Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie ma czego. Pareset tysięcy stracisz i tyle.

Nie wiesz ile byś mógł oddać jakbyś miał 

Grosze, złotówki, tysiące, miliony nie mają żadnej wartości 

Teraz, radekz200 napisał(a):

takie rzeczy to do mnie przyjeżdżają już w mieszalni 😛 po co darmo przewalać big bagi 

A po to żeby zrobić kilka rodzajów śruty 

• Like 4
Opublikowano
26 minut temu, wojtal24 napisał(a):

leciałem przez Giżyce to na firmowej stacji tankowały się dwa takie jakim jeździsz przychamowalem bo myślałem że może Ty ale chwila zastanowienia i pomyślałem że wczoraj byłeś gdzieś za granicą

No ja zjadę koło weekendu. A flota liczy blisko 100szt. Tak że ciągle ktoś się tankuje 

Opublikowano
8 minut temu, PRIMO napisał(a):

Jakby tak dobrze umoczył i przytrzmał kija dłużej to może może by coś z tego wyszło. 😂🤣

Nawet jakbym mógł to mnie to brzydzi. Wydam pieniądze, stracę czas i mam 50% szans, że by to przejął. Wybór jest oczywisty.

Opublikowano
26 minut temu, radekz200 napisał(a):

Karol się paletami witaminy zamawia a nie po woreczku 

IMG_6279.jpeg

Promocja była🤔...czy przeterminowane 🤔

19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Raczej w tym kolejnym zdaniu...

Nie ma czego. Pareset tysięcy stracisz i tyle.

Pewnych rzeczy nie da się zmierzyć miarą materialną...ale też, żeby to zrozumieć trzeba tego doświadczyć 

• Like 5
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nawet jakbym mógł to mnie to brzydzi. Wydam pieniądze, stracę czas i mam 50% szans, że by to przejął. Wybór jest oczywisty.

Wybacz za określenie ale Ty to jesteś debil. 

Uczucia ojcostwa żadne ale to żadne pieniądze nie zastąpią. 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Promocja była🤔...czy przeterminowane 🤔

Pewnych rzeczy nie da się zmierzyć miarą materialną...ale też, żeby to zrozumieć trzeba tego doświadczyć 

promo 👌

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał(a):

Wybacz za określenie ale Ty to jesteś debil. 

Uczucia ojcostwa żadne ale to żadne pieniądze nie zastąpią. 

Przepraszam że się wtrące depil, pedał albo impotent, albo wszystkiego po trochu. Może chłop nigdy nie umoczył to z kąd może wiedzieć co to uczucie ojcowskie.🤷

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

promo 👌

Starczy do kolejnej🤔

Teraz, ZetorMisio napisał(a):

Przepraszam że się wtrące depil, pedał albo impotent, albo wszystkiego po trochu. Może chłop nigdy nie umoczył to z kąd może wiedzieć co to uczucie ojcowskie.🤷

Musisz takich określeń używać? Piotr nie posługuje się inwektywami 

Opublikowano

Nie, nie muszę ale urodzenie się dziecka, jego utrzymanie,wychowanie itd przeliczać ma pieniądze to raczej normalne nie jest? Od tych paruset tysięcy trza by było odjąć 800x12miesiecy x 18 lat dziecka..

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

No mam 🤦

Widzisz jak natura o ciebie dba żebyś się tam dobrze zginał

3 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

Nie, nie muszę ale urodzenie się dziecka, jego utrzymanie,wychowanie itd przeliczać ma pieniądze to raczej normalne nie jest? Od tych paruset tysięcy trza by było odjąć 800x12miesiecy x 18 lat dziecka..

Tylko niestety niektórzy dzieci robią dla plusów 

Czyli dla pieniędzy 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Tylko niestety niektórzy dzieci robią dla plusów 

Czyli dla pieniędzy 

Dużo takich znasz 🤔

Ja nikogo...

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał(a):

powinno 😛 myślę że do lata już ich nie będzie 

Tylko, żeby kolejna promocja była, zanim Ci się skonczą zapasy 

6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Dba...w lutym jeszcze jedna🤦

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Dużo takich znasz 🤔

Ja nikogo...

A ja niestety znam takich co robią z siebie dziecioroba dla plusów. 🤦‍♂️

Opublikowano
11 minut temu, kizak napisał(a):

Też tak Ci rodzice w twarz wypominają ? Czasem wypadałoby się nie odezwać ,nawet jeśli język świerzbi  [chyba że w formie sarkazmu podciągniętego pod żart]

Jestem szczery do bólu i mam głęboko na względzie co kto o mnie myśli. I tak 99% ludzi to wrogowie.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

U Piotra to taki mechanizm obronny...po co mu to psuć...trzymaj poziom, nie ubliżaj 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jak Ciebie razi czyjeś szczęście to morda w kubeł i nie komentuj. 

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jestem szczery do bólu i mam głęboko na względzie co kto o mnie myśli. I tak 99% ludzi to wrogowie.

To że jesteś szczery do bólu to fakt ,ale uwierz mi że masz sporo mniej wrogów z tego względu że jesteś stabilny ,i przewidywalny .  Ludzie wiedzą że jesteś sobą ,a nie pacynką ,czy innym czopkiem . ,,będziesz filarem partii ,ale polityki to Ty nie zrobisz '' ;) ,

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Zachowujesz się jak ci wierzący. Jesteś wierzący -" o jaki wspaniały". Nie - "o ten uj". Cieszcie się dalej.

Pioter wytrzeźwiej bo w tej chwili bredzisz od rzeczy. 🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v