Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak od rana nie mozecie spac ?? ja do pracy ide a wy ??

pogode do wyborw dogonimy..

8 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Wszystko zależy od człowieka. Jedni interesują się jednym tematem. I w kółko o nim rozmawiają co tak naprawdę na długą metę robi się nudne. Drudzy interesują się wszystkim po trochu aby mieć z ludźmi o czym porozmawiać. Pafnucy a ty jesteś tylko tym co w danej chwili się dzieje. Każdy z nas jest inny i to trzeba uszanować.

Że ja  nie szanuje tego co inni publikują bo uważają że to coś dziwnego to już inna sprawa. I Pafnucy nie bierz tego do siebie bo to akurat o Jacusiu 

Czy ja zawsze muszę wymądrzać się  kolorowo. 

bede plakal 🤣 pan bog roznych ma lokatorow ..nawet takich jak partycja..

8 godzin temu, Wpaw napisał(a):

a mooze przypomnisz co profesorowie opowiadali o swoim studencie adrianie z krakowa ??

wiesz ze byl czlonkiem unii wolnosci balcerowicza ?? 

to dopiero jest zmiana ideologiczna...

8 godzin temu, DTaras napisał(a):

A wiesz, że taki co mu 26 ucieka potrafi zrobić awanturę jak mu się wypłata zgadza w nowy sposób?

nie smiejecie sie znich wczesniej ?? mamy takich dwoch w pracy-nabijamy sie z nich juz teraz 

8 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

To jednak masz rację jesteś prostym człowiek. Ktoś się pomylił że jesteś inteligentny. 

Zapomniałam z inteligencją się rodzisz a nie ja nabywasz. Jedynie tylko możesz ją rozwijać ale to wtedy kiedy  przebywasz w dobrym środowisku a nie między plebsem. 

o takich jak ty mowia- wyksztalcenie wyzej swojjej inteligencji..czytaj wyzej srasz niz dupe masz ..

28 minut temu, MariuszDe napisał(a):

https://www.wnp.pl/rynki/takiego-kryzysu-w-polsce-jeszcze-nie-bylo-dramatyczna-sytuacja,941410.html tego kryzysu to już chyba nikt nie zatrzyma,jedyna opcja jest sprowadzanie ludzi z zewnątrz ale to czy wtedy jeszcze będzie Polska?

ile masz dzieci ??? 

kasyczne pytanie do zatroskanych przyszloscia polski .. ona zaczyna sie u nas w domu..

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

tak od rana nie mozecie spac ?? ja do pracy ide a wy ??

Jadę pryskać zara. Bo potem będz9ie zgodnie z tradycją wiało. 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacek1296 napisał(a):

Grubo. Młodzi i powrót do kościoła. Chyba, że chodzi o takich młodych, jak młody ma być nowy papież, 70+.

nawet ostatnio w Onet był tekst ze jest powrót o i potrzeba wiary wśród ludzi 

8 godzin temu, DTaras napisał(a):

J jakich? jakich? jjakich? Ludzie chyba naprawde nie wiedzą co to są za poglądy.

dziennikarze zastanawiają się z kąt konfederacja ma takie poparcie wsród kobiet , a może to tęsknota za ,, byciem kurą domową '' założeniem rodziny , gromadki szczesliwych dzieci i ich wychowywanie zamiast robienie kariery zawodowej ? 🤣

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

dziennikarze zastanawiają się z kąt konfederacja ma takie poparcie wsród kobiet , a może to tęsknota za ,, byciem kurą domową '' założeniem rodziny , gromadki szczesliwych dzieci i ich wychowywanie zamiast robienie kariery zawodowej ? 🤣

To, że uwierzyłeś w lansowane w mediach tezy o "wyzwoleniu" kobiet, nie znaczy, że kobiety je popierają. Może jakies pojedyńcze tezy gdzies tam się przebijają, ale po prostu kobiety, gdy mają wybierać między karierą w korporacji kosztem rodziny, a rodziną, coraz częściej wybierają rodzinę. Dlatego też kobiety coraz silniej naciskają, aby mężczyźni zarabiali tyle, aby mogli tę rodzinę utrzymać. Dlatego też jest w mediach taka nagonka o "wolności" kobiet. Aby nie zakładały rodzin tylko zasuwały w korpo.

