Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, krilan06 napisał(a):

Jak gość który zgłosił telefonicznie znalezienie dzika może pozostawać anonimowy? To oni nie potrafią zlokalizować nr tel z którego dzwonił? Parodia

Taki ten gość anonimowy jak i dzik wypatroszony i oskórowany , za tydzień  albo miesiąc będzie 50 sztuk  ale już nie skórowanych i niepatroszonych i znowu będziecie spekulować skąd się wzieły . Tych odmian wirusa jest kilka i nie jest problem się dowiedzieć skąd przybył 

Opublikowano
8 godzin temu, karol19920 napisał(a):

Cyrk który jest w kraju doprowadzi do upadku tego państwa, prędzej czy później. Pieniędzy niby nie ma na nic a na upadline leje się strumieniem.   W Kijowie to pewnie niezły ubaw mają z nas. 

Żeby tylko w Kijowie...żebyś wiedział jak Germancy się rechotaja...

7 godzin temu, kopin napisał(a):

powiem wam tak,to że ktoś powiedział że mogli to być ruski nie znaczy że na pewno byli,tylko że mogli

a wiecie z czego największy problem dla nas z tego wynika? nie z tego ze znaleziono dzika ,tylko z tego że udaje się dzięki temu szczuć jednych na drugich,a wy bierzecie w tym udział 

wiecie co to jest tak jak z damskimi gaciami jak kumplowi do samochodu podrzucicie i znajdzie je jego żona jak z teściową na zakupy pojedzie ,to nie gacie będą problemem,tylko napuszczenie bab na biednego gościa ,skłócenie będzie straszne ,

a koszt tego cyrku 5-30 zł

nie bierzcie w tym udziału

Mówisz jeździć obserwować? Robią z ludźmi i z Polską co chcą. Nas nie trzeba skłócać bo to już jest osiągnięte...a ludzie dalej śpią i wybierają pożytecznych idiotow którzy działają na rzecz ekonomicznych  okupantów Polski. Mało tego szykuje się coś grubszego, na wschodzie granicy to widać transport różnego typu sprzętu wojskowego, to trwa dlugi czas...🤔

Opublikowano
7 godzin temu, kopin napisał(a):

powiem wam tak,to że ktoś powiedział że mogli to być ruski nie znaczy że na pewno byli,tylko że mogli

a wiecie z czego największy problem dla nas z tego wynika? nie z tego ze znaleziono dzika ,tylko z tego że udaje się dzięki temu szczuć jednych na drugich,a wy bierzecie w tym udział 

wiecie co to jest tak jak z damskimi gaciami jak kumplowi do samochodu podrzucicie i znajdzie je jego żona jak z teściową na zakupy pojedzie ,to nie gacie będą problemem,tylko napuszczenie bab na biednego gościa ,skłócenie będzie straszne ,

a koszt tego cyrku 5-30 zł

nie bierzcie w tym udziału

Jak mam nie być poruszony tym że np. na Ukrainie korupcja na najwyższym szczeblu władzy, kasa .uj wie gdzie idzie a zaraz po ujawnieniu tego skandalu Polska wysyła im następny przelew. Ludzie to jest patologia

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Żeby tylko w Kijowie...żebyś wiedział jak Germancy się rechotaja...

Mówisz jeździć obserwować? Robią z ludźmi i z Polską co chcą. Nas nie trzeba skłócać bo to już jest osiągnięte...a ludzie dalej śpią i wybierają pożytecznych idiotow którzy działają na rzecz ekonomicznych  okupantów Polski. Mało tego szykuje się coś grubszego, na wschodzie granicy to widać transport różnego typu sprzętu wojskowego, to trwa dlugi czas...🤔

Właśnie znajomy mówił że ciągną tego sprzętu jakby miało się coś wydarzyć. U nas na zachodzie tego nie widać ale on jeździ jako pilot w gabarytach we wojsku i ciągle w trasie a rozładunku na wschodzie.

A co do tego strumienia kasy na Ukrainę to sam się zastanawiam po co to. Czyżby Donek z Radkiem mieli układy z oligarchami

• Like 2
Opublikowano

dziś w sklepie spotkałem uszy wiepszowe , ażę sezon jesienny to do kapusty akurat dobre . jakie moje zdziwienie uszy wiepszowe cena 12,5 zł \ kg a w biedronce schab po 10 a łopatka 8 zł 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, jarecki napisał(a):

dziś w sklepie spotkałem uszy wiepszowe , ażę sezon jesienny to do kapusty akurat dobre . jakie moje zdziwienie uszy wiepszowe cena 12,5 zł \ kg a w biedronce schab po 10 a łopatka 8 zł 

To tak jak słonina cena powyżej 10 zł  a mięso z zachodu poniżej 10 zł  a później zdziwienie że plagą jest rak jelita grubego .

