Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał(a):

Bezpiecznej nocki aby jakiś ciapaty gardła nie próbował poderżnąć 

Powiem ci że jakoś tak za bardzo to się nie czepiają, choć czasami widzę że do psleciary w nocy ktoś zaglądał. 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale bym się najeździł 🏍️ 

Ty i Tomasz to się tu nie nadajecie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, dsbh napisał(a):

Pytanie serio. Co dała by legalizacja tego procederu i narkotyków ? Zlikwidowała by patologie w tym występujące ?

Odpowiedz serio. Nic...

Prostytucji legalizować nie trzeba, bo nie jest zakazana. Zakazane są tzw czyny okoloprostytucyjne, czyli sutenerstwo i stręczycielstwo 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Gdzie ten konkretny deszcz?

Jeszcze z tydzień i rozpoczynamy siewy.💪

Wyslodki jadą.... Jakoś wymarzlem dziś,zmordowalem się,dzieci śpią czas do nich dołączyć.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

To nie było pytania...już mi się odechciało... wiedzieć 🤦🫣

Nie no poważnie

..

Ja mały gracz w tym...

Ale moim zdaniem, drobne niedogodności...w porównaniu z....nagroda....

Opłaca się....tak z mojego punktu widzenia...

Opublikowano
Godzinę temu, kizak napisał(a):

Jak nie masz pojęcia o tamtych czasach to nie pierd.. Podrzucić paręset dolarów ,ty wiesz ile wychodziła dniówka 12 godzin na budowie  ?, dokładnie dolara ,3p 500 dolców ,to se policz i nie pier... o czym nie masz najmniejszego pojęcia . Jak tamten miał plecy ,to mogłeś nawet i się osr.. przy tej aparaturze ,a jemu i tak nic ,a bokami doszli kto podkablował ,i to ty miałeś żółto obok siebie .    Flacha była lepszym środkiem ,,płatniczym'' niż złotówka ,a czasem niż dolar ,wtedy się załatwiało ,a nie kupowało     ot nauczyciel teoretyk  . 

Słabi ludzie zawsze będą słabi.

Myślisz że budynki, ciągniki, samochody to same przyszły. Trzeba było mieć szczęście i trochę sprytu. A jak wiadomo szczęściu trzeba dopomóc.  Żyje się raz. 

16 minut temu, Baks00 napisał(a):

Gdzie ten konkretny deszcz?

Jeszcze z tydzień i rozpoczynamy siewy.💪

Wyslodki jadą.... Jakoś wymarzlem dziś,zmordowalem się,dzieci śpią czas do nich dołączyć.

Przy tak tanim ziarnie kukurydzy, a nawet kukurydzy na pniu, nie szkoda Ci pieniędzy?

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Elon napisał(a):

Myślisz że budynki, ciągniki, samochody to same przyszły. Trzeba było mieć szczęście i trochę sprytu. A jak wiadomo szczęściu trzeba dopomóc.  Żyje się raz. 

Żydek, chyba za dużo Cyklonu się dzisiaj nawąchałeś xD 

• Haha 4
Opublikowano
23 minuty temu, Elon napisał(a):

Trzeba było mieć szczęście i trochę sprytu. A jak wiadomo szczęściu trzeba dopomóc.  Żyje się raz. 

I na pewno Ty miałeś to szczęście i ten spryt 🤷

30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie no poważnie

..

Ja mały gracz w tym...

Ale moim zdaniem, drobne niedogodności...w porównaniu z....nagroda....

Opłaca się....tak z mojego punktu widzenia...

Ciach bajera, bo zaraz Sławek zacznie opowiadać, jak to jest za darmo i jakie kroki można dzięki temu robić...nie chce mi się na ten temat...wtrąciłem tylko w ramach żartu...

Napiszę tylko tyle...duzu gracze, co opierają wszystko na dofinansowaniach a nie własnym kapitale, to mają majątki w segregatorach bankowych i najgłośniej krzyczą na protestach...programy są dobre, jeśli wstrzeliwują się w zamiary gospodarza, a jednocześnie ten gospodarz na stosowne możliwości, żeby swoje zamiary zrealizować, oraz własny kapitał, żeby to zrobić. Inaczej to jest kombinatorstwo i śmierdzi wyłudzeniem...

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

taka sama pompę sąsiad wystawił w tamtym tygodniu jak zabierali gabaryty i tak wtedy pomyślałem że może Tobie by się przydała na części

chińszczyzny sie nie opłaca robić kupiłem na złomie pompe włoską z kwasówki większą od tych to też remont nieopłacalny bo fachowiec robił po 2k kompleksowo kiedy nowa 3k a i za 2 ka jakiś mniejszą słabsza nowa by kupił 

Opublikowano
39 minut temu, slawek74 napisał(a):

A pioter to będzie się żenić czy nie 🤔🤣🤣🤣🤣🤭

Mariusz ochłoń bo mało wiesz 🙋‍♂️😁

Chcesz być drużbą u niego na weselu 🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

I na pewno Ty miałeś to szczęście i ten spryt 🤷

Ja nie. Dziadek miał.  Ja żyje w zupełnie innych czasach. Lepszych. Coś co dziadek zdobywał latami, ja osiągam w rok. 

Zakupić stara trzeba było się utrudzić. Ja mogę kupić cały zestaw nie wychodząc z domu. 

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Odpowiedz serio. Nic...

Prostytucji legalizować nie trzeba, bo nie jest zakazana. Zakazane są tzw czyny okoloprostytucyjne, czyli sutenerstwo i stręczycielstwo 

Opodatkowanie biznesu a co za tym idzie wpływ do budżetu państwa. Rejestracja osób zatrudnionych. Obowiązkowe regularne badania. Likwidacja profesji alfonsa. Dla osób korzystających z tych usług coś by to dało. Likwidacja szarej strefy czyli gdzieś tam po lasach.

