Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał(a):

To dlaczego tyle lat u Skiby się kręciło?

Skoro księgowa w miesiąc może to wyliczyć?

Ch-jowa księgowa albo w zmowie.

Opublikowano

Magia branży rolnej 🤣🤣🤣

Policzymy po swojemu i zapłacimy w ratach, jedna jak będę miał, a druga, gdy będę chciał 😂😂😂

A rolnicy przed każde wybory, który minister lepsiejszy będzie i 40 lat to samo, a może nawet i bardziej zuchwali są, bo kiedyś się chłopy zbierali i chociaż gnaty przestawiali, a dzisiaj jeszcze ścierwo ochronę milicji ma. 

Rzeźnia sprzedaję mięso, a kupuję licząc na oko i w magiczny sposób zgaduję jaka klasa i ile mięsa na żywych zwierzętach 🫢🫢🫢

To tak jakbym kupował ziarko nie wymlucone 🤣

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał(a):

Magia branży rolnej 🤣🤣🤣

Policzymy po swojemu i zapłacimy w ratach, jedna jak będę miał, a druga, gdy będę chciał 😂😂😂

A rolnicy przed każde wybory, który minister lepsiejszy będzie i 40 lat to samo, a może nawet i bardziej zuchwali są, bo kiedyś się chłopy zbierali i chociaż gnaty przestawiali, a dzisiaj jeszcze ścierwo ochronę milicji ma. 

Rzeźnia sprzedaję mięso, a kupuję licząc na oko i w magiczny sposób zgaduję jaka klasa i ile mięsa na żywych zwierzętach 🫢🫢🫢

nieraz tak wstawiają za 1ha zboże lub kukurydzę.

Opublikowano
28 minut temu, HF86 napisał(a):

Magia branży rolnej 🤣🤣🤣

Ci którzy kupują bydło to tylko spojrzą i widzą klasę i wybój. Jest jedno ale, niekoniecznie dzielą się tą wiedzą z rolnikiem😄

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, AdamRo napisał(a):

Ci którzy kupują bydło to tylko spojrzą i widzą klasę i wybój. Jest jedno ale, niekoniecznie dzielą się tą wiedzą z rolnikiem😄

Po 15-20 latach hodowli też wiem jak jest klasa tylko co z tego jak wszyscy udają że to nie prawda

• Like 9
Opublikowano

O+/R- jest tak plynne, ze nie ma szans okreslic na oko po zywej.

A nawet jak zabijesz to dla jednego bedzie to o+ a dla drugiego R-

No ale odróżnić o od U to raczej kazdy powinien.

Pozatym naprawde duza role gra swiatlo np na wychladzalni, albo w jakiej grupie jest.

To troche jak z dziewczynami

Jak ida 4 brzydkie i jedna w miare to wydaje Sie ladna

Jak sa 4 w miare i jedna top model to te w miare wygladaja na brzydkie

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Jakieś opinie o firmie magbull jeśli chodzi o skup dużego bydła?? Drugi dzień do mnie jadą, sam gościu chciał na czwartek brać, dzisiaj rano że wieczorem przyjedzie, najgorsze że nawet nie zadzwonił i nie oddzwonił że nie przyjedzie. Teraz boję się że i z kasą będzie problem. 

Opublikowano

9 minut temu, mat22889 napisał(a):

Jakieś opinie o firmie magbull jeśli chodzi o skup dużego bydła?? Drugi dzień do mnie jadą, sam gościu chciał na czwartek brać, dzisiaj rano że wieczorem przyjedzie, najgorsze że nawet nie zadzwonił i nie oddzwonił że nie przyjedzie. Teraz boję się że i z kasą będzie problem. 

byli kiedyś u mnie oglądać to cena nie powalił

Opublikowano
Godzinę temu, mat22889 napisał(a):

Jak się boisz to po co się pchasz w paszczę lwa? 🤔 Sprzedaj tam gdzie masz pewność, że kasa będzie i tyle w temacie. Nie wiem nad czym tu więcej myśleć

Opublikowano

Magbull. Raz oddałem poubojowo nigdy więcej. Piszą na rozliczeniu co chcą hf wyszedł 70% mięsny 40%. Rozliczenie po 2 tygodniach bo niby reklamację w rzeźni robili. Wogule poubojowo to odciągają sobie 5% bo tak mają. Policzyli mi na żywa takie minimum jak wyceniali bo dużo brakowało. Na koniec szefo powiedział że waga ogólna u nas musiała oszukać bo za ciężkie były a mięsa malo hit🤣🤣🤣

• Haha 3
Opublikowano
14 godzin temu, ggg napisał(a):

Magbull. Raz oddałem poubojowo nigdy więcej. Piszą na rozliczeniu co chcą hf wyszedł 70% mięsny 40%. Rozliczenie po 2 tygodniach bo niby reklamację w rzeźni robili. Wogule poubojowo to odciągają sobie 5% bo tak mają. Policzyli mi na żywa takie minimum jak wyceniali bo dużo brakowało. Na koniec szefo powiedział że waga ogólna u nas musiała oszukać bo za ciężkie były a mięsa malo hit🤣🤣🤣

Jak zawsze handlarz winny a nie rolnik 🤣🤣🤣

W dniu 25.07.2025 o 16:01, HF86 napisał(a):

Magia branży rolnej 🤣🤣🤣

Nie mondra o tym wspomnieć bardzo nie mondra 

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, karrol napisał(a):

Przypomnijcie proszę jak sprawdzić wagę bydła po uboju w irz

Wchodzisz w zakladkę "zwierzęta" na samym górze po prawej stronie masz "dane podstawowe", wchodzisz w to i wpisujesz nr kolczyka

Opublikowano
W dniu 25.07.2025 o 23:33, mat22889 napisał(a):

Firma znana jest, raczej nie mała. Cenę mi daje dobra. Ale będę szukał teraz kogoś innego

Wypłacalny bez problemu dotychczas

9 godzin temu, pawlikk18 napisał(a):

A jak Rafalex panowie? Płaci w terminie?

Nie robiąc reklamy powiem , że termin płatności ostatnio zmienił się z miesiąca na 10 dni 

• Like 1
Opublikowano

Czyli Tobie płacą w okreslonym terminie . 5 dni to mieszczą się w określonym terminie. Mi chodzi o takie sytuacje , że na FV 14 dni a przelewu nie widać po 30 dniach.

Opublikowano
6 godzin temu, Banan3512 napisał(a):

Czyli Tobie płacą w okreslonym terminie . 5 dni to mieszczą się w określonym terminie. Mi chodzi o takie sytuacje , że na FV 14 dni a przelewu nie widać po 30 dniach.

To się daje kopa w d i nie handluje z takimi. Proste

• Like 4