Zdaniem wiceministra spraw wewnętrznych i administracji Macieja Duszczyka, decyzje Berlina wymusiły na Polsce wprowadzenie dodatkowych kontroli granicznych. W rozmowie z mediami podkreślił, że problem migracji w Europie jest realny, a obawy społeczne – w dużej mierze uzasadnione. Po 8 maja Niemcy zdecydowali się reaktywować ustawę z 2015 roku, która przewiduje, że osoby ubiegające się o ochronę międzynarodową, ale wjeżdżające przez inne kraje Unii Europejskiej, będą odsyłane z powrotem. W tym przypadku – do Polski – tłumaczył Duszczyk.

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, jacus napisał(a):

Nie podniecaj się tak bo już dawno nie miałeś takiego doznania i ci ,,pikawa,, stanie zamiast czegoś innego...napisz raczej że 3 miejsce dawne kieleckie co tak tam obrażasz wiecznie a się okazuje że zarówno w egzaminach 8 klasistow jak i matury są daleko przed ,,elyta,, zachodnia.

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, jacus napisał(a):

nic się nie zmieniło , nadal kraje w których rolnictwo jest głównym pracodawcą są biedne i czesto panuje głód 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
45 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...bo ty wszystko wiesz ...i na wszystkim...znasz sie...to co ma dziwić...🤭

Już mi się znudziło mówiąc ci że ja nic nie wiem i nic nie rozumiem kocopoly piszę bo tak mi jakoś wychodzi. Że ty inaczej to widzisz to już nie moja sprawa 🤣🫢

Opublikowano
27 minut temu, jarecki napisał(a):

nic się nie zmieniło , nadal kraje w których rolnictwo jest głównym pracodawcą są biedne i czesto panuje głód 

w Polsce już dawno rolnictwo jest na marginesie gospodarki, jeśli chodzi o licz rak do pracy - nie mylić z liczbą osób mieszkających na wsi

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Już mi się znudziło mówiąc ci że ja nic nie wiem i nic nie rozumiem kocopoly piszę bo tak mi jakoś wychodzi. Że ty inaczej to widzisz to już nie moja sprawa 🤣🫢

Nie no...

Pisz co chcesz...i ile chcesz...ja tylko moje całkiem prywatne i osobiste odczucie...napisał ..

Opublikowano

margines ??

• 606 075 ubezpieczonych rolników
  • 258 884 ubezpieczonych współmałżonków
  • 137 887 ubezpieczonych domowników
  • 7 991 pomocników rolnika
  • 10 909 osób ubezpieczonych w okresie przyznania świadczenia pielęgnacyjnego lub specjalnego zasiłku opiekuńczego albo zasiłku dla opiekuna
  • 9 członków rodzin sprawujących opiekę nad dzieckiem

choc rzeczywiscie  z tego to. ilu zyje z rolnictwa ?

ale w druga strone ilu -jak ja jest w zus-ie...

faktycznie jest nieco ponad 400 tys gospodarstw.. jak na ue to ogrom,

Godzinę temu, MariuszDe napisał(a):

Nie podniecaj się tak bo już dawno nie miałeś takiego doznania i ci ,,pikawa,, stanie zamiast czegoś innego...napisz raczej że 3 miejsce dawne kieleckie co tak tam obrażasz wiecznie a się okazuje że zarówno w egzaminach 8 klasistow jak i matury są daleko przed ,,elyta,, zachodnia.

jak ci sie to skojarzylo z seksem ??

pewnie dawno nie masz z kim..

a pozniej elita kielecka wyjezdza do polski a i nigdy nie wraca..

Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

bo na razie prawdziwa inteligencja goruje nad sztuczna... wklejasz cale akpity z googla ai .

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, jacus napisał(a):

choc rzeczywiscie  z tego to. ilu zyje z rolnictwa

Ech te twoje statystyki...

Kiedy zrozumiesz że to ...nie bardzo ...rzeczywistość......

...o ..i tu Partycja Duszna by się przydała...

...a tak na marginesie...smutno po powrocie?🤔

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Mile widziane w Polsce tylko takie gospodarstwa  obszarowe od 500 ha do 1000 ha . Mniejsze to tylko na rynek w  krótkich łańcuchów dostaw żywności, począwszy od sprzedaży bezpośredniej w gospodarstwie . 

Kiszonka robiona w błocie na małych gospodarstwach .

1000 ha kukurydzy na kiszonkę! Kom-Rol Kobylniki 2024 .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

sprawdz ile gospodarstw cokolwiek kupuje albo sprzedaje.

ekoschematy czy doplaty do nawozow pokazaly ile naprawde funkcjonuje na rynku.

myslisz ze ai partycji ma inne dane 🤣

jako naczelny polonista forum 😂 powinienes zauwazyc jej dziwny jezyk,skladnie,szyk zdania,wyszukane slownictwo.

wszystko sie zaczyna i konczy .

przyjechalem o 4 a w poludnie ziemniaki prysalem i w ogrodzie kosilem. 

jeden unijny debil zasadzil ziemniaki kolo mojego pola i nic wiecej nie robil ,stonka leci do moich ,jego zjadla i w chwastach sie jej nudzi.

Opublikowano
16 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tia...

Głupio, co nie?🤔

niby dlaczego głupio to powinno być wyborcy rudego przykrywka na głupotę minister leszczyny to są odloty  

tu masz co godzinne kłamstwo 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Donald Tusk @donaldtusk 12min Wimbledon ma 148 lat jeszcze nikt nigdy, ani mężczyzna, ani kobieta, nie wygrał finału bez straty gema!lga przeszła do historii, chociaż Jej historia tak naprawdę dopiero się zaczęła. Uwagi sugerują kontekst, który powinien być wyświetlany wraz z wpisem 1min Wymaga więcej ocen Niewyświetlane w serwisieX Zobacz szczegóły. Przetłumacz uwagę To nieprawda. w 1911 roku Dorothea Lambert Chambers pokonała Dorę Boothby również bez straty gema. ga Świątek dokonała tego jako druga w historii.”

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

niby dlaczego głupio to

Dlatego że nawet wasz guru widzi że Braun to klaun...

Mi byś nie uwierzył....a tak...tylko głupio się czują ci co popierają debila...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Thanks 1
Opublikowano

dla ciebie to ważne słowa ? komuś coś ubędzie coś się stanie czy tak udajesz głupiego ? 

może zajmijmy się czynami importem z ukry podpisany zakaz nawozów z wschodu .. zboże tak nawóz już nie ?