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, jarecki napisał(a):

dla mnie bebranie przy kompromisie aborcyjnym to minus , a  plus inwestycje w infrastrukture na wschodzie Polski

NO tak ale poprzedni rząd PO tez inwestował na wschodzie. S8 do Białegostoku S 17 do Lublina kawałki s 19 na południu lubelskiego. 

9 godzin temu, nie napisał(a):

Image

„Niemcy nigdy nie zadośćuczyniły, ale nie będziemy ich już przecież o to prosić”. 

nowy pan przyjechał, więc trzeba się podlizać 🤮

ten idiota mówi o proszeniu! o zapłatę za zniszczenie pół polski i za zabicie kilka milionów polaków? 

sprzedajny niemiecki pachołek 🤮🤮

Nie ma reparacji bo pis nawet nie wysłał Niemcom wezwania do zapłaty.

Opublikowano
14 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

jest więcej i są w większości odniesieniem do faktów 

memy to memy ale z natarialnego punktu widzenia nikt z notariuszy tego nie krytykuje po za tym czy zapłacił za to mieszkanie czy nie

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

To jednak masz rację jesteś prostym człowiek. Ktoś się pomylił że jesteś inteligentny. 

Zapomniałam z inteligencją się rodzisz a nie ja nabywasz. Jedynie tylko możesz ją rozwijać ale to wtedy kiedy  przebywasz w dobrym środowisku a nie między plebsem. 

to zacznij ja rozwijać ...na początek sprawdź w słowniku jak się pisze "w ogóle" "🤣....bo nie dość że belkoczesz to byki na poziomie przedszkola 😲

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

NO tak ale poprzedni rząd PO tez inwestował na wschodzie. S8 do Białegostoku S 17 do Lublina kawałki s 19 na południu lubelskiego. 

Nie ma reparacji bo pis nawet nie wysłał Niemcom wezwania do zapłaty.

Co s19 na południu lubelskiego za PO ? 😂 fantazja cię ponosi

Jeszcze trochę rządów PO i to polacy będą płacić niemcom reparacje widząc po serii tych przejezyczeń ze strony PO😂

https://www.facebook.com/reel/1163454215457220

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Czy ty wogulę przeczytałeś na czym polega umowa dożywotnia. Śmianie sie z czegoś co jest niekorzystne dla ludzi i reklamowanie tego tylko dlatego że taki jest temat w danym dniu. Świadczy to tylko o tym że mało wiesz o życiu. 

10 minut temu, racyl napisał(a):

memy to memy ale z natarialnego punktu widzenia nikt z notariuszy tego nie krytykuje po za tym czy zapłacił za to mieszkanie czy nie

nie wiem czy wiesz ale takie pełnomocnictwo jakie gangus ustanowił sam sobie jest tylko wtedy ważne jak cała kwota z umowy zostanie zapłacona i potwierdzona  .....słabo coś słuchasz prawników 🤣...skoro jej nie zapłacił to nie mógł wykonać tego pełnomocnictwa i sprzedać tej chałupy samemu sobie 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

To, że coś się wydaje ciemnemu ludowi "wątpliwe moralnie" nie oznacza, że jest niezgodne z prawem. Zamiast napier.... na kandydata, trzeba zadać pytanie - kto stanowi takie niekorzystne dla narodu prawo ? Ale to jest niewygodne dla partii rządzącej, bo zaraz trzeba by podjąć prace, skierowac projekt do zamrażarki sejmowej, aby njak najwięcej "swoich" mogło się jeszcze nachapać. Generalnie temat odwróconej hipoteki, dożywocia itp to sprawa dla wielu instytucji śledczych, tak samo, jak czysciciele kamienic w Warszawie. Tyle, że te osoby mają kasę i wpływy, a emeryci nie, dlatego nigdy nie dojdzie do jakiegokolwiek rozliczenia. A szkoda.