Opublikowano

Hodowców nie powinna dziwić droższa słonina od schabu , bo tuczniki coraz mniej mają słoniny i tucznik na wyprodukowanie słoniny również potrzebuje więcej paszy . Uszy wieprzowe natomiast są hitem eksportowym i na rynku krajowym człowiek musi konkurować o nie z psem i stąd takie ceny . Mleko na promocji w sklepie jest również tańsze od tego co rolnik dostaje i nikogo to nie dziwi , dobrze że sklepy mają limity bo by cielęta nim poili  hodowcy krów mlecznych 

Opublikowano
6 minut temu, Peron napisał(a):

Coś niska waga, jak na Ciebie. 

Nie czekał na podwyżki bo by już lochy z nich były 

Ja i tak twierdzę że teraz w szachy grają USA Chiny Rosja . Komu tak naprawdę zależy na rozregulowanie rynku w unii europejskiej chodzi tu o wszystko a kto nie jada wieprzowiny tylko wołowinke to ten rządzi światem 

Opublikowano

Dania zwiększyła pogłowie świń dzięki polskim hodowcom, którzy kupują od nich warchlaki do tuczu. Utrzymujecie duńskich rolników, sprawiacie że się rozwijają. Zamiast samemu wsiąść się za lochy to wam się nie chce. Łatwo jest wybrać nr tel do handlarza który przywiezie warchlaki do chlewni, leki w dozownik, pasze przywiozą i po robocie. A teraz płacz że tanie... To wasza wina

I ciągle narzekania, że mięso w marketach z innych krajów,  a sami robicie to samo. Co niektórzy w mojej okolicy mają 30 ha ziemi a ciągnik jeden 200 koni drugi 150 . Ja nie wiem po co mu. Za ziemie to płacili już po 140 tys za ha

Opublikowano
2 godziny temu, Martinez13 napisał(a):

Dania zwiększyła pogłowie świń dzięki polskim hodowcom, którzy kupują od nich warchlaki do tuczu. Utrzymujecie duńskich rolników, sprawiacie że się rozwijają. Zamiast samemu wsiąść się za lochy to wam się nie chce. Łatwo jest wybrać nr tel do handlarza który przywiezie warchlaki do chlewni, leki w dozownik, pasze przywiozą i po robocie. A teraz płacz że tanie... To wasza wina

I ciągle narzekania, że mięso w marketach z innych krajów,  a sami robicie to samo. Co niektórzy w mojej okolicy mają 30 ha ziemi a ciągnik jeden 200 koni drugi 150 . Ja nie wiem po co mu. Za ziemie to płacili już po 140 tys za ha

Blekota-pokaż sam czym się zajmujesz,ile masz  loch żeby zabierac głos,sam nie jestem orędownikiem hotelówki,ale też daleki jestem od wkładania komuś gorącego pręta zimnym koncem w d*pę  żeby się poparzył przy wyjmowaniu

Opublikowano
4 godziny temu, STACH1234 napisał(a):

Hodowców nie powinna dziwić droższa słonina od schabu , bo tuczniki coraz mniej mają słoniny i tucznik na wyprodukowanie słoniny również potrzebuje więcej paszy . Uszy wieprzowe natomiast są hitem eksportowym i na rynku krajowym człowiek musi konkurować o nie z psem i stąd takie ceny . Mleko na promocji w sklepie jest również tańsze od tego co rolnik dostaje i nikogo to nie dziwi , dobrze że sklepy mają limity bo by cielęta nim poili  hodowcy krów mlecznych 

Moze czas zacząć tradycyjny chów świń na słoninkę 🤔 jest chyba jakaś rasa nawet o takich cechach. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Martinez13 napisał(a):

A ty masz wszystkie maszyny polskie ? I samochód masz poloneza ? Telewizor i telefon jakiej masz marki? Skoro ty nie wspierasz zagranicznego interesu 

I dlaczego nie posługujesz się Polskiem imieniem, chcesz u nas zrobić zagraniczne nazwy ? 

Edytowane przez krzysiek277
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Nie dużo, przetapiam raczej na smalec. Lubię na kanapkę z cebulką i pomidorem🤭

Czasem do kiełbasy dodam zamiast boczku. Ale fakt że czasem ludzie narzekają ze nie ma słoniny takiej jak kiedyś na tuczniku.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
22 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Nie dużo, przetapiam raczej na smalec. Lubię na kanapkę z cebulką i pomidorem🤭

Czasem do kiełbasy dodam zamiast boczku. Ale fakt że czasem ludzie narzekają ze nie ma słoniny takiej jak kiedyś na tuczniku.

Tendencja była że nie tłuste świnki potrzebne.

Się hodowcy dostosowali.

Może znowu skwareczki zaczniemy doceniać...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

mangalice sobie uhodujcie ma sporo słoniny  , i stoisko ze smalcem na jarmarku da większy zysk z jednej  niż 100 chudych sprzedanych do ubojni 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, simpleNICKpl napisał(a):

2 tygodnie, nie bawię się w niewiadomych pośredników „płacących” 10% więcej 

netto

Dobra cena na ten czas a poza tym cena jeszcze poleci w dół na 100%