Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Rozumiem że lepiej dbać za to co ma się większe pieniądze 

Jednak to zwierzę i to zwierzę dla mnie nie ma różnicy. 

Nie o to chodzi. Dbać trzeba i jedno i drugie. Tylko.o krowy dba się inaczej. Traktując je tak jak opasy robi się im pod górkę 

8 minut temu, Wpaw napisał(a):

Spoko jak coś to będziemy w kontakcie

Dobra. Ja jestem w trójkącie bermudzkim. Tam gdzie się styka łódzkie z Kujawami i Wielka Polską. Bardzo blisko środka Polski

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie o to chodzi. Dbać trzeba i jedno i drugie. Tylko.o krowy dba się inaczej. Traktując je tak jak opasy robi się im pod górkę 

Dobra. Ja jestem w trójkącie bermudzkim. Tam gdzie się styka łódzkie z Kujawami i Wielka Polską. Bardzo blisko środka Polski

To ty stamtąd? Jo że myślą że ze wschodu. 🤦

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Zaraz jeśli wezmiemy krowy mleczne czy bydło opasowe to nie ma tak że karmimy podobnymi skladnikami pokarmowymi. 

Czy chodzi bardziej o to ile się podaje czego🤔

Opublikowano
24 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Zaraz jeśli wezmiemy krowy mleczne czy bydło opasowe to nie ma tak że karmimy podobnymi skladnikami pokarmowymi. 

Czy chodzi bardziej o to ile się podaje czego🤔

po części proporcje głównych składników się zmieniają a po drugie krowy mleczne więcej dodatków paszowych wymagają dla uzyskania oczekiwanych efektów 

• Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Póki co nie bardzo mam czas. Ale obejrzę... na pewno... kiedyś.

Nie wiem co ty taka tam zajęta...🤔 Ale okej😉

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Nie wiem co ty taka tam zajęta...🤔 Ale okej😉

W pracy ostatnio dużo pracy. W domu trochę remontów, więc też nie ma nudy. Spać chodzę późno, włączam serial i zasypiam. Na drugi dzień się okazuje, że oglądałam 5 max 10 min. Oprócz tego jakieś życie towarzyskie też mieć trzeba. 

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano
7 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Nie pomagałeś🤔

On bardziej tego potrzebuje 

Zresztą też chce z nią trochę pobyć 

Wczoraj przeglądali atlas zwierząt, 50 zwierząt w atlasie i ani jednej pomyłki 

Mówić też już mówi coraz lepiej

Nieraz jak się jej wyrwie, to jest kilka pełnych zdań pięknej polszczyzny

Opublikowano
5 godzin temu, Kallina86 napisał(a):

W pracy ostatnio dużo pracy. W domu trochę remontów, więc też nie ma nudy. Spać chodzę późno, włączam serial i zasypiam. Na drugi dzień się okazuje, że oglądałam 5 max 10 min. Oprócz tego jakieś życie towarzyskie też mieć trzeba. 

Tobie nie pykło z tym Anglikiem, że znowu wróciłaś na af chłopa szukać?

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nadają się ,ja mam tylko do opasu  , dobrze się pasie w krzyżówkach 

IMG_20250918_071759_512_LL.jpg

Naprawde ładne masz zwierzaki nie to co ten forumowy brudas. Pewnie sam niewiele lepiej wygląda jak one.

1 godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋.. czerwony wschód słońca...@12pafnucy nie zdążyłem na etacie nazbierać na Twojego dojca... muszę zbierać na @slawek74jelonka...

Po co ci ten gruz?

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał(a):

Oczywiście. Czułości z samego rana

IMG_20251102_070952.jpg

Znam to....

Dobrze mieć kogo pogłaskać ja druga połowa focha ma....🤭

11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Naprawde ładne masz zwierzaki nie to co ten forumowy brudas. Pewnie sam niewiele lepiej wygląda jak one.

Po co ci ten gruz?

O ktoś do góry tyłeczkiem wstał 🤭

Co nazywasz gruzem...?

Z ciekawości ...tylko...🤷

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, malaczarna napisał(a):

Oczywiście. Czułości z samego rana

IMG_20251102_070952.jpg

mógłbym złapać za nos dwoma palcami 

Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i tych co go wybrali

#tusk musi odejść dla dobra Polski 

Screenshot_20251022_074606_com.facebook.katana_edit_529001766370838.jpg

574565611_1820630058844923_1940521645533

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Znam to....

Dobrze mieć kogo pogłaskać ja druga połowa focha ma....🤭

🤭

..🤷

Ale glaszczesz która połowę,od  pasa w górę czy w dół... 🤔🤭 

• Haha 4
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

wyjazd "handlowy"

Co będziesz oglądał z możliwością zakupu?

U nas dzień zaduszny to nawet jak nie niedziela, to święto spore...

Dziś też pojadę na groby...

A że ciepło ma być, to i kajtnąć się 🏍️ jest w planie...

Tak że ....dzień pełen atrakcji ..

A tak żeby Jacuś wiedział....z rana z wnukami się pobawię...śpią jeszcze....☺️

2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Ale glaszczesz która połowę,od  pasa w górę czy w dół... 🤔🤭 

Nie mogę Ci tego powiedzieć....🤭

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v