Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Co roku trzeba czyścić bądź kontrolować komin

Co roku to chyba przy rzadko. Co miesiąc włażę w zimę. 

Lepiej troszkę ćmuchnąć co nie raz, chwila moment niż siedzieć potem pół godziny i się siłować 😉

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ty swoje?

A to dobre...

Jednego dnia jesteś alkoholik, innego wklejasz duchy, teraz młotki...ciągle tylko naśladujesz....

Kowalskiego zacznij ....udawać...😆

Czyli tak jak parksajd...a tańsze to...

Taka szlifierka na baterie może być całkiem przydatna...

z jedną baterią 160 z przesyłką

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ty swoje?

A to dobre...

Jednego dnia jesteś alkoholik, innego wklejasz duchy, teraz młotki...ciągle tylko naśladujesz....

On jest jak kamelełon. 🤭

17376233594802170188365864577484.jpg.d492830f5accacf9cc79f393bb40f2aa.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie było jeszcze audytora. 

Wczoraj dzwonił szef że przyszła  decyzja i wpłata zaliczki i będzie umawiał audyt

Jaki szef, to ty z prefinansowaniem składasz przez firmę? Nie boisz się? 

11 minut temu, pedro2 napisał(a):

Lepiej troszkę ćmuchnąć co nie raz, chwila moment niż siedzieć potem pół godziny i się siłować 😉

Im częściej tym lepiej 😉

Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ty swoje?

A to dobre...

Ryśkowi chyba to nie przeszkadza że młotkuje.

A że duchy wstawiałem to brałem przykład z mądrzejsego

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał(a):

od kiedy to wprowadzili ??

Wniosek ze stycznia 2024. Dzwonił gość czy inny piec mogą wstawić czy inwestor czeka dalej za kołtonem. Przy wniosku była gadka o tym jak kotłownię oglądali. Teraz przez telefon przypominał żeby kwit był od kominiarza

15 minut temu, pedro2 napisał(a):

Minimum 4 razy w sezonie przy kotle na paliwo stałe

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A klucz testowałeś?

Oki?

Na czterech mocno zapieczonych śrubach 12. Fajnie se poradził. Trzy odkręcił, czwarta się ukręciła. Baterii nie ładowałem, prądu wystarczyło i zostało...tak że za wiele nie narobiłem 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

to ty z prefinansowaniem składasz przez firmę? Nie boisz się? 

Prefinansowania trzeba unikać bo na niezłą minę można wdepnąć a później same problemy. 

Opublikowano
32 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Właśnie o baterie chodzi, bym miał jeden system z kluczami a tak muszę kupić baterie parkside duża do tej szlifierki, chyba ja sprzedam na olx albo gdzieś na FB oglosze. 

Też tym się kierowałem zamawiając 

41 minut temu, radekz200 napisał(a):

wiele takie coś?

180

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...

Eternit każą se zgłaszać gminy...

...toż parę lat temu spis robili...

Kolega wczoraj mówił że przyszedł sms żeby zgłosić ile tego eternitu ma na dachach. 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał(a):

Prefinansowania trzeba unikać bo na niezłą minę można wdepnąć a później same problemy. 

Jeszcze Rysiek będzie płakał xD A młotki to cały dzień będą leciały xD 

Opublikowano
13 minut temu, PRIMO napisał(a):

On jest jak kamelełon. 🤭

O tym że jestem bezwartościowym przegrywem to wiem bardzo dobrze. Nie musisz mi przypominać  

Opublikowano
Teraz, Michal2399 napisał(a):

O tym że jestem bezwartościowym przegrywem to wiem bardzo dobrze. Nie musisz mi przypominać  

🥴🤔🙆‍♂️🤦‍♂️🤪😫🤣😂

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jakaś broszurka, ocena , punktacja...

Nie wiem bo nie wnikałem w szczegóły. 🤷‍♂️

Opublikowano

Rudy folksdojcz zabiera ostatnią rzecz, która od 20stu lat nie uległa inflacji. 

Przegląd liczony na podstawie minimalnej. 

A tym co drapią na 4 łapki jeszcze drożej. Trzeba oderwać AWD z klapy rogatego 🙆

t🔨🔨🌈🔨 🔨 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tak

Mnie nic nie obchodzi. 

Oj będzie będzie jak coś odwalą. 🤷‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Rudy folksdojcz zabiera ostatnią rzecz, która od 20stu lat nie uległa inflacji. 

Przegląd liczony na podstawie minimalnej. 

A tym co drapią na 4 łapki jeszcze drożej. Trzeba oderwać AWD z klapy rogatego 🙆

t🔨🔨🌈🔨 🔨 

Na bieżni wyjdzie że ma napęd

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nic...

Światełka do Fazera zamówione, będzie i w nocy widno...

Dobrze że Zara maj....

Jak ci się ta kugą jeździ? Miałem ochotę na jakiego suva. Ale ludzie gadają że to nie wygodne jest i że dużo pali nie potrzebnie. I mówią żeby lepiej bawarke kupić bo to są prawdziwe samochody 🤔 już sam nie wiem. Najlepiej to skarpety nie ruszać i jeździć starymi rupciami. 

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Jak ci się ta kugą jeździ?

f5e597378_dobrze_bardzo.jpg.e8ebc2d0e4a97093fab8cc84b530f25c.jpg

...wygodny, fajnie przyspiesza, ...laski się oglądają...lux🤭

Spalanie...hmmm.

Pewno zależy od stylu jazdy.

Moj pomiar pokazuje chyba7,8 średnia.

Dawny pomiar pokazuje teraz 6,9, jak przyjechał pokazywał 6,5...

Czy ja wiem czy to tak dużo..

Już ze 12 tys zrobiłem.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v