Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ło masz. Co te usrusy jak jelenie tłumiki na wiosnę zrzucają 🙆 

Będziesz spawał?😁 

Widziałem takie coś jak do swojej szukałem. 28zł chyba 

Ju pobzykane

20250401_175145.jpg

Ale dziś wkręciłem @radekz200

Łyknął babola jak paracetamola

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

a Ty to gdzie oddajesz 🤔

Nie wiem czy pisać, bo się jeszcze śmiać będziesz jak z Radka 😅

Edytowane przez Leszy
  • Haha 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

48 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Metal fach 48

brutto? 9t?

taki bamber nie pyta o cenę tylko płaci i bierze 🤪😁

Baks00 napisał:

26 minut temu, mf362 napisał(a):

Szybciej pijanego by przyjęli/ zajęli by się 

Lekko ponad godzinę od wejścia do wyjścia z budynku 

to dobrze że wyjście o własnych siłach...

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał(a):

taki bamber nie pyta o cenę tylko płaci i bierze 🤪😁

to dobrze że wyjście o własnych siłach...

Nie miałem przywileju jak kolega prze de mną, że go policjanci wniesli i wynieśli 🤷

Opublikowano

Kurom namieszane, chwasty po sobotnim oprysku na ziele bledną i się skręcają. Całkiem dobrze gdyby nie to ochłodzenie zapowiadane bo by machnął w któryś dzień grzyba i skracanie a i za ziemniaki by się zabrał sobie i ludziom.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Dziś na ruchanie jedziesz?

Nie raz na tydzień wystarczy bo bym zbankrutował jak by częściej

Opublikowano
1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

...co babka na takie...wyjazdy?

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pszenicę, jęczmień, owies.

Ja na jesieni...

Czysto w polach..

Spróbuj jeszcze kiedy.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja na jesieni...

Czysto w polach..

Spróbuj jeszcze kiedy.

Wszystko opryskałem jesienią. Tolurexem i Boxerem. To stanowczo za mało. W tym roku raczej jesienią nie będę psikał. I tak wiosną trzeba i tak. Przetaczników, przytulia się trafia, resztki z poplonów... 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Wszystko opryskałem jesienią. Tolurexem i Boxerem. To stanowczo za mało. W tym roku raczej jesienią nie będę psikał. I tak wiosną trzeba i tak. Przetaczników, przytulia się trafia, resztki z poplonów... 

Może dawki skąpe, lub warunki pogodowe niezbyt...

U mnie ok.

Nie widać chwasta... póki co.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Może dawki skąpe, lub warunki pogodowe niezbyt...

U mnie ok.

Nie widać chwasta... póki co.

Dawka etykietowa, pryskałem w lekkim deszczu a później jeszcze popadało... To za słabe jak na moje ziemie, musiałoby być coś mocnego, z kilku składników... A na to za mało pola.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Dostaw mlecznych żeby starczyło choć 2 razy w tygodniu.

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dawka etykietowa, pryskałem w lekkim deszczu a później jeszcze popadało... To za słabe jak na moje ziemie, musiałoby być coś mocnego, z kilku składników... A na to za mało pola.

No nie wiem 

Mi się podoba jesienny oprysk...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v