Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ty Romek nigdy nic poza wyzwiskami nie potrafisz napisać i tyle w temacie. Wystarczy policzyć. Ale po co lepiej powyzywać. No cóż każdy pisze na takim poziomie jak umie. Widzisz nawet za rudego byśmy mniej tracili jak by Euro było. Ale ty i tak tego nie rozumiesz za to wyzywać umiesz. 

• Haha 1
Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Rambo 2 @johnsmiths74 Niemiecki oszust ijego sekta wyjaśnieni. Donald Tusk Inflacja w kwietniu wyraźnie niższa od prognozowanej przez ekspertów! Walka z drożyzną czasów PiS przynosi efekty. Najwyższy czas, panie Glapiński, na obniżenie stóp. Ludzie firmy czekają! Zygfryd Czaban @CDzwoni zwoni Inflacja w górę -wina Glapy. Inflacja w dół -zasługa rządu. Macie swoich za kompletnych debili -i słusznie. Translate post pm.30Apr2025 1,801 /iews 18:07.30 30 kwi 25 1 125 Wyświetlenia”

Teraz, hubertuss napisał(a):

Ty Romek nigdy nic poza wyzwiskami nie potrafisz napisać i tyle w temacie. Wystarczy policzyć. Ale po co lepiej powyzywać. No cóż każdy pisze na takim poziomie jak umie. Widzisz nawet za rudego byśmy mniej tracili jak by Euro było. Ale ty i tak tego nie rozumiesz za to wyzywać umiesz. 

wyjaśniłem cie jednym obrazkiem zabetonowany elektorat wszystko przyjemnie 

Opublikowano

27 lipca 2022 koncerny PGZ i Hyundai Rotem podpisały umowę ramową na dostarczenie 180 czołgów K2 i 820 spolonizowanych czołgów K2PL. Wedle umowy, 180 sztuk K2 miało zostać dostarczonych w ramach produkcji wyłącznie w Korei Południowej, zaś K2PL miałyby być częściowo produkowane w Polsce od 2026 roku. Wojska Lądowe otrzymają tym samym łącznie do 1000 czołgów. K2 Black Panther jest kolejnym po K1 czołgiem podstawowym koreańskiej armii, który jednak nie tyle zastępuje poprzednika, ile uzupełnia go, zastępując starsze wozy M47 oraz M48.wydłużony o jedną parę kół nośnych z 6 do 7, co umożliwiłoby wzmocnienie opancerzenia wieży i kadłuba oraz prawdopodobnie umieszczenie magazynu amunicji dodatkowej pomiędzy przedziałem silnika a przedziałem bojowym. dla mnie o wiele lepsze od wydawania kasy na bezsensowne abramsy. tym bardziej, ze mieliśmy juz leopardy ,oraz mozlwosc ich samodzielnego modernizowania.

Opublikowano

192-to-jest-ksiadz-general-slawomir-z-zalozyl-fikcyjna-parafie-by.jpg

234_a.jpg

240-_1746016863_409799.jpg

476-czlowiek-krysztal.jpg

558-konserwatyzm-po-polsku-.jpg

574-z-lewej-skazany-gangster-z-prawej-typ-chcacy-miec-wladze.jpg

24 minuty temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Rambo 2 @johnsmiths74 Niemiecki oszust ijego sekta wyjaśnieni. Donald Tusk Inflacja w kwietniu wyraźnie niższa od prognozowanej przez ekspertów! Walka z drożyzną czasów PiS przynosi efekty. Najwyższy czas, panie Glapiński, na obniżenie stóp. Ludzie firmy czekają! Zygfryd Czaban @CDzwoni zwoni Inflacja w górę -wina Glapy. Inflacja w dół -zasługa rządu. Macie swoich za kompletnych debili -i słusznie. Translate post pm.30Apr2025 1,801 /iews 18:07.30 30 kwi 25 1 125 Wyświetlenia”

wyjaśniłem cie jednym obrazkiem zabetonowany elektorat wszystko przyjemnie 

Niczego nie wyjaśniłeś. To, że ty wierzysz w takie dyrdymały nie znaczy, ze wszyscy tacy głupi. Pis pompował inflacje i to wie każdy rozgarnięty ale nie ty. Soboń nawet się chwalił, że każdy 1 % inflacji to 1,7 mld dla budżetu i dlatego pis pompował inflacje. Powszechne za pisu było tez drukowanie pieniędzy co tez podnosiło inflacje. 

