Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

No to swoim. 

W sumie równouprawnienie pewnie w kremie też obowiązuje :ph34r:. Unisex czy jakoś tak się to nazywa 🤫.

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ale żal mi pozostał...nałoił się, wsiadł w samochód

Miałem żołnierza. Facet spoko luz. Nie była to jego kolej ale przyszedł w piątek że musi na przepustkę, bo coś z listu wynika że dziewczyna go zostawi. Nie chciałem puścić ale w końcu dałem kwit.  Dobrze się składało bo gościu z wioski obok jechał, myślę przypilnuje mi go. Pojechali, w sobotę poszli na dyskotekę, Zobaczył dziewczynę jak przytula się na parkiecie z inny.  Wybiegł mówiąc że zakończy imprezę, Oni za nim. Światło zgasło. Wsadził obie łapy do stacji trafo obok.

Mogłem papieru nie dać.

• Confused 1
  • Sad 2
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Miałem żołnierza. Facet spoko luz. Nie była to jego kolej ale przyszedł w piątek że musi na przepustkę, bo coś z listu wynika że dziewczyna go zostawi. Nie chciałem puścić ale w końcu dałem kwit.  Dobrze się składało bo gościu z wioski obok jechał, myślę przypilnuje mi go. Pojechali, w sobotę poszli na dyskotekę, Zobaczył dziewczynę jak przytula się na parkiecie z inny.  Wybiegł mówiąc że zakończy imprezę, Oni za nim. Światło zgasło. Wsadził obie łapy do stacji trafo obok.

Mogłem papieru nie dać.

Trza mieć dobrze nawalone, żeby z powodu kobity samobójstwo popełnić...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Klepałeś czy...byłeś...klepany🤔😄

Kumpel chciał żandarma pobić. Trza było reagować. Dostałem w japę bo wlazłem między nich. Akurat w tym przypadku dobrze się stało. Bo za kumplem coś się wlokło, a gościu donosił na misji i wiedział że ja wiem.

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, dsbh napisał(a):

To jest szlifierka taśmowa. Trochę Ci tym zeszło ze szlifowaniem podłogi.

Trzy dni. Podłoga była za bardzo zanieczyszczona po pastach zastępująca wiórkowanie  ale jakoś to poszło i odzyskała swój wygląd. 

Prawie 30 lat nie cyklinowana.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja raz jak widziałem swoją dziewczynę z innym to linkę przez ramię i o północy po drabinie na strych. Ale gdy diabeł zaświecił oczami nawet nie wiem jak żem się w sieni naszedł 

• Haha 5
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

...a z innego powodu?🤔

To jestem w stanie zrozumieć. Był gość we wsi, który powiesił się bo mieli mu nogę amputować. Nie wyobrażał sobie życia na wózku czy z protezą a nie miał z czego żyć tylko parę hektarów przewalał, trzymał kilka byków i świń.

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Trzy dni. Podłoga była za bardzo zanieczyszczona po pastach zastępująca wiórkowanie  ale jakoś to poszło i odzyskała swój wygląd. 

Prawie 30 lat nie cyklinowana.

Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

IMG_20251102_141048007_HDR.jpg

To jest efekt końcowy czy przed ?

Opublikowano
21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kolega z liceum tydzień pił i ćpał bo go panienka zostawiła, powiesił się w piwnicy. Nawet świadectwa maturalnego nie zdążył odebrać 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Ajeto napisał(a):

Ja raz jak widziałem swoją dziewczynę z innym to linkę przez ramię i o północy po drabinie na strych. Ale gdy diabeł zaświecił oczami nawet nie wiem jak żem się w sieni naszedł 

Koniec tej bajki był taki że ona więcej na nikogo nie spojrzała oprócz ciebie i żyli długo i szczęśliwe. 

20 minut temu, dsbh napisał(a):

To jest efekt końcowy czy przed ?

Efekt początkowy był taki 

IMG_20251102_155120639_HDR.jpg

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
6 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Czy rolnik tylko ma tylko jeden temacie się zna czy ma różne zainteresowania🤔

A to Ty jesteś rolnikiem?

Uuuuu, to się niektórzy zawiodą, miałaś być z krwi i kości warsiawianką

Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Dokładnie pamiętam. Przyjaciółki urodziny były. Jej chłopak kuzyna przyprowadził. Jak się przyczepił tak się jeszcze nie odczepił.

To to jednak prawdziwa kobieta jesteś- taka romantyczna.

