Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

do końca 2027 roku ma nie być już telefonów "analogowych" po miedzi

To u mnie jest kabel w ziemi położony w taki sposób że jak kładli kostkę to się zdziwili że jest w tym miejscu, a na planach powinien być inaczej. Czyli jeżeli dobrze rozumiem jak zlikwidują kabel to będę mógł postawić wiatę lub garaż? Bo na chwilę obecną przez podwórko mam puszczony kabel i koliduje mi to z jakąkolwiek inwestycją.

2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

U mnie raczej nie puszcza... Szukam mobilnego internetu

Podaj miejscowość to Ci powiem czy puszczą czy nie. Akurat mam znajomego w światłowodach i ciąg dalszy projektu się zaczął na całe bialskie.

Opublikowano
19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To też z okolicy.

Ma zaprzyjaźnione gospodarstwa.

1500.

A wiek...no niby powyżej 4 tygodni.

Nie wiem jak jest teraz, ale jesienią nie miał kto kupić cielaka. Niedaleko mam "mlecznych", bardzo wtedy narzekali

Opublikowano
41 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

To u mnie jest kabel w ziemi położony w taki sposób że jak kładli kostkę to się zdziwili że jest w tym miejscu, a na planach powinien być inaczej. Czyli jeżeli dobrze rozumiem jak zlikwidują kabel to będę mógł postawić wiatę lub garaż? Bo na chwilę obecną przez podwórko mam puszczony kabel i koliduje mi to z jakąkolwiek inwestycją.

Podaj miejscowość to Ci powiem czy puszczą czy nie. Akurat mam znajomego w światłowodach i ciąg dalszy projektu się zaczął na całe bialskie.

Wiem. Czas realizacji 2027

59 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A niech se pije...

4 tygodnie i bez biżuterii?

Opublikowano
Godzinę temu, Belaruss820 napisał(a):

jak nie jest to kabel biegnący dalej do sąsiadów, to już możesz stawiać, a jak biegnie dalej, to wystarczy  dowiedzieć się, czy ktoś jeszcze po tym kablu pracuje, jak nikogo nie ma na nim, to wykreślają z ewidencji i robisz co chcesz, nikt tego z ziemi nie będzie wyciągał

Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Ja mam cały pakiet usług. Internet tv komórki 

po kablu ? 

5 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jak klătwa nie dopadnie to 500 wpadnie

jakie 500 ? teraz 800 , chyba dla córki twojej co najwyżej 

3 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Właśnie mają mnie odciąć 

to i konto bedziesz tu likwidować?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

4 tygodnie i bez

Pffff.

Maaaa..🤷 

33 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Kto smaruje, ten...

jest uwalony w smarze🤭...

IMG_20250312_111909135_MFNR.jpg

A to na takiej zasadzie....

Inna wkrętarka też podejdzie?

Ile takie cóś?

IMG_20250312_115304.jpg

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pffff.

Maaaa..🤷

A to na takiej zasadzie....

Inna wkrętarka też podejdzie?

Ile takie cóś?

Nawet klucz udarowy można wykorzystać. Coś ponad 200 zł 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Czy Orange komuś zlikwidował linię telefoniczną?

Mi betoniarka zlikwidowała. Kabel 2 tygodnie wisiał na plocie

3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Jest lux z224. Chłopak zrobił kapitalny remont , sprawował w sumie z 20ha wiąże super był byś zadowolony. 

Za ile i czemu tak drogo? Mógłbyś spytać?

Opublikowano
55 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Zadowolony?

Na ten moment tak. Zobaczymy jak będzie dalej. Smarowanie przodów w ciągnikach poszło szybko i sprawnie. Duża różnica w porównaniu z machaniem ręcznie. Smaruje takimi uderzeniami

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

..🤷 

Czy to Małą pytasz, bo zacytowałeś obydwoje...🤔

to z aplikacji to tak wychodzi ... z przeglądarki nie mogę nic napisać coś siŵ poebało 🤦🤪

malaczarna napisał:

To jeszcze i tak worek mleka wypije minimum. Najgorszy czas na cielaków zakup

ale na sprzedaż dobry 😁 u mnie mało się cieli ...🤦

malaczarna napisał:

41 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

Wiem. Czas realizacji 2027

59 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A niech se pije...

4 tygodnie i bez biżuterii?

może skromny i z bogactwem się nie obnosi 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

Mi betoniarka zlikwidowała. Kabel 2 tygodnie wisiał na plocie

Za ile i czemu tak drogo? Mógłbyś spytać?

Gadał coś o 5 tys. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v