Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał(a):

Słyszeliście że Pawłowicz konczy przygodę w TK , sędziowie podjęli decyzję w związku z jej choroba .

Kończy od 5.12 ma kobieta 73 lata to najwyższy czas na emeryturę.

37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..mierzysz własną miarą...

O co tobie chodzi? Niby w tej chwili bronisz głupoty Giertycha o której wszyscy mówią czy co?

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

TK musi od nowa z nowymi sędziami zapracować na swoją pozycję , jest chyba wakat dwóch sędziów i po Pawłowicz trzeci to już KO może zmienić zdanie na temat trybunału ,bo chyba bojkotuje trochę to gremium 

Myślicie że Giertych by się nadawał 😁

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

TK musi od nowa z nowymi sędziami zapracować na swoją pozycję , jest chyba wakat dwóch sędziów i po Pawłowicz trzeci to już KO może zmienić zdanie na temat trybunału ,bo chyba bojkotuje trochę to gremium 

Myślicie że Giertych by się nadawał 😁

Pawłowicz się nadawała to Giertych nie 😂 

Edytowane przez MariuszDe
  • Haha 1
Opublikowano

Pawłowicz się nadawała? Toż ona tak samo durna jak Giertych, tyle że ani rodziny nie założyła ani niczego się nie dorobiła.  Takich ludzi w polityce w ogóle nie powinno być. Z daleka widać że to wariatka.  

Opublikowano
46 minut temu, Qwazi napisał(a):

Złożyliby protesty podając to UFO jako podstawę🤔🙆

Społeczeństwo jest tak spolaryzowane i na tyle samodzielnie nie myśli, że można im łatwo wcisnąć wszystko. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że w tę gierkę grają ludzie, którzy powinni dbać o swoje pozycje i autorytety, na które pracowali przez lata. A teraz doprowadzają do sytuacji, że druga strona sobie nimi gęby wyciera. Ja nie potrafię dostrzec logicznego wytłumaczenia tego zjawiska. Właśnie pod tym kątem wczoraj pytałem o opinie na temat zdania odrębnego Pana sędziego Leszka Boska 

Trzeba spojrzeć na człowieka pod kontem tego w jaki sposób zostało po pierwsze wychowanii po drugie czego sami się nauczyli przez swoje życie , co wynieśli z domu, jednocześnie w jakim towarzystwie się obracają 

To na ogół są czynniki które powodują późniejsze ich zachowanie. 

Tym bardziej ukazuje nam się w społeczeństwie sztuczne jednostki które choć uważają że są najlepsze, najmądrzejsze I ludzie w nich ślepo patrzą a to są zwykli ludzie którzy tylko naśladują jakiś wzorzec który dec fakto nic nie wnosi. 

Ale ludzie w niego wierzą bo pięknie mówi i on wie co mówi. 

I tym sposobem możemy wytłumaczyć dlaczego dzieje się tak a nie inaczej 

Opublikowano
17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Trzeba spojrzeć na człowieka pod kontem tego w jaki sposób zostało po pierwsze wychowanii po drugie czego sami się nauczyli przez swoje życie , co wynieśli z domu, jednocześnie w jakim towarzystwie się obracają 

To na ogół są czynniki które powodują późniejsze ich zachowanie. 

Tym bardziej ukazuje nam się w społeczeństwie sztuczne jednostki które choć uważają że są najlepsze, najmądrzejsze I ludzie w nich ślepo patrzą a to są zwykli ludzie którzy tylko naśladują jakiś wzorzec który dec fakto nic nie wnosi. 

Ale ludzie w niego wierzą bo pięknie mówi i on wie co mówi. 

I tym sposobem możemy wytłumaczyć dlaczego dzieje się tak a nie inaczej 

Gdyby to było takie proste do wyjaśnienia byłoby fajnie. Obawiam się, że to bardziej złożone, a wielu rzeczy nie można dostrzec z naszego poziomu patrzenia 

Opublikowano (edytowane)

Masz rację proste nie jest ale wiadomo że społeczeństwo nasze w większości jest coraz to głupsze. Ja to nazywam tzw. Kopiuj wklej tylko w taki sposób umieją funkcjonować. 

17 minut temu, witejus napisał(a):

Też go o to pytałem, odpowiedzi brak.

Jeszcze nic nie był w stanie wymyśleć 

Tak naprawdę osoba która milczy nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie z powodu tego że nie potrafi zrozumieć pytania lub nie potrafi odpowiedzieć sensownie bo każda odpowiedź jest odpowiedzią głupia 

Ludzie wybierajacy milczenie są ludźmi którzy nie potrafią uargumentować tego co sami wierzą 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ludzie wybierajacy milczenie są ludźmi którzy nie potrafią uargumentować tego co sami wierzą 

I tu sprawdza się stare przysłowie pszczół, "milczenie głupiego, uda za mądrego".

