Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@hubertuss, nowy objaw urojeń Giertycha

Już mu się kamraci znudzili?🤣

Ten Pan wystawił kilkanaście tysięcy kandydatów do Obwodowych Komisji Wyborczych. Przewodniczących miał tysiąc. Zobaczcie jego program. To jego ludzie liczyli Wasze głosy. Oczywiście wszystkich ich dał mu PiS. On sam się nie zarejestrował, bo przedstawił sfałszowane podpisy.

Zdjęcie
Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano

Specjalnie napisałem że pisior bo to bardziej medialne i dalej się niesie🤣

Na zarzutach o spowodowaniu kolizji nie powinno się to skończyć. Tu widoczny był zamiar doprowadzenia do wypadku z premedytacją, a przy tej prędkości o utratę życia nie trudno.

Sam bodnarowiec powinien przejąć nadzór prokuratorski a tvp w likwidacji nadzór medialny🤣

Opublikowano
nie napisał:

21 minut temu, Roman176 napisał(a):
Roman Giertych: "Obwodowe komisje wyborcze zostały nielegalnie przejęte przez braci kamraci."
Sławomir Mentzen: Jacek Murański, Roman Giertych, Bracia Kamraci, Donald Tusk. W jakich wspaniałych czasach przyszło nam żyć, że te wszystkie postacie trafiły na siebie a ich losy zaczęły się krzyżować!

zobaczcie jakie qurwy platformowskie 

Wiecie kim był ten bystry kierowca? To Marcin Jabłoński - marszałek województwa lubuskiego z Platformy Obywatelskiej. Odmówił przyjęcia mandatu i zrobił awanturę funkcjonariuszom za źle przeprowadzoną interwencję.

https://fb.watch/AtpM5G9slW/

Marszałkowi bandycie drogowemu nie spadnie włos z głowy. To jest kolega Tuska jeszcze z KLD - miał sprawy o mobbing, pobicie, przegrywał procesy, a Donald zawsze załatwiał mu posady.

obejrzyj ten film z głosem, zwróć uwagę na moment gdy żółty wóz niewiedzoeć dlaczego hamuje przy wyprzedzaniu a następnie nie wiedzieć czemu przyspiesza gdy kura sygnalizuje i rozpoczyna manewr zmiany pasa ruchu - swoją drogą niewiedzieć poco. Myślę, że jeden i drugi ma pozamieniane łepki. W każdym razie na przestępcę wyrasta kierujący żółtym wozem i musisz tam u swoich speców od wizerunku temat poruszyć. Swoją drogą jak już qwa jedziecie tą eską nad morze i z powrotem to jak się bierzecie za wyprzedzanie auta to dołóżcie choć ze trzy dychy (a nie równo 3) do wyniku bo droga ma tylko dwa pasy i nam tu rozregulowujecie życie.

Opublikowano
Agrest napisał:

Specjalnie napisałem że pisior bo to bardziej medialne i dalej się niesie🤣

Na zarzutach o spowodowaniu kolizji nie powinno się to skończyć. Tu widoczny był zamiar doprowadzenia do wypadku z premedytacją, a przy tej prędkości o utratę życia nie trudno.

Sam bodnarowiec powinien przejąć nadzór prokuratorski a tvp w likwidacji nadzór medialny🤣

Też uważam, że żółty se chciał wymusić odszkodowanie.

Mateusz1q napisał:

InPost płaci więcej Citu niż wszystkie pozostałe formy kurierskie chociaż ma 5 razy mniej przychodu. A ten będzie ich bronił. wnioski wyciągnijcie sami

Można taki wniosek wyciągnąć iż jako zoo należące do grupy S.A. działa ma rzecz grupy i robi wynik dla wyższych celów sle ja siem nie znam...

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Takeda napisał(a):

widzisz, z racji godziny błąd semantyczny, ale z całości wypowiedzi widac, że tu był zonk, ale że cwaniaczysz jak łysy seba się nie dziwię, bo twoje wypowiedzi na forum świadczą o Bajkale jeśli chodzi o merytorykę "If you know what i mean" cytując współczesną klasykę czarnoskórych.

