Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sławomir Cenckiewicz
UWAGA: 

No dobrze, „policzmy głosy”, jak mówi Premier Polityki Miłości @donaldtusk

A raczej policzmy ankiety bezpieczeństwa.

Wiecie wszyscy, że przejście poszerzonej procedury postępowania sprawdzającego i uzyskanie poświadczenia bezpieczeństwa jest w pewnym sensie rodzajem sprawdzianu, ale i realnej odpowiedzialności za działania na rzecz Polski.

Stosowanie bowiem takiej procedury sprawdzającej wynika wprost z zajmowanego stanowiska państwowego i jest częścią ponoszonej w związku z tym odpowiedzialności.

To ważne dla zrozumienia kim jest, za co brał odpowiedzialność i jak był zawsze postrzegany przez państwo i jego tajne służby dr Karol Nawrocki

Mając dziś 42 lata, przez 16 lat, a więc od 26 roku życia (sic!) Nawrocki znajduje się w ciągłej weryfikacji ze strony ABW!

Zrobienie z kogoś takiego „alfonsa”, „gangstera” czy człowieka przy którym Gawronik miał „luźniejsze powiązania z przestępczością zorganizowaną” (wpis Roberta Zelińskiego z TVN24 z 13 marca 2025 r. z godz. 20.25) jest wyczynem tyleż obrażającym zdrowy rozsądek, co ordynarną manipulacją i złą wolą.

A zatem odnotujmy garść faktów:

1. Po raz pierwszy Karol Nawrocki podlegał procedurze sprawdzającej przez ABW w 2009 r. W ramach niej uzyskał poświadczenie bezpieczeństwa nr G0018609S z dnia 25.08.2009 wystawione przez ABW w Gdańsku (do klauzuli ściśle tajne),

2. Po raz drugi Karol Nawrocki był weryfikowany przez służby w 2014 r. i uzyskał poświadczenie bezpieczeństwa nr G0020514S z dnia 07.08.2014 (do klauzuli ściśle tajne), wystawione przez ABW,

3. Po raz trzeci Karol Nawrocki był weryfikowany przez ABW w 2021 r. i otrzymał poświadczenie bezpieczeństwa nr K0500021S wydane przez ABW w dniu 20.12.2021 r. upoważniające do dostępu do informacji od poufnych (do dnia 20.12.2031 r.), do tajnych (do dnia 20.12.2026 r.) i do ściśle tajnych (do dnia 20.12.2026 r.);

4. Od 2021 r. Karol Nawrocki posiada także aktualne poświadczenie bezpieczeństwa wydane przez ABW nr E0294421T z dnia 20.12.2021 r. upoważniające do dostępu do informacji niejawnych Unii Europejskiej TRES SECRET UE/EU TOP SECRET (do dnia 20.12.2026 r.), SECRET UE/EU SECRET (do dnia 20.12.2028 r.), CONFIDENTIEL UE/EU CONFIDENTIAL (do dnia 20.12.2031 r.) oraz aktualne zaświadczenie nr 046021 K z dnia 27.10.2021 r, stwierdzające odbycie szkolenia w zakresie ochrony informacji niejawnych Organizacji Traktatu Północnoatlantyckiego, Unii Europejskiej, Europejskiej Agencji Kosmicznej wydane przez ABW i pełnomocnika ochrony IPN.

A więc od czasu zatrudnienia w gdańskim oddziale IPN w styczniu 2009 r., poprzez podjęcie pracy w Muzeum II Wojny Światowej w kwietniu 2017 r. aż po prezesurę IPN (od czerwca 2021 r.) Karol Nawrocki – przez 16 lat – nie budził jakichkolwiek zastrzeżeń ze strony tajnych służb – nadzorowanych przez premierów od Donalda Tuska i Ewę Kopacz, aż po Beatę Szydło i Mateusza Morawieckiego.

Dodajmy, że sprawa kawalerki pojawiła się w 2011 r. a więc przynajmniej dwukrotnie – w 2014 r. i 2021 r. podlegała (realnie!) weryfikacji ze strony ABW i została odnotowana w ankiecie (w części dotyczącej majątku).

Ponadto dwukrotnie - w okresie pracy w Muzeum a później w IPN, Nawrocki ujął kawalerkę w oświadczeniu majątkowym. 