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

społeczeństwo nasze w większości jest coraz to głupsze

Nie używałbym określenia "głupsze". Myślę, że technologia sprzyja manipulacji, sieć daje możliwości komunikowania, tworzenia grup i anonimowości w tym wszystkim. Dostęp do informacji i ta anonimowość sprawiają, że ludzie popuszczają wodze fantazji. Wystarczy podawać im odpowiednio dobrane informacje, których nie są w stanie zweryfikować, bądź nie dostrzegają potrzeby tej weryfikacji. Ale to w odniesieniu do zwykłego Kowalskiego. A te autorytety🤔. Przecież one powinny pewne rzeczy dostrzec, zweryfikować i potrafić wyciągnąć jakieś wnioski. Tego właśnie nie pojmuję, że ludzie cenieni za swój dorobek, którzy powinni temu szaremu Kowalskiego przekładać te informacje z polskiego na nasz, zamiast robić to bezstronnie, bądź milczeć, opowiadają się po jednej ze stron. Przecież oni muszą wiedzieć, że podsycanie polaryzacji osłabia państwo i pcha cały naród w przepaść. A ja widzę przed nami przepaść, jeśli dalej będzie trwać ta gra na emocjach. Gra w której merytorykę pozostawia się gdzieś na peryferiach debaty publicznej

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie używałbym określenia "głupsze". Myślę, że technologia sprzyja manipulacji, sieć daje możliwości komunikowania, tworzenia grup i anonimowości w tym wszystkim. Dostęp do informacji i ta anonimowość sprawiają, że ludzie popuszczają wodze fantazji. Wystarczy podawać im odpowiednio dobrane informacje, których nie są w stanie zweryfikować, bądź nie dostrzegają potrzeby tej weryfikacji. Ale to w odniesieniu do zwykłego Kowalskiego. A te autorytety🤔. Przecież one powinny pewne rzeczy dostrzec, zweryfikować i potrafić wyciągnąć jakieś wnioski. Tego właśnie nie pojmuję, że ludzie cenieni za swój dorobek, którzy powinni temu szaremu Kowalskiego przekładać te informacje z polskiego na nasz, zamiast robić to bezstronnie, bądź milczeć, opowiadają się po jednej ze stron. Przecież oni muszą wiedzieć, że podsycanie polaryzacji osłabia państwo i pcha cały naród w przepaść. A ja widzę przed nami przepaść, jeśli dalej będzie trwać ta gra na emocjach. Gra w której merytorykę pozostawia się gdzieś na peryferiach debaty publicznej

Niestety jest coraz głupsze, w razie wojny giną jak muchy, nie są przystosowani do niczego oprócz telefonu.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

A ja widzę przed nami przepaść, jeśli dalej będzie trwać ta gra na emocjach. Gra w której merytorykę pozostawia się gdzieś na peryferiach debaty publicznej

Większość społeczeństwa jest głupia i merytoryka nie ma dla nich żadnego znaczenia. Liczą się emocje i ciągłe darcie ryja.  

Opublikowano

Czyli ty jesteś w tej grupie co krzyczą 🫢

15 minut temu, Ulman napisał(a):

Większość społeczeństwa jest głupia i merytoryka nie ma dla nich żadnego znaczenia. Liczą się emocje i ciągłe darcie ryja.  

Człowiek w większości jest tak skonstruowany że emocje wygrywają z rozumem. Tego nikt nie jest w stanie przewidzieć co danemu człowiekowi w danym momencie odbije. Wrzaski tylko wpływają na to że człowiek sam już nie wie co ma wybrać i po jakiej stronie stanąć. 

Dlatego zazwyczaj osoby które posługują się rozumem i logika wola oceniać na zimno. 

26 minut temu, Desperado napisał(a):

Niestety jest coraz głupsze, w razie wojny giną jak muchy, nie są przystosowani do niczego oprócz telefonu.

Inaczej bym to ujęła mężczyźni czy kobiety nie są nauczeni patryjotyzmu. Jednocześnie nie mają wyrobionego obowiązku obrony kraju. Podczas II wojny światowej  ludzie byli nauczeni tego co to jest państwo i przynależność do niego. 

