Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

500 się wiozło 

To jakieś okazje cenowe były? Chyba najdalej 170 kilometrów od domu byłem za cielakami, ale 500?😳

Opublikowano
39 minut temu, Wpaw napisał(a):

Tak się woziło nieraz😁 przyczepka to wypas był później... Teraz jest bus wejdzie 10 maluchów 

Woziło.... Sam tak woziłem. Spróbuj teraz....

26 minut temu, Chota napisał(a):

To jakieś okazje cenowe były? Chyba najdalej 170 kilometrów od domu byłem za cielakami, ale 500?😳

Od nas trzeba w Polskę jechać żeby nakupić więc te 500 nic dziwnego 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał(a):

woziłem. Spróbuj teraz

Jeszcze byś nie załadował a już by filmy w internecie były 

33 minuty temu, Chota napisał(a):

Jak cokolwiek chcesz kupić bez przebitki 100% to trzeba jechać 

1 godzinę temu, maczopestka napisał(a):

Panowie za zgłoszenie bydła po terminie z automatu kontrola czy niekoniecznie? 7 dni po terminie mi się przypomniało 😅

Nie ma z automatu.

Na jednym numerze miałem chyba z 3 razy zgłoszone po terminie i nic się nie działo 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał(a):

ARiMR czy PIWET to tam uj

W razie jakiejkolwiek kontroli drogowej jesteś ugotowany 

Niekoniecznie 

Ale na odległość 50km też takie problemy mogą być ? Czy powyżej 65 czy ile jest tam dopuszczalne 

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał(a):

Woziło.... Sam tak woziłem. Spróbuj teraz....

Jak się łudo🤭 

A tak poważnie to już człowiek za stary na takie zabawy... Kiedyś każdy cielak to była fascynacja a teraz wkurwienie że trzeba go odpoic itp idt...

Opublikowano (edytowane)

Sano to slabe juz dobrych pare lat tego nie daje czytałem że te mleko milk of milk jest dobre  stosuje ktoś takie ?

@soltys48

Gdzie taki kurs zrobić ? Na przewóz zwierząt bo też sporo tego wożę i tak jak mówisz to chyba warto miec

Edytowane przez macius11157
Opublikowano
Godzinę temu, krzysiek277 napisał(a):

Ale na odległość 50km też takie problemy mogą być ? Czy powyżej 65 czy ile jest tam dopuszczalne 

Poniżej 65 to kursu mieć nie musisz ale na tzw zwykłej przyczepce mogą mieć wątpliwości. Jak będzie dociekliwy to może się skończyć na odebraniu uprawnień tj prawa jazdy na 3 miesiące 

Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Jak się łudo🤭 

A tak poważnie to już człowiek za stary na takie zabawy... Kiedyś każdy cielak to była fascynacja a teraz wkurwienie że trzeba go odpoic itp idt...

A no była..... W bb woziło się,jak były jeszcze zimy to woziło się jako pasażera ale nie teraz

53 minuty temu, macius11157 napisał(a):

@soltys48

Gdzie taki kurs zrobić ? Na przewóz zwierząt bo też sporo tego wożę i tak jak mówisz to chyba warto miec

Teraz to już przez neta są. Wpisz sobie w google i pokażą się oferty. Ja robiłem jeszcze dwudniowy kurs ten do 8h. Ten DŁUŻSZY już w jeden dzień 

Opublikowano

Kursy już za 350 były 

Kursu nie trzeba ale powinno być przewożone na takiej przyczepie która ma zapis w DR przewóz żywych zwierząt itp a jak jest to wszystko zależy od kontrolującego. Wiem jedno jak kontrolujący wie co kontroluję i przede wszystkim wie jak to ugryźć to wychodzi bardzo drogo w razie nieprawidłowości 

Opublikowano
3 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

Jak u mnie w okolicy to od 20lat gospodarzą rodzą się tylko jałówki 🤣

A drugie to że u mnie krowierzy to jest tylu co normalnych ludzi w Sejmie, czyli na wyginięciu

70km wcale nie tak dużo, dobra droga jest to spokojną jazdą w 1-1.15godz jestem na miejscu, kolejna sprawa że do okoła mam strefę niebieską a w mojej gminie jej niema i choćbym chciał kupić wioskę obok to nie mogę... przez co straciłem dużo osób z którymi handlowałem, przez to dziadostwo już nie jeden ma u mnie praktycznie pustą oborę bo problem z zakupem 

Syty głodnego nie zrozumie. 

Dla mnie abstrakcja 

W sumie tak jak dla niektórych ciągać słomę po 400km w jedną stronę... A my żeśmy jeździli 

Opublikowano
13 godzin temu, soltys48 napisał(a):

Poniżej 65 to kursu mieć nie musisz ale na tzw zwykłej przyczepce mogą mieć wątpliwości. Jak będzie dociekliwy to może się skończyć na odebraniu uprawnień tj prawa jazdy na 3 miesiące 

A Ty czym przewozisz cielaki? Jakaś "koniarka" czy przyczepka tego typu?

Opublikowano

Wszystko zależy co i ile no i skąd 

Mam przyczepę typowo pod bydło z większym dmc, mniejszą przyczepkę -zalatwilem sobie zapis przewóz żywych zwierząt a jak mam dużo albo sporych to pożyczam busa zywcówke