Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

czytałem , czytałem bo o gminie i jej sprzeciwie jest głosno od dawna , raczej powrót PIS do władzy nie bedzie lepszym wyjsciem ale jak PO nie wezmie krótko lewackich kolicjantów to zle skończy .

To mówisz że Giertych znowu za granicę wyjedzie na kurację :ph34r: ?

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

ta kobieta według mnie nie powinna być rozdzielona z małym dzieckiem , za czyny których dokonała . Trzeba by wysłuchać wypowiedzi Sawickiego od początku bo być może jego odpowiedź odnosiła się do całości sprawy a i informacje może posiadać głębsze jako marszałek z dostępem do akt sprawy 

Skoro sprawa poszła w świat, służby powinny po informować dlaczego dziecko nie zostało z rodziną tylko oddano je pod opiekę obcych ludzi. To jest sedno tej sprawy.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

A wiesz, może w tym szaleństwie jest metoda na obalenie rządu, w końcu dwa lata współrządził z Kaczyńskim, to się pewnie czegoś nauczył😆

Trzeba pamiętać że Romana nikt nie chciał na listach i dopiero Tusku się nad nim ulitował i ten w nagrodę się teraz jemu odwdzięcza, tylko skutek jest odwrotny od założonego :P. Na razie jest na tyle dobrze, że za chwilę prześcignie Macierewicza w teoriach spiskowych 🤣.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jarecki napisał(a):

Tylko teraz pytanie tracą bo? Ci mniej radykalni mają dość Romanowych urojeń czy ci bardziej radykalni się odwrócili bo stwierdzili że jednak Roman g. moze i koniec końców zaprzysiężenie jednak będzie a oni zostali oszukani.Kto się od nich odwrócił?

Edytowane przez MariuszDe
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

PiS też stosował taktykę tym nie pszychylnym gminom ograniczył dotowanie ale nie na oświatę , to jest gra i szantaż kosztem dzieci 

Teraz przepisy też tak stanowią. Nawet jakieś wytyczne wydawali dotyczące dobra dziecka

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

Jedno z drugim się wiąże jeśli chodzi o śmierć dziecka , tu akurat działania PIS były odwrotne bo najważniejsze było dobro dziecka 

i temu nie odbierano dzieci patologii ??

juz znasz wyniki sekcji zwlok dziecka i wiesz ze zmarlo z winy rodziny zastepczej ??

gdyby zmarlo w domu to znowu by bylo..

9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Gminy nie mają subwencji od tego roku

A w jakim przypadku tam można osadzić kobietę ciężarna lub z małym dzieckiem?

nazwa sie zmienila a co wiecej ? 

opinia dzielnicowego ma tutaj zasadnicze znaczenie 🤣.

w przypadku wyroku sadu..

Opublikowano

tak koalicja na sporo już na sumieniu , jest dwa lata do wyborów więc przy dobrej rekonstrukcji i wzięciu się do roboty elektorat zapomni to co teraz się dzieje 

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał(a):

Skoro sprawa poszła w świat, służby powinny po informować dlaczego dziecko nie zostało z rodziną tylko oddano je pod opiekę obcych ludzi. To jest sedno tej sprawy.

Policja wydała lakoniczny komunikat, który dla mnie kiepsko świadczy 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Teraz przepisy też tak stanowią. Nawet jakieś wytyczne wydawali dotyczące dobra dziecka

Tylko że w ,, trudnych " przypadkach był szczególny nadzór prokuratora wyznaczonego ręcznie , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Elektorat z każdej strony ma krótką pamięć także pewnie zapomni.

1 minutę temu, jarecki napisał(a):

tak koalicja na sporo już na sumieniu , jest dwa lata do wyborów więc przy dobrej rekonstrukcji i wzięciu się do roboty elektorat zapomni to co teraz się dzieje 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

nazwa sie zmienila a co wiecej ? 

Nie nazwa, tylko sposób przekazywania środków dla samorządu. Nazwy to teraz właściwie nie ma

1 minutę temu, jacus napisał(a):

w przypadku wyroku sadu..

Nie wyroku, tylko postanowienia. I sądu opiekuńczego. A dodatkowo jest jeszcze jeden konieczny warunek

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

znasz wyniki sekcji zwlok dziecka i wiesz ze zmarlo z winy rodziny zastepczej

Tu akurat raczej jestem pewny że winy rodziny zastępczej nie było , ani razu nie napisałem o winie rodziny zastępczej . 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Tylko że w ,, trudnych " przypadkach był szczególny nadzór prokuratora wyznaczonego ręcznie , 

Nie. Prokurator tutaj nie miał nic wspólnego. Zawsze było i jest, że w przypadku dzieci czynności sąd powierza kuratorowi zawodowemu ds nieletnich. Więc jeśli Policja pisze w komunikacie, że wykonywali postanowienie sądu o odebraniu dziecka, to nie jest to wiarygodne. Nie Policja ta czynność wykonuje. Kompetentny jest WYZNACZONY przez sąd kurator. I ten kurator na ściśle określoną procedurę do wykonania. Policja tam może jedynie asystować. Dlatego mi się ten komunikat nie podoba. Ale tak jak pisałem wcześniej. Za mało jest danych, żeby to przeanalizować. No i dobro dziecka jest zawsze w takiej czynności na pierwszym planie 

• Thanks 1
Opublikowano
Agrest napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Też uważam, że żółty se chciał wymusić odszkodowanie.

Patrz, to się nawet może udać. Tylko tvp musi ruszyć autem jak stolikiem Nawrockiego, by wyglądało że nie ucieka do barierek przed kolizją, a odbija w lewy tył agresora powodując ją.

O i tego się trzymajmy.

Słychać także kick down...

jacus napisał:

To samochód służbowy przedstawiciel handlowych.

ktoś tu pisał że to był PO... Przedstawiciel Okręgowy handlowy?

Opublikowano (edytowane)

W imieniu całej prawicy dziękujemy Romanowi Giertychowi. Proszę robić to, co Pan robi i nie przestawać.🤣

image.jpeg.16d7e986628c730bdddcc187408af744.jpeg

Edytowane przez racyl
  • Thanks 2
Opublikowano
jarecki napisał:

a słyszeliscie żę lewacka minister chce zniesc ocene z zachowania ? już zrobiła doswiadczania na dzieciach eliminując prace domowe z których się wycofała ,  Czarnek miał bardziej przemyslane projekty .

Ocena z zachowania.... To będzie dobre jeżeli zamiast tej oceny będą wyciągane konsekwencje wobec tych vo nie chcą się dostosować i udzielana pomoc tym którzy tego potrzebują. Czyli patrząc na rodziców: lepiej nie ruszać.