Co do Glapińskiego to też nikt tego nie zakrzyczy. Za pis gdy inflacja była wyższa stopy procentowe obniżano. By dodatkowo inflacje nakręcić o czym pisałem wyżej. Teraz gdy inflacja jednak jest niska stopy procentowe nie są obniżane. 

Opublikowano

reakcja inflacji na stopy procentowe to perspektywa kilku lat. w 2015 pisali ekonomisci,ze to juz za pozno, ale pis NBP nic z tym nie robilo. latwe kredyty hipoteczne w 2010 -2015, nie wiem jak bylo potem doprowadziły do nadwyzki pieniedzy na rynku. potem dolozenie 500+, a na koniec pandemia doprowadziły do takiej sytuacji. produkcja 4 dni w tyg , jako eksperyment nie sprawdziły sie, ale oslabily nasze pkb. pieniadze trzeba bylo dolozyc, jako bufor, by potem to odebrac z rynku. nie ma co szalec z obnizaniem stop %, bo to jeszcze za wczesnie. oo drugie, glapinski -tuskowi dobrze nie zrobi. wiec przetrzyma troche,by po zmianie rzadow miec duzy zapas do obnizek. no niestety, tak to dziala. na obrone polotyki monetarnej naszego kraju, mozna podac kurs euro i dolara. gdy y bylo zle jełro byloby po 6 zl. nie jest zle, oby tak to utrzymali. dodatkowo podniesienie najnizszej krajowej, to tez jakis majstersztyk. nie wplynelo na kurs euro, a pensja zaczyna konkurowac z najnizsza w niemczech.

Opublikowano
28 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

glapinski -tuskowi dobrze nie zrobi. wiec przetrzyma troche,by po zmianie rzadow miec duzy zapas do obnizek.

Wy naprawdę myślicie, że pis wróci do władzy?

Opublikowano (edytowane)

PIS wróci . KO to jest troche taka zbieranina ludzi , zresztą nierobów bez pomysłu na Polskie jedyny pomysł to odsunąć PIS od władzy i nic poza tym . W obecnej formie PIS do władzy się nie nadaje i potrzebuje odmłodzić partie . No chyba żę KO się do roboty wezmie ale puki co zle to wygląda 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Sam nie wróci chyba że z Konfederacja tym odmłodzeniem masz rację bo np Kaczyński dawno powinien odejść ale z drugiej strony są emeryci którzy traktują go jak Boga i bez niego na PiS by pewnie nie głosowali...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

wroci, wroci, ale nie jako pis, a jako prawica. kaczynski to figurant, juz nie do rzadzenia. czy KO da rade cos zrobic? oni sa zbyt spetani przez niemcy i unie. moze by chcieli, ale......zachod im nie pozwoli. raczej maja sprzedac to co sie da, pokazowka z zamykaniem pis to mydlenie oczu. pis to wplywy usa i wall street , ko to niemcy. czy konfederacja da rade? bosak jest ciekawy ale za miekki, mentzen ma zbyt nieciekawa gadke. tusk to cymbal, ale mowic umie. jak czerepach, potafil sprzedac olejek gozdzikowy na meszki, ktorych nie bylo. konfederacja, moze z przedstawicielami mniejszych ugrupowan, dala by rade to pociagnac? czy pis bedzie chcial rzadzic i nie pozwoli na wspolprace? szkodaby bylo, bo potrzeba jakis racjonalnych decyzji.

