Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i tych co P0 głosowali na Powstanie uśmiechniętych koalicjantów 

Screenshot_20251204_073617_com.facebook.katana_edit_307190754400520.jpg

Nieprawda.

Kaczynski w tym lepszy...i nawet nie mów że nie...

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

O wykończenie Ryśka przez jego własną głupotę.

On by się wykończył, jak by nie miał kogo nienawidzieć.

Tak chyba mu łatwiej...

Zawsze szuka winnych własnych niepowodzeń.

Księża, germańce, teraz Tusk...

..to sens jego życia....to oni winni że coś jemu nie wychodzi....tak ma..🤷

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Bierz...Hubert kupił 6170...

Dzień dobry towarzystwu🙋

Ja biedny jestem, nie mam za co kupić 

Ja jestem mały, nie tak jak Radek i Sławek 

Oni są bogaci, a ja jestem biedny 

Dobrze chłopak wybrał 

Też jak bym miał pieniądze to bym takiego kupił 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

@12Pafnucy

Zamawiaj do żelaznego

Zbijesz majątek

Wyborcy uśmiechniętej polski zapłacą każdą cenę

Screenshot_20251204_073517_com.facebook.katana_edit_307224289844786.jpg

Nie widzisz że to do twojego ulubionego Lidla?

U nas zwykłe rzeczy.

To co potrzebne na święta, a nie jad nienawiści.

Nie to że coś, ale trochę już przesadzasz...już nawet to śmieszne nie jest...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Ja bym choinkę wyrzucił gdybym miał to powiesić

Rysiek - niech ci zabiorą wszystko co masz i idź do roboty ale takiej faktycznej, 8-10h robić to nie będziesz miał czasu na myślenie albo kłopotów ze spaniem. Idź se do kogoś gnój chociaż poprzerzucać... A jak nie to w kaftan.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nieprawda.

Kaczynski w tym lepszy...i nawet nie mów że nie...

Ja tam nie wiem ,ale po 2015 roku cudownie bezrobocie spadło o 10 procent ,stocznie z upadku stały się dochodowe ,okęcie wylazło z zapaści ,prywatne firmy budowlane odżyły ,jakimś sposobem dróg się narobiło i obwodnic ,500plus  , .......... . Jakby taki Cowid zamieszał się w 2013 roku ,to polska by zdechła pod ciężarem  ,Putin by przejął pół Polski  bez strzału nie Ukrainę ,A drugie pół ,,przyjaciele'' z Nato . I kur.. powodów do repatryjacji wojennych by już nie było . I kolejno już śmiechem   Ukrainę przejął . Tusk wybawiciel  ?,nie powiem wcześniejszy rząd też aniołem nie był ,jakieś zakupy wojskowe ,od koreańczyków ,technologie zza wielkiej wody . No gdzie czołg wlec przez ocean by go serwisować ,w warunkach wojennych tam naprawiać .?

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Pooglądaj ,,śmiechawę''  ,,szfagrów''  . Jak szfagier dostał dwa prezenty , obrazki jeden Tuska ,drugi Kaczyńskiego . A jeden gwożdzik w ścianie . I dylemat ,którego powiesić ,a którego pod ścianą postawić .:(

Opublikowano
Teraz, marulekk napisał(a):

Pani ale co tu orać jak tu goła ziemia

Był poplon, zrobiony agregatem, pełno chwastów się wysialo, zboże może i by tu zasiał, ale w warzywach czy truskawkach herbicydy takie mocne nie są i potem zameczysz się na motyce ...

Opublikowano

Uwaga następna dywersja od Ruskich 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/podrzucony-dzik-z-asf-pod-piotrkowem-krajewski-nie-wykluczamy-sabotazu-2554591?fbclid=IwdGRjcAOeEF1jbGNrA54QWmV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHmW9BqseScLmT--EQtBtIPPpHZbo4lqJspgU_xcY8ubbrWRU5QVnTCtTidWS_aem_qeMH2_7LF-o1PI4bfRTd8g

Jeszcze trochę to ptasia grypa niebieski język też będzie dywersja od Ruskich, smog tak samo będzie od Ruskich

A tak naprawdę to dywersja jest z Berlina cały czas w białych rękawiczkach

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v