Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Takiego to w życiu... 

Pioter...nawet jak mam mało....to po co mi te pieniądze?

Mają mi przyjemność sprawiać..., a nie że se Bank je ma...

Ważne co dziś...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Te 3 cylindry mnie odrażają nieco... A coś typu 5011... No delikatnie mówiąc - nie podoba mi się.

Jak porobisz i pojeździsz w miarę nie wytyranym, to zwyczajnie polubisz.

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Najpierw giną psy pańskie i bezpańskie koty taką zwierzynę którą łatwo mogą złapać, ale co ja tobie będę tłumaczył jak ty mądrzejszy od radia 😏

Jak mądrzejszy...

Mówię jak czytałem...widziałem...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ważne co dziś...

To zwyczajnie nie jest tyle warte... 

Teraz, Popier96 napisał(a):

Jak porobisz i pojeździsz w miarę nie wytyranym, to zwyczajnie polubisz.

Jeździłem 6211 - nie podoba mi się. Zwłaszcza to wnętrze i ta kabina.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dzięki. Najdroższy model, niby profesjonalny, wygląda solidnie. Nawet ta obudowa z hamulcem jest zrobiona z metalu- pierwszy raz takie coś widze.

Tansze sa juz za około tysiąc, półtora.

Rysiek trzeba ją jakoś docierać tak twoim zdaniem?

Zobacz co instrukcja zaleca

Na pewno nie zagrzać

Deko więcej oleju i tak w drobnym z godzinę choć pobzykać

• Thanks 1
Opublikowano

Ja też wolę siuntkę . Nie wiem co niektórzy tak za tymi zetorami . Przez to że lepsza kabina przepłacać podwójnie lub więcej 🤦 ja bym wolał kupić, 2 siuntki niż jednego zetora

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak mądrzejszy...

Mówię jak czytałem...widziałem...

To widać mądre książki czytasz 

A wiesz że wilka nie zobaczysz w cyrku, wilki noszą żałobę po śmierci partnera, wilki opiekują się rodzicami przynoszą im jedzenie jak te nie dają już rady same polować, dlatego są nazywane prawym synem. 

Opublikowano
9 minut temu, marulekk napisał(a):

Chcesz powiedzieć że wiejskie dzieci są gorzej ubrane niż miastowe w szkole ???

Jest wręcz odwrotnie, jedno przez drugiego próbuje się 'prześcigać", oczywiście dotyczy to rodziców . Wystarczy zobaczyć jaka "rewia mody" panuje w kościołach na wioskach a jak ludzie przychodzą do kościołów w miastach.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Widać jak masz słabą wiedzę na ten temat 🤭🤦

Wiekszą od ciebie i to dużo. Jesteś typowym konsumentem nie mającym pojęcia co spożywasz oraz innych aspektach życia.

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Mają oświetlenie w kurniku zamontowane za około 2h się wyłączy ale kurki nie oszukasz jak chce spać to idzie i tyle w temacie, o tej godzinie zimno by kuperki przemroziły 

No i wszystko jasne 🤣 też wsadzasz trawę do kontaktu by być w kontakcie z naturą? 🤣🤣🤣

Tak 

Ale tam chyba nie ma prądu 

Opublikowano
30 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

mnie dynda co ty tu tworzysz 😜

Mam już dość bajki która próbujesz za wszelką cenę stworzyć. Tylko że ona istnieje w twojej głowie nigdzie indziej. Zrozum to w końcu raz na zawsze jeden człowiek jedno konto. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dzięki. Najdroższy model, niby profesjonalny,

Moim zdaniem większość firm ma i coś lepszego i coś pod klienta który szuka tanio..

Wyższa cena nie jest raczej ...z kosmosu...

Najczęściej...warto przepłacać...jak chce się mieć coś trwałego..

Zadbać...i posłuży Ci długie lata...

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Wpaw napisał(a):

Najpierw giną psy pańskie i bezpańskie koty taką zwierzynę którą łatwo mogą złapać, ale co ja tobie będę tłumaczył jak ty mądrzejszy od radia 😏

Nie tak odrazu wszystko ginie ...

Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Jest wręcz odwrotnie, jedno przez drugiego próbuje się 'prześcigać", oczywiście dotyczy to rodziców . Wystarczy zobaczyć jaka "rewia mody" panuje w kościołach na wioskach a jak ludzie przychodzą do kościołów w miastach.

Na wioskach wynika to w dużej mierze z wychowania i szacunku do miejsca. W mieście maja na to wywalone.

Chyba w Korszach nigdy nie byłeś, bo powiedział to włodarz tego "miasta". Akurat odnosnie tej  miejscowosci to z miastem ma niewiele wspólnego.

Szacun za to że przeprosił bo od dobrobytu się w głowie pomieszało na tle innych ludzi tam żyjących.

Opublikowano
19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ważne co dziś...

On w skarpecie nie w banku 🤣 i pewnie codziennie głaszcze 😁

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v