Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za zakretem stali

ciagnik mu zabrali

chlopcy juz sie ciesza.

rolnik bedzie uprawial pieszo..

https://www.farmer.pl/fakty/policja-skonfiskowala-kierowcy-ciagnik-rolniczy-za-jazde-po-pijanemu,156646.html

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...na grzyby?

Kurna, nie pamiętam takiej temperatury w styczniu....

Aż się chce....owies siać...🤷

1 stycznia 2023 u mnie 14 na plusie było. Czyli nie tak dawno. 

Opublikowano

sezon motocyklowy trwa caly rok-zakladasz profesjonalny stroj, plecak uber albo glovo i jezdzisz mroz nie mroz,snieg deszcz,upal..

to sa zawodowcy reszta to dawcy organow.. taki inzynier pakistanczyk jezdzi a wy co ??

27 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Tyle ile potrzeba...

i to typowa dyskusja z kim kto cos chlapnie a potem nie ma honoru sie przyznac ze bredzi..

to dopiero drugi taki przypadek dzisiaj.

Pierwszy rekord 2023 odnotowano już w pierwszych godzinach tego roku. W Głuchołazach (Opolskie) 1 stycznia po godzinie 3 nad ranem termometry wskazywały 18,7 stopnia Celsjusza. Rekord ciepła w ciągu dnia został pobity w Warszawie, gdzie po południu na Okęciu temperatura wyniosła 18,9 stopnia.4 paź 2023

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

sezon motocyklowy trwa caly rok-zakladasz profesjonalny stroj, plecak uber albo glovo i jezdzisz mroz nie mroz,snieg deszcz,upal..

to sa zawodowcy reszta to dawcy organow.. taki inzynier pakistanczyk jezdzi a wy co ??

i to typowa dyskusja z kim kto cos chlapnie a potem nie ma honoru sie przyznac ze bredzi..

to dopiero drugi taki przypadek dzisiaj.

Pierwszy rekord 2023 odnotowano już w pierwszych godzinach tego roku. W Głuchołazach (Opolskie) 1 stycznia po godzinie 3 nad ranem termometry wskazywały 18,7 stopnia Celsjusza. Rekord ciepła w ciągu dnia został pobity w Warszawie, gdzie po południu na Okęciu temperatura wyniosła 18,9 stopnia.4 paź 2023

Przecież znalazłeś Tomka miejscowość, moja gmina sąsiednia, zresztą ja swojej miejscowości nie ukrywam 

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał(a):

A co taki cieć z małopolski może wiedzieć o motocyklach, jak jedyne co może zrobić to popatrzeć na nie z zazdrością ?? xD 

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, malaczarna napisał(a):

Co za paskudy. Nie lepsze mój mąż mi kupuje

To jałówki hfki 

31 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Te białe to mnie się podoba 👌

Na posag 😉

25 minut temu, malaczarna napisał(a):

Lubię całe czarne albo czerwone

Białe dają więcej mleka 😉

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał(a):

Na posag 😉

Ale Ty chłopaków tylko masz, a z całym szacunkiem do Ciebie nie masz tyle na posag żebym się przemógł 🤣🤣 

A tak serio to byczki takie to bardzo ładnie rosną ;)

Opublikowano
Łolek napisał:

56 minut temu, malaczarna napisał(a):

Co za paskudy. Nie lepsze mój mąż mi kupuje

To jałówki hfki 

31 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Te białe to mnie się podoba 👌

Na posag 😉

25 minut temu, malaczarna napisał(a):

Lubię całe czarne albo czerwone

Białe dają więcej mleka 😉

białe mleko

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

A boczek bez skóry jak w grudniu był po 29

Stary a nie wie, że jak tucznik tanieje to cena tucznika ma mały wpływ na cenę produktu końcowego, a jak tucznik drożeje to cena tucznika ma wielki wpływ na cenę produktu końcowego xD 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Widać było, z gnojem jak z rodziną na jednym podwórku 🤭

Dokładnie, obiad gotuję to sobie przez okno z góry spoglądam u siebie. I bardzo mnie ten widok cieszy.

Pszczoły się obleciały i zagwozdka co robić z nimi po tym wydarzeniu. +14 było i słońce. Śnieg został tylko na kupach po odśnieżaniu.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v