Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał(a):

on ma żone i bachora oraz na remonty i auta oraz lepszy traktor chce naciułać , ambitnym nie ma co szkodować 

2 lewe ręce  zobowiązują 

To nie chodzi o ręce tylko o głowę po prostu się nie chce

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał(a):

on ma żone i bachora oraz na remonty i auta oraz lepszy traktor chce naciułać , ambitnym nie ma co szkodować 

2 lewe ręce  zobowiązują 

Bachor to ty i do tego wredny...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Wpaw napisał(a):

No właśnie zdjęcie bardzo nie oddaję, na żywo lepiej. No ale o tych MO to piszą że to jest mleczno-mięsna. 

Mont to rasa mleczna. Sim to ogólnoużytkowa, potocznie mleczno-miesna. Pierwsze wyhodowali żabojady, a drugie szwajcary. To są zupełnie inne rasy. Dużo mitów na ten temat krąży 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

To nie chodzi o ręce tylko o głowę po prostu się nie chce

Nie każdy rodzi się mechanikiem, nie każdy ma dziadka/wujla/ojca który mechanikuje i taką wiedzę przekaże... Ja Też raczej staram się mechaniki wystrzegać. Wolę schody wystrugać czy kuchnię skręcić. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Po co? Na czym innym się oszczędzi i człowiek pozbędzie się niechcianych czynności do wykonania. 

Pioter twoja sprawa ja to rozumiem i szanuję

Opublikowano
1 minutę temu, Popier96 napisał(a):

Nie każdy rodzi się mechanikiem, nie każdy ma dziadka/wujla/ojca który mechanikuje i taką wiedzę przekaże... 

Ja za coś poważnego się nie biorę, ale wymiana oleju, filtrów czy świec w benzyniakach to żadna filozofia ... 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Mont to rasa mleczna. Sim to ogólnoużytkowa, potocznie mleczno-miesna. Pierwsze wyhodowali żabojady, a drugie szwajcary. To są zupełnie inne rasy. Dużo mitów na ten temat krąży 

Nie wiem czytałem w farmerze czy w czyms że MO to mleczko miesna

Opublikowano
3 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Nie każdy rodzi się mechanikiem, nie każdy ma dziadka/wujla/ojca który mechanikuje i taką wiedzę przekaże... Ja Też raczej staram się mechaniki wystrzegać. Wolę schody wystrugać czy kuchnię skręcić. 

Jak mam grzebać, mając możliwość by zrobił to ktoś kto się na tym zna to wolę iść na setki do roboty, zwłaszcza teraz, jak w polu zrobione, na zewnątrz roboty praktycznie nie ma, i na to zarobić... 

Opublikowano
3 minuty temu, Popier96 napisał(a):

To mając 10 12 15 lat nie miałeś jawki czeskiej albo rometa jakiego motorynki? Ile się człowiek tego upchał kurde, ale była frajda

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Ty nie inny ...bachor znaczy ...

Ty tępuś no i co z tego? Głupi byłeś, jesteś i będziesz to i nie wymagaj, że ktoś inny się zmieni.

Teraz, Wpaw napisał(a):

To mając 10 12 15 lat nie miałeś jawki czeskiej albo rometa jakiego motorynki? Ile się człowiek tego upchał kurde, ale była frajda

To dopiero była głupota, pamiętam te fascynację chłopaków, karta motorowerowa, cuda, wianki a ja powiedziałem, że mam to w d*pie i wolałem rower a potem normalne prawo jazdy...

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Nie miałem. Bo mieszkam w takim miejscu, że mając w wieku 10 lat rometa czy jakikolwiek motorower mógłbym mieć spory problem lub prędko stracić życie. Nie każdy mieszka w zabitej dziurze- a szkoda, ubolewam nad tym tak naprawdę. To mogło być fajne dzieciństwo. 

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty kreatywny nie jesteś, to już nie ta epoka... Robił mi podnośnik taki młody gniewny, kasował jak pos*any. Znajomemu za podnośnik w C-360 powiedział cenę x4 bo oczywiście wszystko nowe, niż kwotę za którą stary pomowski szpec mu naprawił na zamiennych częściach i siuntka trzeci rok robi.

Ale lubię jak Ci kreatywni sobie nie radzą, albo ich brakuje i po nich trzeba poprawiać 🤷 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

Ale lubię jak Ci kreatywni sobie nie radzą, albo ich brakuje i po nich trzeba poprawiać 🤷 

Oni sobie poradzą... A jak mam takiemu jak ty oddać to już wolę teleporadę od sąsiada i sam grzebać... Taki to zedrze a czy będzie dobrze to nikt nie wie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v