Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Tylko czy w tym przypadku chłopcy, nie policjanci sobie zinterpretowali po swojemu, fakt, rozrzutnik obornika nie jest przyczepą do przewozu innych towarów, tylko sugestia że nie ma hamulców, to trochę śmierdzi nieznajomością tematu przez tych "stróżów prawa"

Może tak być...chłopaki w białych czapkach często wiedzą nie grzeszą...

Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Eee tam za duże mieliście oczekiwania co do tego pługa 🤭

Jak Boga kochom, że my tylko chcielim, żeby toto...w ziemię wlazło... równo 🫣🤭

Opublikowano (edytowane)

W Powiecie Krasnystaw w tym roku na 100% zimy i śniegu nie będzie  - drogowcy siatki przy drogach stawiają, a to znak, że zima odwołana. Jakby się spóźnlli, to jest szansa na jakiś większy pierwszy śnieg, a tak, to już pozamiatane.

A ja naiwny opony zimowe założyłem

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał(a):

Tylko czy w tym przypadku chłopcy, nie policjanci sobie zinterpretowali po swojemu, fakt, rozrzutnik obornika nie jest przyczepą do przewozu innych towarów, tylko sugestia że nie ma hamulców, to trochę śmierdzi nieznajomością tematu przez tych "stróżów prawa"

Przecież na zdjęciu widać ucięty wąż ? To jaka nieznajomość ?

Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał(a):

sie zapytaj czy kiedykolwiek dał 

Jak jesteś taki mądry sam sobie go pytaj dlaczego nie dał i przede wszystki dlaczego nie dał większości mężczyznom rozumu  na tym świecie. 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Gryka to odpada, owies będzie chociaż się jeszcze zastanawiam czy nie zasiać żyta jakiejś przewódki. 

Luzik, ja miałem bometa 4 Skiby to wiem co to znaczy...🙆😁

Po brzózkach z 70a owsu miałem 4 bele słomy 

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Może tak być...chłopaki w białych czapkach często wiedzą nie grzeszą...

Jak Boga kochom, że my tylko chcielim, żeby toto...w ziemię wlazło... równo 🫣🤭

Zamiast chłopu doradzić żeby nie kupował 

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

przede wszystki dlaczego nie dał większości mężczyznom rozumu  na tym świecie. 

dał , tylko oni z nim się tak publicznie nie obnoszą 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

na pewno znajdziesz tam bogdanow ,marcinow ,krzyskow itp😜

Ja bym na jego miejscu za czym tam weszła poczytała dobrze regulamin czego nie wolno a co wolno. A później zastanawiała się czy warto ciebie szukać na tym forum 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ursus wiele sił zaoszczędził

Nie trza już łopatą nasypywać

IMG_20251106_102315.jpg

to składana wędka ? po świniach coś trzymasz w chlewkach ? 

2 godziny temu, marulekk napisał(a):

@Rolnik1973 A ty jak zasypiesz pół tony w rozsiewacz to jak władimirec na to czy naczepiałeś z przodu obciążników?

kierowca też nie lekki , dopiero jak wsiądzie w  ruska to przednie koła zaczynają ziemi dotykać

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)

W tamtym roku gość tam miał rozrzutnik bialostocki żyta ja zbierałem słomę to było w ..uj a w tym roku była pszenica bardzo słaba, 2 lata to pole nawozu nie widziało. Dodam że tam jest 0,5hektara. Ziemia 4kl na pewno może miejscami 3. 

7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Po brzózkach z 70a owsu miałem 4 bele słomy 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano

Teścio by kupił w końcu jaki obrotowy pług 

I jako proxima 8441 do niego

Z dobrych wieści to mleko u krowy z Streptococcus Enterococcus w końcu mleko trochę lepsiejsze

I granulki dla krów są tańsze o całe 50 zł 

Teściu spytaj tej mojej ile tlenku cynku mogę dać na sztukę 

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

W tamtym roku gość tam miał rozrzutnik bialostocki żyta ja zbierałem słomę to było w ..uj a w tym roku była pszenica bardzo słaba, 2 lata to pole nawozu nie widziało. Dodam że tam jest 0,5hektara. Ziemia 4kl na pewno może miejscami 3. 

Czemu puścił w dzierżawę?

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

To spieprzyłeś że nie opryskałeś

Za miesiąc byś zaorał 

Przed orką wapna byś popruszył 

I wiosną by było odrazu 300 kilo owsa więcej

A 300 kilogramów to z 150 zł jest

Opublikowano

Na co mi pług obrotowy 🤔...zapytam jak wróci, i ile nie będę jeszcze spał...lata po tych oligarszych oborach dzisiaj dwie zmiany 🤦...

3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Teścio by kupił w końcu jaki obrotowy pług 

I jako proxima 8441 do niego

Z dobrych wieści to mleko u krowy z Streptococcus Enterococcus w końcu mleko trochę lepsiejsze

I granulki dla krów są tańsze o całe 50 zł 

Teściu spytaj tej mojej ile tlenku cynku mogę dać na sztukę 

Opublikowano
13 minut temu, konteno napisał(a):

dał , tylko oni z nim się tak publicznie nie obnoszą 

Tylko o jednym zapomniałeś że ten rozum mężczyźni mają między nogami a nie tam gdzie powinien być czyli w głowie. 

Niestety z tym właśnie rozumem cały czas się obnoszą przykre to ale prawdziwe. 

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał(a):

jak bedą dzieci to ziemia nie bedzie już  potrzebna bo dzieci sprzedadzą 

On myśli, że jego dzieci będą ziemie przewalać🤦‍♂️. To chyba od picia tych szczochów.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czemu puścił w dzierżawę?

Długa historia, zresztą nikt ci prawdy nie powie...

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Tylko o jednym zapomniałeś że ten rozum mężczyźni mają między nogami a nie tam gdzie powinien być czyli w głowie. 

Niestety z tym właśnie rozumem cały czas się obnoszą przykre to ale prawdziwe. 

ee96ced6bdfa40f1e12e69fc8772bd5e.jpg.b89117e655a2932a00882fb0bd9079d2.jpg

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Kurde... wnuków...ni mom🤷...trza by może z dziećmi pogadać 🤔, żeby...się do roboty wzięły 😀

Ale będą

Nie wyobrażam sobie bez

Sam powiesz kiedy skończyć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v