Ty masz całą serię "błędów semantycznych " i wiekopomnych odkryć że dochód ma wpływ na wysokość podatku dochodowego 🤣

Ty sie naprawdę doucz bo widać aż nadto że nie masz o tym większego pojęcia. 

12 godzin temu, Takeda napisał(a):

dobra ostatni raz łopatologicznie. Masz duży przychód w danym okresie rozliczeniowym, więc by zapłacić mniej fiskusowi kupuję kilka aut do firmy, albo nie wiem podpisuję umowę na jakieś usługi reklamowe, albo wysyłam pracowników w podróże służbowe i szkolenia itp/itd. Jak nadal nie rozumiesz to się spytaj ludzi co prowadzili/prowadzą swoja działalność bo widzę, że mi  i tak nie uwierzysz.

Dochód jest mniejszy niż zysk, bywa taki sam ale nigdy dochód nie przewyższa zysku, a można dobrze kombinować by dochody były bliskie zeru

Deklarujesz się jako wolnościowiec czy to też obejmuje wolność od rozumu?

podatek dochodowy to przychód minus koszty coś jeszcze dla pana?

A i jeszcze dodam bo zaraz wyjedziesz tak dochód to nie zysk ale ma wpływ na wysokosc podatkow płaconych przez firmę

chciałeś lecz nie zabłysnąłeś, jak zwykle niestety...  No ale o sztucznym zawyżaniu kosztów czy zmowach cenowych to waćpan nie słyszał a maja o dziwo wpływ na zyski od których masz cit czy Pit bo wały na vacie to akurat inna brocha. Korpo się przed kontrolami  KAS obroni mimo wałów mały przedsiębiorca już nie

12 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Odliczenia od podstawy opodatkowania (dochodu)

Od dochodu można odliczyć między innymi:

• darowizny na rzecz organizacji pożytku publicznego w ramach limitu do 10% dochodu
  • w bankach - umorzone kredyty w związku z restrukturyzacją (20% takich kredytów)
  • darowizny na cele kultu religijnego w ramach limitu do 10% dochodu
  • darowizny na cele kształcenia zawodowego przekazane publicznym szkołom prowadzącym kształcenie zawodowe
  • ulgę na działalność badawczo-rozwojową (określone koszty kwalifikowane)
  • ulgę na innowacyjnych pracowników
  • ulgę na prototyp
  • ulgę na robotyzację
  • ulgę prowzrostową
  • ulgę konsolidacyjną
  • ulgę na pierwszą ofertę publiczną (IPO)
  • ulgę dla wspierających sport, kulturę i edukację
  • ulgę na terminale płatnicze.

on zawsze błyszczy jak woda w klozecie 

Co ci dają darowizny w aspekcie podatku dochodowego? 

Wiesz jaka jest wielkość wymienionych ulg? 

Jesli ulgi są zgodne z przepisami to czy ktoś popełnia przestępstwo korzystając z nich? 

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Tak po skrucie to Biedronka ma zysk netto w Polsce 6_8% przychodu kończąc wątek Ulman -Roman , 

No jak? Więcej od Inpostu? Nie mów o tym Romanowi bo zgłupieje doszczętnie. 😃 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Patrz, to się nawet może udać. Tylko tvp musi ruszyć autem jak stolikiem Nawrockiego, by wyglądało że nie ucieka do barierek przed kolizją, a odbija w lewy tył agresora powodując ją.

O i tego się trzymajmy.

Opublikowano

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dramatyczny-spadek-poparcia-KO-w-nowym-sondazu-PSL-i-Polska2050-poza-Sejmem-8968518.html co ten Onet coś skręca , dopiero co pierwszy atakował Nawrockiego 

3 godziny temu, DTaras napisał(a):

JAK ktoś troche robi kilometrów to wie że Skoda to jest marka która zawsze wyprzedza ,ogladasz sie w lusterku a tam skoda 

Opublikowano (edytowane)

Premier: w rządzie po rekonstrukcji będą wyłącznie przyzwoici ludzie.

