Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Argumenty ci się skończyły wyżej masz napisane jak cię pis w wała robił. Teraz Niemcy nam tych ludzi oddają bo nie chcieli pracować w Polsce tylko pojechali do Niemiec.

W Polsce łączną liczbę imigrantów można szacować na ok. 3,5-4 mln, z czego 60-75% stanowią Ukraińcy. Zwłaszcza ostatnie lata z wojną na Ukrainie przyniosły znaczący trend wzrostowy imigracji przy jednoczesnym (powolnym) spadku emigracji, wynika z raportu Warsaw Enterprise Institute (WEI) pt. "Migracje: niewykorzystana (na razie) szansa Polski".

@hubertuss 

fiu fiu 

https://www.forbes.pl/zmiany-na-rynku-pracy-polska-juz-jest-krajem-imigrantow/8dpd5q3

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

Tak właśnie myślę. Świat nie patrzy o czym mówią Geslerowa czy Majdanowa. Tylko patrzą na prezydenta i premiera RP. Jesteśmy rynkiem zbytu i o tym zbycie trzeba z kimś rozmawiać.

Oj ty chyba faktycznie uwierzyłeś we wstawanie z kolan😄

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał(a):

Ty myślisz że świat się interesuje tym co się dzieje w tym naszym kurwidołku?

Polska jest 20 gospodarką na świecie, w latach 1990-2020 w ujęciu nominalnym i w cenach stałych na mieszkańca, nasze PKB rosło w tym czasie najszybciej w Europie.

w wielu produktach jesteśmy w światowej czołówce, w produkcji

52 minuty temu, Ulman napisał(a):

Oj ty chyba faktycznie uwierzyłeś we wstawanie z kolan😄

a ty masz mentalność niewolnika, który nic nie znaczy i którego szczytem ambicje jest lizanie "pańskich" butów, a za każde spojrzenie w górę należy się bat, do którego sam się ochoczo nastawiasz

dodatkowo chorujesz na ojkofobię

• Like 1
Opublikowano

urban znowu bije niemca po kasku w nocy..

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Chwila...ty jeszcze nie na dancingu

Ot kłamczuszek... niekonsekwentny...🤭

jakies zdjecia by pokazal..

12 godzin temu, dsbh napisał(a):

Skoro usunąłeś to całe zdanie straciło sens. Teraz Ci się oberwie 😁.

Oni chyba zaczęli zdawać sobie sprawę, że stali się pośmiewiskiem na świecie i teraz próbują jakoś z tego wyjść cało albo te igrzyska mają na celu coś przykryć, odwrócić uwagę. Do tej pory takiej szopki nie było. 

Pewnie że nie.  Taki ktoś niech idzie do ambasady, mówi że chce dwóch Somalijczyków na przykład w takim i takim wieku i po problemie :ph34r:. To tak w wielkim skrócie :P.

twoj wikary moze juz byl.bo polskie chlopaki sie boja  na plebanie chodzic.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/warszawa/drobin-nowe-ustalenia-ws-smierci-31-latka-na-plebanii/xg6cfvs

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

W Polsce łączną liczbę imigrantów można szacować na ok. 3,5-4 mln, z czego 60-75% stanowią Ukraińcy. Zwłaszcza ostatnie lata z wojną na Ukrainie przyniosły znaczący trend wzrostowy imigracji przy jednoczesnym (powolnym) spadku emigracji, wynika z raportu Warsaw Enterprise Institute (WEI) pt. "Migracje: niewykorzystana (na razie) szansa Polski".

@hubertuss 

fiu fiu 

https://www.forbes.pl/zmiany-na-rynku-pracy-polska-juz-jest-krajem-imigrantow/8dpd5q3

Ale to nie wiesz PiS PiS  PiS ...

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/komisja-sledcza-nie-przeslucha-kluczowych-swiadkow-po-prostu-lepiej-nie-dotykac/c4xk9y7 jak to oni mówią lepiej pewnych rzeczy nie ruszać?bo by za dużo wyszło?

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał(a):

Polska jest 20 gospodarką na świecie, w latach 1990-2020 w ujęciu nominalnym i w cenach stałych na mieszkańca, nasze PKB rosło w tym czasie najszybciej w Europie.

w wielu produktach jesteśmy w światowej czołówce, w produkcji

Jak to "jestesmy"? Przecież ciągle biadolisz że wszystko sprzedane i Niemce się na nas bogacą.

