Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, s_z_k napisał(a):

Luksusy haha u ciebie też śnieg zaczął padać? 

Póki co nie dotarł. Trzymaj u siebie. Mnie narazie niepotrzebny. Przynajmniej do niedzieli 

Nie gryźta się tu. Nie warczta i nie szczekajta. Jam pies, nie Wy🤷

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Bk ty to w mieście 😁

Aby wasza "cywilizacja" nie zdążyła dotrzeć i wielki pan rolnik Srawcio nie narzekał, że musi opryskiwaczem warzywa omijać u dzierżawiącego... Zresztą to nie rolnik...

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Aby wasza "cywilizacja" nie zdążyła dotrzeć i wielki pan rolnik Srawcio nie narzekał, że musi opryskiwaczem warzywa omijać u dzierżawiącego... Zresztą to nie rolnik...

Nie rzucaj się jak gówno w przeręblu 🙋‍♂️

11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Póki co nie dotarł. Trzymaj u siebie. Mnie narazie niepotrzebny. Przynajmniej do niedzieli 

Nie gryźta się tu. Nie warczta i nie szczekajta. Jam pies, nie Wy🤷

To zrobisz porządek z tym ćwokiem panie władza 🤔 to ma wątpliwości prawie do wszystkich co myślą innaczej niż on...🤦

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

To zrobisz porządek z tym ćwokiem panie władza 🤔 to ma wątpliwości prawie do wszystkich co myślą innaczej niż on...

Miałeś nie warczeć ☝️...po pierwsze, nie mam takich praw...po drugie, musiałbym też z Tobą, żeby było...demokratycznie...po trzecie, nie kce mnie się 🤷

• Haha 4
Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Aby wasza "cywilizacja" nie zdążyła dotrzeć

Ta cywilizacja jak ja nazywasz już dawno dotarła na wieś tylko ty jak zawsze tego nie widzisz. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Miałeś nie warczeć ☝️...po pierwsze, nie mam takich praw...po drugie, musiałbym też z Tobą, żeby było...demokratycznie...po trzecie, nie kce mnie się 🤷

Że mną 🤔 o co 🤔🤭😁

Opublikowano

Nie pada słońce wyszło mróz będzie..

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

26mm. Listopad 48mm.

Nazbierałes kukurydzy w Przeciszowie wczoraj?

4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Jaka to jest dobra instytucja 

Resized_20251118_095518.jpeg

Ty od Tarnowa??

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie widzisz, że to człowiek chory psychicznie i ograniczony umysłowo?

Czy, jeśli kogoś uważasz za chorego psychicznie czy umysłowo tylko dlatego, bo tak sobie wymyśliłeś koniecznie musisz obrażać?? Zastanów się nim coś napiszesz!!!

Edytowane przez limonka
Opublikowano
5 minut temu, limonka napisał(a):

Czy, jeśli kogoś uważasz za chorego psychicznie czy umysłowo tylko dlatego, że, tak sobie wymyśliłeś koniecznie musisz obrażać?? Zastanów się nim coś napiszesz!!!

👍👍👍👍👍👍

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

Nie pada słońce wyszło mróz będzie..

Nazbierałes kukurydzy w Przeciszowie wczoraj?

Ty od Tarnowa??

Ja już z 6 lat kolb nie zbieram, chyba, że mam u siebie posiane i po kombajnie się przejdę.

6 minut temu, limonka napisał(a):

Czy, jeśli kogoś uważasz za chorego psychicznie czy umysłowo tylko dlatego, bo tak sobie wymyśliłeś koniecznie musisz obrażać?? Zastanów się nim coś napiszesz!!!

O, obrońca biednych uciśnionych kobiet. Pilnuj swojego nosa i swoich teorii. Choć czytając co tu piszesz to się za głowę łapię.

12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ta cywilizacja jak ja nazywasz już dawno dotarła na wieś tylko ty jak zawsze tego nie widzisz. 