Robert Gwiazdowski

Czy ja dobrze rozumiem, że teraz są też w rządzie nie przyzwoici ludzie? Ciekawe którzy to?  I dlaczego nadal w nim są? I jak w ogóle się w nim znaleźli? 😀 Kaczor sfałszował Tuskowi rząd???😃

niemiecki sługus ześwirował :D 

będą tylko przyzwoici, czyli nie będzie tuska :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano

a słyszeliscie żę lewacka minister chce zniesc ocene z zachowania ? już zrobiła doswiadczania na dzieciach eliminując prace domowe z których się wycofała ,  Czarnek miał bardziej przemyslane projekty .

Opublikowano
21 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna..

Ciekawe czy hektary , nawet z tartakiem będą coś warte ..w przesmyku suwalskim ...?

Trochę szkoda... .https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-pociag-staje-w-przesmyku-suwalskim-europa-szykuje-sie-na-wypadek-ataku/lcymw3m

@12Pafnucy powiem Ci co to jest. To jest ten słynny złoty pociąg o którym znów głośno w mediach :ph34r:. Ale Bursztynową Komnatę se Rosja zostawiła 🤫.

20 godzin temu, jacus napisał(a):

obore mam wolna , nawet ty bys sie zmiescil z paroma krowami..

Co to ta krowa ? U nas tego nie ma 🤫. Szykuj pokoje gościnne a nie oborę.

@Bogdan_ja Umiesz doić krowy czy już się uczysz 🤣 ?

10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Jestem ciekaw jak oceniacie tą wypowiedź Pana Marszałka. Napisze ktoś jakieś zdanie w tej kwestii🤔

Za czasów Pisu policja buntowała się przeciw ówczesnej władzy. Teraz policja robi nazłość obecnej władzy. Może należało by zapytać samą policję co o tym sądzi :P. Co do Sawickiego do niedawna myślałem że szykuje się na emeryturę, skoro wprost krytykuje rząd. Teraz myślę że ma rozdwojenie jaźni. Krytykuje rząd a za chwile go popiera. Oj nie dobra ta starość :ph34r:.

6 godzin temu, witejus napisał(a):

@hubertuss, nowy objaw urojeń Giertycha

Już mu się kamraci znudzili?🤣

Ten Pan wystawił kilkanaście tysięcy kandydatów do Obwodowych Komisji Wyborczych. Przewodniczących miał tysiąc. Zobaczcie jego program. To jego ludzie liczyli Wasze głosy. Oczywiście wszystkich ich dał mu PiS. On sam się nie zarejestrował, bo przedstawił sfałszowane podpisy.

Zdjęcie

Jak tak dalej pójdzie to nie Pis ale Giertych doprowadzi do upadku obecny rząd 🤣.

35 minut temu, jarecki napisał(a):

a słyszeliscie żę lewacka minister chce zniesc ocene z zachowania ? już zrobiła doswiadczania na dzieciach eliminując prace domowe z których się wycofała ,  Czarnek miał bardziej przemyslane projekty .

Miało być lżej a jest jak było. Chociaż ta edukacja zdrowotna to nie taki głupi pomysł. Dziecko dowiedziało by się jakich leków nie można mieszać i z czym. Po jakich lekach jest odlot i które można dostać bez recepty 🤣. Z językiem obcym tu już większy problem, gramatyka, ortografia. Dużo osób się wyłoży.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dsbh napisał(a):

Za czasów Pisu policja buntowała się przeciw ówczesnej władzy.

tylko ze uwczesna władza nie wyciągała odpowiedzialnośći za ,, buntownictwo '' a teraz bodnarowcy mają zryte łby to taki policjant odrazu wyleci z policji jak odmówi wykonania rozkazu , zresztą jak nawet tu na forum były wpisy popierający takie zachowanie policji , gmina która odmówiła przyjmowania inzynierów z afryki została ukarana zmiejszeniem subwencji oswiatowej nawet PIS takich numerów nie robił 

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

czytałem , czytałem bo o gminie i jej sprzeciwie jest głosno od dawna , raczej powrót PIS do władzy nie bedzie lepszym wyjsciem ale jak PO nie wezmie krótko lewackich kolicjantów to zle skończy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
37 minut temu, dsbh napisał(a):

Za czasów Pisu policja buntowała się przeciw ówczesnej władzy. Teraz policja robi nazłość obecnej władzy. Może należało by zapytać samą policję co o tym sądzi :P. Co do Sawickiego do niedawna myślałem że szykuje się na emeryturę, skoro wprost krytykuje rząd. Teraz myślę że ma rozdwojenie jaźni. Krytykuje rząd a za chwile go popiera. Oj nie dobra ta starość :ph34r:.