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał(a):

Psychiatrzy w szpitalu Babińskiego okazali się bezsilni w tym przypadku.

Urban jest z Małopolski?

Wtedy by się nie wstydził tego.

Pisowcom to bardziej tworki albo Choroszcz 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, binek napisał(a):

hubertus - osobiście ilu uchodźców deklarujesz przyjąć pod swój dach? Odkąd pamiętam jesteś zwolennikiem otwartych drzwi, mam nadzieję że swoich prywatnych też

Zapytaj polityków pisu. Wkleiłem tu dane które mówią jasno rząd pis przyjmował więcej uchodźców niż Niemcy. Możesz bez trudu znaleźć z jakich krajów.

16 godzin temu, dsbh napisał(a):

Rozwiniesz tą fantazję :ph34r: ? Przekazując poparcie Trzaskowskiemu pomogli w ten sposób Nawrockiemu ? 

Dlaczego policja w komunikacie nie podała że są tu na polskich wizach ? Masz pewność ponadto, że to te osoby z wizami czy to tylko twoje insynuacje ? Ostatnie zdanie to również twoja fantazja czy możesz to potwierdzić ?

A co tu rozwijać, kłócili się przed wyborami a w kampanii np Hołownia w debatach więcej atakował Trzaskowskiego niż Nowogrodzkiego. 

A jak by podała to byś uwierzył ? Pewnie, ze byś nie uwierzył więc po co te pytania. Już za pisu Niemcy zaczęli ich zwracać do nas. I jakoś pis granicy nie zamykał bo wiedział co to za ludzie. Poszukaj sobie są o tym doniesienia w necie.

16 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Sens logiczny tego zdania jest porażający. Mógłbyś czasem przeczytać, co napisałeś. 

Celowo usunąłem słowa, które były tzw wypełniaczami, żeby było przejrzyście. To tak samo, jakbyś dostał mandat i oddał go sąsiadowi do zapłaty, bo Ty nie chcesz go zapłacić 🤦

Ty jesteś upośledzony jakiś czy co>?Bo czytam i nie wierzę. Pousuwałeś jakieś słowa ze zdania i masz pretensje, ze traci sens? Serio? Pomogę ci niemoto

Po poluzowaniu polityki wizowej przez rząd pis. Masa ludzi z Afryki i Azji złożyła wnioski, ze chcą przyjechać do PL do pracy. Dostawali wizy jak leci na co wkleiłem dane. Po tym jak przyjechali do PL nie podjęli pracy bo nie mieli zamiaru pracować w PL. Pojechali do DE. Rząd DE ich łapie sprawdza czyje wizy dostali i gdzie wjechali do Schengen i wywala do PL.

16 godzin temu, MariuszDe napisał(a):

Ale ten człowiek sobie nie zdaje sprawy że jeśli chcą ukraść te wybory i powiedzieć że były sfałszowane to Polska będzie 1 krajem na świecie w którym opozycja fałszuje wybory i to by było całkowite posmiewisko dla rządzących,nawet niemiecki Onet o tym pisał...swoją drogą nikt chyba normalny oprócz największych cymbałów z wypranymi mózgami- zwolennikow PO w to nie wierzy...trochę mi tu Rumunia zalatuje wygrał ten co nie trzeba to coś trzeba wymyślić...

Masz racje nie zdaje sobie sprawy z tego jakimi bzdurami was karmią. Kto chce ukraść jakie wybory?

Na razie jedyny przypadek gdzie czołowy polski polityk mówił o sfałszowaniu wyborów i donosił na Polskę to rok 2014 i Kaczyński. Potem w 2019 roku gdy pis stracił senat czołowi politycy pisu postulowali ponowne przeliczenie głosów dla świętego spokoju i wtedy wam się podobało.

Wyzywasz ludzi od cymbałów z wypranymi mózgami a sam wierzysz w jakieś bajki o ukradzeniu wyborów.

main_01cholera_a_tak_si_udzi_em_ny_pic.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

Pomogę ci niemoto

Fajnie. Jestem wdzięczny. Tylko nie o to chodziło 🤷...chodziło mi o masło maślane, czyli to, że Niemcy "oddają" uchodźców, których mają na swoim terytorium dlatego, że ci uchodźcy nie chcieli zostać w Polsce. Argument przedni💪.

