Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Bo ciapek to jest 💪💪💪

Prawda @stempos1980

Ojca siuntka zawsze odpalała bez wody. Laliśmy ciepła dopiero jak silnik już chodził 

Niektórzy mówią że pompa wody wtedy cierpi , ale przynajmniej kranik nie zamarznie w razie nie odpalenia ( woda w bloku ) 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ty jakiś chory jesteś na umyśle ?? Czy młotek Ryśka trafił nie w ten łeb co trzeba ??

Jestem zwolennikiem Darwinizmu społecznego, gdzie jednostki słabe i bezdennie głupie same się eliminują.

Osobnik jeżdżący na 7 letnich łysych oponach jest takim przykładem. Ważne tylko żeby nikogo postronnego nie uszkodził i też dobrze by było gdyby nie miał dzieci aby nie przekazywać dalej swoich genów.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Osobnik jeżdżący na 7 letnich łysych oponach jest takim przykładem. 

Łyse dopóki nie pada deszcz na motocyklu nie są problemem, a jak pada to i tak mało kiedy się jeździ. A że 7 letnie, jeżeli ktoś jest tego świadomy to też nic się nie stanie, zależy jeszcze od konkretnego modelu opony, sam w tym roku będę miał przód z 2019r, zamontowany na początku 2020r ... Opona miękka jak na swój wiek, na jesieni pójdzie z tylnią do kosza ... I szczerze, debili z dróg powinno się inaczej eliminować, na pewno nie w sposób powodujący utratę życia lub zdrowia ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ciapek palił przy -20 bez grzałki, a nie jak jakieś Fendt czy jondery, że -7 i bez ogniska pod spodem doopa🤷🤭

Łosialał...za bardzo jest...

...pyskata🤭

Ja?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Byśta mieli Zetora, to by wam odpalał bez grzałki i na mrozie....jak mój...🤷

I mój tyż, i mój tyż🤭...dzisiaj po 3 miesiącach od szczała zagadoł🤩

A myślałem, że rozruch wypróbuję...Zetor nie dał szans🤷

12 minut temu, malaczarna napisał(a):

Ja?

Co Ty?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
27 minut temu, mf362 napisał(a):

Niektórzy mówią że pompa wody wtedy cierpi , ale przynajmniej kranik nie zamarznie w razie nie odpalenia ( woda w bloku ) 

A w jaki sposób pompa ma cierpieć? A wody nie wylewaliśmy, bo ojciec mówił, że jakby nie daj Boże nie odpalił, to nie będzie można porządnie jej spuścić 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, radekz200 napisał(a):

60 tka tak samo 😂

Karol a ty już masz? 

IMG_6305.jpeg

Co tak mało?

31 minut temu, mf362 napisał(a):

Kiedyś nie było dobrych akumulatorow , ratowali się gorąca woda. Albo jeden traktor na hali ogrzewanej / oborze i ciągał wszystkie. Przynajmniej tak było u nas w jakiś tartakach , zakładach , skr PGR . 

W dziewięćdziesiątym którymś były mrozy do -30, władymirec  garażowany pod chmurką zapalał  zawsze. Potem runda po wsi i palenie za zaciąg aut i traktorów...

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i ?? Tak ma wyglądać to obalanie Tuska ?? To lepiej od razu zostańcie w domu xD Zresztą, ty i tak się z niego nie ruszyłeś ...

Ale to P0cieszające że zamiast go chwalić i dobingować

Ludzie robią z niego bekę i P0lewkę 😁😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Pyskata

Nie przyznaję się...odmawiam składania wyjaśnień 🤷🤭...

...nie odważyłbym się tak do Ciebie zwrócić 😱...to grozi trwałym uszczerbkiem na zdrowiu😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v