Opublikowano

omijać prawo trzeba umieć ....poświadczanie nie prawdy i tworzenie fikcji w tym nie pomaga bo to już jest przestępstwo a nie omijanie przepisów 

taki gangus nawet z tego  nie potrafił skorzystać 🤣

nawet człowiek z pewnym upośledzeniem to wie że to wal 🤣🤣🤣🤣

"”""Nawrocki zrobił rzecz całkowicie obrzydliwą. Przejął mieszkanie od starszej i schorowanej osoby, nie płacąc za nie. Do tego skłamał u notariusza, że zapłacił, zmusił też do kłamstwa sprzedającego mieszkanie. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, jak coś takiego może być akceptowalne dla kogoś z jakąkolwiek wrażliwością społeczną – "”

Opublikowano

z doswiadczenia wiem ze przy sporządzaniu aktu notarialnego z osobą prywatną na czas zapłaty notariusz wychodzi i nie oczekuje pokwitowania na pismie chyba żę jest zapis w umowie 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

z doswiadczenia wiem ze przy sporządzaniu aktu notarialnego z osobą prywatną na czas zapłaty notariusz wychodzi i nie oczekuje pokwitowania na pismie chyba żę jest zapis w umowie 

Ja tam zawsze płaciłem przy notariuszu, a jak miałem płatność przelewem to przynosiłem potwierdzenie przelewu zanim zaczął działać ...

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, jahooo napisał(a):

To, że uwierzyłeś w lansowane w mediach tezy o "wyzwoleniu" kobiet, nie znaczy, że kobiety je popierają. Może jakies pojedyńcze tezy gdzies tam się przebijają, ale po prostu kobiety, gdy mają wybierać między karierą w korporacji kosztem rodziny, a rodziną, coraz częściej wybierają rodzinę. Dlatego też kobiety coraz silniej naciskają, aby mężczyźni zarabiali tyle, aby mogli tę rodzinę utrzymać. Dlatego też jest w mediach taka nagonka o "wolności" kobiet. Aby nie zakładały rodzin tylko zasuwały w korpo.

Gdzieś czytałem taki artykuł odnośnie szoku lewactwa w wyzwolonej Szwecji bo okazuje się że sporo młodych kobiet chce zostać w domu i utrzymywać się z pensji mężczyzn...poszukam to zaraz dodam...https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/szwedki-rezygnuja-z-pracy-jako-polka-sobie-tego-nie-wyobrazam/9lfb3zh,07640b54.     https://kobieta.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/9712332,mlode-szwedki-nie-chca-pracowac-wola-zeby-partner-wyplacal-im-pensje.html

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

aby sprzedać nie swoją  chałupę samemu sobie już trzeba mieć potwierdzenie gołębiu ...więc jak mało wiesz to słuchaj prawników 

żeby dokonać czynności sprzedaży samemu sobie po 5 latach tak jak gangus .., na podstawie umowy przedwstępnej i pełnomocnictwa musi być zapłacona cała kwota i potwierdzona .....a ten głąb opowiada publicznie że nie zapłacił choć potwierdził to w akcie ...🤣

Opublikowano
saszeta napisał:

8 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

konfa  to partia dla głupio mądrych ...

Raczej realistów. Nie ma nic za darmo

A to trzeba w partię wierzyć aby to wiedzieć? Jedno twierdzenie na miarę dogmatu ma przykryć chroniczny dla nich wszystkich brak pomysłu?