Miło by było gdybyś pomagając, pomagał adekwatnie do realnej potrzeby ( wyimaginowanej, czy nie ), a nie adekwatnie do tego, co Ci się wydaje. W taki sposób możesz zrobić RKO osobie z krwotokiem i tym samym jej zaszkodzić. Mam nadzieję, że jesteś w stanie to zrozumieć. Niewielką, ale mam ...

I w tym moim poście jest dla Ciebie pewien test. Ciekaw jestem jak go zaliczysz

• Haha 1
Opublikowano

nie żebym się czepiał ale żeby były policjant głosował na gangusa to nie da się tego zrozumieć ...ja wiem że policja i gangusy to powiązana mafia ...ale czy wszyscy do cholery 😲

ja tyz mam kolegów gangusow ..ale żeby miał na gangusa głosować 🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Qwazi napisał(a):

Fajnie. Jestem wdzięczny. Tylko nie o to chodziło 🤷...chodziło mi o masło maślane, czyli to, że Niemcy "oddają" uchodźców, których mają na swoim terytorium dlatego, że ci uchodźcy nie chcieli zostać w Polsce. Argument przedni💪.

Miło by było gdybyś pomagając, pomagał adekwatnie do realnej potrzeby ( wyimaginowanej, czy nie ), a nie adekwatnie do tego, co Ci się wydaje. W taki sposób możesz zrobić RKO osobie z krwotokiem i tym samym jej zaszkodzić. Mam nadzieję, że jesteś w stanie to zrozumieć. Niewielką, ale mam ...

I w tym moim poście jest dla Ciebie pewien test. Ciekaw jestem jak go zaliczysz

Daj se spokój z tymi testami bo tylko się ośmieszasz. Wytłumaczyłem jasno a ty nie rozumiesz. Próbujesz udawać mądrego a pokazujesz, żeś głupi. Jeśli Polska dała wizę takiemu imigrantowi to Polska za niego odpowiada i ma on być w Polsce. Jak nie chciał być w Polsce i pojechał do Niemiec to Niemcy go odsyłają do Polski. Bo on wystąpił o polską wizę i zadeklarował chęć pobytu w Polsce nie w Niemczech. Nie potrafisz pojąc tak prostej zasady a jakieś testy robisz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

No i wychodzi że trzaskowskiemu dosypywali głosów. 

Opublikowano

Bogdan każdy ma prawo głosować na kogo chce 🤷. I to nie jest powód, żeby kogokolwiek dyskryminować. Szanuję wszystkich. Hubertussa też. Jak zauważyłeś ja go nie wyzywam, a on owszem. Stosuje inwektywy wobec mnie, ale obrazić mu się nie uda. Miło jest podyskutować kulturalnie i rzeczowo. Szanowałem i szanuję każdego prezydenta, premiera czy ministra. Nigdy nie powiedziałem, że którykolejek z nich nie jest mój, bo ja niego nie głosowałem. Jest mój, bo większość rodaków go wyniosła na urząd. Mogę go nie lubić, jako człowieka, ale jako zajmującego wysokie urzędu państwowe jestem zobligowany go szanować, bo tym samym szanuję moich rodaków. Taki szacunek warunkuje siłę państwa. Polaryzacja świadczy o słabości. A ja nie chcę, żeby mój kraj był słaby 

13 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

nie żebym się czepiał ale żeby były policjant głosował na gangusa to nie da się tego zrozumieć ...ja wiem że policja i gangusy to powiązana mafia ...ale czy wszyscy do cholery 😲

ja tyz mam kolegów gangusow ..ale żeby miał na gangusa głosować 🤣

8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Daj se spokój z tymi testami bo tylko się ośmieszasz. Wytłumaczyłem jasno a ty nie rozumiesz. Próbujesz udawać mądrego a pokazujesz, żeś głupi. Jeśli Polska dała wizę takiemu imigrantowi to Polska za niego odpowiada i ma on być w Polsce. Jak nie chciał być w Polsce i pojechał do Niemiec to Niemcy go odsyłają do Polski. Bo on wystąpił o polską wizę i zadeklarował chęć pobytu w Polsce nie w Niemczech. Nie potrafisz pojąc tak prostej zasady a jakieś testy robisz.

