Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja bym dawał Ruchamax. Pomaga w rekonwalescencji

Słyszałeś, że sex pomaga na sen ? Wspomnij tylko wieczorem małżonce a juz śpi jak zabita :D

• Haha 4
Opublikowano
Qwazi napisał:

15 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Same drożdże

Ja bym dawał Ruchamax. Pomaga w rekonwalescencji

ta nazwą jest mylna 😆😆😆 chyba ze to tylko dla byków 😆😆😆

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Wladimirec reaktywacja 🙋💪

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/wladimirce-maja-wrocic-na-pola,157333.html

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
30 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ta nazwą jest mylna 😆😆😆 chyba ze to tylko dla byków 😆😆😆

Nie jest mylna...chodzi o ruchy...żwacza😁

29 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

@malaczarna, Ty chyba coś o 40 latkach pisałaś....a tu proszę....

https://sportowefakty.wp.pl/formula-1/1172131/on-ma-94-lata-jego-syn-5-mam-nadzieje-ze-nie-widzi-we-mnie-starca

Sławek , nie szalej...

Sławek już może zaszalał i się...uturlał🤔🤭

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Przeciw zapalny, przeciw gorączkowy możesz dać 

Nieraz, nie dwa wyciągnął bez antybiotyku

Same drożdże 

U mnie w wielu przypadkach pomaga polopiryna u cieląt  , nawet krowa dostała 3 szt , a wyglądało to na problemy z trawieniem ,więc warto spróbować .

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Jaka tam jest pompa wtryskowa?

Duży koszt remontu silnika?

Pompa rotacyjna. Ją akurat w tamtym roku (a może to już drugi sezon?) regenerowałem. Zapłaciłem za to wtedy 3800 z regeneracją wtrysków. Ale z mojej pompy została dosłownie tylko obudowa. 

Jeśli chodzi o koszt remontu silnika to wszystko podsumuję dopiero po odebraniu ciągnika od pana remonta. 

Jako ciekawostkę dam, że na samych filtrach silnika zaoszczędziłem kupując w internecie około 300zl w porównaniu z lokalnym sklepem. 

• Thanks 1
Opublikowano
33 minuty temu, Bananek napisał(a):

Jako ciekawostkę dam, że na samych filtrach silnika zaoszczędziłem kupując w internecie około 300zl w porównaniu z lokalnym sklepem. 

ja sie w ubiegłym roku zdenerwowałem ja za 5l  hipol 6 zapłaciłem w sklepie 120 zł , kupiłem alegro smart i za 60 zł miałem na podwórku 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, malaczarna napisał(a):

Chociaż sobie akcyzę wypełnilam

Mi moja osobista sekretarka wypełniła w niedzielę. 😉 

Ja musiałem w tym czasie rozwieźć nakazy płatnicze za podatek gruntowy. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

ja sie w ubiegłym roku zdenerwowałem ja za 5l  hipol 6 zapłaciłem w sklepie 120 zł , kupiłem alegro smart i za 60 zł miałem na podwórku 

Lokalne sklepy to dla osób, które nie mają dostępu do internetu, albo potrzebują części na szybko. Ja przy tym remoncie się nie spieszę, kompletuję to filtry to olej to jeszcze jakieś pierdoły zanim blok od szlifierza odbiorę. 

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jeszcze jest czas. Do końca lutego to jeszcze się że dwa razy z pracy wróci.

Ale skoro sekretarka sama się ofiarowała pomóc.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v