Jednocześnie ludzie nie giną ja muchy z przyczyn nie zależnych od siebie tylko od tego że są nieprzygotowani aby odbyć walkę z wrogiem ponieważ nikt ich wcześniej do tego nie przygotował ani fizycznie ani psychicznie. Popełniają błędy które jeśli by byli przygotowani nie zdarzyły by się 

Dąrzę  tymi słowami do tego że w momencie kiedy służba wojskowa przestała istnieć okazało się że jesteśmy 40 lat za murzynami bo człowiek nie ma w sobie wyuczonych zasad. 

W tej chwili technologia jest tak rozbudowana że nie da się uniknąć jej z prostej przyczyny że jest ona wszędzie. 

45 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ludzie są nauczeni czytać tylko nagłówki bez treści z prostej przyczyny brak czasu i możliwości rozumowania treści która im przekazują media jak portale społecznościowe. W tym momencie rodzi się coś w stylu zakłamania treści artykułu jak i wyciągania z niego to co jest przypuszczeniem a co prawda. 

Kazde media przekazują swój punkt widzenia i człowiek powinien z tego wszystkie wyciągnąć własne wnioski i własna opinie ale tego nie robi z powodu tego że nie umie przyswajać informacji w takiej dużej rozpiętości z którą w dniu dzisiejszym mamy doczynienia. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Desperado napisał(a):

I tu sprawdza się stare przysłowie pszczół, "milczenie głupiego, uda za mądrego".

Czyli jednym słowem można to zrozumieć przygotowywanie ataku ktory będzie tak skonstruowany aby druga osoba nie mogła go odepchnąć.

Tylko że każdy atak można odepchnąć jeśli znajdzie się czuły punkt u osoby która ten atak przygotuje 

Godzinę temu, witejus napisał(a):

I nie wymyśli, bo to tuskowa propaganda, jak rozginali tak rozginają, jak przecinali szlifierkami, tak dalej przecinają.

Może coś wymyśli tylko że w takim przypadku zapętli się we własne słowa. 

Pamiętajmy że słowa mają wielką moc tylko trzeba umiejętnie je ułożyć w całość. 

Tylko trzeba wziąć pod uwagę czy dana osoba potrafi tak dobrać słowa aby stworzyć coś mądrego co będzie nadawało do przekazania reście społeczeństwa. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał(a):

Co , wstydzisz się ze grosze na koncie zus a ciągle bełkoczesz że do mnie dopłacasz? No pochwal się ile wypracowałeś specjalisto😆

nie wstydzę się tylko nie chce ci przykrości zrobić bo się załamiesz i co ? 

• Like 1
Opublikowano

Zielonego Ładu tak bardzo nie ma, mili Państwo, że Komisja Europejska zaproponowała nowy cel w jego zakresie: 90% redukcji emisji gazów cieplarnianych w UE w porównaniu do 1990 r.

pis to nawet eu rządzi :D 

Opublikowano
14 godzin temu, hubertuss napisał(a):

To, że we Francji jest dużo bardziej restrykcyjny obrót ziemią to wiem. Ale u nas by to nie przeszło bo są różne grupy wpływów politycy kościół oni też chcą. A przez te grupy ziemia może wyciekać bo ksiądz sprzeda komu chce.  Może i tam dopłaty połączone są z produkcją tj musisz być faktycznym rolnikiem a nie właścicielem ziemi. Ale z tego co się orientuje jeśli nie to mnie popraw nie ma czegoś takiego jak prow młody rolnik itd. 

Obrót nie jest bardziej restrykcyjny. 

Prow i młody rolnik było na pewno w 2001 roku. Do tego czerwone paliwo za 1/4 ceny, dodatkowe fundusze jak należałeś pod jakieś związki rolnicze. Socjalizm jak w pgr-ach

15 godzin temu, jarecki napisał(a):

Tak . Nie wypieram się ale jak ujmę się honorem i oleje dopłaty to moja konkurencyjność spadnie względem sąsiadów

12 rok o dopłaty nie wystąpiłem. I to raczej konkurencyjność moich sąsiadów spadła.

Po prostu jak dają to trzeba brać.

Ja nic nie chce od państwa i państwo ode mnie też niech nic nie chce

Opublikowano
7 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Jeszcze nic nie był w stanie wymyśleć 

Tak naprawdę osoba która milczy nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie z powodu tego że nie potrafi zrozumieć pytania lub nie potrafi odpowiedzieć sensownie bo każda odpowiedź jest odpowiedzią głupia 

Nooooo dobra. A jak odpowiem że nie wiem? To ta odpowiedź też będzie głupia? 

5 godzin temu, nie napisał(a):

pis to nawet eu rządzi :D 

Iiiiiiiiii UFO nasyła?😂