No i nie zdałeś testu🤷

W myśl Twoich słów to jak Ty pojedziesz do Niemiec i tam wystąpisz i otrzymasz wizę, a potem poznasz piękną Włoszkę i za nią wyjedziesz do Włoch, Bo ona ma tam piękny majątek, winnice itp i chce być z Tobą, ake we Włoszech i Ty też chcesz, to włoskie służby mają Cię wziąć za łeb i odstawić do Niemiec, bo tam otrzymałeś wizę 🤔. Przecież chyba człowiek ma jakąś wolność podejmowania decyzji i kierowania swoim życiem🤔. Mylę się 🤔

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

No i nie zdałeś testu🤷

W myśl Twoich słów to jak Ty pojedziesz do Niemiec i tam wystąpisz i otrzymasz wizę, a potem poznasz piękną Włoszkę i za nią wyjedziesz do Włoch, Bo ona ma tam piękny majątek, winnice itp i chce być z Tobą, ake we Włoszech i Ty też chcesz, to włoskie służby mają Cię wziąć za łeb i odstawić do Niemiec, bo tam otrzymałeś wizę 🤔. Przecież chyba człowiek ma jakąś wolność podejmowania decyzji i kierowania swoim życiem🤔. Mylę się 🤔

Aleja ciebie nie obrażam. Ty usilnie potwierdzasz, ze nazywając cię głupim mam rację. CO ty wypisujesz za bzdury? Dlaczego porównujesz tu choćby mnie obywatela Polski a za tym strefy Schengen do imigranta. Imigrant nie ma takich praw przemieszczania się po unii jak ty czy ja. DO tego piszesz, ze wyjąłeś z mego wpisu jakieś wyrazy i masz pretensje, że stracił on sens. Człowieku ci brak elementarnej wiedzy wypisujesz jakieś bzdury.

Jeśli obywatel np Bangladeszu przyjedzie do Polski na polską wizę i spotka u nas piękną włoszkę i pojedzie za nią do Włoch tamte służby wezmą go za łeb ale ty czy ja możemy z tą włoszką tam jechać nie ma problemu.

Opublikowano (edytowane)

z tym rzeczowo to naprawdę słabo tu w tym temacie wypadasz ....nie żebym się obrażał czy nie szanował Ciebie ......ale takie mam zdanie z tego co tu czytam .....nawet nie chce mi się dyskutować bo nie bardzo jest z czym takie to miałkie wywody bez poparcia w faktach ....dziwi mnie poprostu że jesteś płytki w tym co piszesz ....tego nie da się zrozumieć bo to niejasne ,nieczytelne jakieś pokrętne wywody oparte nie wiadomo na czym ...

20 minut temu, Qwazi napisał(a):

Bogdan każdy ma prawo głosować na kogo chce 🤷. I to nie jest powód, żeby kogokolwiek dyskryminować. Szanuję wszystkich. Hubertussa też. Jak zauważyłeś ja go nie wyzywam, a on owszem. Stosuje inwektywy wobec mnie, ale obrazić mu się nie uda. Miło jest podyskutować kulturalnie i rzeczowo. Szanowałem i szanuję każdego prezydenta, premiera czy ministra. Nigdy nie powiedziałem, że którykolejek z nich nie jest mój, bo ja niego nie głosowałem. Jest mój, bo większość rodaków go wyniosła na urząd. Mogę go nie lubić, jako człowieka, ale jako zajmującego wysokie urzędu państwowe jestem zobligowany go szanować, bo tym samym szanuję moich rodaków. Taki szacunek warunkuje siłę państwa. Polaryzacja świadczy o słabości. A ja nie chcę, żeby mój kraj był słaby 

No i nie zdałeś testu🤷

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

wystarczy dyskusja na argumenty bez epitetów

jak to mówili kiedyś - dżentelmenem jest ta osoba, która potrafi opisać urodę kobiety nie używając przy tym rak :D

Opublikowano (edytowane)

przekręcanie faktów i dorabianie czegoś czego nie ma to nie dyskusja tyko pierdolenie głupot i tyle 

🤣🤣🤣..po UJ się rozwodzić jak można jednym zdaniem 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Może jestem płytki, ale sprowadzam problem do postaci prostej, bo inaczej to problem daje zbyt duże pole do rozumienia go w sposób taki jak się chce, a nie taki jak on jest. 