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jeszcze nie

Pszenica została

Jutro może się uda skończyć

Gdzie jutro jak pada.

15 minut temu, Elon napisał(a):

Ja nie. Dziadek miał.  Ja żyje w zupełnie innych czasach. Lepszych. Coś co dziadek zdobywał latami, ja osiągam w rok. 

Zakupić stara trzeba było się utrudzić. Ja mogę kupić cały zestaw nie wychodząc z domu. 

Tak za gotówkę ? Jest jakaś dotacja na tiry ?

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Opodatkowanie biznesu a co za tym idzie wpływ do budżetu państwa. Rejestracja osób zatrudnionych. Obowiązkowe regularne badania. Likwidacja profesji alfonsa. Dla osób korzystających z tych usług coś by to dało. Likwidacja szarej strefy czyli gdzieś tam po lasach.

Opodatkowanie i rejestracja prostytutek jest rzeczą nierealną w naszej kulturze. To raz. Dwa dotyczy likwidacji profesji alfonsa, czyli stręczyciela. Jak likwidować coś, co formalnie nie istnieje? To jest czyn zabroniony stypizowany w art.204kk, wiec w polskim prawie bardziej zlikwidować się nie da. Chyba, że indywidualnie ustalać i rozstrzeliwać tych, którzy się tym parają🤔🤷

29 minut temu, Elon napisał(a):

Czyli poruszasz się w sferze wspomnień dziadka snutych przy kieliszku nalewki 🤷

...wspomnienia takie, zwłaszcza w obecności młodzieży, mają zwykle cel w postaci samogloryfikacji wspominającego, po to, aby podkreślić własne zasługi i zdolności. Często to nie ma kompletnie nic wspólnego z prawdą. Mój ojciec, na przykład, przeszedł w życiu bardzo wiele i teraz wogóle do tego nie wraca. To, co o tym wiem pochodzi, w jakichś strzępach z mojej własnej pamięci, w ogromnej części z relacji mamy, i troszeczkę od ojca, i to tylko dlatego, że go uparcie pytałem co jakiś czas...ale to, co on mi powiedział ma pewien punkt, w którym opowieść przestaje być kontynuowana. Dlatego już nie pytam

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się że każdy ma prawo być kim chce i pszerzyć życie tak jak chce nikogo nie powinno interesować dlaczego, poco, jak i dlaczego tak a nie inaczej. Jedni robią tak drudzy tak. Inni mają po prostu inny plan na siebie. Tym bardziej jeśli ktoś jest taki jak co po niektórzy tutaj. Trzeba w końcu uszanować jego zdanie chociaż jest to ciężkie i nie zrozumiałe dla co poniektórych.

Chociaż rozumiem że przekonywanie go jest czymś ważnym ale wiemy że człowiek o takim charakterze nigdy nie zmieni zdania nawet jeśli znajdzie kobietę która mu będzie odpowiadała przejdzie  obok i jej nie zauważy taki już jest że jest ślepy na wszystko co otacza go. Nie zmienimy tego tak już jest i tak już będzie. 

Druga sprawą jeśli chodzi o prostytucję to uważam że są trzy typy tego samego fachu możecie się ze mną nie zgodzić albo zgodzić. Jedne idą bo tego chcą drugie są do tego zmuszane trzecie nie mają wyjścia. Taka jest rzeczywistość i tego nie zmienimy. Czy to będzie legalne czy nie to nie zmieni się pozyskiwanie dziewczyn do tego fachu. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Nie za bardzo do złych wspomnień chce się powracać ,człowiek jest tak skonstruowany że zapomina co złe ,a wspomina dobre ,i dlatego wcześniejsze czasy wydają się fajniejsze ,myśląc tak pobieżnie ,nie wnikając w temat .  Człowiek cieszy się z tych rzeczy które powstały w trudzie ,w wyrzeczeniach . Teraz kupujesz opakowanie tarcz do cięcia ,jakbyś kupował bułeczki ,bo jest tego wszędzie i od groma . A kiedyś załatwiłem kilka brzeszczotów Szwedzkich ,były jednostronne ,pomarańczowe ,,same cięły''9_9 ,i o nich się pamięta ,bo trudno było zdobyć ,a ile tarcz kupiłem i gdzie ?a czy zkup cieszy ,jak tak od niechcenia wyciągasz kasę i masz w garści . Trzeba było tego doświadczyć .  I dlatego budyń z owsa ludzie wspominają z rozkoszą ,a ja raz to ujostwo spróbował ,i dla mnie pe . Cieszyli się w wojnę jak dostali chleb z trocinami drzew liściastych ,a nie iglastych .        Plus kilka  stopni ,qq wypiła wodę ,będą ciekawe orki 

Opublikowano

@Rolnik1973 wstawaj, siać trzeba. Albo nie bo deszcz pada.

7 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Opodatkowanie i rejestracja prostytutek jest rzeczą nierealną w naszej kulturze. To raz. Dwa dotyczy likwidacji profesji alfonsa, czyli stręczyciela. Jak likwidować coś, co formalnie nie istnieje? To jest czyn zabroniony stypizowany w art.204kk, wiec w polskim prawie bardziej zlikwidować się nie da. Chyba, że indywidualnie ustalać i rozstrzeliwać tych, którzy się tym parają🤔🤷

Mówimy o osobach które z własnej woli bez przymusu chcą w tym pracować. Takie osoby były, są i będą. Opodatkowanie jest nierealne mówisz ? I tak ktoś na tym ciągnie kasę bez podatków. Co do stręczycielstwa. Skoro taka osoba legalnie pracuje to po co jej opiekun ? Policja jest od ochrony osób i mienia.