I co ważne, nawet w okresie ostatnich rządów Tuska (od 13 grudnia 2023 r.), aż do czasu ogłoszenia startu Nawrockiego w wyborach w listopadzie 2024 r. – nie było jakichkolwiek zastrzeżeń!

Wniosek jest jednoznaczny – wejście w konkury z Tuskiem powoduje uruchomienie prokuratury, służb, mediów i hejtu. Znam to z własnego doświadczenia.

I nie trzeba powtarzać co o tej sprawie wiem od miesięcy (pisałem tutaj o tym już miesiąc temu), i jak niemal w 100 procentach ta wiedza przełożyła się na obecną wyborczą rozgrywkę.

Jedna jest tylko różnica między tym, co od przełomu lutego i marca br. wiem o tej sprawie – że pierwotnie akcja z „panem Jerzym” miała zostać odpalona między pierwszą a drugą turą (po tym jak wejście Mentzena do drugiej tury okazało się mrzonką). Ale „się pali” od kilku tygodni na tyle, że istnieje realne zagrożenie, że Trzaskowski przegra już pierwszą turę, więc przyspieszyli.

Od wielu tygodni wiedza o tym stała się niemal powszechna, jak to, że w służbach i sztabie Trzaskowskiego traktowano sprawę mieszkania Nawrockiego w kategoriach „ostatniej szansy”, bo jak powiedział mi pewien dziennikarz mainstreamowy „sprawa apartamentu czy Batyra była szyta i nic nie dała”.

A zatem podsumujmy: Karol Nawrocki przez 16 lat cieszył się ze strony polskiego państwa zaufaniem a tajna służba dała gwarancję, że dotrzyma on powierzonych tajemnic i że kierowanie przez niego różnymi instytucjami państwowymi nie wiąże się z jakimkolwiek ryzykiem!

I zapytajmy jednocześnie kontrkandydata:

- jak na przestrzeni lat wyglądały analogiczne procedury sprawdzeniowe zastosowane przez ABW w stosunku do Rafała Trzaskowskiego?

- czy Rafał Trzaskowski będąc lata temu wiceministrem spraw zagranicznych posiadał poświadczenie bezpieczeństwa i do jakiej klauzuli?

- czy kiedykolwiek któryś z wątków ankiety wzbudził ze strony ABW wątpliwości na tyle, że należało go pogłębić czy odrębnie przedyskutować?

- i najważniejsze: czy obecnie Rafał Trzaskowski – jako prezydent Warszawy – posiada poświadczenie bezpieczeństwa i do jakiej klauzuli?

• Haha 2
Opublikowano
52 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Zobaczymy 18 maja kto będzie zdechłą ostrygą

Bez wątpienia dupiarz Czaskoski

Godzinę temu, tomek222 napisał(a):

Uuu zapiekło...

co ?

Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

To że nie przyjmujesz do wiadomości kim jest kandydat KO,  chyba nie jest wyznacznikiem poziomu wypowiedzi innych osób ukazujących swoją opinię na temat kandydatów?

Może napisz z czym nie zgadzasz się w mojej ocenie  pana Rafała?

Nie chodzi mi o ocenę Rafała. Mam go gdzieś. Od dawna wybory w Polsce to wybór mniejszego zła. Ja zagłosuję przeciwko  Nawrockiemu czy mentzenowi, a nie za Rafałem. U Ciebie podobnie, tylko na odwrót. Bo nie wierzę, że podoba Ci się Nawrocki.

Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał(a):

Nie chodzi mi o ocenę Rafała. Mam go gdzieś. Od dawna wybory w Polsce to wybór mniejszego zła. Ja zagłosuję przeciwko  Nawrockiemu czy mentzenowi, a nie za Rafałem.

Głupszego tłumaczenia dawno nie widziałem

Opublikowano

@nie po co ty to wklejasz? Już tyle razy było tłumaczone dlaczego ABW nie miała zastrzeżeń. Wasza linia obrony jest beznadziejna jak wasz kandydat. Chłop sam się zaorał zaorał się jego sztab bo mogli to wyjawić wcześniej. Sami strzeliliście sobie w kolano.

Opublikowano
9 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Nie chodzi mi o ocenę Rafała. Mam go gdzieś. Od dawna wybory w Polsce to wybór mniejszego zła. Ja zagłosuję przeciwko  Nawrockiemu czy mentzenowi, a nie za Rafałem. U Ciebie podobnie, tylko na odwrót. Bo nie wierzę, że podoba Ci się Nawrocki.