Tutaj nie chodzi o Policję tylko o Służbę Więzienną. Co do samej wypowiedzi Pana Marszałka, to zgadzam się, że takie doprowadzenie matki na pogrzeb dziecka jest, moralnego i czysto ludzkiego punktu widzenia, pewnego rodzaju podłością. Jednak gejszy nie używa się wobec każdego. Jeśli funkcjonariusze SW konwojujący osadzoną/zatrzymaną tej gejszy użyli, to musieli mieć ku temu przesłanki. Nie sądzę, żeby to zrobili dla własnego widzimisię. Ramy użycia wyznaczają przepisy ustawy o środkach przymusu bezpośredniego. Natomiast ostatnie zdanie wypowiedziane przez Pana Marszałka jest wyraźnie przesadzone i dobrze o nim nie świadczy 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

To samochód służbowy przedstawiciel handlowych.

Myslisz żę myslą żę ich CANARD nie wytropi ? 

11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tutaj nie chodzi o Policję tylko o Służbę Więzienną.

ta kobieta według mnie nie powinna być rozdzielona z małym dzieckiem , za czyny których dokonała . Trzeba by wysłuchać wypowiedzi Sawickiego od początku bo być może jego odpowiedź odnosiła się do całości sprawy a i informacje może posiadać głębsze jako marszałek z dostępem do akt sprawy 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Jak tak dalej pójdzie to nie Pis ale Giertych doprowadzi do upadku obecny rząd 🤣

A wiesz, może w tym szaleństwie jest metoda na obalenie rządu, w końcu dwa lata współrządził z Kaczyńskim, to się pewnie czegoś nauczył😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, jarecki napisał(a):

ta kobieta według mnie nie powinna być rozdzielona z małym dzieckiem , za czyny których dokonała . Trzeba by wysłuchać wypowiedzi Sawickiego od początku bo być może jego odpowiedź odnosiła się do całości sprawy a i informacje może posiadać głębsze jako marszałek z dostępem do akt sprawy 

To pomijam. Odnosiłem się do samego doprowadzenia na pogrzeb. Natomiast co do odbierania dziecka i zatrzymania jej w celu osadzenia w ZK, to gdzieś mi się mignął komunikat Policji, że wykonywali postanowienie sądu o przymusowym odebraniu dziecka, a kobieta miała trafić do placówki penitencjarnej w związku z wydanym nakazem osadzenia za przestępstwa z art. 286kk. Nie chcę się zbytnio do tego odnosić bo jest za mało danych, żeby to próbować rozkładać na drobne. Natomiast napiszę tylko tyle, że z tych szczątkowych informacji, dla mnie to nie wygląda dobrze

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

czytałem , czytałem bo o gminie i jej sprzeciwie jest głosno od dawna , raczej powrót PIS do władzy nie bedzie lepszym wyjsciem ale jak PO nie wezmie krótko lewackich kolicjantów to zle skończy .

Nie weźmie bo oni sami mają wielu lewicowych wyborców...

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

adna subwencja nie zostala zmniejszona-po prostu nie dostali dodatkowych pieniedzy.

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Myslisz żę myslą żę ich CANARD nie wytropi ? 

mysle ze im zawsze sie spieszy..

sa oddzialy wiezienne dla matek z malymi dziecmi. musialy byc powody ze jej tam nie osadzili.

problemem jest smierc dziecka i ustalenei jej powodow a nie oszustka..

Opublikowano (edytowane)

Jedno z drugim się wiąże jeśli chodzi o śmierć dziecka , tu akurat działania PIS były odwrotne bo najważniejsze było dobro dziecka 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

adna subwencja nie zostala zmniejszona-po prostu nie dostali dodatkowych pieniedzy.

Gminy nie mają subwencji od tego roku

3 minuty temu, jacus napisał(a):

sa oddzialy wiezienne dla matek z malymi dziecmi. musialy byc powody ze jej tam nie osadzili.

A w jakim przypadku tam można osadzić kobietę ciężarna lub z małym dzieckiem?