Opublikowano

bo w zamian za rozne prywatne rzeczy spetali go i nie moze juz nic zrobic. taka jest polityka, najwazniejsze miec haka na wysokiego ranga. na rudego widac ,ze maja bo zachowuje sie jak chlop panszczyzniany. nie racjonalnie, zgadza sie, dlatego nawet jesli moglaby ko rzadzic dobrze, to z nim u steru nie moga, bo on nie pozwoli, a boi sie sprzeciwic. co moga na niego miec? moze obiecana posadę krola europy, albo papiery no szpiega? cos jest na rzeczy. dlaczego od tylu lat gdy w po pojawial sie jakis ciekawy gosc, od razu go uwalal? taki despota, ktorego sie wszyscy boja. mam znajoma ktora byla w po, tylko nie jakos wysoko, to on jest strasznym despota, nikt nawet nie mysli sie wybic , bo od razu "splonie". dlatego wydaje mi sie ,ze ich polityka to schladzanie gospodarki pod pretekstem likwidacji inflacji, trzymanie taniego rynku pracownika, stagnacja.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

192-to-jest-ksiadz-general-slawomir-z-zalozyl-fikcyjna-parafie-by.jpg

za tą propagandom stoi żona trzaska brawo wyborcy rudego trzeba więcej lać do tępej głowy 

2 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

A ty widzę zaprzeczasz sam sobie...chcesz rozmawiać o czyichś żonach?

łatka mu odleciała dawno 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

nie wiem dlaczego, ale mentzen w tych debatach wypada blado! myslalem ze nawrocki sobie nie poradzi, a okazalo sie ze to mentzen nie dal rady. najlepiej wypada senyszy , bartoszewicz, biejat, holowonia. nawrocki dal rade, na poziomie, ale rafal i Sławek slabo!

Opublikowano
7 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

nie wiem dlaczego, ale mentzen w tych debatach wypada blado! myslalem ze nawrocki sobie nie poradzi, a okazalo sie ze to mentzen nie dal rady. 

Mentzen to potrafi tylko powtarzać wyuczone formułki, a jak trzeba pomyśleć samemu zamiast powtarzać z kartki co już nic nie umie powiedzieć ...

Opublikowano
58 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

bo w zamian za rozne prywatne rzeczy spetali go i nie moze juz nic zrobic. taka jest polityka, najwazniejsze miec haka na wysokiego ranga. na rudego widac ,ze maja bo zachowuje sie jak chlop panszczyzniany. nie racjonalnie, zgadza sie, dlatego nawet jesli moglaby ko rzadzic dobrze, to z nim u steru nie moga, bo on nie pozwoli, a boi sie sprzeciwic. co moga na niego miec? moze obiecana posadę krola europy, albo papiery no szpiega? cos jest na rzeczy. dlaczego od tylu lat gdy w po pojawial sie jakis ciekawy gosc, od razu go uwalal? taki despota, ktorego sie wszyscy boja. mam znajoma ktora byla w po, tylko nie jakos wysoko, to on jest strasznym despota, nikt nawet nie mysli sie wybic , bo od razu "splonie". dlatego wydaje mi sie ,ze ich polityka to schladzanie gospodarki pod pretekstem likwidacji inflacji, trzymanie taniego rynku pracownika, stagnacja.

Ale odlot.

Opublikowano (edytowane)

Zważywszy na to, że wszyscy nawet z koalicji go atakowali to tak. Ale te debaty nic wielkiego nie wnoszą. Nowogrodzki się uczy to widać Mentzen dalej jest cieniutki.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Nowogrodzki się uczy

Łooooo to idzie drogą Pana Prezydenta Dudy, oby Allach zapewnił mu wytchnienie po sprawowaniu tak odpowiedzialnego urzędu.🤣