Ty na wsi nie mieszkasz, masz pojęcie o niej, że tak powiem, mętne, to skąd to możesz wiedzieć?

Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

ściany z żużla a narozniki i slupy do wienca wymurowane z bialej cegły wieniec w koło wylany belka jest w nim bo już go wierciłem i natrafiłem na drut. a musze w dwóch przejazdach zrobić nowe wylewki bo popękały to przy okazji wywalę słup i wstawię kratownice. ja ten budynek kupiłem przy okazji jak kupowałem ziemię. wybudowany w lata 70÷80 wiesz jak to wtedy budowali i jakiej jakości był cement trochę po wzmacniam stała i jakoś będzie stał z KPO złożyłem w 2023r wymianę eternitu ale poszło na jachty i inne więc pewnie nic z tego nie będzie

Wiem, moja też z tych lat, dlatego nie mogłem zaszaleć bo i fundamenty takie na styk, sypali drobny kamień polny gablami i przelewali betonem. 

Ja wieniec lałem 40x 26 6 drutów 12. No i długość budynku 42m

Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

To aż godzinę ci zajmuje dojazd 🤣

Tutaj atakujesz, wyśmiewasz a gdy @Chłoporobotnik Ci odpowiedział na marginesie zbyt mocno, odwracasz kota ogonem. 👇

Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Uważasz że w Wawie to nikt nie ma żadnych obowiązków. 

To jak wygląda Twój poranek czy dzień w dużym mieście ?

38 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

O, obrońca biednych uciśnionych kobiet. Pilnuj swojego nosa i swoich teorii. Choć czytając co tu piszesz to się za głowę łapię.

To akurat dziewczyna.

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Nieszczęśliwy mąż szuka kolegów, szczęśliwego szuka żona 😄

Cóż jest wart bez damy król, to jak bez królowej ul 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Naprawdę już mnie zaczynasz denerwować tymi swoimi wywodami na temat tego co kto mówi i jak mówi. Między nami i tobą jest taka różnica że my potrafimy zrozumieć to co kto tu pisze i jak pisze ty tylko widzisz swój czubek nosa. Twoja racja zawsze musi być. 

Ja nigdy nie zamierzam być osoba która rację będzie ci przyznawać tylko dlatego bo tak trzeba. 

Nie doczekanie twoje 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty na wsi nie mieszkasz, masz pojęcie o niej, że tak powiem, mętne, to skąd to możesz wiedzieć?

Ja nie muszę mieszkać poza miastem aby zrozumieć ludzi którzy takie a nie inne życie wybrali. Szanuje ich za to kim są a nie gdzie mieszkają. Wielokrotnie to pisałam. Liczy się człowiek a nie jego przynależność do danego środowiska i co sobą reprezentuje. 

Ciebie też staram się rozumieć masz swoje przekonania ale też powinieneś brać pod uwagę to kto co do ciebie mówi. Ważne jest to aby wysłuchać też drugiej strony a nie tylko mieć jeden punkt widzenia. 

Dla mnie jesteś zgoszchniałym  starym kawalerem który uważa że wszyscy powinni mu dać spokój. 

Nie Piotrek ludzie nie dadzą ci spokoju dlatego gdyż szanują cię za to kim jesteś i co sobą reprezentujesz chociaż nie raz podnosisz im ciśnienie. 

Nieraz aż za bardzo przypominasz mi pewnego gościa  któremu rzadko można coś wytłumaczyć bo on zawsze ma rację i tylko on. 

Z nim wiele ciebie z nim łączy. 

Czy któryś z was a ty w szczególności chciałeś mi wytłumaczyć co to znaczy życie na wsi nie bo Warszawianka nic nie powinna wiedzieć ponieważ ona żyje na innym świecie. 

Czytając ciebie czy innych śmiem twierdzić że obojętnie gdzie mieszkasz wszędzie jest ciężko. Tego nikomu nie trzeba chyba tłumaczyć. 

Edytowane przez Bezduszna