24 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

U nas to tylko przez kredyty  

4 lata temu w we wsi chłopak 20l się wymeldował 

20 czy 30 tys chyba musiał oddać 

U mnie kilma lat temu chłopak ze wsi obok też się wychuśtał. Wszyscy mówili, że przez kredyty, bo miał nabrane i słabo mu szło, prawie rok  później wyszło, że żona mu się puściła a on dzień wcześniej się  o tym właśnie dowiedział.

Kobita- wielce bolejąca wdowa opierdoliła majątek i żyje z nowym chłopem szczęśliwa a ten w ziemi.

Opublikowano
6 godzin temu, Qwazi napisał(a):

....Uczy się. Poznaje to co dla nas jest oczywistą oczywistością, a dla niej nowością. I odnosi się do tego w taki sposób, w jaki to rozumie na swoim obecnym etapie wiedzy. Jeśli dalej będzie tym zainteresowana, to z czasem jej pojmowanie będzie coraz bardziej zbieżne z naszym🤷...na tym polega przyswajanie wiedzy

Nauczyciel kompetentny, uczeń zdolny, a jak i prywatne lekcje pobiera, to jasne, że w mig pojmie całą wiedzę rolniczą🤭

A to może jest była albo przyszła uczestniczka "rolnik szuka żony"?

To by tłumaczyło jej zainteresowanie wiedzą na temat rolnictwa🤭

• Haha 2
Opublikowano

Screenshot_20251102-162541.Facebook.png

27 minut temu, jacor73 napisał(a):

A to Ty jesteś rolnikiem?

Uuuuu, to się niektórzy zawiodą, miałaś być z krwi i kości warsiawianką

Dalej jestem Warszawianka z krwi i kości. 

Powtórzę ci jeszcze raz jak jeszcze czegoś nie zrozumiałeś 

Czy człowiek ma mieć jeden temat którym się interesuje i tylko o nim rozmawiać. 

Jak widzę twoje rozumowanie to tak powinno być.

Ja jednak uważam że trzeba mieć różne zainteresowania a nie klepać tylko na jeden i ten sam temat. 

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz to już znany numer a i tak polska policja cały czas się na niego nabiera. Facet zawsze stoi na przegranej pozycji a facet z % to ma do powiedzenia w takim przypadku mniej niż zero.

Przepraszam bardzo...mam na koncie dwie niewiasty z odbytymi wyrokami za znęcanie...i udaremnionych kilka niebieskich kart oraz dwieście siódemek na facetów 🤷, ale mam też mój największy ciężar, czyli śmierć porządnego chłopaka😥, którego żona zdradzała...nie udźwignął, nie byłem w stanie mu pomóc😞, choć robiłem co w mojej mocy...może gdyby nie ta feralna noc🤔...jak rano do służby przyszedłem to aż usiadłem 

wszystkich nie uratujesz i nie pomożesz wszystkim

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

wszystkich nie uratujesz i nie pomożesz wszystkim

Wiem. Ale to zawsze gdzieś w środku zostaje. Tym bardziej, że chłopak nie zasłużył na to co go spotkało🤷

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ajeto napisał(a):

To nie był diabeł, tylko babka tam pranie wieszała. Jakie kochanie, takie i wieszanie u ciebie było.   xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 2
Opublikowano
35 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Dalej jestem Warszawianka z krwi i kości. 

Powtórzę ci jeszcze raz jak jeszcze czegoś nie zrozumiałeś 

Czy człowiek ma mieć jeden temat którym się interesuje i tylko o nim rozmawiać. 

Jak widzę twoje rozumowanie to tak powinno być.

Ja jednak uważam że trzeba mieć różne zainteresowania a nie klepać tylko na jeden i ten sam temat. 

Rozumiem, rozumiem, Ty jesteś po prostu człowiek orkiestra, kobieta wszechstronnie uzdolniona.🤭

O rolnictwie rozmawiasz w pracy, czy z psipsiułkami przy winku?🤔

A co to się stało, że jeszcze się  nikt nie skusił na taką kobietę z wieloma zainteresowaniami?

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Koniec tej bajki był taki że ona więcej na nikogo nie spojrzała oprócz ciebie i żyli długo i szczęśliwe. 

Efekt początkowy był taki 

IMG_20251102_155120639_HDR.jpg

Ale jak to pociągniesz olejem to i tak zrobi się znowu żółte. Drewno ma ten minus właśnie że zaraz ciemnieje/ żółknie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v