Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, witejus napisał(a):

Większego od ciebie i twego towarzysza niedoli z ,,Polski A" niema i nie licytuj bo tego nie przebijesz.

Ja o zupie, ty o d*pie, to jest twój sposób gdy nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie.

Słyszałeś że Stolec dzwonił do Tuska że MUSI się zgodzić na 200tys nachodżców? bo on obdzwonił po premierach państw sąsiadujących i tamci się zgodzili?Którzy są lepsi legalni czy nielegalni, legalnych , co przyznałeś, sprowadzał PIS, nielegalnych setki tysięcy sprowadzi Tusk.Do tego ja ty, i wszyscy w Polsce będziemy płacić olbrzymie pieniądze na ich utrzymanie.Na legalnych nie musiałem przynajmniej płacić.

No i co z tego że dzwonił. Znowu cię robią w bambuko. Mógł se zadzwonić a z tej rozmowy tyle wynikło co z naszej teraz. On ma kampanię u siebie i powiada to co chce. Zadzwonił i może sobie dalej dzwonić. A ci uchodźcy z Niemiec to tacy sami jak ci od pisu. Wielu z nich to właśnie ci od pisu co wyjechali z PL. Dlatego on chce ich do PL zwracać bo mają wizy z PL do pisu.

10 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

najciekawsze sa zdania: pis kazal nie sprzedawac zboza!". czy naprawde "kazal"? bo ja sprzedalem. zlamalem jakies rozporzadzenie, ustawe? nie. a z tego co pamietam rolnicy byli tak oburzeni,ze zbize stanialo do 1500 zl, ze wszyscy trzymali, bo zdrozeje. po jakims czasie doszla narracja ze pis kazal. to usprawiedliwienie swojej blednej decyzji przedstawiaja rolnicy. nikt nikomu nie kazal. czy mielibysmy pretensje,ze akcje spadly , a my je mamy w szufladzie, zamiast sprzedać -trzymalismy! placili po 1500 zl a ludzia bylo malo. jechalem z przyczepa na skup, dzwonilem do zony i sie modlilismy by to byla prawda! sprzedalem wtedy wszystko. radosc ogromna.

Minister z pisu namawiał rolników by trzymali zboże. Jakie kto podjął decyzje to jego sprawa strata lub korzyść ale minister polskiego rządu działał przeciwko polskiemu rolnikowi na korzyść rolnika z Ukrainy i tyle.

8 godzin temu, nie napisał(a):

po tobie, to takiej piramidalnej głupoty, mówiąc eufemistycznie, nie spodziewałem się

po-łgłowki mają tak wyprane mózgi, że wszystko można im wmówić

kowalczyk w czerwcu mówił żeby nie sprzedawać przed i w żniwa bo w drugiej połowie roku powinno być drożej

w czerwcu pszenica było po około 1400zł a w październiku 1600zł i więcej

Nie kłam kłamco każdy słyszał co mówił a mówił to na jesieni nie w żadne żniwa oszuście.

7 godzin temu, nie napisał(a):

różnica jest taka, że pis oprócz tych idiotycznych ławek zrobił szereg inwestycji np. gazociąg bp

Tak tak znamy te inwestycje ostrołęka izera prom w szczecinie.

1 godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

no niestety, niby republika, lubie prawicowe poglady, merytoryczne rozmowy. pamietam jak za mlody plus -minus ogladalem. tesonie za takim poziomem rozmowy gdzie gowniarz oo sredniej szkole czekal az taki program sie zacznie. teraz......nie da obejrzec czegokolwiek na zadnej stacji. w republice ...no przekaz dla dziadkow, w tvn chyba mysla ze wszyscy to idioci, a w tvp jest poziom jak zawsze 😂 az nie da sie chwili posiedziec. wile ranczo obejrzec po raz 100!

Mama zapytała znajomą pisiorkę czy na republikę wpłaca. A ona idź z tą republiką tam pier takie głupoty, że się słuchać nie da.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał(a):

Przecież nie uciekam.Chcesz być gwarantem granic dla Ukrainy? Powiem tyle. Lepiej być azylem dla Ukraińców, niż gwarantem ich niepodległości.

Przecież Ukraina  już miała gwaranta niepodległości USA i Anglia w 1994 w zamian za pozbycie się broni atomowej. I co urwa z tego wyszło? 

A ruskie też ale ich nie licze. 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Przecież Ukraina na już miała gwaranta niepodległości USA i Anglia w 1994 w zamian za pozbycie się broni atomowej. I co urwa z tego wyszło? 

