Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Ares610 napisał(a):

Jak masz ofertę 20 za r na żywo to nawet nie kombinuj z wbc bo jak Ci ubojnia w h... poleci to ci z tych 28 mniej wyjdzie. A oni potrafią niestety.

 

Toć to na 70 %musi się wybić, by wyjść na 20🫢

  • Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, asus921 napisał(a):

Ja dostalem propozycje 30.80 za R, w cenniku 30.20, to handlarz ma napewno 31

80 gr na WBC  to handlarz ma kosztów. A gdzie zarobek ? 

W dniu 10.11.2025 o 09:05, Karol8885 napisał(a):

R to wybicie srednio 56-60% wiec przyjmujac 58% na R masz  duzo wiecej jesli sprzedaz na zywa. 
Jaka skitka? brutto netto?

Przysłużysz się polskiemu rolnikowi i podasz choć jeden zakład gdzie wychodzi średni wybój 58% ? Na Rce 55 i to po nie małych awanturach się zgodzę. Oczywiście mowa o normalnym kupowaniu.

  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Mi wychodzi 57% przy parti ok 20 msc a takie ok 24 msc biją się na ponad 58% mieszańce klasy od O do U z przewagą O i R wszystko ważone najpierw na ogólnej a potem na ubojni gdzie waga na ubojni jest średnio 5-7 kg na sztuce miejsza  ale ogarnąć bajoro z auta wyszło by myślę podobnie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal014d napisał(a):

@AdamRo 19zł brutto realne teraz za byki takie O/R  średnio 800kg przy 3szt i swojej wadze bo to klucz tego pytania? 😆

Myślę że 18 brutto aktualnie. Przy słowie klucz 😀

  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, AdamRo napisał(a):

80 gr na WBC  to handlarz ma kosztów. A gdzie zarobek ? 

Nie wiem gdzie zarobek, ale propozycje lepsze na zywo niz ubojnia 30.80R x 56%.

Nie jeden tu pisal o 18 netto, a tu jeszcze sporo brakuje.

Opublikowano
4 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

A konkretnie takie?

IMG20251030090453.jpg

IMG20251030090437.jpg

17 bez problemu.

2 godziny temu, nikolas29 napisał(a):

Za tuczone😉

Ta jaśniejsza wcale nie jest tłusta, a mogła by być.

Opublikowano
18 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mój skupnik zawsze jęczał że wanna łoju z jałówki i mu się nigdy nie opłacalo kupować 

Te są typowo mięsne. Zjada treściwa plus siano i leży. Ten udział tłuszczu moim zdaniem zależy od rasy zresztą tłuszcz to smak...

  • Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, wojak1986 napisał(a):

Te są typowo mięsne. Zjada treściwa plus siano i leży. Ten udział tłuszczu moim zdaniem zależy od rasy zresztą tłuszcz to smak...

Na zagranice tylko tluste chca

  • Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024
       
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 
       
    • Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂
       
      Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

    • Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v