Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

to do onucego sie zglos on ma 100% drozej towar ja w chinskim sklepie ....p przeplacisz i poudajesz sobie bogacza 🤣🤣🤣🤣 

ale pisałeś że to badziew....a bym chciał tak na bogato....

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

W czerwcu minęło 2 lata jak na drzwi czekamy

to jednak tak długo nie czekałam, ale była kwestia że obiecał że się wyrobi do daty x żebyśmy mogli się przeprowadzić bez problemu no i cóż.. przeprowadziliśmy się na warunki polowe 🤣 

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

W czerwcu minęło 2 lata jak na drzwi czekamy

Ty myślisz że tak chyc na krowę i już ciele? drzewo trzeba ściąć.... pociąć.... wysuszyć.....😀😀😀

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Mi jak wycenę jeden zrobił to myślałem że w cenie jest kucharka, kelnerka i potrzebne produkty na rok 🤣

Racja kosztuje podwójnie . A też nie aż takie mocne jak kiedyś. Tylko z dziadostwa sklejki

19 minut temu, Ajeto napisał(a):

Odezwij się na  Halina.Nowa4@o2.pl to ci wyślę

Ok odezwę się. A w pogodzie pewnie dlatego nie bo za dużo hejterów 😣 

Opublikowano
6 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Ty myślisz że tak chyc na krowę i już ciele? drzewo trzeba ściąć.... pociąć.... wysuszyć.....😀😀😀

Panie jak kiedyś meble na wschód szły to dzisiaj ptaszki jeszcze śpiewały a jutro susza na dach łady ładował 🤣🤣🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Jak byś uczepił ug2 do 7211 to byś ropy nie nadążył lac a pola by nie ubywało w robocie. 

Nie chcę zmieniać maszyn, dalej UG2 i kultywator 1,8, po prostu ma iść lżej i głębiej niż trzydziestką, o czas tu nie chodzi. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Mi jak wycenę jeden zrobił to myślałem że w cenie jest kucharka, kelnerka i potrzebne produkty na rok 🤣

Meble na wymiar i u stolarza są droższe trzeba się z tym liczyć. 

Kuchnia w sieciowe kosztuje np 20 tys a u stolarza około 35tys. Tylko wykonanie jej jest o wiele lepsze niż te kupione gotowca. 

Na wszystko trzeba czekać przed tym nie uciekniemy. 

Oczywiście można pół na pół zrobić góra w sieciówce dół u stolarza.

Mi wyceniono wyspe kuchenna na około 8-12 tys aż sama zrobiłam. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Nie nazywaj mi tych monterów stolarzami... 

99% nie umiałoby tego zrobić. 

Niedaleko mnie są 3 firmy i których zaopatrują się "stolarze" 

Docinaja im płyty na wymiar, wiercą otwory oni tylko to skręcają

A narzut taki że... 

• Sad 1
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie nazywaj mi tych monterów stolarzami... 

99% nie umiałoby tego zrobić. 

Niedaleko mnie są 3 firmy i których zaopatrują się "stolarze" 

Docinaja im płyty na wymiar, wiercą otwory oni tylko to skręcają

A narzut taki że... 

Dlatego ja w jednym mieszkaniu robiłem sam. 

Opublikowano
29 minut temu, Michał18 napisał(a):

Racja kosztuje podwójnie . A też nie aż takie mocne jak kiedyś. Tylko z dziadostwa sklejki

to samo grubością z takiego właśnie erli za pół ceny można xd Po tych przygodach ze stolarzem się właśnie przerzuciłam hahah 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Sporo rodziny siedzi w meblach 

80% produkcji idzie na eksport 

Głównie Norwegia, Szwecja, sporo do Litwy 

W szafach czy wersalkach 🤔🤭 w komodach może być ciasno 🤦🤣

• Haha 1
Opublikowano
55 minut temu, s_z_k napisał(a):

to jednak tak długo nie czekałam, ale była kwestia że obiecał że się wyrobi do daty x żebyśmy mogli się przeprowadzić bez problemu no i cóż.. przeprowadziliśmy się na warunki polowe 🤣 

Zawsze dużo mówią żeby sprzedać 

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał(a):

no my na szafę do sypialni czekamy od czerwca 😉 szkielet już zamontowali, a fronty mają być w listopadzie 

Przecież mamy na AF stolarza...@Nieustraszony... może się nie przestraszy wyzwania i zrobi szybko kolegom...

3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

A po co Ci szafa w sypialni?

... żeby kochanek miał gdzie się chować jak Radek wróci od dojenia krów...

• Haha 7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v