Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Pierwszy test

Pierwsze odkręcenie

Kupiony do odkręcania sprzęgiełko i koła magnesiwego

Ale ma jepnięcie

Rwie i śruby w kole traktora

IMG_20251119_085729.jpg

od cyganów na rynku

Bezduszna napisał:

5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

równouprawnienie jest

Oczywiście jest w jakimś stopniu równouprawnienie. 

Jednak są wyjątki od reguły. 

12 minut temu, wojtal24 napisał(a):

nikt nie lubi skrajnych warunkow

Mój pies uwielbia jak jest -3 lub więcej jak jest +30 wtedy jej się najlepiej chodzi na spacerach. Jak jest taka pogoda jak teraz to zbyt dużo nie chodzimy na spacery mam nareszcie odpoczynek po długich spacerach takich (10 km-20 km ) 

ja pisałem o człowieku nie zwierzętach 🤦

Opublikowano
20 minut temu, wojtal24 napisał(a):

A nie ma tak że człowiek musi się dostosować do tego co ma na codzień. 

Wiadomo że mężczyzni nie mówię tu o wszystkich że wolą lato niż zimę 🤣 Wiadomo z jakich przyczyn tu nie muszę  tłumaczyć 

Opublikowano
49 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Przecież nie kupujesz towaru w ciemno.

Jeśli nawet zapytasz się sprzedającego może cię oszukać. 

Pytam się jak je rozróżnić bez jedzenia tylko patrzeć na ziemniaka surowego? 

Ja pie*dolę...

Ponoć pracujesz choć to wątpliwe ale powiedzmy, że jednak pracujesz... Macie na towarze etykiety? Macie. Więc sobie wklep w internet, bo to chyba potrafisz, skoro tu klepiesz jak wygląda kwalifikat ziemniaka to zobaczysz...

Opublikowano
Bezduszna napisał:

20 minut temu, wojtal24 napisał(a):

A nie ma tak że człowiek musi się dostosować do tego co ma na codzień. 

Wiadomo że mężczyzni nie mówię tu o wszystkich że wolą lato niż zimę 🤣 Wiadomo z jakich przyczyn tu nie muszę  tłumaczyć 

ameryke odkrylas no widzisz to nie jestem mężczyzna bo wolę wiosnę i jesień 🤷

konteno napisał:

4 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Amortyzator w sztilu

Załamka mózg dymi

https://www.facebook.com/reel/722163294246276 nawet fajny patent 

jeszcze pikapa i możesz drzewo z lasu wozić 🤭😀😀

Opublikowano
3 godziny temu, Leszy napisał(a):

Idealnie na śniegi. Po co w tym grzebać przed zimą? Co będzie siane?

Owies lubin gryka. Pasuje potalerzowac przed zima

2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

No właśnie nie wiem

Przekarmiłaś go i się nie stara

Wątpię. Wiecznie glodny

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał(a):

To tak jak moje bydło nie chce jeść siana ale je sianokiszonkę (z tych samych łąk)

Stoi tylko. Czy było małe czy teraz jak wieche wypuścił... Gryka w tym była. Nic do mordy nie wzięła. Marchwi też mi nie chce żreć takie czortostwo mi się trafilo

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

i tym co przyniesie korzyści

spokojnie , zapuściłem brodę więc będą nawet dwie 

3 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Gisama trza było brać. Tutaj da się wsadzić jakąś lepsiejszą baterię?

po aukcji podejrzewam że to kolejne wcielenie makity 

wierzch baterii praktycznie identyczny i powinny pasować 

Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał(a):

spokojnie , zapuściłem brodę więc będą nawet dwie 

po aukcji podejrzewam że to kolejne wcielenie makity 

wierzch baterii praktycznie identyczny i powinny pasować 

Weź się do roboty i nie myśl tyle. I tak nigdy nie będziesz taki jaki byś chciał to po co o tym myśleć i się dołować? Rób swoje a nie rozmyślaj i ch*j.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Ma ktoś doświadczenie z sianiem pszenicy przewodki? Doszlo mi pole nowe i pasowało by coś posiać, jare raczej odpada, więc może te przewódke zasiać. 

Znajomy co ma duże doświadczenie z pszenicą i nie tylko powiedziałby że ozimą siej ...

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

Ma ktoś doświadczenie z sianiem pszenicy przewodki? Doszlo mi pole nowe i pasowało by coś posiać, jare raczej odpada, więc może te przewódke zasiać. 

Agrest siał normalnie jara w listopadzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v