Imigrant na terenie państwa to określona procedura, a nie wzięcie za łeb i za granicę. Są dwa wyjścia. Albo tego imigranta nie wpuszczamy na terytorium państwa i i niech sobie radzi sam, albo go wpuszczamy i wtedy, jeśli chcemy się go pozbyć to wdrażamy odpowiednie procedury. Z tego co wiem u nas to wogóle nie działa. Wszystko się odbywa w chaosie, a Niemcy bez procedur sobie tych imigrantów transportują ze swojego terytorium na nasze, korzystając z tego chaosu. Gdyby był porządek i stosowanie procedur, to by nam tych ludzi nie byli w stanie podrzucić. Wogóle co to jest za praktyka, żeby pojazdy niemieckich służb sobie radośnie przekraczały naszą granicę. Tam ktoś wogóle czegoś pilnuje🤔

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jeśli Polska dała wizę takiemu imigrantowi to Polska za niego odpowiada i ma on być w Polsce. Jak nie chciał być w Polsce i pojechał do Niemiec to Niemcy go odsyłają do Polski.

Procedura wygląda tak, że Niemcy przywożą migrantów do granicy, w  dokumentach wpisują im, że przyjechali z Polski do Niemiec. Mogą wpisać dowolną informację, dowolne dane tych ludzi. Często są to na przykład takie same daty urodzenia wśród całej grupy przywożonej do Polski. Tego nie można zweryfikować, bo ci ludzie nie mają paszportów. Polska Straż Graniczna przejmuje tych migrantów do swoich wozów i przewozi do placówki, gdzie wystawiają im tymczasowe dokumenty ze zdjęciami. Po czym są wypuszczani na miasto z informacją, że mogą się udać po pomoc na przykład do Caritasu czy do domów zakonnych. 

W praktyce wygląda to tak, że polscy funkcjonariusze zajmują się obsługą niemieckich służb. W tej chwili już każdego dnia od niemieckiej policji odbierane są na naszej zachodniej granicy dziesiątki nielegalnych migrantów.

"Widzimy bezsens naszej pracy, bo de facto my legalizujemy pobyt tych „Murzynków” w Polsce. Zamiast pilnować granicy, my ich odbieramy od niemieckich służb na przejściach granicznych".

" Ale my musimy wykonywać rozkazy, bo taki idzie z samej góry, i to nie od naszego dowództwa, tylko ministra spraw wewnętrznych".

@hubertuss

38 minut temu, hubertuss napisał(a):

Próbujesz udawać mądrego a pokazujesz, żeś głupi

pamiętaj 

16 minut temu, hubertuss napisał(a):

ja ciebie nie obrażam. Ty usilnie potwierdzasz, ze nazywając cię głupim mam rację.

:D :D 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

PiS wydał nielegalnie setki tysięcy wiz ..czy tak trudno to pojąć ...mało tego wyłudził za to kasę ...

a świstak siedzi i zawija ........ :D   

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

..,jeśli nie przyjmujesz faktów i je przekręcasz to jest to płytkie ...może tak żeby nie było że to ocena osoby jako takiej ...

Więc napisz jakie są fakty i w którym miejscu je przekręcam...jestem tylko człowiekiem i mogę się mylić...generalnie to staram się do faktów podawanych medialnie nie odnosić poważnie, bo każda ze stron je koloryzuje, co nie jest chyba nowością. Odnosiłem się do pewnego mechanizmu, jaki w tym obszarze dostrzegam, a nie do tego czy ktoś wydał wizy, czy nie wydał, ile tych wiz, jakim ludziom, skąd wziętym itd. Jedyne, co wspomniałem to przerzucanie ludzi z Niemiec do Polski i wjeżdżanie niemieckich służb na nasze terytorium, ale z tym chyba nikt nie będzie polemizował, bo z obu stron było to potwierdzane medialnie