Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pedro2 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

Czy Ty myślisz że Tomek to tam żarówki zmienia zeby wiedzial jakie tam są od tego to tam on ma ludzi

10 m

U mnie ponad 12. 2m to już dużo lżej 

A ściany z czego? Słupy w ścianach  lane do wieńca?

ściany z żużla a narozniki i slupy do wienca wymurowane z bialej cegły wieniec w koło wylany belka jest w nim bo już go wierciłem i natrafiłem na drut. a musze w dwóch przejazdach zrobić nowe wylewki bo popękały to przy okazji wywalę słup i wstawię kratownice. ja ten budynek kupiłem przy okazji jak kupowałem ziemię. wybudowany w lata 70÷80 wiesz jak to wtedy budowali i jakiej jakości był cement trochę po wzmacniam stała i jakoś będzie stał z KPO złożyłem w 2023r wymianę eternitu ale poszło na jachty i inne więc pewnie nic z tego nie będzie

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Karolu  ... czy mi się wydaje, czy Ty mi jakby dopie......sz? 

Nie 

Ja poprostu martwię się o Radka 

15 minut temu, radekz200 napisał(a):

możeta mnie nie obgadywać jak mnie nie ma?

Jesteś 

Nawóz kupiłeś? 

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry... chłodno i wietrzenie...szronu trochę widać 

Dzień dobry, trochę? Rano szybę trzeba było skrobać 🥶

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, konteno napisał(a):

myjnia firmowa ? te halogeny na górze to H1 czy H3 ?  

Nie. Zaprzyjaźniona. A żarówki nie wiem jakie ale swiecą fajnie, wróble z drzew spadają. 

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

ale jego żona czy obca ?

Chyba jego u obcej 🤭

Opublikowano
55 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Wiesz, że w tej restauracji w hotelu Kuchenne Rewolucje były? Teraz nie ma co jeść...

No to jak zwykle. Kilka takich miejsc już odwiedziłem i tylko w jednym było lepiej po niż przed 🤷

40 minut temu, Qwazi napisał(a):

Piłujesz Kalinie pazurki 🤔...dorabiasz jeszcze do gospodarstwa i etatu🤔...

Dzień dobry... chłodno i wietrzenie...szronu trochę widać 

Niech to pozostanie...niedopowiedzeniem 🤷😁

Cicho bo to nieopodatkowane zaraz ten z zaburzeniami zacznie mnie US straszyć 🤭

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, s_z_k napisał(a):

Dzień dobry, trochę? Rano szybę trzeba było skrobać 🥶

Ja zwykle rano niczym nie wyjeżdżam. Chociaż akurat dzisiaj musiałem do grabarza pojechać, ale szyby mi nie oszroniały...w garażu 🤷 😉

Opublikowano
23 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To niech ma ważne że my wiemy prawdę. 

Jak i tobie mówią to reagujesz więc jesteś cały czas tylko się ukrywasz. 

Ładnie to tak nie rozmawiać z kolegami. 

To aż godzinę ci zajmuje dojazd 🤣

Tępa dzido - rano trzeba wstać, iść do zwierzaków, pół godziny to zajmuje, zrobić sobie śniadanie, zjeść - następne pół godziny. Wyjazd 6.10 najpóźniej żeby mieć gdzie zaparkować. To nie Warsiawa. Przebrać się w robocze ciuchy. Reasumując do 6.40 schodzi i jeszcze czas jest poczytać twoje dyrdymały osoby psychicznie chorej z wieczora + innych użytkowników, przejrzeć prognozy pogody i wypić se herbatę.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tępa dzido - rano trzeba wstać, iść do zwierzaków, pół godziny to zajmuje, zrobić sobie śniadanie, zjeść - następne pół godziny. Wyjazd 6.10 najpóźniej żeby mieć gdzie zaparkować. To nie Warsiawa. Przebrać się w robocze ciuchy. Reasumując do 6.40 schodzi i jeszcze czas jest poczytać twoje dyrdymały osoby psychicznie chorej z wieczora + innych użytkowników, przejrzeć prognozy pogody i wypić se herbatę.

skąd mogła wiedzieć jak wygląda Twój plan dnia, po co obrażasz 

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja zwykle rano niczym nie wyjeżdżam. Chociaż akurat dzisiaj musiałem do grabarza pojechać, ale szyby mi nie oszroniały...w garażu 🤷 😉

Luksusy haha u ciebie też śnieg zaczął padać? 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Uważasz że w Wawie to nikt nie ma żadnych obowiązków. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mruk i tępa dzida to sam jesteś 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty z pewnością.

Różnica między wsią a miastem jest taka że wy jesteście osobami którym wszystko w większym procencie dostali  na tacy a tobie w szczególności a miasto musi na wszystko zapracować ciężka praca. A tym bardziej prawdziwi miastowi a nie ci tylko którzy do niej przyjechali. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v