Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ale Ty wiesz że to tylko 4 lata?

A niemce i tak se poradzą, jak zawsze

Poradzą ale u nich też jest kryzys polityczny i ekonomiczny. "Nasze" media o tym milczą ale podobnie jest we Francji czy Belgii. 

Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Bom piły klepał

Huska chyba znajdzie chętnego

Trza jeszcze co P0 kupić i P0naprawiać i w handel

Lepi jak robić czyje

Bom piły klepał

Lepi jak robić czyje

Kasa przyszła?

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Bom piły klepał

Lepi jak robić czyje

Jak żeś oszukał klienta, powiedział że się nie nadaje do naprawy, dałeś 50zł a teraz szykujesz na handel. Taki sam złodziej jak Tfusk na którego plujesz ...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak żeś oszukał klienta, powiedział że się nie nadaje do naprawy, dałeś 50zł a teraz szykujesz na handel. 

Nic nie oszukał

Zobaczył ile kosztują części +naprawa i nie chciał inwestować. 

Kupiłem drugi cylinder i tłok i założyłem i śmiga jak nówka

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Miki7211 napisał(a):

U nas nie było ich w ogóle a od dwóch lat nie do opanowania 

Ja to strzelałem do urwysynów z rac sygnałowych.....

Pamiętaj że tam gdzie się wyklują to wracają 

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nic nie oszukał

Zobaczył ile kosztują części +naprawa i nie chciał inwestować. 

Kupiłem drugi cylinder i tłok i założyłem i śmiga jak nówka

to ile tłok i cylinder kosztowały że drogo mu było ? 

ale na nową już nie bedzie żydził 

2 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Po 7 latach powrót do akwarystyki 😁

IMG_20250124_210132.jpg

a to po prawej to platforma wiertnicza? :D 

wróć... żadna platforma, wieża :P 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
48 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Poradzą ale u nich też jest kryzys polityczny i ekonomiczny. "Nasze" media o tym milczą ale podobnie jest we Francji czy Belgii. 

Kasa przyszła?

Tylko że tam to od lewa do prawa po nas pojadą 

U nas prawa już wymięka, a lewa to już nawet tam nie jest lubiana, tak łatwo się oddają 

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał(a):

Ja to strzelałem do urwysynów z rac sygnałowych.....

Pamiętaj że tam gdzie się wyklują to wracają 

Na działce 30 ha naliczyliśmy około 120 sztuk  straszyłeś strzelałeś na jednym końcu leciały na drugi było trzeba jeździć na 2-3 pojazdy  bo samemu to zapomnij

Opublikowano

Największe skupisko było ok 200szt

Rozmawiałem z przemiłym panem ornitologiem który pouczał mnie o konsekwencjach moich działań 

Miałem 3 działki bardzo blisko siebie i udało się ochronić 

Wg wyżej wspomnianego pana bardzo dobrze zrobiłem dwa lata temu wałując po zasiewie-zrobilem to z pewnego musi a okazało się że to skuteczne 

Opublikowano
4 godziny temu, Strongman napisał(a):

Tak czy siak on nie byle jaki biznesmen wie jak się dogadać, a i tej Urszuli da popalić, ile tych f16 czy f35 czy tych helikopterów czy rakiet my od nich kupili chyba najwięcej z całej unni.

To prezydent USA a nie Europy. Po co miałby cokolwiek dla Europy robić? 

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał(a):

Zamiennik nowy 250,

z uszczelniaczami 520 + 80 robota

Ja nabyłem P0 znajomości oryginał używkę w lux stanie 

Opublikowano

Dzień dobry. @12Pafnucy a co to za reakcja wczoraj? Między wierszami można było przeczytać że szykuje się picie w remizie OSP. No i się nie pomyliłem,posiedziałem trochę, uczta taka że na co niektórych weselach tak nie ma. Dzisiaj do pracy trzeba pojechać na kilka godzin a później brać się za napraw ciąg dalszy.

@Łolek myślę spróbować narazie hektar takich najgorszych podsiać. A co do zgrabiarki to jeszcze zgrabiam "siódemką" więc nacisku dużego na podłoże nie ma i może nie powyrywa?

Opublikowano
10 godzin temu, marulekk napisał(a):

Grzałka i filtr, grzałka z poprzedniego akwarium, dużo za duża, ale jak działa to niech pracuje . 

Opublikowano
8 godzin temu, Leszy napisał(a):

To prezydent USA a nie Europy. Po co miałby cokolwiek dla Europy robić? 

Chodzi oto ze ta unnia Niemcy dyma nas jeszcze mamy donalda Niemca co robi na korzyść Niemiec, on w d*pie ma zielony ład i te dabos,moze i w tej unni zmondrzeją zadzący a przynajmniej ludzie zaczną protestować ze wszędzie do okoła mają w d*pie klimat a europa ma go ratować.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kizeryt rozsiany. 

+1, zachmurzone. 

Chodź i do mnie 🤭 

Sezon się jeszcze nie zaczął a mnie ta żółta suka chce wykończyć 

@Michal2399 bier lawetę i przyjeżdżaj 🤣 

Założyłem wieczorem nową pompę, wszystko ładnie śmiga to się 3 sekcja w turze z ebała 

• Confused 1
Opublikowano
11 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja ich nie lubię bo oni kojarzą mi się z drugą wojną światową ze zabili zydów zabrali im pieniadze i te pieniądze zainwestowali i kto wie może nawet sprzedają coś na świat co powstało dzięki pieniądzach z grabierzy.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dziękuję, właśnie grzeje się śniadanie i traktor by pasowało przepalić bo mam jeden kurs do zrobienia. 

No to akurat jak już będzie odpalony to posiejesz 🤗😉 

Co będziesz woził?

Opublikowano
20 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Chodź i do mnie 🤭 

Sezon się jeszcze nie zaczął a mnie ta żółta suka chce wykończyć 

@Michal2399 bier lawetę i przyjeżdżaj 🤣 

Założyłem wieczorem nową pompę, wszystko ładnie śmiga to się 3 sekcja w turze z ebała 

🙋 ☁️Ile byś chciał za to 80 tke ale znów pewnie byś musiał sporo dołożyć żeby coś innego kupić 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v