Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, Wpaw napisał(a):

Mówiłem że fajne a jak ja mówię to wiesz🤭 nie oglądałem.

Teraz wieczorem jak sobie jakiś film włączę to 10 minut i śpię 😁 także w zime może trochę będzie mniej roboty i człowiek będzie mniej zmęczony wtedy się coś obejrzy😁

Też tak nieraz było że komuś się płytki nie podobały na ścianie i trzeba było skuwać i dawać nowe. Tutaj teraz te zdjęcia to dawałem to fuga się nie podobała już po zafugowaniu chcieli żeby ją wydłubać, nie zgodziłem się i zostało.

Masz może jeszcze jakieś horrory do polecenia oprócz Zakonnicy

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał(a):

chłopcy a jak kupię używana zgrabiarke to nie bedzieta się śmiać? 

No weeeeeźźź😱🫣🤦...

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤭

Sławek złośniku☝️...jeszcze nie kupił 🤷

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

No weeeeeźźź😱🫣🤦...

Sławek złośniku☝️...jeszcze nie kupił 🤷

Nie 🤔🤭😲

12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Mgła albo las 🤔 jakoś tak 🤭

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Miała być pogoda w poniedziałek i uja 

Miał być dzień oprysków

Się zastanawiam czy w niedziele nie jechać 

Przy takiej powierzchni gospodarstwa jak u Ciebie, to i we Wszystkich Świętych nie grzech pojechać. Widać całymi dniami, jak za***any robotą jesteś. No i planista z Ciebie nie lada. Co chwila cuś kupić chcesz, choć biednyś. 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Zakonnica 2🤔😉

Nie wiem może obejrzyj "zbaw nas ode złego"

A gdzie Pafnucy jego ziomek Ajeto?

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, slawek74 napisał(a):

Nie 🤔🤭😲

Mgła albo las 🤔 jakoś tak 🤭

Oglądałam juz dawno temu. Las to jest o tym kanibalu 

@Wpaw Wszystkie oglądałam😁

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Oglądałam juz dawno temu. Las to jest o tym kanibalu 

@Wpaw Wszystkie oglądałam😁

To zobacz rytuał są chyba 2  2011 i 18 roku. Kronika opętania, egzorcysta papieża- taki sobie, 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Żniwa ma teraz 

Kukurydziane? 

Bo myślałem że skarbówka od Bogdana zajechała 🤭😁

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Gęsi karmi aktualnie 🤣 

A Maks jeszcze słabo czyta 👌🤭

Moja Oliwcia zabiera mój tel. Kiedyś zaglądam myślałem że gra a ta SMS czyta. I koniec. Ojca tel. Nie dostanie. 

• Like 1
Opublikowano

Dobry kabel mamusi.

Dobrze żona wyszkoliła swoją córkę.

22 minuty temu, Wpaw napisał(a):

To zobacz rytuał są chyba 2  2011 i 18 roku. Kronika opętania, egzorcysta papieża- taki sobie, 

Może kiedyś obejrzeć .

Jednak teraz będę musiała się wziąć za tą ścianę🤣

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał(a):

kurła karol był u mnie dzisiaj serwis weidemann 🤨 to nie som tanie rzeczy karol 

Wystarczyło wypłaty? 

3 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

miej ty godność 

Godność pieniędzy nie daje

2 godziny temu, bezbarwny napisał(a):

Przy takiej powierzchni gospodarstwa jak u Ciebie, to i we Wszystkich Świętych nie grzech pojechać. Widać całymi dniami, jak za***any robotą jesteś. No i planista z Ciebie nie lada. Co chwila cuś kupić chcesz, choć biednyś. 

A co miałem zrobić jak kukurydza późno z pola zeszła? 

Jedyne okienko pogodowe do tej pory to był zeszły czwartek 

Moje wtedy wschodziło 

Tylko trzech pryskało, reszta czekała

Teraz dopadało, niektórzy nie mogą wjazd w pole w tym momencie kończy się wtopą

Ja tam po kościołach nie latam

Był tu jeden co woził obornik 1 i nikt nie lamentował, bocznymi jeździł 

Wtedy nie przeszkadzało, nawet pisali że dobrze robi

No nie stać mnie na gusła, i azjatyckich zniczy u pafnucego, czy w internecie nie zamierzam kupić 

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Forumowe pseudokatoliki cię zjedzą xD

Ta

Kiedyś we wsi mnie zjedli bo słomę robiłem w niedzielę, w tym roku sami robili, ale po sumie 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał(a):

kurła karol był u mnie dzisiaj serwis weidemann 🤨 to nie som tanie rzeczy karol 

dlatego i Sławek do Manity nie bierze serwisu

6 godzin temu, Popier96 napisał(a):

Technolog drewna który nie lubi się bawić w drewno, kto by to widział.

znasz POwiedzenie szewc bez butów chodzi ? ja elektryk w papierach a nie robie w zawodzie 

1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

@bratrolnikateż konto skasował ?

czemu ? jak nie wyświetla się jako "gość" to jest 

nie pisze ,nie czyta ale chyba zagląda 

Opublikowano
Wpaw napisał:

4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Powiem tak wiem coś o wybieraniu płytek na podłogę 2 lata szukała idealnego graffitu. 

Zrobiłeś zdjęcie to stwierdziłam to co myślę. 

Nie denerwuj się bo o twojej pracy nic nie powiedziałam złego nawet nie odważył abym się. 

Jak dobrze pamiętam fachowca się nie chwali przed końcem prac. To powinieneś wiedzieć  

Ja to jestem amator. Raczej się nie denerwuję, robota jest z polecenia nigdzie się człowiek nigdy nie ogłaszał ludziom się podoba. Jakbym tak chciał to roboty jest na 2-3 lata do przodu ale nie chcę nie mam już bardzo chęci do roboty. Wstać rano przed 5:30 obrządzać potem jechać do roboty przyjechać znowu obrządzać byczki trochę drobiu jest itp schodzi do nocy.

Wasze kobity też was o to pytają? 😁

https://youtube.com/shorts/b36LiAMcfkI?si=PIpK8arD-ZQWOt0P

o co ona go pyta bo jakoś nie wyraźnie?

Opublikowano
9 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Kukurydziane? 

🤭😁

Handelek na 1 listopada prowadzi 

54 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

A bo go nie widać, tak jak i sołtysa. 

Tak właśnie się kiedyś zostawiałem dlaczego bratarolnika tutaj nie widać. A z Przemkiem mam dobry prywatny kontakt 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v