Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pojechały mieszaniec LM z HF chyba 802 kg 2 lata w styczniu by miał i SM 838 tez w styczniu dwa lata cena 18.60 średnia za oba od jutra ponoć 30 groszy w dól cena a dzisaij już teoretycznie 10 groszy spadła 

Opublikowano
4 godziny temu, Daro20 napisał(a):

Od paru dni. Na diecie jest same siano i woda i mleko od krowy. Tego mleka niewiele bo to rasa CH.

Zabierz siano i wlej parę procentów 

• Thanks 1
Opublikowano

dzisiaj sprzedane 4 hfy   po 18 zł 

2 mieszance R klasowe  po 19 zł

i dwie jałówki mieszancowe po `17 zł  w wadze 570 i 599 kg

a byki w wagach miedzy 750-850

wagi i cena brutto  7% skitki

waga moja

Opublikowano (edytowane)

Nie dajcie sie , to na wywolanie paniki. 

Zakłady dzisiaj sa pełne towaru. Czy sie to sprzeda , hu wie. 
Fakty sa nastepujace 
Krowa w Polsce cwierci na sprzedazy  26,40 PLN za 320 kg 
Krowa z Niemiec 25,60
Krowa z Austrii 25,40
Jalowka i byk Hiszpania 6,80 za O - Polska 7,05 za O 
Jałowka Top Top Top taka marmurowa super super Włochy Hiszpania tak samo 7,20-7,40 ( tu klasa nie jest wazna az tak )
W Polsce trzeba za nia zapłacic 7,40 ( to jest moze 5% wszystkich jałowek) - nie da sie tego wywieść na eksport wiec trzeba zjeść w kraju. 
Niestety sprzedaz w kraju nie wchłania wszystkiego 

Zostało 3 tygodnie Handlu na Eksport bo załadunki 19.12 juz niestety nigdzie nie dojada bo 2 lub 1 dzien przed swietami juz tego nikt nie bedzie chcial rozebrac. 
Potem tydzien swiateczny - nie ma jak pracowac 
22.12 uboj nie ma sensu bo 23 zaladujesz i dostarczysz kiedy ? w Poniedzialek 7 dniowe mieso? 23.12 to samo 
Wiec tu cały tydzien stoimy 
następny tydzień tez ubój 29/30 załadunek 31 i dostawa na 2? kto będzie pracował? dostawa na 5? jesli ktos bedzie pracowal to znowu 7 dniowe mieso ( przypominam ze trzeba rozebrac w 5 dni od uboju)
Realnie wrocimy do pracy 7.01 na cos co mozna nazwac poczatkiem

Edytowane przez Karol8885
  • Like 1
Opublikowano

Karol8885 czyli jeśli cena się utrzyma do końca roku( bardziej do tego 20 grudnia) to na początku roku zakłady powinny szukać mięsa a co za tym idzie cena powinna  być wysoka. Właśnie na styczeń chce sprzedać byki tylko czy warto ten miesiąc czekac

• Like 1
Opublikowano

Nie bardzo wiem,

Generalnie 3 tygodnie uwazam za wybitnie szarpane i dopiero po 7mym powrot do normalnego rytmu.

I ten szarpany czas jest wlasnie najlepszy dla cen bo bedzie on taki w calej europie.

Ale ten rok zaskakiwal juz tak czesto ze nie mam pojecia jaki moze byc poziom cenowy

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, klose30 napisał(a):

Karol8885 czyli jeśli cena się utrzyma do końca roku( bardziej do tego 20 grudnia) to na początku roku zakłady powinny szukać mięsa a co za tym idzie cena powinna  być wysoka. Właśnie na styczeń chce sprzedać byki tylko czy warto ten miesiąc czekac

Jeżeli się utrzyma...a spada..to najdłuzej po nowym roku do 3 króli.potem klęska 

Opublikowano

ABP Tykocin coś wspominała że dzień czy dwa nie biją... W każdym razie mam na poniedziałek rano odbiór kilkunastu sztuk i cena przyklepana. Ciekawe co pokaże następny rok. ale gruba obniżka by się przydała żeby pokazać skoczkom że zakup odsdka po 6tys i jego sprzedaż po 7 jakoś tak bardzo się nie opłaca 😂

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Witam i jak z tymi cenami utrzyma się to do stycznia bo mam dylemat sprzedawać teraz czy czekać do stycznia , mam parę byczków 18-20 miesięcy i mógłby by jeszcze gnoju nadepnąć 

Opublikowano
3 godziny temu, Kazik1991 napisał(a):

Witam i jak z tymi cenami utrzyma się to do stycznia bo mam dylemat sprzedawać teraz czy czekać do stycznia , mam parę byczków 18-20 miesięcy i mógłby by jeszcze gnoju nadepnąć 

Jest bardzo duże poruszenie co sugeruje że ludzie sprzedają teraz masowo. Cena jest dobra ale być może po przerwie, w styczniu cena będzie jeszcze lepsza o ile nie zadziała to w drugą stronę że każdy wpadnie na pomysł żeby trzymać 😄 

Decyzja 50/50 jeżeli sprzedasz w styczniu drożej to na pewno nie jakoś dużo drożej 

Opublikowano
4 godziny temu, Kazik1991 napisał(a):

Te bite w wtorek za O kl 30,30 ,R 30,90 ,U 31,50 netto ,poszło 5 szt ze stycznia te większe 845-900kg zostawiłem 3 szt ktoś musi opylić zboże i ziemniaki . A cena mogła by już zostać bo jedyne na co jest cena reszta klapa czy to zboże,warzywa ,QQ itd..

Opublikowano
3 minuty temu, Azor07 napisał(a):

Te bite w wtorek za O kl 30,30 ,R 30,90 ,U 31,50 netto ,poszło 5 szt ze stycznia te większe 845-900kg zostawiłem 3 szt ktoś musi opylić zboże i ziemniaki . A cena mogła by już zostać bo jedyne na co jest cena reszta klapa czy to zboże,warzywa ,QQ itd..

Na ile się wybiły?

Opublikowano
6 godzin temu, karol091193 napisał(a):

ABP Tykocin coś wspominała że dzień czy dwa nie biją... W każdym razie mam na poniedziałek rano odbiór kilkunastu sztuk i cena przyklepana. Ciekawe co pokaże następny rok. ale gruba obniżka by się przydała żeby pokazać skoczkom że zakup odsdka po 6tys i jego sprzedaż po 7 jakoś tak bardzo się nie opłaca 😂

Ciągle wymagacie żeby każdy Was szanował. Najgorsi handlarze bo chcą Was wyzyskać. A sami się nie szanujecie. To Ci co robią odsady nie mogą raz na jakiś czas zarabiać coś ekstra? Najlepiej to żebyś i ty zarobił i ten co kupił odsadka za 6tys i handlarz i ubojnia i @Karol8885. Nie rozumiem po co komuś życzyć niepowodzenia

• Like 5