Ile jest warty sojusznik gadający po angielsku przekonaliśmy się w 1939r. i chwilę później w Jałcie w 1945r. ...

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał(a):

A w PCK bez zmian, Pomagają ludziom.🤣

teraz chyba ubran nie kradna ?? 

2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

ja pierdziu - z jak dalekowschodniej polski c jestes?? z nad samej granicy ??

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

wszystko z tobą w porządku?

a kiedys bylo ??

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ile jest warty sojusznik gadający po angielsku przekonaliśmy się w 1939r. i chwilę później w Jałcie w 1945r. ...

Żeby oni chociaż nam tą broń kupioną i zamówioną dostarczyli  Francuzi i Anglicy w 39 to byśmy tych szwabów jeszcze więcej utłukli.

A były zamówione samoloty czołgi itd. jak dobrze pamiętam chyba 7 września zawrócili statki z zaopatrzeniem sk***ysyny.

2 minuty temu, mirro napisał(a):

Mnie interesuje aby przypadkiem nie wyszło że teraz Polska ma gwarantować.

Bo? Dygasz się?😁 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

A były zamówione samoloty czołgi itd. jak dobrze pamiętam chyba 7 września zawrócili statki z zaopatrzeniem sk***ysyny.

Bo wiedzieli, że to i tak bez sensu, zanim by dopłynęły do Rumuni, potem zanim by się Rumuni zgodzili na transport ... Nawet jakby Rus od tyłu nie zaatakował to pewnie by ta broń nie zdążyła ... Francuzi to powinni od swojej strony atakować, a nie wysyłać sprzęt na około stateczkami ... 8 września niemieccy pancerniacy byli już pod Warszawą ... Ta wojna była przegrana 1 września przez idiotyczne ustawienie wojska na granicy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Mnie interesuje aby przypadkiem nie wyszło że teraz Polska ma gwarantować.

Będziesz kolego miał przywilej stacjonować na Ukrainie jako bezpiecznik .

Opublikowano (edytowane)

Porozumienia Mińskie też adolfy z żabojadami dawali gwarancje i co ? Teraz żebrak za darmo więcej od Polski wyżebrał niż hełmów od niemców . Tak wróce do zdradka bo cos on sie w ogóle w sytuacji nie orientuje bo że bedzie wojna na ukrainie wiedzieli już w 2010 roku , w 2014 roku nie mieli żadnych złudzeń czyli do dziś mija 15 lat wiedzy o wojnie a przygotowali się na nią w ten sposób że wynajeli komika by żebrał po świecie o broń -całe przygotowanie do wojny :) a zdradek jeszcze każe przykład z nich brać ???? To może na prezydenta wybierzmy tego kto najlepiej żebrze , płaszczy się i najwięcej wciąga koki :) , zamiast kiełbasy wyborczej to konkurs na lizanie stóp :)  zamiast debaty w TV to zrobić wybieg który kandydat najlepiej prezentuje się w zielonym dresie :) 

Ja tam na ukrainę sie nie wybieram bo bym nie wiedział czy strzelać do kacapa czy banderowca , dla mnie to jeden pies . Jak ktoś podpisze kontrakt z wojskowych to dla mnie też będzie zdrajcą i zwykłym najemnikiem , to będzie tak że kiedyś ściągali tatarów a teraz chcą ściągać zachód na pomoc uryńce :) - to dopiero zawierucha historyczna :) 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Wielki Premier Polski czyli Tusk będzie brał udział w rozmowach pokojowych zakończenia wojny w Ukrainie ?.

Albo będzie albo nie.

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dobre....

To po co o tym napisałeś?😆

U ciebie temat zależy od pory dnia?

Zależy od zażycia lekarstw i nasilenia natręctw i psychoz.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo wiedzieli, że to i tak bez sensu, zanim by dopłynęły do Rumuni, potem zanim by się Rumuni zgodzili na transport ... Nawet jakby Rus od tyłu nie zaatakował to pewnie by ta broń nie zdążyła ... Francuzi to powinni od swojej strony atakować, a nie wysyłać sprzęt na około stateczkami ... 

Oni kartki rozrzucali z samolotów. Powinni bombardować Zagłębie rury i jakieś większe miasto. To Niemcom od razu by rura zmiękła. 

Może by zdążyła może nie, teraz możemy sobie jedynie pogdybać. 

Francuzi mieli żniwa dlatego nie pomogli 🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Może by zdążyła może nie, teraz możemy sobie jedynie pogdybać. 

