Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
W dniu 6.04.2025 o 15:48, hubertuss napisał(a):

Co to za urojenia są?

Może i słuch zaginął szkoda że tylko twój. Bo co raz w mediach słychać a i w necie możesz znaleźć na co idzie i pójdzie ta kasa.

Ile razy mam powtarzać, że nie oglądam od dawna telewizji informacyjnych ? Podaj linka to sobie poczytam, tylko nie tego z GOV.PL

5 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

ze stadnina w janowie troche inaczej to wygladalo. noe mam dostepu do finansowych sprawozdań, ale wiele bledow popelniono w latach 2008 do 2015. wydzierzawiano klacze dobrych linii genetycznych, ktore mialybyc chronione. jedna klacz poszla do hiszpani, zamiast 10 zakontraktowanych zarodkow pobamo ponad kilkaset. to nie chodzi o konkretnego konika, ktory ma co jesc. mielismy kilka linii ,ktore byly bardzo cenne. po tym caly cyrku zostalo sie chyba 3.albo 4, ktore nie poszly w swiat. stadnina zarabia na sprzedazy klaczy do rozrodu, mawet z zakazem pobierania zarodkow. nawet w najcenniejsze liniach nie sprzedaje sie klaczy tylko ogjery. po takich czystkach zainteresowanie naszymi konmi spadlo, poniewaz o wiele taniej bylo kupic w hiszpani nasza linie. tak o to poszlo wszystko w piz....u.

@Tomasz0611 to jak według Ciebie było z tą stadniną ?

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Roman.

Poczytaj dobrze co chce Mentzen...

Pomyśl...bo może być wstyd...

Ja wolę na Nawrockiego głos oddać..

Przecież Kaczyński będzie nim sterował przez najbliższe 5 lat a może nawet 10 lub dłużej tego chcesz ? :ph34r:

35 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Przecież u nas firmy padają od tamtego roku, i to jedna po drugiej...to też wina Trumpa czy wspaniałej zielonej władzy w Brukseli i Berlinie? 

Wina Pisu. Trump tak samo. Gdyby nie Pis to by go Ameryka nie wybrała  :ph34r:.

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał(a):

bez raportów finansowych można jedynie się domyślać

@Siedzacybyk naświetlił sprawę nieprawidłowości

poza tym, jak było w linku, który wkleiłeś (teraz będziesz nazwany wklejaczem :D ) było napisane, że większość zysków to jednak z ceny mleka, która jest bardzo niestabilna (2zł/L a 2,5zł/L to jest wielka różnica mająca wpływ na wysokość zysku) i ze sprzedaży zbóż gdy jest dobry plon i dobra cena, a jak będzie susza jak była w 2015 i 2016 to muszą dokupować kiszonkę i zboża co zwiększa koszty

nieprawidłowości w zarządzaniu pewnie były i będą, bez niezależnego audytu nie będzie wiadomo, który dyrektor lepiej zarządzał 

No i zgoda co do powyższego ale w związku z tym to co wkleiłeś poniżej

7 godzin temu, nie napisał(a):

Stadniny koni arabskich na finansowym dnie.

Do słynnych hodowli koni arabskich wrócili fachowcy zwolnieni za czasów PiS. Mimo to właśnie poniosły one rekordowe straty finansowe — poinformowała w poniedziałek "Rzeczpospolita".

.... jest to informacja dla durni bo nie mówi kompletnie nic. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Rosjanki i owszem.

Co by nie mówić o Rosjanach to   kobiety mają atrakcyjne,dla nie których to nawet ideał,jak przyniesiesz kasę 😂to i domem się zajmą i dziećmi nie co niektóre ,,lewaczki,,wszystko jest dla nich upokarzające...

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

No i zgoda co do powyższego ale w związku z tym to co wkleiłeś poniżej

.... jest to informacja dla durni bo nie mówi kompletnie nic. 

Tylko jedno stwierdzenie pasuje " cyś pan mądry, cyś pan głupi" , czy tylko udajesz 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A co według ciebie ten Mentzen chce?

10 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Tylko jedno stwierdzenie pasuje " cyś pan mądry, cyś pan głupi" , czy tylko udajesz 😁

a na więcej cie nie stać? 

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ooo to to. Nie rozumiem tego zachwytu Konfederacją. Przecież im bliżej władzy tym bardziej zaczynają kręcić i lawirować. Nawet Zajączkowska nad która się zachwycają a mam tu na myśli np. aby rodzić dziecko z gwałtu to innym każą rodzić ale zapytane wprost już lawirują bo nie odpowiadają konkretnie. Że to indywidualna sprawa, nie wiedzą co by zrobili. 