Opublikowano
12 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

omijać prawo trzeba umieć ....poświadczanie nie prawdy i tworzenie fikcji w tym nie pomaga bo to już jest przestępstwo a nie omijanie przepisów 

taki gangus nawet z tego  nie potrafił skorzystać 🤣

nawet człowiek z pewnym upośledzeniem to wie że to wal 🤣🤣🤣🤣

"”""Nawrocki zrobił rzecz całkowicie obrzydliwą. Przejął mieszkanie od starszej i schorowanej osoby, nie płacąc za nie. Do tego skłamał u notariusza, że zapłacił, zmusił też do kłamstwa sprzedającego mieszkanie. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, jak coś takiego może być akceptowalne dla kogoś z jakąkolwiek wrażliwością społeczną – "”

Jakby nie wygadał się u rymanowskiego, że nie zapłacił za mieszkanie tak jak oświadczył u notariusza to sprawa ucichłaby po pokazaniu aktu notarialnego .

Ten Jerzy to zwyczajny pijus co się wypiął na dzieci rodzinę a nie jakiś tam spracowany, schorowany staruszek.

Nie płacił alimentów czyli pracować też mu się nie chciało . Olał dzieci i oni też go

Pytanie jak on dostał to mieszkanie komunalne jak wielokrotnie rodziny z dziećmi czekają latami i dalej nie mają

Od 2007r jest pod opieką mops czyli od wieku 62 lat

Dziwny jest ten cały jerzy i to jego nabyte mieszkanie. Gdzie i kiedy był sąsiadem nawrockiego

Opublikowano

nie ucichła by bo pracownica dps opowiedziała że ten człowiek nie miał świadomości że mieszkanie jest sprzedane .....mało tego jakieś dodatkowe oświadczenie o opiece znalazła ..

Opublikowano
jahooo napisał:

To, że coś się wydaje ciemnemu ludowi "wątpliwe moralnie" nie oznacza, że jest niezgodne z prawem. Zamiast napier.... na kandydata, trzeba zadać pytanie - kto stanowi takie niekorzystne dla narodu prawo ? Ale to jest niewygodne dla partii rządzącej, bo zaraz trzeba by podjąć prace, skierowac projekt do zamrażarki sejmowej, aby njak najwięcej "swoich" mogło się jeszcze nachapać. Generalnie temat odwróconej hipoteki, dożywocia itp to sprawa dla wielu instytucji śledczych, tak samo, jak czysciciele kamienic w Warszawie. Tyle, że te osoby mają kasę i wpływy, a emeryci nie, dlatego nigdy nie dojdzie do jakiegokolwiek rozliczenia. A szkoda.

Nie przeginaj. Prawo jest korzystne fla typowego zarządzania schedą a jedynie nadużywane. Jak zaczną wszystko blokować prawem to sam wyleziesz na ulicę. Iii tu dochodzimy retrospekcji z poczynań rewolucjonistów spod znaku "narodowych".

Tomasz0611 napisał:

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Ja tam zawsze płaciłem przy notariuszu, a jak miałem płatność przelewem to przynosiłem potwierdzenie przelewu zanim zaczął działać ...

Typowa płatność to płatność po otrzymaniu dobra. Przedpłaty są płatnością odwrotną.

Opublikowano
Teraz, DTaras napisał(a):

Nie przeginaj. Prawo jest korzystne fla typowego zarządzania schedą a jedynie nadużywane. Jak zaczną wszystko blokować prawem to sam wyleziesz na ulicę. Iii tu dochodzimy retrospekcji z poczynań rewolucjonistów spod znaku "narodowych".

tak jak sąd nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością, tak prawo nie ma nic wspólnego z moralnością

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DTaras napisał(a):

typowa płatność to płatność po otrzymaniu dobra. Przedpłaty są płatnością odwrotną.

Znaczy akt był podpisany, ale nie zaczynała działać w księgach itd póki nie przyniosłem potwierdzenia przelewu. Ale to tylko raz było przelewem bo kwota była dosyć spora. Reszta była gotówka na miejscu.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

tak jak sąd nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością, tak prawo nie ma nic wspólnego z moralnością

no własnie w USA jest taki zapis jak ,, sprawiedliwość dziejowa  '' nie wszystko da się zapisać w prawie ale sędziowie mogą powołac sie na ten zapis i orzec nie zgodnie z prawem