17 września kończyła się już bitwa nad Bzurą, trwał odwrót, gdy atakowali ruscy wojna była już przegrana ... Chociaż tak na prawdę to była przegrana przez rozstawienie wojska po całej długości granicy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

Bo? Dygasz się?😁 

Rozdzielałem Żydów od Syryjczyków, Serbów od Chorwatów a w Iraku to do dziś nie wiem kogo od kogo. Mam dość mocne przeczucie że  wiem jak to się skończy. I powiem tyle "mam w p.ździe takie na ramię broń".

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

17 września kończyła się już bitwa nad Bzurą, trwał odwrót, gdy atakowali ruscy wojna była już przegrana ...

Bitwa nad Bzurą 9-22 września. Szkoda że generała Tadeusza Kutrzeby wcześniej nie posłuchali, może gdyby on był naczelnym dowódcą ta wojna wyglądałaby inaczej, nie twierdzę że bylibyśmy w stanie wygrać bez pomocy tych oszołomów ale kto to wie...

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Rozdzielałem Żydów od Syryjczyków, Serbów od Chorwatów a w Iraku to do dziś nie wiem kogo od kogo. Mam dość mocne przeczucie że  wiem jak to się skończy. I powiem tyle "mam w p.ździe takie na ramię broń".

Zabierz  ze sobą @Ulman i @12Pafnucy pomogą ci .

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Bitwa nad Bzurą 9-22 września. 

Trwała rzeczywiście do 22, ale od 17 września to była już tylko ucieczka przed Niemcami i szukanie sposobu na przebicie się do Warszawy ...

Opublikowano

Szacun, mój bardzo dobry kolega był na dwóch misjach i powiedział że już na żadną nie pojedzie... To było jakieś 15 lat temu pamiętam jak dziś jak opowiadał o tym wszystkim. Dużo by tu opowiadać ale zachowam to dla siebie 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

wojna była już przegrana ..

ale broń z zachodu by sie przydała choćby partyzntce , tam naprawdę dość często partyzant był z kijem jak Franek Dolas a pomimo to niemcy do lasu na zamojszczyźnie nie weszli a co by było jak by lepiej byli uzbrojeni ? Ile ludzi by więcej uratowali ot choćby przed banderowcami ? Niestety zachód już wtedy zadecydował że Polski ma nie być a Dżugaszwili im tylko pomógł im to zrealizować . Sprzedali nas przed wojną , po wojnie w Jałcie - do dziś nie ujawnili co się działo w Giblartarze choć mineło 80 lat to angole utajnili znów archiwa - tacy to sojusznicy byli i są .

• Like 1
Opublikowano
Teraz, marks50 napisał(a):

ale broń z zachodu by sie przydała choćby partyzntce , tam naprawdę dość często partyzant był z kijem jak Franek Dolas a pomimo to niemcy do lasu na zamojszczyźnie nie weszli a co by było jak by lepiej byli uzbrojeni ? 

I jak chciałeś dostarczyć tą broń do kraju opanowanego przez Niemców ?? Pociąg wymalowany francuskimi flagami wjechałby do centrum Lublina i rozdawano by broń partyzantom w rytm Marsylianki na oczach hitlerowców ?? xD 

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Dużo by tu opowiadać ale zachowam to dla siebie 🤔

Takie rzeczy opowiada się tylko z tymi co tam byli. Reszta może na zasadzie anegdoty fruwać w towarzystwie. Do publikacji to się nie nadaje.

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Trwała rzeczywiście do 22, ale od 17 września to była już tylko ucieczka przed Niemcami i szukanie sposobu na przebicie się do Warszawy ...

Tak. Kutrzeba chciał wyprowadzić armię z Warszawy stoczyć walkę z Niemcami. Czy byłoby lepiej czy gorzej nie wiem.

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Tak. Kutrzeba chciał wyprowadzić armię z Warszawy stoczyć walkę z Niemcami. Czy byłoby lepiej czy gorzej nie wiem.

Kutrzeba to chciał zaatakować niemiaszków na początku września, gdy biła się Armia Łódź, wtedy to miało jeszcze jakiś sens i mogło o jakiś czas wydłużyć obronę ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

I jak chciałeś dostarczyć tą broń do kraju opanowanego przez Niemców

Jakoś złoto przez rumunię dało sie wywieźć a broni by sie nie dało przywiezć - trochę rozsądku, ważne by jechała a partyzantka sama by wzieła .Jakoś ulotki umieli zrzucać a broni by się nie dało :)  , cała dokumentacja morderstw banderowskich też była robiona przez anglików , jakoś mogli aparaty z dokumentalistami dosłać ale z bronią to ciężko było .Nie tylko J23 nadawał :) jakaś komunikacja była tylko nie było woli pomocy zachodu .