Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

-8°

🕯️ _____✝️ _____🕯️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

P0 zostałym Szczęść Boże 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Szczęść Boże 

...i Tusk z tobą...

7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

A wziąłem sobie kolejny krzyż na plecy jakby moja 80ka przestała się psuć 🤭 

Messenger_creation_D755389D-5623-42FF-8CE9-1326799C8B51.jpeg

..no fajna maszyna...👍

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał(a):

A nie wiem.

Szału nie ma, mchale to to nie jest, ale nie papucie 

IMG_20240720_194124_1.jpg

P0ciął byś słomę to byś miał próchnicę na całym P0lu

A tak tym obornikiem za belę zatruszysz paseczek P0la

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Za miesiąc przyjdzie ciepło. Będzie można pojezdzic, pojechać na zapiekankę czy nad Wisłę na kawkę a Tobie nadal zostanie tylko wklejanie tych głupich filmików ...

Jak zechce to pojeżdże, jaki problem?  To chyba ty masz jakieś traumy.

Uważaj tylko żebyś nie wpadł na jakiegoś zwierza. Pamiętam w latach 90 chłopak wjechał WSK w prosiaka i się zabił- człowiek i prosiak.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Uważaj tylko żebyś nie wpadł na jakiegoś zwierza. Pamiętam w latach 90 chłopak wjechał WSK w prosiaka i się zabił- człowiek i prosiak.

No to się zabije i uj. Chociaż coś miałem z życia a nie przepierdzialem całe w tapczan jak niektórzy ... Jak chcesz to na YT są godziny takich głupich filmików jak wrzucasz, możesz się cały dzień do nich podniecać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Za miesiąc przyjdzie ciepło. Będzie można pojezdzic, pojechać na zapiekankę czy nad Wisłę 

Nad Wisłe? Jechać nad ściek i jeść zapiekanki. Mógłbym powiedzieć że poszedł bym gdzieś z kanpką nad czyjeś szambo ale u nasz w Polsce B to wszędzie kanalizacja.

Tylko nie zapomnij wrzucić pare zdjęć to razem z pafnucem będziecie się wymieniać i podniecać.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nad Wisłe? Jechać nad ściek i jeść zapiekanki. Mógłbym powiedzieć że poszedł bym gdzieś z kanpką nad czyjeś szambo ale u nasz w Polsce B to wszędzie kanalizacja.

To chyba dawno nad Wisłą nie byłeś. To zupełnie inna rzeka niż jeszcze 15-20 lat temu ... Zresztą, można jechać gdzie się chce ... Na pewno to lepsze niż podniecanie się filmikami dla debili ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie narzekam 🤭 

Niech się Maksiu uczy od małego, to może razem na nowego fynda z 90 roku zarobimy 🤔

Wujaszek Marek sprzeda po znajomości 🤭

Ta sobie zerknolem na pogodę,żadnego opadu w marcu 🤦

Opublikowano
szymon09875 napisał:

A wziąłem sobie kolejny krzyż na plecy jakby moja 80ka przestała się psuć 🤭 

Messenger_creation_D755389D-5623-42FF-8CE9-1326799C8B51.jpeg

nawet nieźle wygląda na fotce co uszkodzone że będziesz ciągnął traktorem obciążniki i z przodu i w kolach z tyłu jak tym zaczepu. jak dla siebie to niech służy gratki

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

to razem z pafnucem będziecie się wymieniać i podniecać

Hola, hola....nie jesteśmy razem...

Chyba zbyt wiele sobie obiecujesz , po tym jak kilka razy coś odpisałem....tobie...🤷

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

P0ciął byś słomę to byś miał próchnicę na całym P0lu

A tak tym obornikiem za belę zatruszysz paseczek P0la

Bela do beli, paseczek do paseczka i się zbiera miareczka 😆 

Rychu 25 bel z 1ha pszenżyta X 2T gnoju za bele= 50t gnoju na ha

To Ci mało?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v