Oczywiście że zagłosuję przeciwko trzaskowskiemu.

Nawrocki nie podobał mi się  od początku choćby że względu na jego aparycję mimikę czy też takie zacinki w wypowiedziach. Z biegiem czasu się wyrobił, widać znaczne postępy w biegłości wypowiedzi, rozbudowie zdań , czy też w ripostach.

Rafałek natomiast im bardziej przyciśnięty tym bardziej nerwowy, zaczyna być roztrzęsiony jakby cukru mu brakowało, tudzież nitro w układzie się skończyło🤣 Zdecydowanie bardziej u niego widać wyuczone aktorstwo jak u Nawrockiego 

Tylko dlaczego piszesz że nie mój poziom? Niepotrzebnie uzasadniam, czy może źle uzasadniam?

Czy muszę zmienić pogląd by być na właścisym poziomie? 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

nie po co ty to wklejasz?

boli, że ludzie się dowiedzą, co?

tvn, tvp i onet nie dadzą rady zakłamać :D internetu nie pokonają

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał(a):

O kolejnych kapiszonach, niby aferkach.

Gówno w Wiśle to tez była aferka, do tego spowodowana przez L Kaczyńskiego, ale Kurski w TVP o tym miesiąc trąbił xD

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Zapytam tak wogóle kto na tego prezydenta?

Trzaskowski notoryczny kłamca, chorągiewka, rządzący od kilku lat, wykluczający dużą część mieszkańców Warszawy, ograniczający ich swobody  ideologicznymi decyzjami, defraudujący olbrzymie kwoty pieniędzy podatników, 

Nawrocki aferka z mieszkaniem .

Czyli dwóch z czoła peletonu skreślonych.

I co dalej?

Zawsze możesz zbojkotować jak nie masz na kogo zagłosować ;)  

Opublikowano

Ale ja sobie dowodu zabrać nie dam.  Bojkot oznacza wybór Rafałka, a to najgorsza opcja

Opublikowano (edytowane)

Ale Rafałek i tak zostanie prezydentem. Nie jest idealny ale lepszego nie ma.

Poza tym w PL tak to działa, ze kandydat ,musi być powiązany z partią. Aby wygrać prezydenturę nie będąc politykiem musiała by to być naprawdę konkretna osobowość.

Wszyscy kandydaci od Kwaśniewskiego to nominaci partii które akurat były w dobrej formie i miały duże największe poparcie w momencie wyborów.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

tylko Rafał gwarantuje rozliczenie złodziejskiej bandy która kradła gdzie się dało ,mało tego rozliczenie dudu za łamanie konstytucji i praworządności ...więc wybór jest oczywisty

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

A później siebie z tego samego zaczną rozliczać? Skala będzie pewno jeszcze większa, to pewno brukselskich sędziów zaproszą by mogli się rozliczyć🤣

Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

Głupszego tłumaczenia dawno nie widziałem

Głupi jesteś, to i tłumaczenie uznajesz za głupie. Proste jak budowa cepa.

Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Tylko dlaczego piszesz że nie mój poziom? Niepotrzebnie uzasadniam, czy może źle uzasadniam?

Czy muszę zmienić pogląd by być na właścisym poziomie? 

Chodziło mi konkretnie o tamten post. On jest na poziomie witejusa, nie Twoim. Zamiast rafała wstaw np. morawieckiego i przeczytaj jeszcze raz.

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A kto odpowiadał za pomysł Czajki jak był prezydentem Warszawy ??

To cofnijmy się do Zygmunta III Wazy, bo przeniusł stolicę do Warszawy.

6 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Proste jak budowa cepa.

Takie jak twoje tłumaczenie

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał(a):

Zapytam tak wogóle kto na tego prezydenta?

Yyyyyyy może jaki Murzyn by się nadał?🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał(a):

To cofnijmy się do Zygmunta III Wazy, bo przeniusł stolicę do Warszawy.

I po ciula przenosił w miejsce gdzie nie było oczyszczalni?🤣

Teraz, witejus napisał(a):

Albo mułła lub imam

Zaiste trza pokładac ufność w zamysłach Allacha, albowiem tylko on może wskazać sprawiedliwego pośród niewiernych.