Opublikowano

Ogólnie.

Nie potrafię powtórzyć.

Tak odrobinę posłuchałem, to mimo że pewne poglądy bym popierał, to trochę mi się nie spodobało.

Za mało jeszcze usłyszałem, by dokładnie napisać...

Opublikowano
12 minut temu, thor1984 napisał(a):

Nawet Zajączkowska nad która się zachwycają a mam tu na myśli np. aby rodzić dziecko z gwałtu to innym każą rodzić ale zapytane wprost już lawirują bo nie odpowiadają konkretnie. Że to indywidualna sprawa, nie wiedzą co by zrobili. 

Noooo to pani Zajączkowska musi podjąć się eksperymentu społeczno seksualnego i dla dobra nauki oraz spójności programu Konfederacji dać się zgwałcić. Tzn stać się ofiarą gwałtu. Wtedy być może, indywidualne jej spostrzeżenia pomogą kolegom z partii w zrozumieniu o co kaman.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale w co, że gwałt to taka tylko mała nieprzyjemność czy co ??

z pewnością to nieprzyjemność ale akurat nie o tym było pytanie. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

rozmawiamy o gwaltach, o usowaniu ciazy. natomiast nikt nie wspomina, ze jak kolorowi lrzyjada, gwaltow będzie o wiele wiele wiecej.

Ale dlaczego taka zmiana tematu ?? Jak coś niewygodnego to uciekamy jak Memcen na hulajnodze ?? Wygłaszamy swój monolog z kartki a potem uciekamy aby ludzie nie zadali nam niewygodnych pytań ?? Jak prezydentem zostanie to też jak będzie jakaś niewygodna sprawa to będzie uciekał ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale dlaczego taka zmiana tematu ?? Jak coś niewygodnego to uciekamy jak Memcen na hulajnodze ?? Wygłaszamy swój monolog z kartki a potem uciekamy aby ludzie nie zadali nam niewygodnych pytań ?? Jak prezydentem zostanie to też jak będzie jakaś niewygodna sprawa to będzie uciekał ??

a masz może jakieś dane ile gwałtów kończy się niechciana ciążą? 

Opublikowano

aborcja, tabletka po to juz leczenie danego schorzenia. nie wpuszczanie kolorowych to prewencja. obecnie problem aborcji po gwaltach to mikroproblem w skali kraju, ale lewica nie awidzi mentzena bo nie jest za aborcja. za to kocha tuska, bo nasprowadza kolorowych ,ktorzy ilosc gwaltow wprowadza na wyzszy level 😃

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli jest to choć jeden to już to jest o jeden za dużo ...

No i tu jest właśnie prawdziwy dylemat. Czy dopuścić aborcję z gwałtu ze względu na ten jeden przypadek , czy też zabronić bo to tylko jeden przypadek. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Czy dopuścić aborcję z gwałtu ze względu na ten jeden przypadek , czy też zabronić bo to tylko jeden przypadek. 

Oczywiście, że dopuścić ... Jak ktoś chce to skorzysta, jak nie chce to nie skorzysta ... Jak ktoś jest prawakiem z wypranym mózgiem to nie musi korzystać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

aborcja, tabletka po to juz leczenie danego schorzenia. nie wpuszczanie kolorowych to prewencja. obecnie problem aborcji po gwaltach to mikroproblem w skali kraju, ale lewica nie awidzi mentzena bo nie jest za aborcja. za to kocha tuska, bo nasprowadza kolorowych ,ktorzy ilosc gwaltow wprowadza na wyzszy level 😃

Ja pier**le człowieku każdy mikroproblem jest mało istotny dopóty dopóki nie dotknie człowieka który twierdzi, że taki problem to nie problem. Najbardziej dziwi mnie, że kobiety z konfy tak bredzą jak Ty

3 minuty temu, Ulman napisał(a):

No i tu jest właśnie prawdziwy dylemat. Czy dopuścić aborcję z gwałtu ze względu na ten jeden przypadek , czy też zabronić bo to tylko jeden przypadek. 

Idąc Twoim tokiem myślenia moznaby zapytać czy jak ktoś raz ukradnie 1 mln zł to go karać czy nie bo to tylko jeden raz. 

Edytowane przez thor1984
  • Like 2
Opublikowano

Żeby zachować analogię to musiałaby być jedna kradzież w kraju na rok.

No ale idźmy dalej - jak aborcja z gwałtu będzie zabroniona i babeczka usunie to karać czy nie?